Wkinl

Hoe maak je een keuken te organiseren

Of u nu gewoon bewegen in of uw huidige regeling stroomt niet helemaal zo soepel als het zou kunnen, kan het organiseren van uw keuken uw activiteiten te stroomlijnen en houd uw keuken kijken netjes en opgeruimd.

Stappen

Hoe maak je een keuken te organiseren. Gooi alles wat je niet gebruikt.
Hoe maak je een keuken te organiseren. Gooi alles wat je niet gebruikt.
 1. 1
  Gooi alles wat je niet gebruikt. Geeft het door aan een vriend of familielid, toevoegen aan een buurt garage sale of doneren aan een goed doel. Wees eerlijk! Wanneer heeft u voor het laatst gebruikt dat meloen baller, gehaktbal scoop, of cookie pers? Weet je wel wat de gadgets doen? Heb je echt twee nodig? Zou een meer algemeen instrument het werk doen? Als je te ontdoen van het, zult u niet hoeft te jagen voorbij voor dingen die je hoeft te gebruiken of zoek een ruimte op te slaan.
 2. 2
  Vervang dingen die niet werken. Als de hendel op een pot rammelaars, de tuit altijd verstopt raakt, of de pan schroeit altijd het eten, repareren of te vervangen! Als je niet kan veroorloven een vervanging nu, zet het op een lijst en bespaar je centen, of een aanvragen voor een verjaardag of een vakantie.
 3. 3
  Sla vaak gebruikte objecten in gemakkelijk te bereiken plaatsen. Let op wat u het meest gebruikt. Erachter te komen waar je ze het meest zal gebruiken. Niet vaak gebruikte items, zoals de braadslee dat u alleen trek uit tijdens de vakantie, kunnen gaan op hoge rekken of in de rug van de kabinetten. Ze kunnen zelfs buiten de keuken in de garage worden opgeslagen, zolder, kelder, logeerkamer kast, of een doos onder een bed.
  Zorg ervoor dat elk item in uw keuken heeft haar recht tot het nemen van uw kostbare ruimte verdiend! Vergeet niet: als je het gebruikt niet vaak genoeg, moet het uit helemaal gaan. Gewoon omdat het nu groot of duur is, betekent het niet dat je moet houden. Als je tien jaar geleden maakte pasta twee keer, dan kunt u de toonhoogte van de pastamachine.
 4. 4
  Maak centra van activiteit en op te slaan aanverwante werktuigen in de buurt waar zij zullen worden gebruikt. Hier zijn een aantal gemeenschappelijke centra van activiteit, in de volgorde waarin voedsel door de keuken zal reizen:
  • Opslag of pantry. Overweeg je vriezer een uitbreiding van dit gebied. Of je voedsel in een echte pantry, een kast, een kast, of ergens anders helemaal te slaan, vergeet dan niet om regelmatig te gaan door en duidelijk uit items die zijn hopeloos oud of nooit worden gebruikt.
  • Voorbereiding. Snijplank, messen, maatbekers en lepels, en mengkommen hier allemaal gaan.
  • Koken. De en plus de gebruiksvoorwerpen die daarbij horen. Dit gebied dient onder meer potten en pannen, pannenlappen, lepels en spatels (een gebruiksvoorwerp potje werkt goed voor deze).
  • Bakken. Als u houdt van te bakken, vindt u het misschien handig om je bloem, suiker, bakpoeder, een set maatbekers en lepels, uw favoriete mengkom, etc. samen te slaan op een handige plek.
  • Serveren. De tabel, plus servies, serviesgoed, servetten, onderzetters, en alles wat je nodig hebt om te gaan zitten en te eten. Sojasaus? Zout en peper shakers? Suikerpot? Vraag jezelf af of het handiger om uw gerechten te slaan en zilverwerk in de buurt van de tafel of de vaatwasser zou zijn.
  • Reinigen. De, vaatwasser en omgeving. Zeep, handschoenen, schotel pan, droogrek, reinigingsmiddelen, handdoeken, enz.
  • Afvalverwijdering. Houd een prullenbak handig, plus en bakken, ook. Toon hen zo centraal mogelijk zonder in de weg. Ze moeten gaan bij het schoonmaken en voedsel wordt bereid.
 5. 5
  Duidelijk de teller. Bijzondere aandacht besteden aan het verminderen van het aantal objecten permanent opgeslagen op de teller. De teller vaak moet worden gereinigd en het is uw primaire werkruimte. Zoek een andere plaats voor prullaria en iets anders dat niet per se hoeft te wonen.
 6. 6
  Maak een lijst. Gescheurde vaatdoeken? Uit zeep? Als je gaat, noteer levert u vinden ontbreekt of versleten. Schrijf ook nevenprojecten die je vindt als je gaat (zoals het corrigeren van een wankele tafelpoot). Ze op te schrijven kunt u afleiding later aan te pakken zonder ontbrekende dingen.
 7. 7
  Pakken het papier. Do post,, kranten, telefoongesprekken, of het betalen van rekeningen genereren papier in de keuken? Kiezen tussen deze strategieën:
  • Geef papier een ander huis. Maak een papier-sorteercentrum, idealiter tussen de mailbox en de keuken, met bakken voor het sorteren van papier, een prullenbak en prullenbak, ruimte om te schrijven, en andere noodzakelijke benodigdheden.
  • Maak een goede ruimte voor papier in de keuken. Geef toe dat het gaat om daar te landen en hebben een nette plaats om het en een systeem ingevoerd voor het opruimen van het uit regelmatig.
 8. 8
  Schoon als je gaat. Wanneer u een lade of plank te wissen, veeg uit de kruimels voor het vervangen van de inhoud. Schoonmaken een beetje op een moment maakt het minder van een karwei.

Tips

 • Organiseren op basis van hoe het verkeer en activiteiten te doen vloeien, niet per se afhankelijk van hoe ze moeten vloeien.
 • Als u ervoor kiest om specerijen te zetten bij de kachel, zorgen dat ze koel en droog te blijven. Warmte en vocht zal de smaak bederven, en je moet ze veel vaker te vervangen.
 • Hele winkels bestaan ​​die gespecialiseerd zijn in junk opslagapparaten. Begin niet met het organiseren van uw keuken door op weg naar zo'n winkel met portemonnee in de hand. Als je alles goed hebt decluttered een gebied en vestigde een organisatie-systeem, en nog steeds denken dat een plank, rek, lade of bak zal helpen beter gebruik maken van de ruimte, dan gaan en gewoon het item dat je nodig hebt. Anders die "handige" items zijn alleen maar meer rommel.
 • Heeft u een "junk lade" of andere catch-all gebied in uw keuken? Zo ja, waarom? Neem een ​​goede, kritische blik op de inhoud ervan. Overwegen om het een specifiek doel en zeker gooien alle rommel die niet nodig is!
 • Geen organisatorische systeem is in steen gebeiteld. Experimenteer met verschillende arrangementen. Let op wat werkt en wat niet. Als je iets anders dan je verwacht, of als uw gewoonten veranderen gebruiken, verplaatsen.
 • Zoek lade trays die uw lades passen om dingen netjes en in orde binnen lades te houden.
 • Vloeibare handzeep is een must in elke keuken. Het is hygiënischer dan bar zeep en er is geen slijmerige zeepbakje.
 • Probeer het sorteren van kleine hand gebruiksvoorwerpen volgens grootte / lengte. Het houden van de kleine en de grote afgescheiden zal uw zoektocht naar het juiste gereedschap versnellen.
 • moet een speciale plaats al hun eigen. Typisch wordt gebruikt. In plaats daarvan krijgen ze dof van wordt geneukt rond in een lade met andere messen, bestek of borden.

Waarschuwingen

 • Tempo jezelf. Tenzij je gewoon bewegen in, probeer niet om een ​​hele keuken te organiseren allemaal tegelijk. Je zal gewoon verstrooien alle spullen over en gefrustreerd. In plaats daarvan, ga een lade, plank, of kast op een moment.
 • Als je kinderen hebt, vergeet dan niet om kind-proofing installeren of aan te passen, met name op de lagere kasten. Wees vooral zorgen dat messen, likeur, en schoonmaakmiddelen veilig worden opgeslagen.