Wkinl

Hoe het verzorgen van bamboe te nemen


Bamboe heeft talloze toepassingen, niet de minste daarvan is om schoonheid toe te voegen aan een landschap. In veel gevallen, bamboe is een winterharde en over het algemeen weinig onderhoud gras. Deze stappen zullen u helpen om het meeste uit het.

Stappen

Hoe het verzorgen van bamboe te nemen. Voeg 2 tot 3 centimeter van mulch, maar niet meer.
Hoe het verzorgen van bamboe te nemen. Voeg 2 tot 3 centimeter van mulch, maar niet meer.
 1. 1
  Water de bamboe.
  • Als het in de grond geplant, water twee keer per week, terwijl de plant wordt steeds gevestigd. Eenmaal per week daarna is meestal genoeg. Bamboe houdt van veel water. Maar, net als andere grassen, zal het een meer robuuste wortelstelsel ontwikkelen als het is gemaakt om te diep om water te halen groeien.
  • Als het wordt geplant in een pot, moet u wellicht vaker water geven. Wees voorzichtig om niet van de grond vochtig te houden, als vuil dat is te nat zal wortelrot veroorzaken.
 2. 2
  Voeg 2 tot 3 centimeter van mulch, maar niet meer. Bamboe houdt van de stabiliteit van de temperatuur en bodemvocht dat mulch biedt. Maar het toevoegen van te veel kan knaagdieren staat te nestelen in het en schade aan uw bamboe.
 3. 3
  Bemesten uw bamboe met een hoge stikstofmeststof tijdens de lente en de zomer, zoals een nominaal 24-8-16 (of een gemeenschappelijk gazon meststof als dat is alles wat beschikbaar is). Schakel over naar een laag stikstof-meststof, zoals een nominaal 3-10-10 of zelfs 0-10-10 voor de val. Niet bemesten in de winter, vooral als de meststof stikstof daarin.

Tips

 • Als u merkt dat de bladeren van uw bamboe opgerold, vergeet alles wat hierboven geschreven over het maken van het werk voor water. Geef het zo snel mogelijk water, als gekrulde bladeren betekent meestal de plant is uitgedroogd. Na het geven van het water, kijk of je kunt achterhalen waarom het werd uitgedroogd. Misschien is er niet voldoende grond voor het. dat wil zeggen, het heeft ontgroeid het is pot, enz. Misschien is geplant op een heuvel en het water loopt uit voordat het weken inch Stel je gieter schema of landschap te huisvesten.
 • De bamboe kan overleven in een minimale zonlicht plaatsen.

Waarschuwingen

 • Sommige soorten bamboe kan zeer invasief in sommige klimaten. Overweeg de andere Wiki artikelen op bamboe voor het planten als je denkt dat dit misschien een probleem voor je.

Dingen die je nodig hebt

 • Bamboe plant
 • Tuinslang en sprinkler, of andere besproeiing
 • Een paar kubieke meter aan mulch - bladeren, schors chips, enz.
 • Stikstofrijke meststof voor de lente en de zomer
 • Stikstof arme meststof voor de herfst (najaar)