Wkinl

Hoe je kleren buiten drogen

Er is absoluut niets beter dan de zoete geur van zongedroogde kleding vers van de waslijn. En wat meer is, zal deze "solar droger" ook helpen geld en energie te besparen!

Stappen

Hoe je kleren buiten drogen. Heeft u een geschikte plek om de was buiten te drogen.
Hoe je kleren buiten drogen. Heeft u een geschikte plek om de was buiten te drogen.
 1. 1
  Heeft u een geschikte plek om de was buiten te drogen. In sommige plaatsen, zijn waslijnen verboden, vanaf het balkon tot achtertuinen, omdat de aanblik van kleren opknoping uit te drogen wordt beschouwd als "lelijk" en aansprakelijk huizenprijzen naar beneden te brengen. Dus, moet u de plaatselijke regels eerst weten, waaronder die van de vereniging van lokale huiseigenaar. Als u woont in een gebied waar dit een probleem is, zou u graag aan de toenemende roep sluiten voor soepeler toepassing van deze regels, zodat u kunt geld besparen en ook.
 2. 2
  Begrijpen de voordelen van het drogen van uw kleren buiten. Er zijn een aantal grote voordelen voor het drogen van kleding buiten, zoals hier vermeld:
  • Je kleding, en andere stoffen items fris ruiken.
  • Zonlicht is een natuurlijke reinigende en blekende middel. Het is perfect voor het doden van insecten, bacteriën en andere ziektekiemen.
  • Waslijnen hoeft alleen energie wanneer ze vervaardigd. Gebruik energie elke keer dat ze gebruikt worden. De besparingen op u van het gebruik van een waslijn is ongeveer US90€ per jaar (op basis van verbruik van een elektrische droger met 400 jaarlijkse belastingen).
  • Lijn drogen is vriendelijker voor uw kleding dan de droger; kleren langer hoe meer ze blijven uit de droger. Lijn drogen is ook beter voor items met gedrukte elementen, zoals t-shirts. En als je je afvraagt ​​waarom het elastiek in je sokken en slipje is snel aan het verdwijnen, de schuld van de droger...
  • Als je al het kopen en het gebruik van milieuvriendelijke wasmiddelen, wat is het punt van het vervolgens met behulp van een energie-slurpende droger? Breid uw overtuigingen aan de droogcyclus ook!
  • Lijn drogen houdt buiten. Tuurlijk, kunt u de droger buiten (en hopelijk ben je!) Ventileren en je kunt zelfs drogers die vocht verzamelen. Maar dit alles heeft een energie-intensieve kosten, een die opknoping buiten krijgt ontdoen van volledig!
  • Het is een grote vorm van oefening, je zou zelfs ontdekt je armspieren zijn in de behoefte van sommige rekken!
  • Het kan een bron en plezier zijn. In de oude dagen, huisvrouwen namen grote trots over hoe netjes ze konden ophangen kleding. Het is nog steeds een goed idee om kleding netjes op te hangen op de lijn, omdat dit kan helpen rimpels die minder strijken betekent voorkomen.
  • Het is leuk en lonend. Het krijgen van buiten, zelfs als het alleen om de kleren op te hangen kan een manier om te voorkomen of te graven je weg uit een depressie te zijn, zo schat deze activiteit als een "must-do" dat je wat zonneschijn, kussen van de wind, en de broodnodige krijgt beweging.
  • Je begint te merken van de zonnige dagen in tussen de regenachtige degenen meer. Ze zijn uw "wassen dagen"!
  • Waslijnen niet de neiging om spontaan te ontbranden, ongeacht hoeveel je ze mishandelen. Drogers kan brand veroorzaken als slecht onderhouden, goed voor 15 doden per jaar, 360 gewonden per jaar, en 17.700 structuur vuurt een jaar!
 3. 3
  Installeer een waslijn. Dit kan zo simpel zijn als een. Deze dagen, zijn er uitstekende inklapbare rackopties beschikbaar gemaakt van mooie nieuwe materialen die niet zal blijven haken uw kleding. Er zijn ook intrekbare waslijnen, vrijstaande-frame-rotatie (paraplu) waslijnen, en katrol waslijnen voor het laden van kleding uit een vaste locatie. En terwijl een hefbare of inklapbare waslijn wellicht handiger, de ouderwetse waslijn hing tussen twee houten palen of andere geschikte plekken (een T-polige ontwerp) werkt net zo goed als je niet kan veroorloven een nieuwe waslijn. Nylon touw werkt erg goed, maar alles - zelfs reserve telefoondraad - zal doen, zolang u betrekking hebben op alle scherpe draadeinden met duct tape of iets dergelijks, om te voorkomen dat de kleding vangen.
  • Koop een kwaliteit waslijn apparaat als je de aankoop van een. Het zal langer duren en rechtvaardigt derhalve haar productie boven de meer dun versies. Australische en Nieuw-Zeelandse merk waslijnen zijn een goede keuze, want opknoping kleren op de lijn is nog nooit uit de mode in deze twee landen, en ze bleven waslijnen te ontwikkelen in de afgelopen decennia, om gemoderniseerde smaken en behoeften weerspiegelen.
  • Het is ook een goed idee om een ​​droogrek kopen. Dit kan worden gebruikt voor een verscheidenheid van delicate kleding of voor kleine ladingen die u wilt plaatsen net buiten de deur, op een veranda (met een waterdichte vloer), of om een ​​ongebruikelijke patch van zon te vangen in uw tuin, dat zou kunnen niet groot genoeg voor de waslijn. Als er een kind rond, want er kunnen ook overwegen deze zijn perfect voor luiers, krijgen een met veilig-spaced staven in plaats van potentieel gevaarlijke strijkers. Het droogrek heeft het voordeel dat ze draagbaar, zodat u kunt zelfs "jagen de zon" als je zo de schaduwen bewegen rond uw erf en huis!
 4. 4
  Aanschaffen wasknijpers. De ouderwetse houten wasknijper, die moeilijker te vinden tegenwoordig, heeft de vorm van een tand. De moderne wasknijper is een type clippie. Ook kunnen zijn in plastic en hout. Terwijl de houten degenen duren meestal langer, ze kunnen vangen op kleding en kunnen vocht en bij contact met natte kleding geworden, dus zorg ervoor om te controleren op goede kwaliteit waren en laat ze drogen voorafgaand aan opslag als ze nat worden. Maar toch, mits de wasknijpers zijn in goede staat, alle soorten zijn prima en het net hangt af van wat je wilt en wat er beschikbaar is.
  • Ouderwetse houten push-down knijpers zijn ideaal voor beddengoed, handdoeken, spel kleren, en andere items die niet zal trekken uit vorm of stretch.
  • Plastic clip-on pinnen zijn het beste voor ondergoed, t-shirts, gebreide jurken, breisels, en stretch slijtage.
  • Laat geen knijpers zitten op de waslijn. Ze snel achteruit zullen gaan in de elementen, en je kleren zal het risico worden gekleurd of opgelicht door hen als gevolg. Houd een wasknijper container in de wasserij, een oude tissue box werkt geweldig voor deze. Een andere optie is om ze in een zak, die over je schouder kunt hangen. Je hoeft nooit meer te bukken om de pinnen te krijgen!
 5. 5
  Weet wat kan worden opgehangen aan de waslijn. Niet alle kleding of stoffen moet hangen aan de buitenkant lijn, zoals sommigen zouden kunnen worden beschadigd. Items die strekken als het nat is, zoals wol en losjes gebreide kledingstukken plat worden gedroogd op een trui droogrek. Dit kan nog steeds buiten geplaatst worden, misschien op een tafel of ander schoon oppervlak. Sommige items kunnen niet zo goed kijken na lijn drogen, zoals flanel, badstof, chenille, en gemoltonneerd of pluche, maar het loont om elk item te testen in plaats van ervan uit het item zal er niet goed uit, omdat de meeste stoffen droog zal lijn prima.
  • Slaapzakken en niet altijd zo goed drogen aan de waslijn, omdat het neer kan dalen tot een einde. Om dit te vermijden, hang ze over meerdere lijnen, alsof ze als een tafelkleed die een tafel. Dit gelijkmatig verdelen van het gewicht.
  • Vlakke droge fijne plaats van ze opknoping op de waslijn. En natuurlijk, als de zorg etiket zegt niet te drogen in direct zonlicht, hang het item over de kleren paard in de schaduw of binnenshuis plaats.
  • Veel mensen klagen over de stijfheid van na een droge buiten. Terwijl dat zegt waarschijnlijk meer over hoe "soft" we zijn geworden door de jaren heen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om de stijfheid te verminderen. Handdoeken die droge sneller op de lijn kan voelen zachter, zoals ze opknoping uit op een winderige, warme zonnige dag, of je kan zelfs in gevaar brengen en geef ze een snelle 5 minuten tuimelen in de droger voordat ze opknoping up of na het brengen ze in off de lijn. Het toevoegen van azijn aan het spoelen kan ook helpen om handdoek stijfheid te verminderen. Of, gewoon aan wennen, ja, kan de handdoeken voelen stijf, maar merken hoe snel ze verzachten na een paar droogt en vergelijk de stijfheid van de prachtige schone, frisse geur van een handdoek - inderdaad, sla de exfoliator en gebruik je handdoek plaats! En check out de verweking advies hieronder wanneer opknoping de handdoek aan de waslijn.
 6. 6
  Kies een goede droging weer. Als het mogelijk is, hang je kleding en andere items op de lijn als het weer, warm en droog, met een matige wind. Dit is het beste drogen weer van alles, zoals de wind "strijken" de rimpels voor u en versnellen droogtijd. Echter, kleding drogen in een verscheidenheid van soorten weer en zelfs in de schaduw. Koud weer droging vereist dat je de kleren die eerste ding in de ochtend en verzamel ze voordat de avond vocht beweegt inch Nooit winkel kleding die vochtig is, omdat dit risico's groeiende schimmel.
  • Het is belangrijker om een ​​goede wind dan is het aan direct zonlicht hebben.
  • Vermijd opknoping kleren op zeer winderige dagen. Tenzij u graag uw lakens en slipje vinden in de tuin van je buurman... Een zeer winderige dag is moeilijk op kleding op dezelfde manier dat een droger is hard aan kleding, en er is een verhoogd risico op kleding vangen op draad, planten, en iets anders grenzend de waslijn en rippen.
  • Hang geen kleren uit wanneer het vriest. Niet alleen is het een zeer pijnlijke ervaring voor u, maar ze zullen te lang om te drogen en als het echt koud, iets weggelaten daar zal bevriezen nemen. Aangezien water zet uit als het bevriest, zo zal de vezels in je kleren en zij zullen niet per se terug naar dezelfde vorm dat ze uitging. Terwijl eenmaal mensen hadden geen andere keuze dan om kleding buiten hangen als het vriest, nu weten we beter.
 7. 7
  Run een extra centrifuge als uw wasmachine heeft er een. Dit zal rijden overtollig water helpen af ​​en bespaart tijd. Anders, gewoon wassen uw wasgoed zoals gebruikelijk. Verwijder vervolgens de kleding uit de wasmachine en neem het mee naar de waslijn in een wasmand. Als een kortere droogtijd niet nodig is, bespaart de kosten van elektriciteit voor de extra draai wanneer het wasgoed kan worden overgelaten aan de lijn langer.
  • Plastic wasserette manden zijn best omdat ze niet vangen op de kleren en ze niet kleding krijgt. Terwijl rieten manden zijn rustiek en mooi, kunnen ze vlekken achterlaten op kleding, en kan gemakkelijk te vangen op kleding waar ze slecht hebben afgerond of gebroken stok uiteinden.
 8. 8
  Pin up de kleren. Hang de kleren op de lijn, zodat ze niet uitglijden en vervolgens de pin op. Het is gebruikelijk om de kleren te zetten over de lijn tot een lengte van ongeveer 2,95-3,9 inch, 7,5-10cm om ervoor te zorgen dat de kleding niet zal loskomen maar hangen zwaardere stukken ongeveer een derde tot de helft weg over de lijn om te voorkomen vallen. Zekere voor het omkeren van meer van de kleding op windier dagen, meer grip. Om te voorkomen dat kleren pin opdrukken op kleding, proberen om de wasknijper in een discrete locaties. Als u ophangt kleren met zorg, kan lijn drogen vaak resulteren in kleding die droogt zonder rimpels, besparing op tijd. Hier zijn enkele specifieke tips voor opknoping verschillende soorten kleding:
  • Hang t-shirts door het vouwen van de zoom een ​​beetje over de lijn en pinning op aan elk uiteinde.
  • Hang shorts en broeken / broek van de tailleband aan de lijn als je wilt om rimpels te minimaliseren.
  • Hangen van de schouders als recht, van de zoom als het een volledige of verzameld rok, of uit hangers, indien mogelijk (hangers betekent minder rimpels).
  • Recht hangen rokken door het draaien over de tailleband en speld elke kant; hangen verzameld of volle rokken door de zoom.
  • Hangen bij de tenen, bh door de haak einde, en vouw de tailleband van onderbroek over de lijn en speld weerszijden op de lijn. Vouw zakdoeken in de helft over de lijn en de pin aan elk uiteinde.
  • Hang handdoeken door vouwen ze over de streep ene uiteinde en pinning elk uiteinde. Te helpen bereiken een zachtere droge, schud handdoeken veel voor hen opknoping op de lijn, met een "snap". Door dit te doen los van de paal. Doe het opnieuw wanneer u ze uit de lijn.
  • Hangen door vouwen zoom tot zoom, pinning een zoom over de lijn, dan is pinning de andere zoom om de hoeken van de eerste zoom, slechts een paar centimeter / centimeters binnen de eerste zoom hoeken. Hebben het blad geopend richting de wind, in staat te stellen billow als een zeil, en run je handen naar beneden de randen te zorgen dat het opknoping plein en zelfs.
  • In de breedte is het beste voor opknoping items zoals lakens, tafelkleden, en verhardingen want het neemt minder ruimte op de lijn en legt de nadruk op de kettingdraden (de garens die lengterichting lopen), die sterker is dan de vulling garens zijn.
  • Hang dekens en andere zware voorwerpen over twee lijnen, of meer, als dat nodig is.
  • Wanneer opknoping 100 procent items, natte kleding en pin niet trekken, omdat dit kan leiden tot items te verruimen.
  • Om te besparen op wasknijpers, overlappen kleding en gebruik een pin om het einde van een stuk van de kleding en het begin van de volgende hangen. Dit kan ruimtebesparend op de lijn net zo goed, maar doe het dan niet waar de overlapping zou voorkomen dat het drogen op dikke punten. En oppassen dat kleurstoffen zijn waarschijnlijk niet te bloeden!
  • Als u opraken van de kamer wanneer opknoping up blanken, kunt u pin up twee paar ondergoed met dezelfde wasknijpers, zodat ze worden verdubbeld.
  • Zorg ervoor dat u laat kleding of andere items over de grond sleept. Dubbel te controleren terwijl opknoping dat alle kleding en textiel wordt opgestoken ver genoeg van de grond.
 9. 9
  Gebruik een plastic kleerhanger om delicate stoffen te drogen. Leg het kledingstuk op een kunststof drager en klem de hanger aan de waslijn om de hanger te voorkomen dat het afblazen van de waslijn. Wees voorzichtig met hangers op de lijn op een winderige dag, als de hanger kunnen afblazen, of het item afglijden van de hanger. Het kan nodig zijn om de kleding pin met grote zorg aan de hanger, en alleen maar te gebruiken plastic hangers om vlekken te voorkomen.
 10. 10
  Roteren kleren. Verschillende kleren en stoffen droog tegen verschillende tarieven. Als u nodig hebt om vrij te maken lijn ruimte, regelmatig te controleren op gedroogde artikelen, verwijder ze en voeg nieuwe natte items aan de lijn te drogen. Platen zijn een groot ding om uit de lijn snel, omdat ze snel zullen opdrogen, maar ze nemen ook veel ruimte in beslag.
 11. 11
  Houd uw waslijn schoon. Als uw waslijn niet regelmatig wordt afgeveegd, zal het worden vuil, sap van insecten en andere vervuiling in de tijd. Uiteraard, dit kan overzetten op je "schone" kleren, dus om dit te voorkomen, geef de waslijn een snelle veeg-down met een keuken stijl en een beetje afwasmiddel en water elke maand en laten drogen alvorens het te gebruiken. Toen de kinderen krijgen hoog genoeg, is dit een goede taak om door te geven aan hen in ruil voor zakgeld!
  • Reinig ook de wasknijpers regelmatig, zoals ze soms kunnen krijgen vuil, of zelfs zeep opbouw. Gooi gebroken zijn regelmatig, en vergeet niet dat je nooit te veel wasknijpers, dus vervang regelmatig ook.
 12. 12
  Vouw de kleding als je ze af van de waslijn. Dit bespaart tijd bij het strijken en maakt ook zetten ze weg makkelijker. Als je de kleren van de lijn te verwijderen, schudden en snap ze vorm te herstellen, dan vouwen netjes. Als u van plan strijken de kleren, verwijder ze licht vochtig en meteen strijk ze.
  • Heb vochtige kleren niet bewaren. Zij zullen meeldauw groeien.
  • Als je kleren gooien in de mand zonder zorgen hoe ze vallen in, heb je een mand gevuld met. Niet alleen is dit ontmoedigend, maar het ongedaan al het goede je hebt zo zorgvuldig opknoping de kleren!
 13. 13
  Is het buiten regent? Probeer het gebruik van een roterende wasdroger dekking, zoals de Rotaire Dryline. Het past dan een roterende lijn en stelt u in staat om kleren drogen buiten, zelfs als het regent!

Tips

 • Wasknijpers worden ook wel haringen in een aantal landen.
 • Wees voorzichtig over welke bomen je gebruikt voor de uiteinden van je waslijnen. Coniferen druppelen sap, en sommige zijn gemeenschappelijk rustplaats plaatsen voor duiven.
 • Lucht pollen kunnen vastklampen aan kleding, dus kijk uit voor uw buiten-kleding drogen verzwarende uw allergieën. Als dat zo is, gebruik dan een droger in het voorjaar.
 • Iets om je wasmand te houden op heuphoogte bij de waslijn kunt u bespaart een hoop buigen pijn. Een klaptafel, een mand kooi op wielen, een oude barbecue staan, een stoel, enz., kunnen allemaal gebruikt worden om de wasmand op heuphoogte houden. Handige manden voor wasknijpers bestaan ​​die direct hangen aan de waslijn, of uit de rand van de wasmand.
 • Bij gebruik van een roterende lijn om kleren te drogen buiten bedekken met een stuk van polyethyleen (of een oude douchegordijn). Dit zal de meerderheid van de kleding droog te houden als er een douche van regen tijdens de dag.
 • Intrekbare lijnen zijn ook beschikbaar voor binnenshuis, maar zijn alleen geschikt voor droge omgevingen; drogen van kleding door binnenshuis opknoping in een vochtige omgeving zal meer vocht toe te voegen aan uw huis en wordt niet aanbevolen.
 • Wit linnen profiteert van zijn gedroogd in direct zonlicht, omdat dit zorgt voor een zachte bleken.
 • U kunt kleding in uw kelder droog tijdens de winter als de kleding zijn uitgewrongen goed voor de hand. Een voorlader wasmachine werkt beter bij het verkrijgen van de kleren uitgewrongen dan een bovenlader. Kleding kan ook worden gedroogd binnen op rekken. Vermijd echter om dit te doen als u woont in een reeds vochtige omgeving, zoals u zult het verhogen van de luchtvochtigheid.
 • Wasknijpers zal het best houden op een winderige dag als geplaatst onder een hoek.
 • Een oude klaptafel kan gemakkelijk worden omgezet in een trui-droogrekje. Verwijder het tafelblad en vervang met nylon netten (of soortgelijk waterdicht oppervlak). De schoonheid van dit is dat het gemakkelijk kan worden weggeklapt wanneer deze niet in gebruik is!

Waarschuwingen

 • Sommige mensen blijven op het advies dat opknoping kleren buiten te drogen is ongepast en rommelig uiten. Opkomen voor het recht om te drogen kleren buiten en daag het belachelijke idee dat onze kleding zijn lelijke dingen als opgehangen over een lijn.
 • De zon kan verdwijnen je kleren, dus laat ze niet te lang! Tegen vervagen, droge kleding verminderen binnenstebuiten of droog ze in de schaduw, en het verzamelen van het item zodra het droog is. Dit is waarschijnlijk nog minder schade dan het verslaan van de droger geeft aan regelmatig gewassen kleding.
 • Hang altijd kussenslopen en dergelijke met de open kant naar beneden.
 • Het kan gebeuren - soms vogels hun visitekaartje achterlaten. Gewoon krijt het aan Moeder Natuur, verwijdert het item, was het opnieuw en hang het uit om opnieuw te drogen. Het zal niet weer gebeuren op dezelfde dag tenzij je fabelachtig pech, in dat geval, het is een teken van geluk te komen!
 • Een tekenreeks zoals een waslijn kan een gevaar voor verstikking te zijn. Sta niet toe dat een kind om te spelen met het. Outdoor waslijnen moet buiten het bereik van kinderen en vrij van speling die kunnen wikkelen rond iets.

Dingen die je nodig hebt

 • Waslijn
 • Wasknijpers
 • Een wasmand (bij voorkeur plastic, kijk op Freecycle of ga naar uw lokale hardware winkel)