Wkinl

Hoe te inktvlekken van leer verwijderen

Als je net gemorst inkt op je witte leren bank, geen paniek! Snel handelen om de vlek te verwijderen voordat het zich verspreidt.

Stappen

Hoe te inktvlekken van leer verwijderen. Een druppel water op het oppervlak van het leer punt.
Hoe te inktvlekken van leer verwijderen. Een druppel water op het oppervlak van het leer punt.

Bepaal het type leder

 1. 1
  Een druppel water op het oppervlak van het leer punt. Als het water sijpelt in, het leer is nog niet af en zal professionele hulp nodig. Als het kralen omhoog, wordt het leder afgewerkt en je kunt beginnen met het schoonmaken.
 2. 2
  Neem onvoltooide leer (zoals suède) rechtstreeks naar een stomerij voor inkt vlekken te verwijderen. Unfinished leer is zeer absorberend en de vlek zal zeer moeilijk zijn om nog professioneel te verwijderen.

Bepaal de diepte van de vlek

 1. 1
  Als de inktvlek is fris en alleen op het oppervlak van uw lederen product, beginnen met het opschonen volgens de onderstaande stappen.
 2. 2
  Als de inkt vlek ouder is of is gedrenkt in het leer, zal je waarschijnlijk opnieuw moeten verven het leer professioneel om de vlek te verwijderen.

Reinigen van uw lederen

 1. 1
  Lees de zorg instructies voor uw leer, indien mogelijk. De fabrikant kan een bepaalde conditioner of schoner raden om inktvlekken te verwijderen.
 2. 2
  Veeg het leer voorzichtig schoon met een vochtige doek met warm water en zeep of gebruik een leren shampoo om het getroffen gebied schoon.
 3. 3
  Behandel het leer met een na het reinigen met een sopje.

Het voorkomen van inkt vlekken op leren

 1. 1
  Behandel uw leer op regelmatige basis met de kwaliteit van gewasbeschermingsmiddelen. Scotchgard ™ nazorg voor lederen producten kan u leren artikel effectieve bescherming tegen vlekken.

Tips

 • Test altijd uw stofzuiger in een verborgen plek alvorens het te gebruiken om inktvlekken te verwijderen op leer.
 • De meeste leer cleaners niet inkt te verwijderen, tenzij u zijn ook het aanbrengen van een lederen beschermer om het item op een regelmatige basis.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om inkt van de onvoltooide leersoorten verwijderen omdat uw poging zal waarschijnlijk een vettige residu achter.
 • Gebruik geen haarlak, nagellak, babydoekjes, melk, tandpasta, "magische gum" of silicone meubelwas om leer schoon te maken. Deze zullen alleen het probleem erger maken door het verwijderen van de finish.
 • Niet schrobben uw lederen item om te verwijderen een inktvlek, omdat schrobben zal de finish te verwijderen.

Dingen die je nodig hebt

 • Inkt Stick of Gel
 • Scotchgard ® - het type leder beschermer
 • Milde zeep en water mengsel of leder shampoo
 • Fabrikant aanbevolen reinigingsmiddelen