Wkinl

Hoe te schil maïs

Verse maïs uit de boerenmarkt smaakt heerlijk, maar het schillen van de zijde af van het koren kan een gedoe zijn. Volg de stappen in dit artikel om schil maïs snel en gemakkelijk.

Stappen

Hoe te schil maïs. Zet een vuilnisbak aan uw zijde om het kaf, ook wel bekend als shucks vangen.
Hoe te schil maïs. Zet een vuilnisbak aan uw zijde om het kaf, ook wel bekend als shucks vangen.
 1. 1
  Zet een vuilnisbak aan uw zijde om het kaf, ook wel bekend als shucks vangen. Als je een heleboel koren, verspreid een deken en maak een grote stapel kaf. Als je klaar bent, kan je pick-up de hoeken van de deken, het verzamelen van de bolsters en gooi ze in je composthoop.
 2. 2
  Pak de maïs in het midden van de kolf met je niet-dominante hand.
 3. 3
  Pak het kaf met je dominante hand op de bovenkant van het oor waar zie je zijde (de bruine, hairlike strengen) uit te steken.
 4. 4
  Trek het kaf beneden de kolf met uw dominante hand. Strip de schillen van de bovenkant van de kolf naar de basis. Gooi de schillen in de vuilnisbak of op je deken.
 5. 5
  Knip het bovenste gedeelte van de kolf waar de pitten niet worden ingevuld. Ook, snijd eventuele resterende deel van de cornstalk van de bodem met een scherp mes. U mag in staat zijn om los te breken van de bovenkant van de kolf met je hand als je het trekken van de schillen naar beneden ook.
 6. 6
  Spoel de gedopte korenaren onder een stroom van koud water. De druk van het water zal helpen om resterende zijde verwijderen.
 7. 7
  Doe alle schone maïs in een container na schil het.

Tips

 • Als u van plan bent om te braden het koren, laat dan een enkele laag van de schil op (moet je in staat om de kernels te zien door de schil). Een enkele laag beschermt het koren, maar laat in sommige rokerigheid. Als je niet van de char op uw gegrilde maïs, laat meer lagen schil op de kolf.
 • Koken maïs zo snel mogelijk na het plukken is. Hoe eerder het wordt gekookt, hoe zoeter het zal zijn. Omgekeerd, hoe langer het zit na het plukken, het starchier het zal zijn.
 • Als u een geschikte mes, kunt u snijden door het oor aan de basis en schil de schillen naar boven.

Waarschuwingen

 • U kunt tegenkomen maïs earworms, kevers of ander ongedierte, terwijl pellen maïs. Daarbij zoeken ze onplezierig, behoeft het oor ontdoen. Snijd enkel het beschadigde deel weg.

Dingen die je nodig hebt

 • Verse maïs
 • Vuilnisbak of deken
 • Scherp mes