Wkinl

Hoe te nooddrinkwater krijgen van een boiler

Een typisch huis boiler kan leveren tussen 30 en 60 of meer liters schoon drinkwater tijdens een ramp. Orkanen, overstromingen, aardbevingen en andere stroomuitval kan voorkomen dat u van veel zaken, maar schoon drinkwater is niet een van hen.

Stappen

Hoe te nooddrinkwater krijgen van een boiler. Schakel de elektriciteit of gas naar de boiler.
Hoe te nooddrinkwater krijgen van een boiler. Schakel de elektriciteit of gas naar de boiler.
 1. 1
  Schakel de elektriciteit of gas naar de boiler. U wordt aftappen het schoon drinkwater uit het. Als er spanning op de tank, terwijl het leeg is, zal schade aan het zijn zeker. Schakel de stroomonderbreker voor elektrische types of sluiten van de gasklep voor aardgas en propaan types. De meeste elektrische boilers in residentiële toepassingen zijn 208/240 volt, en door een tweepolige stroomonderbreker of twee zekeringen beoordeeld op 30 ampère geleverd.
 2. 2
  Behoud van de zuiverheid van het water in de tank door het sluiten van de toevoer afsluiter op de tank. Wanneer het water dienst wordt hersteld, zal de afdeling water te verpompen van water dat verontreinigd kunnen zijn. Dit zal prima te gebruiken voor het spoelen van toiletten en koken, maar geen drinkwater. Zie hieronder de tips voor informatie over het bepalen welke is de levering ventiel.
 3. 3
  Je moet serieus overwegen het vervangen van de oorspronkelijke afsluiter met een bal-ventiel afvoer montage. Fabriek kleppen, waaronder deze, niet een recht pad niet en hebben kleine openingen. In hard-water gebieden, kan die gemakkelijk verstopt raken met afzettingen en dan geen water zullen stromen uit het reservoir. Vind de klep aan de onderkant van de tank voor het aftappen wanneer het onderhoud nodig heeft. Dit is waar je schoon drinkwater vandaan komen. Veel water kleppen heater hebben een connector voor het aansluiten van een tuinslang om de aftapkraan. Een korte 3 voet lengte van de tuinslang zal maken van de collectie van het water gemakkelijker. Toevoerslang Een wasmachine is de perfecte lengte en is verkrijgbaar in vele huizen. Sluit de slang en open de kraan kort om vuil dat in de klep kan hebben verzameld spoelen. Zorg ervoor dat de afvoer, slang, en container schoon zijn voordat u ze gebruikt.
 4. 4
  Om het af te voeren water uit de tank moet u de lucht te krijgen in het. Dit is makkelijk te doen door een warmwaterkraan open te draaien in het gebouw, zoals de keuken of de badkamer wastafel.
 5. 5
  Boilers zijn berucht voor het vangen van sedimenten. De "zwaarder dan water" sediment zinkt en verzamelt op de bodem van de tank door warm water wordt uit de top van de tank, in plaats van de bodem. Typische mineraal sediment dat zich gevestigd heeft in het hete water is meestal onschuldig, maar als uw kachel heeft een aluminium anode, kan er een hoop gelei-achtige aluminium corrosie bijproduct op de tankbodem worden. Als u sediment in het drinkwater laat het staan ​​voor een periode van tijd om het te laten naar de bodem van de container.
  • Veel mensen ten onrechte denken dat de tank is gemaakt van glas (of een ander inert materiaal). Het is niet. De binnenkant van de tank zal waarschijnlijk bekleed met glas corrosie, omdat corrosie de belangrijkste oorzaak van boiler mislukking. Er is geen gevaar koken of het consumeren van water dat is vervat in een boiler.

Tips

 • Voordat ramp klappen, markeren welke klep is voor de watervoorziening. Uitvoeren wat heet water uit een spoelbak. Ga terug naar de boiler en voel de twee pijpen die eraan verbonden zijn. De toevoerleiding zal het kouder een. Een of andere manier markeren de klep als "levering". Dit zal de ene om te sluiten in geval van nood, zodat verontreinigd water zal niet ingaan op de tank als je het schoon drinkwater, dat is opgeslagen in het uitlekken zijn.
 • Het is een goed idee om wat water te spoelen uit de bodem van de tank of twee keer per jaar. Sediment kan verzamelen op de bodem van de tank. Aftappen wat water onder druk zal schoon uit het sediment.
 • Hebben altijd minstens enkele liters drinkwater bij de hand. Verhoging van dit bedrag in afwachting van zwaar weer. Vervang water dat is opgeslagen voor meer dan een jaar of zo met schoon, fris water.
 • Een "tankless" boiler zal niet zorgen voor deze bron van drinkwater. Tankless systemen bieden verwarmde water uit een opgerolde pijp gelegen in een oven. Water dat wordt doorgegeven via de opgerolde pijp is snel verwarmd en voor onmiddellijk gebruik. Er is geen opslag van het verwarmde water - vandaar de term "tankless".

Waarschuwingen

 • Schakel de stroomtoevoer naar de tank eerst. Zelfs als er een stroomstoring moet u de stekker uit, schakel de stroomonderbreker, of eerst sluit de gasklep.
 • Laat de tank te vullen voordat het herstel van de macht naar de boiler. Open de toevoer klep en wacht tot het water te lopen van de open warm water kraan.
 • Zorg ervoor dat het water enige tijd afkoelen alvorens het openen van een kleppen op de boiler heeft gehad!
 • Zorg ervoor dat het water in de boiler is niet zacht water. Het kan overmaat natrium (des te harder water is, des te meer natrium gebruikt verzachten), die niet wordt aanbevolen voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen (zoals hoge bloeddruk, hart-of nierziekte) bevatten. Als u niet beschikt over een waterontharder... je bent goed om het water te gebruiken in de kachel als normaal!

Dingen die je nodig hebt

 • Zaklamp om de stroomonderbreker, plug, en afsluiters vinden als het donker is
 • Een korte waterslang om het water uit de tank. De toevoerslang voor een wasmachine is perfect.
 • Een schroevendraaier of een munt, om de drainage ventiel bedienen
 • Een ondiepe pan die onder de klep past om het water op te vangen inch Als u een korte slang u kunt gebruiken kookpotten, schone emmer, lege plastic liter kannen, en waterflessen.