Wkinl

Hoe te pecannoten oogsten

Pecannoten zijn noten geteeld in veel van de zuidelijke VS, evenals andere locaties, dat zijn een favoriet met vele bakkers en banketbakkers, vooral tijdens de herfst vakantie seizoen. Oogsten pecannoten wanneer zij van de bomen gevallen kan back-breaking, vervelend werk zijn. Met enige voorbereiding en de juiste gereedschappen, handmatig oogsten van deze noten kan eigenlijk een plezierige onderneming.

Stappen

Hoe te pecannoten oogsten. Let op de pecan bomen voor indicaties van de noten zijn klaar om te vallen.
Hoe te pecannoten oogsten. Let op de pecan bomen voor indicaties van de noten zijn klaar om te vallen.
 1. 1
  Let op de pecan bomen voor indicaties van de noten zijn klaar om te vallen. Pecannoten kan beginnen vallen van begin september tot november, en de voorbereiding van de oogst voorafgaande moet worden gedaan om de noten vallen, maar dicht genoeg om de verwachte daling van dat uw inspanningen niet werden ongedaan gemaakt door de tijd en het weer.
 2. 2
  Vast te stellen van het feit dat de moeren uw doelgroep boom werpen zijn de moeite waard de inspanningen die je zal naar voren gebracht. Sommige pecan bomen zal produceren van lage kwaliteit noten, hetzij als gevolg van een slechte groeiseizoen, lage kwaliteit van de bodem en voedingsstoffen, of het is gewoon een product van een slechte genetische achtergrond. Enkele voorbeelden van deze bijdragen aan de moer kwaliteit zijn deze:
  • Niet gehybridiseerde bomen produceren zaailing noten, vaak niet groter dan kleine eiken eikels, met ongelooflijk harde schelpen, waardoor het verkrijgen van de nutmeats bijna onmogelijk. Andere arme genetica kan worden gevonden, zelfs in hybride bomen waarvan genenpool op slechte kwaliteit is verstreken.
  • Slechte groeiomstandigheden kan een droge lente en zomer die niet in staat de bomen om een ​​goede oogst produceren, met name irrigatie niet wordt gebruikt, en dat arme bodems vochtvasthoudende te beginnen.
  • Lage niveaus van kritische bodem nutriënten, vooral stikstof en sporenelementen / elementen zoals zink, ijzer, mangaan en kan de kwaliteit van de noten aanzienlijk verminderen.
  • Insectenplagen zoals webworms, knop wormen, en pecan kevers kan ook ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de boom en de moer zelf.
  • Zeer late vorst of bevriest kan schade aan de bloemen en bloemknoppen van de pecan boom, het verminderen van de set van de noten tijdens of na de bloeiperiode.
 3. 3
  Let op de boom zelf voor indicaties van de moer gewas, zowel in kwaliteit en kwantiteit. In de nazomer, zal de pecannoten hun volle omvang hebben bereikt, met inbegrip van hun kaf, dus moet je een goed idee van hoe groot de moer zal worden na de schil droogt te hebben en eraf valt. Merk op dat de schil vertegenwoordigt tussen de 25-30% van de totale massa van de pecan, zodat een pecan dat grote verschijnt terwijl in de schil kunnen nog steeds teleurstellend klein als de schil is verdwenen.
 4. 4
  Kijk voor het kaf te splitsen beginnen. Bij een aanzienlijk deel van kaf de moer's hebben opgesplitst en opende, het is tijd om schoon onder de boom. Harken alle vuil uit kale aarde onder een boom, en eventueel actie ondernemen om het niveau uit de grond kan zijn alles wat nodig is in deze situatie, maar voor bomen met gazon of weiland grassen, of zelfs onkruid onder de luifel, zal meer werk nodig.
 5. 5
  Maaien rond bomen met gazon gras eronder, rondom de boom, zodat het maaisel afvoeren uit de buurt van de stam, terwijl het begin aan cirkel als bij de stam mogelijk. Hierdoor kan de maaier kwijting aan de garnituren en ander afval stuwen weg van de boom. Blijven maaien tot minstens 10-15 meter voorbij luifel van de boom zodat de noten die in de buurt van de rand vallen zichtbaar te verzamelen zal zijn. Harde wind kan laten pecannoten een verrassende afstand van de boom als ze gratis worden geblazen.
 6. 6
  Pick-up pecannoten wanneer ze beginnen te dalen, omdat nat weer nadelig voor de moeren kan worden, en foerageren wilde dieren kan je verslaan om hen als ze worden achtergelaten op de grond. Kraaien en eekhoorns zijn vooral dol op pecannoten, net als herten en andere wilde dieren.
 7. 7
  Blijf bladeren geharkt omhoog of weggeblazen met een bladblazer, indien mogelijk, omdat het vinden van de pecannoten in een zee van dezelfde gekleurde bladeren van de taak nog moeilijker zal maken.
 8. 8
  Oogst de pecannoten met een methode die geschikt is voor uw schaal.
  • Bukken en kies je pecannoten. Als de eerste paar pecannoten zijn niet voldoende om te rechtvaardigen het gebruik van meer technologische middelen om ze te oogsten, kunt u gewoon bukken en pak individuele pecannoten als je onder de boom te lopen. Heb een container, zoals een lege vijf liter plastic emmer, om uw oogst te houden inch Voor de sterke en energieke, dit is een efficiënte techniek voor het oogsten van pecannoten onder een of twee bomen. Sommigen vinden dat kruipen op hun knieën zullen ook voldoende zijn voor het doel van het verzamelen van pecannoten.
  • Gebruik een pecan picker als de uitdaging van rondkruipen of bukken (buiging) dan is te veel voor je. Er zijn verschillende varianten van plukkers gemonteerd op korte hengsels, maar het grootste deel bestaan ​​uit een draadveer configuratie met een kleine trechter om de moeren vast te houden. De veer wordt ingedrukt op de moer, die de draden waardoor het glijden tussen verspreidt en wordt gevangen in de hopper. Leeg de trechter vaak in een emmer of een andere houder om morsen van de pecannoten. (Zie de eerste video hieronder.)
  • Gebruik een handmatig bediende rollen picker. Dit zijn eenvoudige machines die werken als een reel-soort grasmaaier, het vangen van de noten tussen flexibele rollen of vingers en deponeren ze in een trechter. De meeste van deze constructies zal halen een aanzienlijke hoeveelheid puin, zodat het houden van de grond te reinigen onder de boom is van cruciaal belang bij het terugdringen van de betrokken arbeid. (Zie de tweede video hieronder.)
  • Huur een pecan oogstmachine voor grote boomgaarden. Pecan oogstmachines gebruiken tractor aangedreven machines die de boomgaard vegen om de noten te oogsten. In combinatie met boom shakers, dit de minst arbeidsintensief en meest efficiënte manier oogsten pecannoten, maar eigenlijk buiten de focus van dit artikel.
 9. 9
  Uitzoeken vervormde of beschadigde noten wanneer u klaar bent met oogsten. Tenzij u ervoor kiest om te kraken en de dop van de pecannoten jezelf, zul je uiteindelijk betaalt te hebben deze ongewenste noten verwerkt. Als u van plan om uw pecannoten te verkopen, zal het hebben van ondermaatse of waardeloos noten veroorzaken de koper aan een lagere prijs dan te bieden voor consistente, hoogwaardige pecannoten. Dit geldt vooral als u verkoopt aan een groothandelaar, die kwaliteiten zijn aankopen goed naar de kwaliteit van zijn product te verzekeren. Sommige dingen te zoeken om te helpen bij het ​​bepalen van de kwaliteit van uw pecannoten zijn deze:
 10. Kleuring. Goede pecannoten moeten een uniforme kleur. Sommige soorten, zoals stuarts en Donaldsons hebben strepen nabij de kiem uiteinden, en een goede definitie tussen de streep kleur (meestal zwart), en de schelpen (licht bruin) zijn indicatief voor een goede moer.
Shell vorm. Pecannoten de binnenkant van de schil als voedingsstoffen worden doorgegeven via de aders in de schil, dan door het nog zacht shell, invullen van de kiem einde aan de tip. Indien droog weer, uitputting van voedingsstoffen in de bodem, of insecten schade aan de schil onderbreekt deze voerproces, de moer zal oplopen naar het uiteinde, wat betekent dat de nutmeat heeft niet bleef helemaal groeien. klinken. Dit lijkt misschien ongewoon, maar pecannoten, als ze rammelde of samen laten vallen, maakt een apart geluid. Hol klinkende pecannoten zijn waarschijnlijk niet ingevuld, terwijl goed, zal de volledige pecannoten klinkt solide, al is het maar bij elkaar rammelde in je handen. Als u verzamelen de pecannoten, schud ze, en barst een paar verdachte klinkende degenen, en je zult snel ontwikkelt een oor voor het geluid van een goede, volledige pecan. gewicht. Hoewel individuele pecannoten weegt heel weinig, een ervaren plukker, vooral wanneer het plukken of sorteren met de hand, zal snel merken een duidelijk verschil in het gewicht van de volledige pecannoten, in vergelijking met mindere kwaliteit waren.
10
Sack uw pecannoten voor opslag. In het algemeen kan pecannoten worden opgeslagen in losse doek zakken, in een koele, droge plaats gedurende enkele weken na de oogst. De noten zal daadwerkelijk verbeteren van de kwaliteit, met name die vroeg geoogst, als ze genezen. Weet de hardingsstap niet overslaan. Niet uitgeharde pecannoten zal niet goed kraken, en zijn moeilijk te shell. Invriezen stopt het genezen proces, dus zorg ervoor dat de moeren zijn genezen voordat u ze invriezen. Bevriezing zal u toelaten om de moeren nog langer bewaren, met bijna geen effect op hun kwaliteit. Vergeet niet dat de natuur heeft de noten met harde schelpen, een bijna perfecte opslagcontainer.
11
Shell uw noten. Als je het geluk hebt om een ​​pecan verwerkingsinstallatie buurt hebt, kunt u uw pecannoten nemen en hebben ze gekraakt door machine. U kunt ook contact op met uw lokale boerderij aanbod op te slaan, zoals velen van hen hebben kraken machines. Verwachten dat 25 tot 40 cent per pond te betalen voor deze dienst. Als je ze wilt kraken zelf, kunt u een pecan cracker kopen voor deze taak.

Tips

 • Houden de moeren van verschillende bomen aparte, vooral die van verschillende rassen, omdat ze kunnen sterk variëren in grootte, zullen marketing (of beschietingen) gemakkelijker te maken. Beschietingen machines, of zelfs met de hand bediende shellers vaak moet worden ingesteld op een bepaalde grootte reeks noten, kan dus ofwel noten te groot of te klein is niet goed te kraken.
 • Het houden van de grond onder bomen schoon is een van de belangrijkste stappen om een ​​bevissing pecannoten een aangenaam proces. Doornstruiken, onkruid en rommel maken het vinden en kiezen van deze goed gecamoufleerde noten een echte karwei.
 • Wees oplettend, toen de noten beginnen te vallen. Vaak zul je merken dat bepaalde ledematen hebben grotere gewassen, of vallen op iets verschillende tijden, zodat u kunt vinden is het meest productief om uw inspanningen te concentreren op bepaalde gebieden onder een boom.
 • Old timers gebruikt om hun shirt-staarten te gebruiken voor een schort om hun pecannoten houden, sommige zelfs binden de shirt-staart tot een kangoeroe-achtige hoes om noten ophopen in totdat de tijd om ze te dumpen in de emmer of zak te vormen.
 • Genieten van het proces. Vermijd werken jezelf zo hard of zo lang een tijd dat word je ongelukkig. Natuurlijk wilt u zo snel en efficiënt mogelijk te oogsten, maar geniet van de frisse, val lucht terwijl u werkt.
 • Oogsten begin zal meestal afbetalen als u van plan om uw gewas te verkopen. De meeste pecannoten verkocht in winkels in de VS worden gekocht voor vakantie bakken, en het begin van de marktprijzen zijn vaak de beste van het jaar.

Waarschuwingen

 • Gebruik uw gezond verstand wanneer u uw oogst begint. Lange periodes van bukken om pecannoten plukken kan een pijnlijk effect op je rug te hebben.
 • Kijk voor overlast insecten terwijl u werkt. Brand mieren zijn lastige parasieten, die zich voeden met pecannoten die worden gekraakt door dieren als ze vallen. Wees je bewust van allergieën tot brand mieren en bijen voordat je de boomgaard te plukken pecannoten raken.

Dingen die je nodig hebt

 • Containers aan uw pecannoten houden
 • Pecan picker (optioneel)
 • Comfortabele, duurzame kleding