Wkinl

Hoe te verwijderen van roest op metalen

Wanneer metalen in contact komt met lucht, een proces genaamd oxidatie optreedt en roest vormt op het oppervlak van het metaal. De roestende proces kan worden voorkomen door het doordringen van het metaal met roestvrij eigenschappen, maar soms is dat niet mogelijk of gewenst is. Wanneer metaal heeft verroest, het weg te gooien en de aanschaf van een vervangende is een optie, maar je kunt wat geld besparen als je in plaats daarvan leert hoe om roest te verwijderen van metalen.

Stappen

Hoe te verwijderen van roest op metalen. Gebruik gereedschap om afschrapen roest.
Hoe te verwijderen van roest op metalen. Gebruik gereedschap om afschrapen roest.
 1. 1
  Gebruik gereedschap om afschrapen roest. Als u geen staalwol of staalborstels beschikbaar is, kunt u ze gebruiken om losse vlokken van roest schrobben uit de metal. Deze methode is het meest geschikt voor licht verroeste stukken. Zwaar verroeste stukken zullen meer drastische maatregelen nodig zoals schrapen verwijdert alleen ongeveer 50% van de roest.
 2. 2
  Gebruik chemische roest verwijderaars. Hoewel er tal van roest verwijderaars beschikbaar, velen van hen zijn giftig en gevaarlijk. De meeste roest verwijderaars vertrouwen op fosforzuur of oxaalzuur, dus het is aangeraden dat je draagt ​​zware rubberen handschoenen en een masker en volg de aanwijzingen op het product zeer zorgvuldig.
 3. 3
  Gebruik witte azijn. Witte azijn is een huis remedie die de risico's van industriële chemicaliën niet voorzien. Rubberen handschoenen zijn niet nodig en het zal niet produceren geen giftige dampen.
  • Voor kleinere voorwerpen, zoals sieraden of schroeven, alles wat je hoeft te doen is het invullen van een kleine container met de azijn en laat de items weken in het voor een tijdje. Zodra de roest is opgelost, spoel het item af met warm water en droog het.
  • Voor grotere objecten, kunt u gewoon giet de azijn op direct. Als dat niet praktisch is, genieten van een doek of een doek met azijn en gebruik deze om de azijn verspreid over de roest. Wanneer de roest is opgelost, spoel het en veeg het af.
 4. 4
  Gebruik zuiveringszout. Baking soda is een geweldig alternatief voor azijn voor natuurlijke ontroesten oplossingen. Meng het bakpoeder met een beetje water tot een pasta te maken. Breng de pasta op de verroeste object en laat het zitten. Zodra de roest is ontbonden, schrobben het af. Meerdere toepassingen nodig zijn. Zodra de roest is verwijderd, spoel en veeg het af.

Direct verwijderen roest, "eet kleding"

 1. 1
  Zorgvuldig, direct te ontbinden oppervlak en lichte roest met een duik in een speciaal soort lager geprijsd "toiletpot schoner". Terwijl zware roest kan vereisen weken, zal het helemaal oplossen roest in een natte poeder. Van nature in de maag, als uw belangrijkste maagzuur, waterstofchloride (HCl), in water oplossing bij 20% sterkte (verkocht als: The Works), wordt ook wel zoutzuur.
  • Als een sterk zuur, terwijl het verwijderen van de roest helemaal, zal dit leiden tot afstomping van gecoate en vergulde schroeven, gepolijst, glanzend ijzer of staal, en dergelijke.
   Let op: Wanneer de huid, hand en oog plus beschermende kleding. U kunt zuur te neutraliseren met zuiveringszout.
   Vermijd inademen van elke sterk zure dampen: altijd voor voldoende ventilatie bij het werken met een zuur. Het kan de keel en longen irriteren, vooral bij mensen met astma of longaandoeningen.

Tips

 • Om roestvorming te voorkomen waarbij in de toekomst behandelen object met een waslaag of verf. (Een andere coating wordt gebakken op plantaardige olie als smaakmaker een ijzeren koekepan, dwz natuurlijke lak is "gekookte lijnolie", het echte werk.) Echter, zorg ervoor dat alle van de roest is voordat een van deze verwijderd, anders kan blijven eten weg bij het metaal eronder.
 • Combineer een aantal van de stappen samen om extra kracht in uw ontroesten krijgen. Bijvoorbeeld, als je nodig hebt om roest te verwijderen van een keten, laten weken in azijn voor een tijdje en dan schrobben neer met staalwol of een staalborstel.

Waarschuwingen

 • Bij het gebruik van chemische roest verwijderaars, zorg ervoor dat u zich buiten in een goed geventileerde ruimte. Afhankelijk van de chemische stof, schadelijke dampen vrijkomen bij het reinigingsproces, zoals zure dampen.

Dingen die je nodig hebt

 • Staalwol of staalborstels
 • Chemische roestoplossers
 • Witte azijn
 • Zuiveringszout
 • Water
 • Toiletpot schoner (20% waterstofchloride, HCl)