Wkinl

Hoe te citrusvruchten groeien

Het doet er niet veel frisser dan dit! bomen zijn relatief makkelijk te kweken, op voorwaarde dat u een warm genoeg klimaat. Zelfs als uw omstandigheden niet ideaal zijn, kunnen er nog steeds een citrus boom voor u.

Stappen

Hoe te citrusvruchten groeien. Kies een locatie voor uw boom.
Hoe te citrusvruchten groeien. Kies een locatie voor uw boom.
 1. 1
  Kies een locatie voor uw boom. Een warme, zonnige, zuidelijke of westelijke blootstelling is het beste. Shelter is een grote hulp, ook, als koud is een punt van zorg. Kies of maak ergens met goed gedraineerde, en vermijden dat een citrus boom direct in een gazon. Een nabijgelegen reflecterende muur of schutting of zelfs terras kan zowel onderdak en een beetje extra warmte te bieden, ook.
 2. 2
  Selecteren en het verkrijgen van een.
  - Kies het type citrus u zou willen proberen groeiende ( sinaasappels,, grapefruit, enz.).
  - Vraag de kwekerij over het klimaat dat het bepaalde boom is geschikt voor.
  - Vraag of zoek het seizoen voor de boom (s) die u wilt krijgen. Citrus rijpt in het algemeen in de winter, maar verschillende vruchten rijpen gedurende het hele jaar, als goed.
  -Als je ergens woont, dat is een beetje kouder dan een strikt mediterraan klimaat, kijk in cultivars gekweekt voor koude weerstand.
  - Proef het, als je de kans hebt. Niet alle sinaasappels zijn gelijk. Als je kunt proeven fruit geteeld op een boom in uw omgeving, misschien van een buurman, nog beter.
  - Zoek uit of het geproduceerd heeft veel zaden, of niet.
  - Vraag voor de certificering van de gezondheid van de, of vraag iemand die ervaring hebben met citrusbomen om het te inspecteren. Zie Waarschuwingen.
 3. 3
  Kies een maat van de boom die geschikt is voor uw instelling is. Vraag bij het kinderdagverblijf of opzoeken online hoe groot de volwassen zal krijgen.
  • Probeer dwerg citrus bomen als je weinig ruimte zijn. Je kunt ze zelfs groeien in grote potten, en openen ze de mogelijkheid die de hele boom in een schuilplaats tijdens de delicate wintermaanden of zelfs het brengen van de boom binnenshuis. Hoewel ze klein zijn, kunnen dwerg citrus bomen een zeer redelijke oogst te produceren.
  • Aan de andere kant van het spectrum, kan een paar grote citroenbomen een flinke haag te vormen. Het hangt allemaal af van hoe veel citrus je wilt.
 4. 4
  Graven een groot gat. Het gezegde gaat dat je op zijn minst een 45€ gat moet graven voor een 15€. Als een praktische kwestie, zorg ervoor dat u weet waar u de boom plaatsen, dan een gat graven, dat is ongeveer drie meter (1 meter) in diameter en zo diep als de container. Niet begraven de wortel kroon, de overgang van stam naar wortels, want dit zal problemen veroorzaken op de weg. Plant de boom iets hoger dan de omringende grond te laten voor enige bezinking, de meeste container geteelde boomkwekerijproducten heeft een hoog gehalte aan organische stof, dat zal ontbinden waardoor de plant zich te vestigen in het plantgat laten vallen van de wortel kroon onder rang, zo niet iets hoog geplant.
  • Als u zich zorgen maakt over drainage, zoals in zware kleigrond, vul het gat met water en zie hoe lang het duurt om weglopen. Als je drainage problemen (dat wil zeggen, als het water niet wordt gegaan door de volgende ochtend) hebben, graaft het gat nog dieper en plant de boom hoger.
  • Voor een dwerg citrus boom, selecteert u een grote pot. Probeer voor twee meter in diameter of een half-vat, in ieder geval.
 5. 5
  Gedeeltelijk vullen het gat met een goede, goed doorlatende grond. Afhankelijk van de kwaliteit van wat je nam uit het gat, kunt u proberen een half-en-half mengsel van compost en de nu losgemaakte grond. Maak een heuvel van de bodem in het midden van het gat dat de kluit ondersteunt met de kroon (de basis van de stam waar de wortels begin) iets boven.
  • Meng in een aantal citrus met de bodem, als je wilt.
  • Als u planten van een dwerg citrus in een pot, direct klaar voor gebruik potgrond en vul het in op een vergelijkbaar niveau. Plaats de pot op blokken en zorg ervoor dat er zijn tal van drainage gaten in de bodem. Laat de pot direct zitten in een schoteltje of een plas water.
 6. 6
  Haal de boom uit de pot en verwijder eventuele jute rond de wortels. Plaats de boom op de heuvel van de bodem. Toevoegen of verwijderen van de bodem eronder om de hoogte aan te passen, zodat de kroon is ter hoogte van de bodem of zelfs iets erboven.
 7. 7
  "Vul het overgebleven gat met een mengsel van compost of potgrond en de bodem van een tuin.
  • Als u gebruik maakt van een pot, vul met rechte potgrond. Laat minstens twee centimeter aan de bovenkant om ruimte te laten water grondig.
 8. 8
  Niet van toepassing mulch.
  • Blijf weg van de biologische, want het verhoogt de kans op voet rot ziekte.
  • Een veilige gok is dat de wortels zijn ten minste even breed als de takken, dus maak er het mulch gebied althans deze grote. U kunt zelfs een rand van mulch rond de omtrek van de cirkel om te helpen bij het water geven toe te voegen.
  • Niet mulch tot aan de voet van de stam. Een klein marge, zodat de kroon heeft ademruimte en niet nat blijven wanneer je water.
 9. 9
  Water de boom ten minste wekelijks totdat is vastgesteld, tenzij u voldoende regen om het werk te doen krijgen. Water zelfs volwassen citrusbomen regelmatig. Citrusbomen hebben relatief ondiepe, brede wortelstelsel. Eenmaal gevestigd, de bomen kunnen sommige droogte tolereren, maar ze zullen niet fruit produceren dat net zo goed.
 10. 10
  Bemesten van de boom met een geschikte meststof. Meststoffen zijn verkrijgbaar in citrus-of citrus-en-avocado formuleringen. Breng ze volgens de aanwijzingen op de verpakking, typisch 3-4 keer per jaar voor type slow-release.
 11. 11
  Snoei citrusbomen af. Ze niet zwaar of regelmatige snoei nodig.
  • Verwijder eventuele "sukkels", of scheuten groeien van de wortelstok. Citrusbomen zijn geënt, wat betekent dat een boom met wenselijke fruit wordt gesneden en bevestigd aan een steviger wortelstok. Je wilt niet dat de wortelstok overnemen.
  • Verwijder eventuele 'wilde' scheuten groeien dan de algemene vorm van de boom. Deze zal vaak lange, rechte, snelle groeiende takken die niet voldoen aan de algemene vorm of de vorm van de boom.
  • Matig dunne het loof als het groeit overdreven dichte, om luchtcirculatie en de beschikbaarheid van licht te bevorderen.
  • In het algemeen, trainen citrusbomen als struiken of hagen. Indien u graag een paar onderste takken om het meer van een boom vorm te geven te verwijderen, ga je gang, maar overdrijf het niet.
 12. 12
  Oogsten fruit wanneer het rijp. Sinaasappelen, citroenen en grapefruit moeten allemaal volledig vrij van groene kleur. Ze zullen niet rijpen van de boom. Limoenen worden doorgaans geplukt groen, dus ga door de grootte en het seizoen. Zie de externe links voor meer details over limoenen.

Tips

 • Probeer een aantal van de zoetere citroenen, zoals Meyer citroenen.
 • De meeste citrusbomen bloeien fragrantly beginnend in de vroege winter en ontwikkelen door middel van de lente, dan produceren kleine, groene vruchten die rijpen in de zomer en herfst, maar er zijn enkele altijd-dragende rassen, vooral voor citroenen. Ze kunnen niet echt het hele jaar te produceren, maar hun seizoen zal langer zijn, tenminste.
 • Om uw nieuwe citrusbomen een voorsprong op het leven te geven, wilt u misschien dat eerste jaar de vruchten (dwz "pinch" het als het begint te vormen) te verwijderen. Het laat de plant zet haar eerste jaar van energie in het handhaven van een gezonde wortels en takken in plaats van in de fruitteelt, en het zal meer kans om fruit (veel ervan) produceren in de volgende jaren.
 • Aarzel niet om citrusbomen groeien, omdat je denkt dat ze zal een lange tijd duren om fruit te produceren. Het is niet noodzakelijk zo. U kunt zelfs bomen vinden op de kwekerij met een paar vruchten reeds op hen. Als u niet vrucht het eerste jaar of twee te krijgen, geef niet op.
 • Zoek de "fruitsalade boom" of, als je echt avontuurlijk, maak je eigen. Het is mogelijk om een ​​citrusboom en graft nemen takken van verschillende andere citrusvruchten. De resulterende boom kan meer delicate en minder productief zijn, maar als je echt wilt, kunt u sinaasappelen, citroenen en limoenen krijgen van dezelfde boom.
 • Vergeet niet de minder-gemeenschappelijke citrusvruchten. Het kweken van je eigen kan een geweldige manier om een ​​aantal ongewone vruchten te krijgen zijn. Indien u wilt, probeer groeiende kumquats, bloed sinaasappels, mandarijnen, mandarijnen, of pomelo's.
  • Bepaalde meer exotische soorten citrus vereisen meer gespecialiseerde zorg. Citroenen, limoenen, grapefruit en sinaasappels zijn allemaal geteeld in vele variëteiten, dus u zult waarschijnlijk in staat zijn om iets geschikt is voor uw omstandigheden en behoeften. Voor de diverse andere soorten, het is de moeite waard het lezen op de specifieke vrucht van belang. Probeer een zoekopdracht op internet op uw variëteit of cultivar.
  • Laat dit niet zet je af groeit deze andere vruchten; lezen wel een beetje voordat je ze plant.

Waarschuwingen

 • WLD (Winter Leaf Drop) is een fenomeen dat verschijnt wanneer de wortels en de bladeren werken asynchroon. Vooral in koudere gebieden de wortels werken langzamer vanwege de "koude" aarde, terwijl de bladeren zijn scheen door de zon en goed werken. Een bewijs dat uw installatie (s) beginnen te lijden aan WLD kan het verkleuren van de bladeren.
 • Wees voorzichtig bij het hanteren van de vrucht als de citroenzuur kan irritatie van de ogen veroorzaken.
 • Full-sized citroenbomen kan veel citroenen maken. Denk na over wat u gaat doen met dat velen voordat je ze plant.
 • In citrus producerende gebieden en andere delen van de VS, als er een "epidemie" van besmettelijke ziekten of plagen, kan het Departement van Landbouw komen op het terrein van een persoon, rippen uit de bomen, en halen ze weg om te worden verbrand. Dat is waarom het belangrijk is om de gezondheid van een boom zorgen alvorens het te kopen.
 • Kijk uit voor doornen. Sommige citrusbomen groeien lange, scherpe doornen, en het krijgen van sap van citrusvruchten in de bezuinigingen van deze doornen is absoluut pijnlijk. Kijk goed, en draag handschoenen of gebruik een lange steel fruitplukker.
 • Te veel van het goede, waaronder kunstmest, is niet langer een goede zaak. Bemesten volgens de aanwijzingen op de verpakking en niet overdrijven. Overtollige mest (te veel of te vaak) kan een plant te snel groeien en een verzwakking van de plant en de bloedzuiger in het grondwater of uitlopen in de omgeving leiden.
 • Niet plant uw boom in de buurt septic tank lijnen, of de wortels kan uiteindelijk problemen met verstoppingen veroorzaken.