Wkinl

Hoe een brand te blussen in de beginfase

De beste manier om een volledige geblazen brand te stoppen is te smoren, of blussen in de beginfase. Het hangt af van wat voor soort brand is, of hoe groot en ernstig het is.

Stappen

Hoe een brand te blussen in de beginfase. De beste manier om een volledige geblazen brand te stoppen.
Hoe een brand te blussen in de beginfase. De beste manier om een volledige geblazen brand te stoppen.
 1. 1
  Algemene regel: als een vuur greep, (uitbreiden naar andere gebieden of structuren of de rook is is op hoofdhoogte) heeft genomen, moeten alle inzittenden van dat gebouw worden gewaarschuwd en geëvacueerd. Noot voor alles: Niet vechten een brand niet de moeite waard vechten, het gebouw evacueren, persoonlijke veiligheid voorop.
 2. 2
  Elektrische branden: Het eerste wat je moet doen om te stoppen of smoren van een elektrische storing of kortsluiting brand is om:
 3. 3
  Schakel alle macht aan het vuur, meestal gedaan door het uitschakelen van de hoofdschakelaar. Deze stap alleen is meestal voldoende om de meeste branden stoppen in de beginfase.
 4. 4
  Gebruik een veiligheids deken om het vuur (vergeet.: Als u niet de voeding uit te schakelen, elektrische schok kan optreden) smoren. Niet alleen is dit zeer effectief in de vroege stadia maar omgeving of voorwerpen niet beschadigt.
 5. 5
  Gebruik water (meer dan twee liter per keer) om de brand te blussen, gooi het water aan de voet of zetel van de brand. Dit is ook zeer effectief, maar niet aan te raden vanwege de schade die ze kunnen veroorzaken. Het is alleen effectief in de vroege stadia van een brand (Onthoud: Als je niet de netspanning uit te schakelen, elektrische schok kan optreden)..
 6. 6
  De veiligste en de beste manier om een elektrische brand te blussen is om een brandblusser te gebruiken. Volg de instructies op het voor meer informatie. Opmerking: Tijdens de eerste fasen van het vuur, zodra het vuur is gedoofd de oppervlakken die zij heeft aangeraakt of verbrand zijn zeer heet en zijn waarschijnlijk in brand vliegen. U moet beschikken over voldoende blusmateriaal gedurende minstens 7 blussen pogingen. EG 6Kg droog poeder brandblusser. (Onthoud: Als je niet draaien van de netspanning, elektrische schok kan ontstaan.)
 7. 7
  Algemene regel: Richt de blusser mondstuk aan de basis of de zetel van een brand voor de meest effectieve blussen van het vuur.
 8. 8
  Vloeistof branden: het eerste wat je moet doen om een vloeistof brand (bv. benzine, diesel) te stoppen is om:
 9. 9
  Gooi nooit water op een vloeistof brand. Dit komt door water en oliën eigenschappen. Als het water op het vuur wordt geworpen, gebeurt het volgende.
 10. 10
  Water niet mengen met de olie, en gaat dus eronder (olie en water niet mengen, als ze samen zijn olie bovenop het water op de bodem). Het zal dan koken en word stoom zeer snel dit snel aan de kook is gevaarlijk. Omdat het water op de bodem van de olie, zoals sprays verdampt het hete, brandende olie in elke richting. Dit dan verspreidt het vuur en laat je meestal onbewust.
 11. 11
  Om een vloeibare brand moet u stoppen:
 12. 12
  Gebruik een veiligheids deken en smoren het vuur, dit is vooral handig thuis. Gebruik deze alleen als de brand is klein genoeg voor u te dekken.
 13. 13
  Gebruik een brandblusser. Vergeet niet om de aanwijzingen zeer zorgvuldig te lezen. Wanneer de blusser aangeeft dat u het niet gebruiken op een vloeistof of chemische brand, gebruik het dan niet. Bel de brandweer en het gebouw evacueren.
 14. 14
  Organische branden: De gemakkelijkste branden om een organische brand te stoppen in zijn beginfase (bv. hout, papier) is:
 15. 15
  Gebruik veel water om het vuur te smoren. Dit is de beste en snelste oplossing in de vroege stadia.
 16. 16
  Gebruik een veiligheids deken om het vuur te smoren in een vroeg stadium. Vergeet niet betrekking hebben op de brand volledig en wacht tien minuten.
 17. 17
  Gebruik een brandblusser, zullen de meeste werken op de biologische branden. Vergeet nooit om de instructies te lezen op de blusser. Volg ze naar de letter.
  • Gashaarden moet altijd door de brandweer worden uitgevoerd. Als u gas ruikt of ziet een gevaarlijke situatie waarbij brandbare gassen of gas voor die kwestie contact de brandweer waarschuwen en te evacueren naar een veilige afstand.

Waarschuwingen

 • Gebruik informatie op deze pagina op uw eigen risico. De auteur neemt geen verantwoordelijkheid voor acties met betrekking tot dit artikel.
 • Branden zijn gevaarlijk fenomeen niet vechten een brand die is uit de hand, en niet de moeite waard voor te vechten. Je leven staat voorop. Evacueren als de brand zich heeft verspreid en er is een lage kans te doven op een normale manier en niet de tijd nemen om eventuele bezittingen te verzamelen. Snelheid essentieel.

Dingen die je nodig hebt

 • Water: Welke is in staat om snel toegankelijk
 • Veiligheid deken: Een vezel doekje deken die kan worden gekocht in vele winkels rond de wereld om een brand te smoren.
 • Een brandblusser: Onthoud: gebruik alleen een brandblusser op een brand als het bedoeld is voor het, als de instructies zeggen dat de blusser is niet geschikt voor andere soorten branden, gebruik het dan niet op andere branden.