Wkinl

Hoe voor het blussen van een brand

Branden kan vernietigen eigendom en verminken of te doden zijn slachtoffers. Leer hoe je jezelf kunt beschermen tegen dit gevaarlijke fenomeen met deze Brandblusmaatregelen.

Stappen

Hoe voor het blussen van een brand. Denk aan de reden voor het blussen van de brand.
Hoe voor het blussen van een brand. Denk aan de reden voor het blussen van de brand.
 1. 1
  Denk aan de reden voor het blussen van de brand. Als het een klein cookfire of kampvuur, gewoon dousing met water en het te bedekken met grond, indien beschikbaar, zal het lukken, maar voor een borstel brand in droge omstandigheden, kunnen drastische maatregelen snel genomen een ramp te voorkomen.
 2. 2
  Onmiddellijk beslissen of de dreiging van de brand verspreidt bestaat en indien de bevoegde autoriteiten moeten worden gemeld. Gebruik uw gezond verstand, in het bijzonder, zeker kun je het vuur bevatten als u ervoor kiest om het te doen zonder te rapporteren.
  • Denk aan de grootte van de brand. De bosbouw afdeling, brandweer, of brandweer zal waarschijnlijk niet nodig zijn om een ​​kampvuur of een kleine prullenbak brand te blussen.
  • Kijk naar de potentiële brandstof beschikbaar zijn voor het vuur. Als de brand is in de buurt van een bosrijk gebied met een dikke, droge kreupelhout dat is gemakkelijk brandbaar, zelfs als de brand is klein, de brandweer moet waarschijnlijk worden genoemd.
  • Zie hoe de wind het vuur kan effect. Vlagerige of harde wind kan een brand rijden, evenals het versnellen van de burn rate. Als kalme condities bestaan ​​en zullen naar verwachting blijven, heb je een betere kans van het beheersen van de brand.
  • Denk na over de mogelijke schade. Als u te maken met een brand in een onbewoond gebied met weinig of geen brandstof beschikbaar is, de risico's zijn niet zo groot, en wordt in een agrarisch gebied met geploegd of groene velden kan de kans op een brand steeds uit de hand te verminderen. Als, aan de andere kant, zal het vuur verspreidde zich snel naar een bewoond gebied of een woestijn, waar de controle het moeilijk zou zijn, de risico's zijn veel groter.
 3. 3
  Bel vrienden, familie, of buren als u in staat bent en ze zijn verkrijgbaar. Dit geeft je helpen voor de bestrijding van de brand, evenals het maken van iemand die beschikbaar zijn in het geval u een ongeluk of worden gewond.
 4. 4
  Kijk naar wat middelen beschikbaar zijn om de brand bevatten. Als je in de buurt van een bron van water uit een systeem onder druk, en hebben voldoende slangen beschikbaar, gebruik ze om kleine branden te blussen, en nat de potentiële brandstof in de directe omgeving.
 5. 5
  Gebruik gereedschap om een "fire break 'te creëren als er geen water beschikbaar is. Graaf een ondiepe greppel rond de omtrek van de brand, of schraap potentiële brandstof weg, bloot blote aarde. Concentreer je op het gebied "voor de wind" van de vlammen, omdat de wind zal de brand in die richting te duwen.
 6. 6
  Gebruik zwaar materieel, indien beschikbaar, een grotere brandgang maken als de situatie rechtvaardigt het. Een boerderij trekker met een schijf, een bulldozer, of andere apparatuur kunnen snel een flinke brand pauze.
 7. 7
  Gebruik emmers, potten of andere containers om het water om het vuur als er geen andere brandbestrijdingsmiddelen beschikbaar, en een beek of vijver, of een andere bron van water is vlakbij.
 8. 8
  Wees bereid om het gebied te evacueren als gevaar een onaanvaardbaar niveau bereikt. Als je een brand moet vluchten, kies een pad dat snel en eenvoudig kan worden gevlogen, weg van het pad van het vuur. Als rook en hitte intens, bedek je mond met je shirt, bij voorkeur eerst nat te maken.

Tips

 • Met behulp van naakte aarde voor een vuurkorf of brand insluiting kunnen verkiezen boven het gebruik rotsen zijn, aangezien rotsen kan uitbreiden en zelfs exploderen indien verwarmd teveel.
 • Houd cookfires, kampvuren, en trashfires onder constante observatie en nauwgezette controle. Vóór het aansteken van een brand, zorg ervoor dat je voldoende water en tools om het volledig te blussen.
 • Als er olie of elektrisch vuur, doe dan geen water te gebruiken om het te zetten. In een dergelijk geval gebruikt brandblusapparaat of een ander materiaal.
 • Je moet altijd een brandblusser in uw keuken. Zo niet, koop dan een branddeken.
 • Bij het bepalen hoe de brand te vallen, overweeg dan uw eigen fysieke beperkingen.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om het blussen van een elektrisch vuur, tenzij de stroom is uitgeschakeld.
 • Als u twijfelt over uw vermogen om een ​​brand te controleren of te blussen, contact opnemen met de autoriteiten voordat u verder gaat.
 • Giet geen water op een vet brand. De olie drijft op het water en de brand verspreidt.
 • Laat een pad voor ontsnapping bij het bestrijden van een brand.

Dingen die je nodig hebt

 • Water
 • Een paar containers om het water
 • Gereedschappen voor het opruimen van brandstof uit het pad van het vuur.