Wkinl

Hoe maak je een keuken schoon

Als het belangrijkste gebied voor koken en eten van voedsel, moet de keuken ook de schoonste en meest hygiënische plaats in uw hele hele huis. Helaas, voor veel families, vanwege de grote hoeveelheid tijd doorgebracht in de keuken, die de minst sanitaire ruimte..

Schoonmaken van een keuken volledig is een groot project. Als u probeert om de hele zaak te reinigen, wees niet bang om te breken van de baan in meerdere kleinere delen en verspreiden van de activiteiten over meerdere dagen.

Stappen

Hoe maak je een keuken schoon. Verzamel je schoonmakers en benodigdheden.
Hoe maak je een keuken schoon. Verzamel je schoonmakers en benodigdheden.
 1. 1
  Verzamel je schoonmakers en benodigdheden.
 2. 2
  Verwijder alle niet-keuken artikelen. Weggooien afval, en het verzamelen en opbergen elk object dat thuishoort in een andere kamer.
 3. 3
  Vul de gootsteen met water en bubbels.
 4. 4
  Stow keuken artikelen in hun juiste plaatsen. Was de gerechten of de vaatwasser. Duidelijk zo veel van de teller als je kunt.
 5. 5
  Reinig de oven eerst zodat eventuele rook of dampen uit de keuken door de daaropvolgende reiniging worden verwijderd.
  • Plaats een kopje azijn in een hittebestendige houder en verwarm de oven tot 350 ° F gedurende 10 minuten. Laat de oven afkoelen, veeg het dan uit. Ovenrekken kan in een plastic vuilniszak worden geplaatst met een kopje azijn, verzegelde, verliet 's nachts, en vervolgens geschrobd.
 6. 6
  Reinigen harde oppervlakken werken van boven naar beneden. Op die manier vuil dat druppels of valt wordt opgeveegd in de daaropvolgende reiniging.
 7. 7
  Reinig de kachel afzuigkap of vent. Spuiten met een ontvetten schoner.
  • Doe het filter in de vaatwasser of laten weken in een sterke oplossing van afwasmiddel en warm water.
 8. 8
  Reinig de kookplaat (indien van toepassing). Spuiten met een ontvetten schoner. Laat de reiniger rusten voor een paar minuten om het puin op te lossen. Veeg of schrobben met een nylon pad.
  • Brander pannen kan gaan in de vaatwasser, evenals vele kachel knoppen.
 9. 9
  Bestuif het plafond en plafond ventilator.
 10. 10
  Items verwijderen uit muren. Bestuif de muren en spinnenwebben te verwijderen uit hoeken. Was de wanden, indien nodig. Was de decoratieve objecten, indien nodig.
 11. 11
  Reinig elke keuken ramen, binnen en buiten.
 12. 12
  Afwassen keukenkastjes. Als ze hout, water gebruiken en Murphy's Oil Soap. Als ze zijn geschilderd of laminaat, gebruik een milde sprayreiniger geformuleerd voor deze oppervlakken. Vergeet niet om de handvatten te reinigen terwijl u schoon. Spoel alles en droog het. Reinig eventueel de onderkant van de kasten.
 13. 13
  Als kasten zijn gelakt, schuren met citroenolie polish.
 14. 14
  Het inwendige van de kast, relining de planken met vinyl of soortgelijk materiaal dat kan worden verwijderd, uitgewist en gemakkelijk vervangen.
 15. 15
  Verwijder het stof van de keukenapparatuur op de teller. Als je stofkappen gebruiken, nu is een goed moment om ze te gooien in de wasserij.
 16. 16
  Veeg de fronten van de grote apparaten.
  • Wees zeer voorzichtig bij het schoonmaken van een apparaat zoals een vaatwasser in chroom; gebruik geen staalwol of andere schuren spons die kunnen krassen op het materiaal. Het apparaat met behulp van een geschikt vet-cutting schoner wassen. Spoel en droog het zorgvuldig om strepen te voorkomen.
  • Denk aan het schoonmaken van uw vaatwasser. Plaats ook een kopje azijn op het bovenste rek van de vaatwasser en voer het leeg.
 17. 17
  Voer een pot van azijn door het koffiezetapparaat aan hard water afzettingen te verwijderen.
 18. 18
  Reinig de binnenkant van de magnetron door het brengen van een kopje water of een kopje azijn aan de kook en het toestaan ​​om te zitten voor een half uur voor het uitroeien van de binnenkant.
 19. 19
  Reinig de teller oppervlakken en tegels. Als de voegmortel is vuil, dompel de specie in een mengsel van water en soda voor ongeveer 15 minuten, afspoelen en afdrogen.
 20. 20
  Reinig de keuken lades, inclusief eventuele keuken junk lade. Iets dat je niet in het afgelopen jaar hebben nodig weggooien.
 21. 21
  Veeg de keukentafel en stoelen, als dat is waar u en uw gezin te eten.
 22. 22
  Reinig het aanrecht. Scrub het uit met een schuurmiddel. Reinig het aanrecht laatste van alles op buffet hoogte, omdat je misschien te spoelen kruimels en puin in.
 23. 23
  Trek de koelkast en stof of opzuigen, de spoelen. Voer een doek onder de koelkast, met behulp van een meetlat.
 24. 24
  Leeg de prullenbak en was het uit. Voor een zeer vuile prullenbak, laten inwerken voor een tijdje te reinigen makkelijker. Voordat je in een zak kunt u een papieren handdoek blad of een krant lag op de bodem en strooi er wat zuiveringszout te houden de prullenbak ruiken frisser en om het meer gemakkelijk schoon te maken in de toekomst.
 25. 25
  Vegen en veeg uit de kast onder de gootsteen. Vooral als dit is waar je prullenbak kan leven, kan het er erg vuil, dus doe dit laatste, voordat u de vloer schoon.
 26. 26
  Veeg of stofzuig de keukenvloer, waarbij u meubels te verplaatsen als dat nodig is om toegang te krijgen tot alle oppervlakken. Gebruik een stoffer op te halen het puin.
 27. 27
  Dweil de vloer. Gebruik mop van keuze en een emmer gevuld met heet water en een schonere geschikt is voor uw vloer. Dompel de mop in zeepwater, knijp het overtollige vloeistof uit de mop, en veeg de vloer. Herhaal dit totdat het gehele vloeroppervlak werd gedweild. Gebruik een trekker om al het water te verwijderen en dweil de vloer droog. Laten drogen alvorens opnieuw invoeren keuken. Wacht tot de vloer droog om eventuele meubels terug te plaatsen is.

Tips

 • Vervang regelmatig reinigen materialen zoals vodden en sponsen, om verontreiniging te voorkomen. Om periodiek te ontsmetten, kan men magnetron een natte spons voor twee minuten of gewoon gooien in de was met warm water en bleekmiddel of beter nog, lopen de spons door sanitaire cyclus van de wasmachine of sanitaire cyclus van een vaatwasser om bacteriën te verwijderen. (Front-loading Wasmachines en nieuwer model vaatwassers hebben sanitaire cycli met ingebouwde verwarmingselementen om bacteriën te doden bij het gebruik van sanitaire cycli - zet deze goed te benutten wanneer er iets wasbaar behoeften desinfecterende)
 • Gebruik een keuken spray die desinfecteert, zoals Lysol, 409, of Fantastic.
 • Voer de kachel knoppen, indien verwijderbare, roosters en lekbakken in de vaatwasser wekelijks. Goed afdrogen en terug te keren naar het assortiment voor later gebruik. Dit is een eenvoudige manier om het bereik te delen schoon te houden.
 • Maak een lijst als je gaat, aan onafhankelijke taken te verzamelen. Als je merkt dat je laag bent op handzeep of dat je moet ook iets vast te krijgen, schrijf het op zodat u het later pakken.
 • Zuiveringszout met gewone witte azijn is een uitstekend reinigingsmiddel voor roestvrij staal (of een andere) wastafel. Het snijdt door vet en geen krassen op het oppervlak.
 • Als u normaal gesproken producten toe te voegen aan versleten linoleum schitteren op keuken vloeren, het vinden van een goede spons mop met uitneembare / wasbare spons om glans producten zoals Mop & Glow passen, maar na verloop van tijd voeg een beetje zuiveringszout in de hand wassen emmer met grond reiniger aan de opbouw van het gebruik van "linoleum-schijnt" producten, die zal val vuil en na verloop van tijd vertrekken verdiepingen groezelig zelfs met de hand dweilen verwijderen.
 • Als je een spons die is nog steeds goed, maar moet worden schoongemaakt, de beste manier om bacteriën te doden is om ofwel magnetron de spons als het vol water is geweekt gedurende een tot twee minuten (kijken zorgvuldig om ervoor te zorgen dat het niet droog uit en in brand), of plaats de spons in de vaatwasser voor een volledige reinigingscyclus. U kunt ook genieten van de spons in bleekwater en zeep, maar dit is niet zo effectief in het doden van bacteriën.
 • Gebruik vloerreiniger zoals aangegeven op de fles, maar gooi mops wanneer het tijd is om de keuken of andere niet-vloerbedekking die een goede uitwassen nodig reinigen. Dweilen van elk type gewoon vuil verplaatsen. Om de keuken vloeren schoon, is het best om met de hand wassen in secties en er zeker van te dumpen, wassen, en vervang reinigingswater van emmer wanneer het vuil van de vorige dweilen; na met de hand wassen van vloeren voor de eerste keer, dump, wassen / spoel emmer schoonmaakmiddel en water na het wassen van de handen elk afgebakend gedeelte tot volledige vloer is schoon.
 • Bedek de toppen van uw keuken kasten met vetvrij papier als ze niet helemaal tot aan het plafond gaan, het zal het vet en vuil te verzamelen. Wanneer vuil, gewoon oprollen, weggooien en vervangen.
 • Bij gebruik van sponzen aan gerechten die niet in de vaatwasser kan worden gewassen wassen, wachten met het uitvoeren van de vaatwasser tot na de afwas die vereisen door hand-reiniging, dan gooien spons in een lege zilverwerk slot of de meer moderne zilverwerk secties w/flip- top secties om spons voorkomen dat ze niet op zijn plaats. Het beste is om sponzen in de vaatwasser of wasmachine op de "sanitaire cycle 'om het bacterie-vrij te houden gewassen draaien.

Waarschuwingen

 • Meng nooit producten die bleekwater bevatten met producten die ammoniak bevatten. Het mengsel resulteert in een zeer giftig gas.
 • Gebruik geen bleekmiddel op donkere of houten vloeren.
 • Nooit schoonmaakmiddelen door elkaar.
 • Houd alle schoonmaakproducten en chemische stoffen uit de buurt van kinderen en huisdieren.
 • Koken nooit en schoon tegelijk; vergiften kunnen voedsel besmetten.

Dingen die je nodig hebt

 • Afwasmiddel
 • Keuken cleanser
 • Glasreiniger
 • Azijn
 • Ammonia
 • Murphy's Oil Soap
 • Citroenolie polish
 • Zuiveringszout
 • Bezem
 • Doeken of lappen
 • Keuken spuiten
 • Ontsmettingsmiddel
 • Spons voor de afwas
 • Papieren handdoeken
 • Vloerreiniger
 • Dweilen
 • Emmer
 • Schuursponsje of staalwol
 • Vloertrekker
 • Vacuüm