Wkinl

Hoe te vruchtensap vlekken te verwijderen uit tapijt

Vruchtensap: het is goed voor u, maar verschrikkelijk voor uw tapijten. Als je verliest je grip op je druivensap, of hebben een cranberry catastrofe, raak niet in paniek. Volg deze stappen om de vlek te verbannen en krijg uw tapijt weer gezond uitzien.

Stappen

Hoe te vruchtensap vlekken te verwijderen uit tapijt. Dep zoveel mogelijk sap met keukenpapier of een schone witte katoenen doek.
Hoe te vruchtensap vlekken te verwijderen uit tapijt. Dep zoveel mogelijk sap met keukenpapier of een schone witte katoenen doek.
  1. 1
    Dep zoveel mogelijk sap met keukenpapier of een schone witte katoenen doek. De tijd is van de essentie om de vlek te voorkomen instelling, dus begin blotting de vlek zo snel mogelijk.
  2. 2
    Beslissen hoe de vlek te behandelen. Het is essentieel om de juiste vlek-verwijdering technieken te gebruiken voor een type tapijt. Zo kunnen natuurlijke vezels, zoals wol of gras, slecht reageren op vloeibare vlekkenverwijderaars (zie de onderstaande waarschuwing betreffende deze chemische stoffen), en je moet altijd twee keer nadenken alvorens het te reinigen antieke tapijten of waardevolle tapijten. Als u twijfelt, bel een professionele tapijtreiniger.
  3. 3
    Spuit wat water op de vlek. Doe wat lauw - niet heet - water in een spuitfles en Bevochtig de vlek. U kunt ook schar wat water op de vlek met een spons. Begrijp het tapijt te nat, of de vlek kan verspreiden.
  4. 4
    Dep het water. Gebruik papieren zakdoekjes om de vlek deppen. Gebruik NOOIT een cirkelvormige beweging te ruimen morsen, drukken op de handdoek is genoeg. Als de vlek aanhoudt, probeer dan opnieuw bevochtigen van de vlek en weer blotting meerdere malen.
  5. 5
    Bereid de reinigingsoplossing. Als de vlek is echt koppig, is het tijd om hard te krijgen. Voeg ¼ theelepel (1 ml) milde, niet-blekende wasmiddelen of tapijtshampoo tot 1 liter warm - niet heet - water. Roer de oplossing in een kom om goed te mengen.
  6. 6
    Testen van reinigingsvloeistoffen op een onopvallende plek. Waaronder die in deze richtingen - - voordat u een reinigingsmiddel toepassen op uw tapijt, test de reiniger op een klein stukje waar niemand het zal zien. Wacht een paar minuten. Als de reiniger verkleuren of anderszins nadelig beïnvloedt het tapijt, onmiddellijk te verwijderen met koud water en een spons. Als het eindigt het veroorzaken van blijvende schade, in ieder geval het zal niet in het midden van de kamer.
  7. 7
    Breng de reinigingsoplossing om de vlek. Bevochtig een schone, witte doek royaal met de reinigingsoplossing, en gewoon leg de doek over de vlek.
  8. 8
    Masseer het doek met een lepel. Gebruik de onderkant van een lepel om voorzichtig neer op het doek. Langzamerhand werk je weg over de hele doek, beginnend aan de buitenkant en werk je weg in de richting van het centrum in een spiraal verspreiden van de vlek te voorkomen. Dit proces werkt de oplossing in het tapijt zonder te wrijven de vlek in of beschadigen van het tapijt vezels.
  9. 9
    Dep de vlek en breng meer schoonmaak oplossing. Dep de vlek voorzichtig schoon met een papieren handdoek en de oplossing opnieuw toe te passen als in de voorgaande twee stappen. Houd reapplying en deppen tot er geen spoor van de vlek is duidelijk op de handdoek wanneer je deppen.
  10. 10
    Spoel opnieuw de vlek. Spuit wat warm water op de vlek, en dep om overtollig vocht te verwijderen.
  11. 11
    Droog het tapijt. Plaats een schone, droge theedoek of stevige papieren handdoeken over de vochtige plek. Plaats een plastic zak over hen, en plaats dan een zwaar voorwerp, zoals een groot boek, over de tas. Wacht een paar uur of een nacht voordat u de handdoeken. De vlek moet worden gegaan en, omdat het droogproces tilt zelfs diepe vlekken uit, het zal niet weer verschijnen.

Tips

  • Probeer geen ding eerst morst.
  • Hoe langer je wacht om een ​​vlek te verwijderen, hoe moeilijker het zal zijn om hem eruit te halen, dus snel handelen.

Waarschuwingen

  • Een breed scala van tapijt reinigen chemicaliën beschikbaar. Als algemene regel, moeten deze zoveel mogelijk worden vermeden, omdat ze gemakkelijk tapijten kunnen beschadigen en de bijtende ingrediënten die niet nodig zijn voor het verwijderen van uw specifieke vlek zijn bevatten. De meeste van deze producten zijn ook schadelijk voor het milieu, en kunnen allergische reacties of vergiftiging van de gebruiker of van kinderen en huisdieren veroorzaken.
  • Doe rubberen handschoenen om uw handen te beschermen. Terwijl de reinigingsoplossing die u met deze instructies is niet zo hard als de meeste chemische reinigingsmiddelen op de markt, het is nog steeds een goed idee om voorzichtig te zijn.

Dingen die je nodig hebt

  • Witte doeken
  • Papieren handdoeken
  • Spuitfles
  • Theelepeltje
  • Spons
  • Water
  • Rubberen handschoenen
  • Milde, niet-bleken schoonmaakmiddel
  • Kom
  • Een zwaar gewicht, (dwz een boek)
  • Helder of wit plastic zakken