Wkinl

Hoe maak je een rookmelder te testen

"Sterfgevallen als gevolg van brand en brandwonden zijn de vijfde meest voorkomende oorzaak van onbedoelde sterfgevallen letsel in de Europa (dit is niet zo, het CDC heeft een zeer slechte records voor 2005) en de derde belangrijkste oorzaak van dodelijke huis letsel (Runyan 2004)".

Het wijdverbreide gebruik van rookmelders in huis heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van de verwondingen en sterfgevallen als gevolg van woningbranden. U kunt de kans dat u of iemand die je liefde zal sterven in een huis brand gewoon door het snijden installeren van deze goedkope apparaten in uw huis. Echter, de enige rookmelder die u kunnen helpen overleven is degene die goed functioneert. Net als alle andere elektronische apparaten, kunnen ze falen. De enige manier om zeker te zijn dat uw rookmelder zal werken wanneer u het nodig hebt is om het periodiek testen.

Stappen

Hoe maak je een rookmelder te testen. Waarschuw alle leden van uw huishouden dat u het alarm eerst worden getest, tenzij u graag de gelegenheid gebruik maken om een brandoefening.
Hoe maak je een rookmelder te testen. Waarschuw alle leden van uw huishouden dat u het alarm eerst worden getest, tenzij u graag de gelegenheid gebruik maken om een brandoefening.
 1. 1
  Waarschuw alle leden van uw huishouden dat u het alarm eerst worden getest, tenzij u graag de gelegenheid gebruik maken om een brandoefening.
  • Als uw rookmelder is bevestigd aan een bewaakt beveiligingssysteem, moet u onderneming het beveiligingssysteem melden dat u het uitvoeren van een test voordat u het alarm te testen. Je wilt niet dat de brandweer opdagen op uw deur!
 2. 2
  Hebben iemand gaan naar een deel van het huis of appartement dat is zo ver van de rookmelder mogelijk bij het ​​uitvoeren van een test, om te bepalen of het alarm duidelijk te horen is op die afstand. Vergeet niet, het moet luid genoeg om de diepste slaper in het huishouden doen ontwaken.
 3. 3
  Houd de testknop voor een paar seconden. De detector moet een hard geluid produceren.
 4. 4
  Om te testen of het apparaat daadwerkelijk zal werken in een brand, zal je een kleine spuitbus van de rookmelder testaërosol nodig. Je kan dit vinden in een goed gevulde hardware of thuis verbetering winkel. Zo niet, kunt u deze vinden door te zoeken op het Internet. Ze kosten slechts een paar dollar, en een kleine kan zal jaren duren. Slechts enkele spuit van het testmateriaal in de detector, en wacht 5 tot 10 seconden op een antwoord. Als het alarm klinkt, weet u het apparaat zal klinken bij een brand. Zo niet, heb je een niet-functionerende rookmelder, zelfs als het piept als je op de knop drukt. Probeer de accu's en het schoonmaken van de detector om alle stof die kan worden het blokkeren van de openingen te verwijderen, dan is de test te herhalen. Als dat niet te laten werken, is het nutteloos. Vervang deze zo spoedig mogelijk.
 5. 5
  Het alarm na het testen kunt u een kleine, hand-held vacuum houden onder de detector uit te schakelen, zuigen het testmateriaal, en het alarm zal zwijgen. Als je alleen maar een full-sized vacuüm (de soort met wielen) gebruik maken van de verlengbuizen oplopen tot het alarm en zuigen het testmateriaal uit uw rookmelder. Nieuwere rookmelders kan een pauzeknop dat het alarm kan zwijgen totdat het residu verlaat het toestel. U kunt ook gewoon wachten tot het uit te schakelen vanzelf, maar dat afval batterij, en het geluid is erg vervelend.
 6. 6
  Test elke rookmelder in uw huis elke maand. Als je niet bereid bent om dat te doen, doe het dan op zijn minst een paar keer per jaar. Test altijd alarmsignalen na batterij wijzigingen om ervoor te zorgen dat het apparaat werkt.

Tips

 • Versieren geen enkel onderdeel van een rookmelder (inclusief de buitenste afdekking) met verf, stickers, opknoping voorwerpen, enz. Dit kan de functie aantasten.
 • Als u verhuist naar een huis met bestaande rookmelders van een onbekende leeftijd, kijk naar het etiket van de fabrikant op de achterkant van het apparaat. Het is misschien een fabricagedatum weergegeven en u kunt deze datum gebruiken om de leeftijd van het apparaat te berekenen. Als je een datum van fabricage niet kunt vinden, vervang het apparaat door een nieuwe zo snel mogelijk.
 • De meeste fabrikanten raden het testen van de melder wekelijks. De testknop is voldoende voor dit. Gebruik de spuitbus testgas een paar keer per jaar voor een goede luchtstroom te garanderen in de detector.
 • Draag gehoorbescherming wanneer u de rookmelder te testen. Het is zeer luid en je zal direct naast het zijn als je te testen.
 • Rookmelders hebben een betrouwbare levensduur van tien jaar. Na tien jaar, vervangt u de rookmelder met een nieuwe.
 • Een paar keer per jaar, met een stofzuiger (hand-held of full-sized met verlengbuis) om voorzichtig het stof uit de sleuven gesneden in het deksel van het apparaat. Stof in die slots kon de binnenkomst van rook vertragen en interfereren met vroege opsporing van een brand.

Waarschuwingen

 • Plaats geen kaarsen of wierook niet gebruiken om een rookmelder te testen. De rook die door kaarsen en wierook bevatten wasachtige of vettige deeltjes die de sensor kan besmetten en verminderen de gevoeligheid.
 • Al de testknop doet is de batterij controleren. Het maakt niet de rook sensor controleren.
 • Een alarm van een soort is slechts een signaalgever, maakt het niet het gevaar weg te gaan. Om te overleven, moet u en uw huishouden actie te ondernemen. Maak een brandtrap plan, bespreek dit dan met iedereen in je huis (inclusief kinderen) en de praktijk.
 • Geen rookmelder kan het alarm direct klinken. Het vuur zal groeien en zich verspreiden voordat het alarm afgaat. Bijgevolg, wanneer er een alarm klinkt, je MOET jezelf en iedereen in uw huis zo snel mogelijk naar buiten. In een huis brand, wordt het verschil tussen dood en overleving vaak gemeten in minuten, soms seconden.
 • Wetten in uw rechtsgebied waarschijnlijk aangeven hoe men moet beschikken over verouderde en onbetrouwbare rookmelders. Controleer de regels die van toepassing zijn in uw regio, en het afvoeren van oude en onbetrouwbare detectoren correct.
 • Het is gevaarlijk om een ​​rookmelder met vlam te testen. Het is veiliger om een ​​aerosol-test spray te gebruiken. Echter:
 • Probeer nooit om een ​​rookmelder met een spuitbus met uitzondering van een speciaal vervaardigd voor dat doel te testen. Andere soorten sprays bevatten materiaal dat zal vasthouden aan de sensor en maakt het apparaat minder betrouwbaar in de toekomst.