Wkinl

Hoe maak je een katoenen T-shirt krimpen

Als de T-shirt heb je bij een evenement of de koele overhemd u thuis gebracht met u zijn te groot, niet wanhopen! Katoenen stof krimpt, dus het is gemakkelijk om dat shirt te brengen in een paar maten. Lees verder voor informatie over wat katoen psychiater en een paar technieken die je kunt gebruiken om katoen betrouwbaar en snel krimpen.

Stappen

Hoe maak je een katoenen T-shirt krimpen. Bereid een grote, kokende pot water.
Hoe maak je een katoenen T-shirt krimpen. Bereid een grote, kokende pot water.

Methode een: met heet water

 1. 1
  Bereid een grote, kokende pot water. Kleding bedrijven vaak strekken hun stof zodat er minder stof nodig is voor de vervaardiging van een overhemd. Het wassen van de katoenen shirt, of het onder te dompelen in warm water zal helpen de doek in het shirt krimpen terug naar zijn natuurlijke staat.
  • Kledingbedrijven strekken hun stof om geld te besparen: Het betekent dat ze nodig hebben om minder stof te kopen. Een beetje doek gered, vermenigvuldigd met duizenden shirts, voegt tot een hoop geld bespaard.
  • Als u wilt dat de moeite van het kopen van een shirt dat is te groot en krimpen het zelf te vermijden, kijk voor voorgekrompen kleding als je winkel. Preshrunk shirts zijn steeds vaker voor.
 2. 2
  Zodra de pot kookt, verwijder deze dan van het vuur en zet een shirt in het. Hoe warmer het water, hoe groter de krimp.
  • Als u wilt dat uw overhemd aan ruwweg 1-2 maten krimpen, zet je shirt in onmiddellijk nadat u de pan van de brander te verwijderen.
  • Als u wilt dat uw overhemd aan ruwweg 1/2-1 omvang krimpen, 5 minuten wachten alvorens het shirt in het water.
  • Als u wilt dat uw overhemd aan ruwweg 1/4-1/2 omvang krimpen, wacht 10-15 minuten voordat u het shirt in het water.
 3. 3
  Laat het shirt weken in het water voor ongeveer 5 minuten. Je kan hebben om de tijd op basis van de shirt maat te veranderen. Nogmaals, hoe langer het shirt is blootgesteld aan het hete water, des te meer zal krimpen.
 4. 4
  Tap het water en laat het shirt iets afkoelen voordat u deze vastpakt. Wees voorzichtig dat u zich niet brandt als het water is nog steeds brandwonden.
 5. 5
  Wring het shirt uit en laat drogen aan de lucht.
  • Als u wilt uw overhemd krimpt nog meer, in plaats van lucht-drogen van de shirt, wassen en vervolgens uitvoeren door de droger. (Zoals we zullen zien in de volgende stap, het tuimelen actie van de wasmachine en droger veroorzaakt katoen te krimpen.) Doet alle bovenstaande stappen moeten een shirt krimpt met 2 of 3 maten.

Methode twee: het gebruik van de wasmachine / droger

 1. 1
  Was het overhemd dat u wilt verkleinen in een wasmachine met warm water. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, droger hitte DAADWERKELIJK krimpt niet kledingstukken! Volgens een weefsel technoloog voor Whirlpool, wordt krimp veroorzaakt wanneer het weefsel tuimelt tegen de zijkanten van de wasmachine en de droogtrommel.
  • De beweging van de kleding in de wasmachine heeft ook invloed op hoeveel het weefsel krimpt. Wasmachine dat front-laders, waardoor de machines laden en lossen toegang zijn in de voorkant, produceren minder agitatie, en dus minder krimp dan top-loaded wasmachines.
 2. 2
  Overdracht van het shirt een droogmachine en goed drogen. Vergeet niet dat u niet hoeft te blazen uw katoenen shirt met warmte (het is de tumbling actie uitvoert die krimpen), dus gebruik een middellange kookstand te drogen.
 3. 3
  Vergeet niet dat de machine-drogen van uw shirt kan het uiterlijk van invloed zijn. Donkere kledingstukken verliezen snel hun gloednieuwe gevoel als ze in de droger en onderworpen aan herhaalde tuimelen. Dit komt omdat de tumbling actie verhoogt microscopisch kleine vezels, waardoor ze een 'poederige' look.
 4. 4
  Draag uw nieuw ingerichte shirt. Geniet van de manier waarop je shirt past beter dan voorheen!

Tips

 • Zorg ervoor om het de lucht laten drogen na het kokende water of zet in de droger op lage.
 • Wassen meerdere katoenen kleding u van plan bent te krimpen in een keer.
 • Voeg een kopje witte azijn aan het water om kleuren te houden van bloeden uit. Er zullen nog steeds onvermijdelijk kleurverlies, dus wassen elk kledingstuk apart krimpen.
 • Wacht een goede hoeveelheid tijd voor de hitte van kokend water te laten verdwijnen, om ervoor te zorgen dat je jezelf niet verbrandt bij de omgang met je shirt.
 • Als je eenmaal hebt gekrompen het shirt, het zal niet herhaaldelijk krimpen.
 • Dit werkt niet op alle stoffen. Het werkt het beste met 100% katoen en sommige soorten wol.

Waarschuwingen

 • Probeer dit niet met een grafische tee - prints zijn waarschijnlijk te smelten.
 • Deze techniek kan niet het behoud van de gepaste stijl van vrouwen overhemden.
 • Shirts kunnen ongelijkmatig krimpen.