Wkinl

Hoe te wassen wol


Wol kan gemakkelijk verliezen zijn vorm en minder gedefinieerd als gewassen zonder zorg, en het ergste van alles, kan het krimpen van je, steeds een flink aantal maten kleiner. Inderdaad, het is niet onbekend te trekken uit trui van een kind na de invoering van een een volwassene! Als je niet op zoek naar een dergelijke transformatie van uw wollen kleding, is het zinvol om deze instructies te volgen.

Stappen

Hoe te wassen wol. Zorg ervoor dat uw wollen punt echt moet worden gewassen.
Hoe te wassen wol. Zorg ervoor dat uw wollen punt echt moet worden gewassen.
 1. 1
  Zorg ervoor dat uw wollen punt echt moet worden gewassen. In tegenstelling tot katoen en synthetische materialen, is wol niet te vaak worden gewassen - zelfs wollen sokken kan vele malen worden gedragen tussen wassen indien toegelaten te worden uitgezonden uit tussen het dragen van hen. Ga er niet vanuit uw wollen trui moet worden gewassen, alleen maar omdat je gewend bent om dingen te wassen na een keer dragen van hen! Wennen aan voorzichtig te spotten-reiniging en luchten wollen en je zult versteld staan ​​hoe goed ze het laatst met zeer weinig zorg, en zeer zeldzaam wassen
 2. 2
  Soak wollen kleding in koud water voor een paar uur vóór het wassen. Doe dit totdat alle wollen vezels verzadigd zijn. Deze methode zal helpen om de wollen punt stoppen krimpen.
 3. 3
  Spot reinigen indien nodig. Zwaar bevuilde items zoals luier covers moet eerst met een borstel spot-gereinigd, een poging om de bodem borstel uit, en spoel het door met schoon koud water. (Als een luier hoes is slechts lichtjes nat met urine het kan eenvoudig worden afgespoeld, niet gewassen, of zelfs alleen gelaten te verluchten - wol is een opmerkelijk natuurlijk product dat is zeer bedreven in het houden zichzelf schoon!)
 4. 4
  Gebruik het juiste product. Er zijn producten die speciaal voor het wassen van wol, of u kunt een schoner zelf te maken met een kleine hoeveelheid wasmiddel of handzeep of castille zeep, water, en eventueel een kleine hoeveelheid essentiële olie (zoals lavendel). Los de reiniger eerst in het water, roeren van het natte wol te voorkomen. Je kunt mixen de zeep in heet water, en meng dat in een grotere hoeveelheid koud water om te helpen bij het mengen van de zeep in ook. Als alternatief kunt u proberen met behulp van baby-shampoo of een licht detergent. Niet alleen vanuit dat je kunt wassen in de machine met "Woolite" of andere wasmiddel met "wol" in zijn naam. Wat ook zeep die u gebruikt, gebruikt heel weinig zeep verhoogt vilten.
 5. 5
  Wassen in de gootsteen door het weken en squishing zorg dat u de wol wrijven tegen zichzelf of het zal gevoeld. In principe warmte, agitatie, en wasmiddel zijn de vijanden van wol, dus gericht op genieten en spoel het vuil buiten. Het goede nieuws is, wol is zeer eenvoudig te reinigen met alleen water.
 6. 6
  Pas op als u een wasmachine gebruiken. Gebruik van de machine kan het wel als je het niet toelaten te ageren. Laat de machine te vullen met koud water, voeg zeep indien het gebruik van een, je kunt de machine laten schudden om te mengen in de soap. Voeg de wol en druk ze naar beneden in het water, slis ze alleen een beetje, heel voorzichtig en duw ze onder water. Laat ze om te genieten gedurende 30 minuten. Stel de machine in op het gedeelte van de cyclus waar het riool, vullingen dan voor de spoeling zonder ooit te laten ageren. Het verlaten van het deksel open op de top laders kan hier helpen. Laat de wol te spoelen, en ga door de spin droge gedeelte van de cyclus tweemaal.
 7. 7
  Droog flat in gewenste grootte / vorm. Een opvouwbare kleding rek kan hier helpen. Verwijder overtollig water met een handdoek door het leggen van het item op een handdoek en op te rollen jelly-roll stijl, knijpen en zachtjes te drukken. Rol dan, laten in frisse lucht te drogen.

Tips

 • Als wollen stuk krimpt, nat grondig met koud water en rek aan voormalige grootte. Het helpt om haar kroezen relaxerend toe te voegen aan het water, en spoel. Plat te drogen. Meer:
 • Wol luier dekt periodiek moeten worden behandeld met lanoline, natuurlijke olie die ze waterafstotend houdt.

Waarschuwingen

 • Wrijving wordt gevoeld wol. (Wat betekent dat het krimpt en zet uit een zachte, geweven, geweven kwaliteit met een gladder, harder materiaal:. Vilt) Warmte en zeep zal het bedrag van vilten verhogen.
 • Heb droge-clean only wollen broek niet met de hand wassen, ze zullen gevoeld, waardoor ze er uitzien als jogging broek.
 • Naast het verpest je wol kledingstuk, kunnen lopen wol items via het wasprogramma van uw machine ook de machine als wol fuzz kan losmaken en voelde tot de vorming van harde klonten in de pomp beschadigen. Als je iets wilt gevoeld, doe het in een zak als je het apparaat wilt gebruiken, of voelde het met de hand in de gootsteen, bad, of een emmer.
 • Heet water of een hete droger zal wol krimpen. Zelfs warm is te warm.