Wkinl

Hoe te wassen gerechten

Grondig reinigen van servies en bestek is essentieel voor zowel de esthetische en hygiënische redenen.

Stappen

Hoe te wassen gerechten. Schraap alle grote stukken voedsel op de gerechten af in de compostbak of verwijdering, eerder dan krijg je kwast / spons en water verstopt met het.
Hoe te wassen gerechten. Schraap alle grote stukken voedsel op de gerechten af in de compostbak of verwijdering, eerder dan krijg je kwast / spons en water verstopt met het.

Methode een: wassen met de hand

 1. 1
  Bereiden. Het dragen van rubberen handschoenen is optioneel bij de afwas. Ze kan vooral nuttig als u droge handen of andere huidaandoening. Als je het dragen van lange mouwen, rol ze op en leg ze onder de handschoenen. Schorten Ook zijn optioneel.
 2. 2
  Schraap alle grote stukken voedsel op de gerechten af in de compostbak of verwijdering, eerder dan krijg je kwast / spons en water verstopt met het.
 3. 3
  Vul de gootsteen met water en voeg een goede hoeveelheid wasmiddel. Gebruiken als hoge temperatuur als u comfortabel kunt tolereren, maar jezelf niet verbrandt. Hoe warmer het water, hoe beter de sanering en vetafsnijdende eigenschappen. Gebruik rubberen handschoenen om uw handen te beschermen als het water te heet om aan te raken.
  • Plaats grotere items en items aangekoekt met voedsel in de gootsteen te laten onderdompelen in het warme water. Dit maakt het makkelijker voor u om ze later schoon te maken.
 4. 4
  Begin met het zilverwerk. Aangezien het gaat in de mond, die het nodig heeft de schoonste, heetste water mogelijk.
  • Algemeen dip het in het water te reinigen object. Veeg het krachtig, terwijl in het water.
  • Verwijderen uit het water en te onderzoeken. Als muck blijft, wrijven met spons, of andere gebruiksvoorwerp, totdat verwijderd.
  • Als de mest is erg moeilijk om eruit te komen, vult het item met water. Dan gebruik je vingers (niet je nagels!) En wrijf de modder eraf.
  • Als dit niet werkt, gebruik dan ijzer wol. Gebruik niet de rug van een spons, want dat zal leiden happen van voedsel vast te houden aan het.
 5. 5
  Vervolgens wast andere items die de mond aangeraakt, zoals kopjes en glazen, dus ze zullen profiteren van warm, schoon water.
 6. 6
  Regelmatig veranderen van uw water is essentieel voor het behoud van een hygiënische omgeving voor de afwas.
 7. 7
  Wassen potten en pannen laatste omdat ze zullen echt vies het water. Laat ze eerst laten weken. Als er iets was verbrand of gekookt te potten of ovenschalen, zet een beetje extra zeep en water erin en laat het inwerken terwijl je de andere gerechten te wassen.
 8. 8
  Leg uw gerechten op een rek om af te voeren, daarna droog ze af met een schone, droge doek.
 9. 9
  Wanneer schoon, mag er geen zichtbare materie en geen "vettig" gevoel te zijn. Voer een hand over het gerecht om ervoor te zorgen dat het biedt wat weerstand. Als je vingers glijden over het item ook vloeiend en zonder gepiep, is er waarschijnlijk wat vet blijven, en je zou kunnen overwegen nawassen van het item.
 10. 10
  Uitspoelen kwast, spons of doek en laten drogen. Het kan een goed idee om uw apparatuur te steriliseren om zo vaak, hetzij met behulp van kokend water of bleekmiddel. Als een spons of borstel begint te ruiken onaangenaam, en de geur wordt niet verwijderd door spoelen, gooi het weg.

Methode twee: het gebruik van de vaatwasser

 1. 1
  Laad het op. Tuurlijk, afwassen met de hand is een geweldige tijd. Wie houdt er niet van te worden tot hun ellebogen in hete, zeep, cruddy water? Voor degenen die vaatwassers hebben, is het antwoord "ik niet!"
 2. 2
  Vul uw vaatwasser logisch. Afwasmachine iedereen is anders, en we hebben allemaal favoriete manieren om dingen te doen. Instelling van een routine, en vasthouden aan dat voor de meeste belastingen. Hier zijn een aantal dingen te overwegen:
  • Hoe werkt uw vaatwasmachine bedienen? Sommige hebben een set van wapens stralen water omhoog uit de bodem, terwijl anderen hebben een arm om de onderste plank stralen up, en een arm op de bovenste plank stralen naar beneden.
  • Veel vaatwassers hebben een verscheidenheid van afstanden tot grote kommen, kommetjes, bestek, borden en platen van verschillende afmetingen-op de onderste plank tegemoet. De bovenste plank wordt gegeven aan kortere items zoals glazen, mokken, potten, en lang gebruiksvoorwerpen zoals spatels en roeren lepels.
 3. 3
  Niet menigte de gerechten. Vul uw vaatwasser vol, maar niet vol-u maximaliseren van de reiniging capaciteit van uw vaatwasser en het minimaliseren van overmatig watergebruik.
 4. 4
  Voeg wasmiddel. Doseer het afwasmiddel met de gewenste olie-vloeistof, poeder of capsule-en sluit het op.
  • U kunt extra reinigingsmiddel toe te voegen in een secundaire cup moet uw gerechten overdreven smerig.
  • Voeg een spoelmiddel spotten zonodig te voorkomen.
 5. 5
  Zet hem aan. Stel de timer indien nodig-een kortere tijd voor licht vervuilde vaat, of een langere tijd voor sterk vervuilde potten, pannen en borden.
 6. 6
  Droog de ​​gerechten. U kunt gebruik maken van een verwarmde droge (maar wees voorzichtig van de plastic borden of schalen), of gebruik maken van de lucht drogen. Schotels nog steeds drogen relatief snel, zoals vaatwasser water is meestal verwarmd tot 140 ° C.

Methode drie: het wassen van gietijzeren potten en pannen

 1. 1
  Wassen gietijzeren potten en pannen vereist een andere methode, want je wilt ontwikkelen wat een patina, of een laag olie genaamd, op het oppervlak van de pan. Het wassen van de pan met water en zeep zal voorkomen dat een patina uit ontwikkelingslanden..
 2. 2
  Vul de pan met genoeg water om de pot bijna vullen.
 3. 3
  Zet de pan op een brander, draai het vuur aan med-hoog, en dekken.
 4. 4
  Wacht tot het water in de pan kookt. Met een ijzeren spatel, schrapen het eten van de bodem en zijkanten van de pan.
 5. 5
  Dump de bilge-water uit en zet de pan terug op de brander, afgewezen te laag.
 6. 6
  Snel het resterende water af te vegen op de bodem van de pan met een papieren handdoek, zorg dat u zich niet brandt. Schakel de brander.
 7. 7
  Coat bodem en zijkanten van gietijzeren pan met een dunne laag olie, bij voorkeur een olie-spray, en veeg het overtollige olie met een papieren handdoek.

Tips

 • Wassen elk deel van de items. Gewoon omdat je niet denkt dat er iets gebeurd met het handvat van de vork of de onderkant van de plaat betekent niet dat ze zijn eigenlijk schoon.
 • Als u nodig hebt om de gerechten te gebruiken direct na het wassen, gebruik dan een schone linnen doek om ze te drogen. Linnen laat geen stof fuzz of residu.
 • Als u een schotel gebruiken om iets dat waarschijnlijk moeilijk zijn om schoon te dienen, vult het item met water of laat het inwerken in de gootsteen na gebruik. Dit voorkomt dat het voedsel uitharden en maakt het moeilijk schoon. Het beste is om gerechten te spoelen nadat u ze gebruiken om voedselresten te verwijderen en te voorkomen dat het steeds plakkerig en moeilijk te verwijderen.
 • Als je het plaatsen van nieuwe gewassen gerechten in de spoel kant van de gootsteen, het is een goed idee om een ​​oplossing van spoelwater en azijn hebben. Dit zal verder helpen desinfecteren de nieuw gereinigd gerecht en geef het goede glans en schittering.
 • Nadat u denkt dat een item is schoon, lopen je handen over de veilige gebieden (niet de randen van messen!) Nog een keer. Heel vaak kan er nog voedsel op het dat je niet kunt zien, maar je kunt dat zijn er voelen.
 • Zorg moeten worden genomen met hout. Het mag niet worden geweekt als dat mogelijk is, en moeten grondig alvorens te worden weggezet worden gedroogd. Dit zal waarschijnlijk inhouden drogen beide met een theedoek, en lucht-drogen in een rack. Het is vaak de moeite waard draaien houten voorwerpen om zo vaak als ze droog, omdat ze in aanraking kunnen komen met plassen water.
 • Kies uw gereedschap wijselijk, en gebruik ze in combinatie, als dat nodig is. Verschillende wassen gebruiksvoorwerpen hebben hun voordelen en problemen.
  • Overweeg het gebruik van een borstel op een vrij lange stok voor het wassen dingen met vrij dik of viskeuze muck te verwijderen, omdat deze zijn goed in het snel indrukken van een heleboel dingen af. Zij hebben ook de neiging om een ​​schraper boven de borstel hebben, dus je kunt ze omdraaien en gebruik dit om een ​​aantal hardnekkige vuil te verwijderen.
  • Doeken en sponzen zijn goed voor het krijgen van vet uit, en voor hardere, dunnere lagen van vuil dat spierballen moeten verwijderen.
  • Schuursponsjes, en de scourer kant van sommige sponzen, zeer effectief kunnen zijn op gebakken-on stuff, maar zorg moeten worden genomen bij de keuze van schuursponsje, en het object wordt schoongemaakt, aangezien sommige vlakken door de meeste schuursponsjes kunnen worden beschadigd.

Waarschuwingen

 • Heb messen niet in het water totdat je gaat om ze schoon, en dan alleen het mes u het schoonmaken in het water gezet. Als je messen te laten vallen in een kom met zeepsop (eventueel vuil) water met andere objecten, kan het moeilijk om te houden van hen te zijn en u een goede kans op het snijden zelf staan.
 • Sponzen, kleding en borstels zal snel groeien bacteriën. U kunt de groei van bacteriën te verminderen door te spoelen, knijpen / droog schudden na gebruik, en het plaatsen op een droge plaats. Voor een grondige reiniging, magnetron sponsen terwijl nat voor 2 minuten of was ze in de vaatwasser. Als de magnetron, grote zorg dat de spons of doek is nat en droogt niet uit. Wees voorzichtig wanneer u de magnetron opent, de spons of doek zal zeer heet zijn en kan brandwonden stoom uitstoten.
 • Nooit krul je hand rond de onderkant van de gootsteen, zoals je zou kunnen worden verwond door scherpe voorwerpen.
 • Vervang alle afwas regelmatig om de paar maanden. Als u merkt dat ze ruiken onaangenaam, en de geur wordt niet verwijderd door spoelen, gooi ze weg.
 • Als alternatief, plaats de doek of spons in kokend water gedurende 10 minuten, of genieten in een deel bleekmiddel tot negen delen water (01:09, 10%) en daarna goed naspoelen. Bleken zal snel een latex gebaseerde producten te vernietigen.

Dingen die je nodig hebt

 • Te wassen vaat
 • Een gootsteen of afwasbak.
 • Zeer heet water, en koeler water om de temperatuur te beheren.
 • Afwasmiddel.
 • Wasborstel
 • Spons of doek
 • Afwas kom om te gaan in gootsteen (optioneel)
 • Schuurspons (optioneel)
 • Bijtende, heavy duty, reinigingsmiddel (optioneel)
 • Bleach (optioneel)
 • Rubber handschoenen (Als het gebruiken van bijtende en bleekmiddel, of gewoon niet als het krijgen van natte handen.)
 • Schort (optioneel)