Wkinl

Hoe maak je een rookmelder of koolmonoxide melder te installeren


Het is een veel gebruikt gezegde - better safe than sorry. De meeste brand sterfgevallen komen in huizen ontbreekt rookmelders. Om uw dierbaren te beschermen, is het noodzakelijk dat u rook-en koolmonoxidemelders installeren in uw huis. Dit artikel vertelt u hoe.

Stappen

Hoe maak je een rookmelder of koolmonoxide melder te installeren. De diffusie van koolmonoxide in lucht relatief gelijkmatige, wat betekent dat een bron van koolmonoxide het gas gelijkmatig door de kamer en het huis kan verspreiden.
Hoe maak je een rookmelder of koolmonoxide melder te installeren. De diffusie van koolmonoxide in lucht relatief gelijkmatige, wat betekent dat een bron van koolmonoxide het gas gelijkmatig door de kamer en het huis kan verspreiden.
 1. 1
  Kies uw locatie. Het wordt aanbevolen door de brandweerlieden dat u monteren rookmelders hoog op de muur of op het plafond uit de buurt van ramen en buitendeuren. (Dit is niet het geval voor koolmonoxidemelders, waarover, zie # 2, hieronder.) Rook vult een ruimte van het plafond naar beneden, dus het hebben van de detectoren hoog moet je vroeg op waarschuwen. Ook wordt aanbevolen dat de detectoren worden geplaatst ten minste 10 cm / 4 "van de muur wanneer geïnstalleerd op het plafond, en 10 cm / 4" van het plafond voor wandmontage.
 2. 2
  De diffusie van koolmonoxide in lucht relatief gelijkmatige, wat betekent dat een bron van koolmonoxide het gas gelijkmatig door de kamer en het huis kan verspreiden. Bij het installeren van een koolmonoxide alarm, kiest u een locatie waar het alarm schoon blijft, en uit de buurt van kinderen en huisdieren.
 3. 3
  Plaats rookmelders in de beste plaatsen rond het huis. Het is belangrijk om detectoren geplaatst in de buurt slaapgedeelte en op elk niveau van uw huis., Ook plaats een detector in gangen en een koolmonoxidemelder in de buurt van verwarming, zoals gas ovens. Vermijd het installeren van een rookmelder in de keuken. Tenzij, natuurlijk, je wilt dat iedereen om je gebrek aan culinaire vaardigheden merken! Houden ook detectoren een meter / 3,3 meter uit de deuropeningen van stoom emitterende gebieden, zoals de badkamer, wasplaats of keuken.
 4. 4
  Installeer de hardware.
  • Meet de afstand tussen de bevestigingsgaten aan de achterkant van de bevestigingsbeugel.
  • Markeer dezelfde afstand op uw gekozen locatie.
  • Boor kleine gaatjes aan de merken.
  • Bevestig de montagebeugel op het oppervlak met de schroeven. Zie "Tips" voor het zoeken van professionele hulp.
  • Monteer de rest van de melder in de beugel.
 5. 5
  Voer regelmatig onderhoud.
  • Routinematig test je detectoren. Druk de testknop om een ​​hard geluid te lokken. Als er geen geluid, of een zacht geluid produceren, moet u controleren of de batterijen te vervangen. Voor rookmelders, kunt u ook testen van de detector met behulp van gesimuleerde rook. Zie Hoe kan ik een rookmelder te testen.
 6. 6
  Proberen om de batterijen te vervangen ten minste tweemaal per jaar. Een goede manier om te onthouden is: Iedere keer dat u de klokken wijzigen, wijzigt u de batterijen test steeds het toestel na een batterijwissel, om te bevestigen dat de batterijen goed zijn geplaatst en werken..
 7. 7
  Merk op dat koolmonoxidemelders hebben een chemische stof die helpt bij de detectie proces. Dit moet worden aangevuld na verloop van tijd, dus zorg ervoor dat dit zo goed als de batterijen controleren.
 8. 8
  Rust een beetje makkelijker. Het is eenvoudig, maar het is een belangrijke stap om te nemen om te helpen bij de bescherming van uw dierbaren en uw huis. Om extra zekerheid te bieden op de top van de detector, neem een ​​moment om een ​​veiligheids ontsnappingsplan te ontwikkelen. Zorg ervoor dat alle leden van de familie weten dit plan, weten hoe ze kunnen ontsnappen en waar ze allemaal weer kunnen monteren eenmaal buiten het huis. Onder andere speciale behoeften, zoals zuigelingen en ouderen bij de ontwikkeling van uw plan.

Tips

 • Koolmonoxidemelders hebben een chemische stof die helpt bij de detectie proces. Dit moet worden aangevuld na verloop van tijd, dus zorg ervoor dat dit zo goed als de batterijen controleren.
 • Rookmelders hebben een betrouwbare levensduur van tien jaar. Vervang elke rookmelder van onbekende leeftijd (bijvoorbeeld bij verhuizing naar een nieuwe woning) en weer om de tien jaar.
 • Naast het gebruik van de testknop op de melder te testen, kunt u gesimuleerde rook te gebruiken om te controleren op zoiets geblokkeerde openingen op de detector. Koop een kleine spuitbus van rookmelder testgas. U kunt deze kopen voor een paar dollar op een goed gevulde hardware en home improvement winkels, of, zoeken naar een blik op het web. Slechts spuit wat van het testmateriaal in de detector. Als het alarm, weet u het apparaat betrouwbaar zal klinken. Zo niet, heb je een niet-functionerende rookmelder ZELFS tonen als u de druk op de knop. Probeer de batterijen. Als dat niet te laten werken, is het nutteloos. Vervang deze zo spoedig mogelijk.
 • Een paar keer per jaar, met een stofzuiger (een hand-held of full-sized met extentie buis) om voorzichtig het stof uit de interne componenten en de sleuven gesneden in het deksel van het apparaat. Stof in beide plaatsen kunnen interfereren met de vroege detectie van een brand in uw huis.
 • Om het alarm na het testen (met of rook of testsprayoplossing) uit te schakelen gebruikt u een stofzuiger. U kunt een kleine, hand-held vacuum houden onder de melder en snel te zuigen uit het testmateriaal, en het alarm zal zwijgen. Als je alleen maar een full-sized vacuüm (de soort met wielen) gebruik maken van de verlengbuizen aan het testmateriaal zuigen uit uw rookmelder.
 • Tuurlijk, ze kosten geld en ze zijn een kleine klus te installeren, maar dit gaat over jouw leven, en het leven van die in uw huis. Kopen minder dure, eenvoudige detectoren als het geld is krap. De goedkope degenen werken prima. Krijg net genoeg van hen om het werk te doen, deze correct installeren, en test ze regelmatig.
 • Als u gebruik maakt bedrade detectoren, hebben een elektricien hulp. Double check de handleidingen voor elk specifiek merk. In feite, moet u de instructies die uw rook of koolstof-detector te begeleiden, want er kunnen verschillen van wat hier geschetst die specifiek zijn voor uw model grondig te lezen.
 • Merk op dat er twee soorten rookmelders: ionisatie en foto-elektrische. Ionisatie rookmelders detecteren snel verspreidende branden als gevolg van het verbranden van brandbare stoffen zoals papier of vet. Deze zijn goed voor 70% van het thuis branden. Foto-elektrische detectoren detecteren langzamer branden, zoals die nagloeien uur voor het opstijgen, bijvoorbeeld een sigaret op bedden of banken. Deze zijn goed voor 30% van het thuis branden. Health Canada adviseert de installatie van beide soorten rookmelders om een ​​grotere dekking en eerdere waarschuwingen geven. Merk op dat sommige detectoren kunnen detecteren beide.
 • De FDNY beveelt aan slaapkamer deuren dicht als je slaapt, of hebben detectoren op elk niveau van het huis.
 • Weet wiens verantwoordelijkheid het is om te installeren en te onderhouden rook-en koolmonoxidemelders als je huurt, het zal waarschijnlijk verschillen van staten tot staat, provincie tot provincie, graafschap enz.,
 • Testen nooit een rookmelder met behulp van echte rook (van een vlam, sigaretten, wierook, enz.). Naast het feit dat een brandgevaar op zich, kan het roet uit de rook vervuilen de detectiekamer waardoor de detector minder gevoelig.
 • Het is een goed idee om iemand te gaan om een ​​deel van het huis of appartement dat is zo ver van de rookmelder mogelijk bij het uitvoeren van een test, om te bepalen of het alarm duidelijk te horen is op die afstand. Vergeet niet, het moet luid genoeg om de diepste slaper in het huishouden doen ontwaken! Als er een vraag of het alarm is luid genoeg, moet u nog minstens een detector te installeren op die kant van het huis of appartement. De beste regeling is om een ​​detector hebben in elke slaapkamer, in de hal leidt naar de slaapkamers, en in elk grote leefruimte (woonkamer, studeerkamer, kelder, enz.) Tuurlijk, ze kosten geld en ze zijn een hele klus om te installeren, maar dit gaat over jouw leven, en het leven van die in uw huis. Kopen minder dure, eenvoudige detectoren als het geld is krap. De goedkope degenen werken prima. Net genoeg krijgen van hen om het werk te doen, ze te installeren, en periodiek testen.

Waarschuwingen

 • Controleer altijd uw rook-en koolmonoxidemelders regelmatig! Een lege batterij wordt voorkomen dat het alarm van werken en veel huizen en levens zijn verwoest, omdat de batterijen van melders waren dood.
 • Onderbroken pieptonen uit een rook of koolmonoxide detector zijn een waarschuwing dat je nodig hebt om de batterijen te vervangen. Batterijen bij de hand houden voor dit en acht het piepen.
 • Niet "lenen" batterijen van andere apparaten. Je hebt geen manier om te weten of deze batterijen zijn in goede vorm.
 • Als uw detector neemt meer dan een batterij, altijd veranderen, zowel, en gebruik hetzelfde type batterij in gloednieuwe staat. Mengen types batterijen of het gebruik van nieuwe batterijen en gebruikte die samen, zal uw alarm onbetrouwbaar te maken, en kan zelfs beschadigen.
 • Vermijd het gebruik van oplaadbare batterijen in alarmen, tenzij anders aangegeven in de installatie handleiding van de fabrikant. Oplaadbare batterijen kunnen hun lading verliezen sneller dan niet-oplaadbare, en ja, misschien niet zo betrouwbaar te zijn in geval van nood. (Dit geldt niet voor AC - dat is, "bedraad" - alarmen met backup-batterijen Voor deze alarmen, lees en volg de instructies van de fabrikant..)
 • Vervang elke rookmelder in de leeftijd van 10 jaar. Om veilig te zijn, bij het verplaatsen naar een nieuwe woning, vervangen alle detectoren van onbekende leeftijd.

Dingen die je nodig hebt

 • rook of koolmonoxide detector
 • een boor
 • een schroevendraaier en schroeven
 • meetlint
 • een potlood
 • batterijen
 • een blikje rookmelder testgas