Wkinl

Hoe te verwijderen pilling uit kleding

Elke stof kan pil, of korte vezels breken en klampen zich vast aan het oppervlak, het creëren onaantrekkelijke fuzz ballen. Op strak geweven natuurlijke stoffen zoals katoen en wol, de pillen hebben de neiging om te breken en zijn dus niet zo vanzelfsprekend. Echter, losjes gebreid of geweven textiel of synthetische stoffen, de pillen zijn meer voor de hand. Ze kunnen zelfs verzamelen verdwaalde haren en pluisjes van uw omgeving. Het resultaat kleverig ophopingen van fuzz, vooral op plaatsen waar het weefsel blijft bij elkaar wrijven, zoals onder de armen. Het verwijderen stof pilling is tijdrovend, maar kan worden bereikt met een aantal methoden.

Stappen

Hoe te verwijderen pilling uit kleding. Leg de pillen gevormd kledingstuk plat en houd hem strak.
Hoe te verwijderen pilling uit kleding. Leg de pillen gevormd kledingstuk plat en houd hem strak.

Elektrisch scheerapparaat

 1. 1
  Leg de pillen gevormd kledingstuk plat en houd hem strak.
 2. 2
  Draai de elektrische scheerapparaat op. U kunt een elektrisch scheerapparaat speciaal ontworpen voor de-pilling kleding gebruiken, ook wel een elektrisch scheerapparaat of pluisjes pil scheerapparaat, of hetzelfde elektrisch scheerapparaat een man zou gebruiken om te scheren.
 3. 3
  Beweeg het scheerapparaat voorzichtig langs het oppervlak van het weefsel, altijd reizen in de richting van het weefsel.
  • Druk nooit neer op het scheerapparaat. Begin met de lichtste contact mogelijk en geleidelijk de contact, indien nodig, totdat het scheerapparaat verwijdert de pillen.

Handleiding scheermes

 1. 1
  Houd de doek strak als voor de elektrische methode scheerapparaat.
 2. 2
  Plaats een scheermesje - een echte single-edge mes, niet een wegwerp scheermes of scheerapparaat cartridge - zachtjes tegen de stof in een lichte hoek.
 3. 3
  Schuif het scheermes voorzichtig naar beneden de stof in de richting van het weefsel, strippen van de pilling als je gaat.
  • Merk op dat met deze methode is het heel gemakkelijk om per ongeluk snijden in de stof, verpest het.

Duct tape

 1. 1
  Unspool een lengte van duct tape en klem hem van de rol.
  • U kunt unspool een lengte van tape en omgaan met beide handen - een aan elk uiteinde - of unspool net genoeg tape om eens uit te wikkelen rond je hand, kleverige kant.
 2. 2
  Houd de pillen gevormd kledingstuk strak. Druk op de kleverige kant van de band plat tegen de pilled stof, en trek deze vervolgens recht uit. Het grootste deel van de pillen moet eraf komen met de tape.
 3. 3
  Blijf op de tape tegen de stof totdat u alle pillen hebt verwijderd. Verschuiving naar nog-kleverige gedeelten van de band, of unspool en snijd meer tape, als dat nodig is.

Haak-en-lus sluiting

 1. 1
  Knip een lengte van haak-en-lus sluiting, verkrijgbaar bij elke ambachtelijke winkel. Uitsluitend de "hook" kant van de sluitstrip.
 2. 2
  Breng de sluitstrip, haken naar beneden, naar de pilled stof.
 3. 3
  Trek de schroef recht van de stof - het moet het grootste deel van de pilling met zich meebrengen.
  • De kleine haken van de sluitstrip kan zeer delicate stoffen beschadigen, dus gebruik deze methode spaarzaam.

Defuzzing kam

 1. 1
  Leg de stof plat en houd het strak, als voor de andere de-pilling methoden.
 2. 2
  Schuif de defuzzing kam stevig door het weefsel in de richting van het weefsel. Blijven kammen totdat u alle pillen hebt verwijderd.
  • Een defuzzing kam ziet eruit als een uiterst fijn getande kam.

Tips

 • U kunt verminderen pilling door de behandeling van uw kleding voorzichtig. Gebruik de kortst mogelijke tijd wassen, en draai het bijzonder delicate kledingstukken binnenstebuiten voor witwassen. Wassen in de juiste afmeting ladingen in plaats van proppen de wasmachine zo vol mogelijk kan ook helpen verminderen pilling.

Dingen die je nodig hebt

 • Elektrisch scheerapparaat pluizen of de mens elektrisch scheerapparaat
 • Single-edge scheermes
 • Duct tape
 • Haak-en-lus sluiting
 • Defuzzing kam