Wkinl

Hoe te muggenlarven voor visvoer verhogen

Sommige vissen vereisen levend voedsel om te overleven; sommige vereisen levend voedsel te kweken. Verhogen mug of dansmuggen voor dit doel is vrij, eenvoudig op te zetten, en vereist een minimum aan werk. Nadat u hebt vastgesteld dat dit te doen zal op geen enkele wijze inbreuk zelfs de strengste lokale wet-of regelgeving met betrekking tot de volksgezondheid. Alles wat je nodig hebt is een emmer, water, en wat zon.

Stappen

Hoe te muggenlarven voor visvoer verhogen. Zoek een emmer of plastic vat.
Hoe te muggenlarven voor visvoer verhogen. Zoek een emmer of plastic vat.
 1. 1
  Zoek een emmer of plastic vat. Een 5 liter emmer zal werken, net als een 50 liter vat. Het is mogelijk om 30-40 larven per dag halen van 35 gallon vat.
  Een zwarte emmer zal warmer eerder te krijgen, maar het kan te warm midden in de zomer te krijgen. Wanneer de temperaturen te bereiken een hoogtepunt van 80 ° F, verplaatst u de bak om een ​​plaats die in de schaduw hele dag. Het indirect zonlicht nog steeds toestaan ​​dat de algen te laten groeien. Algen is de belangrijkste bron van voedsel voor de larven.
  Als alternatief kunt u een 5 liter of 10 liter gebruiken aquarium zodat je de larven beter kunnen zien en bereiken degenen die ontsnappen aan de bodem van de tank. Een acryl tank zal meer geschikt voor gebruik buitenshuis.
 2. 2
  Zet de emmer naar buiten en laat het vullen met regenwater. Of, als het winter, vul het met sneeuw te smelten in warmer weer. Als je vullen met water uit de tuinslang, moet u een Dechlorinator gebruiken om chloor en chloramine neutraliseren. Chloor voorkomt algengroei, die de larven van voedsel zal beroven.
 3. 3
  Zet de emmer in de zon. Dit zal het water verwarmen en laat algen groeien. Wilt u uw water te laten uitzien als groene erwtensoep. Algen groeien op de zijkanten van de bak zijn niet wat je larven eten. Zij hebben behoefte aan de algen die het water groen te maken.
 4. 4
  Wacht tot de knutten en muggen leggen kleine vlotten van donker bruine eieren (ongeveer de grootte van een sesamzaad) op het oppervlak van het water. Als je de kleine, 3mm voetbal-vormig, donker bruin ei vlotten kunt vinden, je een bonus gevonden! Zet deze in je tank en de vis zal eten de wriemelaartjes als ze uitkomen in het water, meestal binnen 48 uur. Als je ze niet verplaatsen naar het aquarium, zullen ze uitkomen en de larven (aka "wriemelaartjes") zal groeien en eten de algen. Als de larven volwassen, ze worden door komma-vormig met twee kleine antennes. Als ze dit vorm te bereiken, moet u ze te voeren aan uw vissen.
 5. Vergeet niet, wriemelaartjes gaan van ei, tot water larven, poppen aan ("tumblers"), dan naar vliegende volwassene. Wat je ook doet, laat ze niet bereiken van de vliegende volwassen stadium als muggen en sommige muggen zijn niet alleen vervelend, maar ze kunnen ziekten overbrengen op zowel dieren en mensen. Zie de sectie waarschuwingen hieronder.
5
Net de larven om de paar dagen om te voorkomen dat de ontwikkeling in poppen (en dan in muggen of knutten). Hoe warmer het weer, hoe sneller ze zullen ontwikkelen. Terwijl je toch bezig bent, op zoek naar andere bronnen van stilstaand water waar de larven kunnen worden ontwikkelen (oude banden, oprit plassen, ongefilterde visvijvers, lege bloempotten, en een item dat kan vasthouden water voor meer dan een paar dagen op een moment). Net buiten de larven en dumpen het water, zodat muggen daar niet meer fokken. Zie de sectie Waarschuwingen hieronder. Netto uit larven met een Artemia net. Het netwerk is zeer fijn en ziet eruit als t-shirt materiaal. Een regelmatige vis net niet zo goed werkt omdat de larven door de gaten kon glippen. Gebruik een of meer emmers (een leeg, de ander (en) vol met water en muggen). Zet de vis net op de rand van de lege emmer en giet de volledige inhoud via het net, zodat de waterafvoer in de lege emmer. Alle larven van een bepaalde grootte zal terug worden skeined en kan worden doorgestuurd naar uw vissen. Al degenen die te klein zal gaatje en verder te groeien. Met behulp van deze methode, moet u minstens om de andere dag te verzamelen, zelfs als je erg moe die dag, zodat u niet toestaan ​​dat de ontwikkeling van poppen en volwassen muggen of knutten.

Tips

 • Soms vind je iets hol mosquito vormige drijvers. Dit zijn de skins. Ze zijn niet dood larven. Larven nodig hebben om hun huid net als andere insecten te werpen.
 • Volwassen muggen en knutten lijken erg op elkaar en doen hun larven. Het duurt een microscoop en hoog opgeleide bioloog om het verschil te vertellen. Sommige dansmuggen drijven op het oppervlak zoals muggen, sommige dansmuggen zijn rood en zitten op de bodem van de bak.
 • Als u liever niet muggenlarven verhogen uzelf, controleer uw dierenwinkel. Gevriesdroogde dansmuggen (vaak verkocht als "bloed wormen") zijn verkrijgbaar in potten. Vermijd ze aan te raken met de huid, omdat ze een allergische reactie kunnen veroorzaken. In plaats daarvan, greep ze met een pincet of schud een paar in een grotere tank of een vijver.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat larven oogsten elke dag om de bevolking te houden. Zorg ervoor dat de poppen ("komma") te vangen, omdat ze zullen komen binnen 48 uur.
 • Verantwoordelijk. Het toestaan ​​van muggen en knutten tot wasdom te komen poses gevaren voor u, uw familie, uw buren, uw huisdieren en wilde dieren. Sommige bedreigingen bewust te zijn van (en voorkomen):
  • Encefalitis: mensen
  • West Nile virus: mensen, paarden, vogels en andere dieren
  • Malaria: de mens (Anopheles muggen, de beruchte malaria vectoren, komen vaak voor in Noord-Europa als wereldwijd)
  • Hartworm: honden en katten
 • Gebruik een nieuwe of schone food grade emmer. Gebruik niet een die heeft geoordeeld verf, teer, of andere chemicaliën zoals de chemische stoffen zal de algen of larve vergiftigen. Zelfs als je het schoon, zal sporen van de chemische stoffen nog steeds zijn.
 • Sommige landen staan ​​niet toe dat de opvoeding van larven, vooral in Zuidoost-Azië. Landen zoals Singapore en Maleisië hebben zeer strikte wetten met betrekking tot het verhogen van muggen en schendingen zijn strikt bestraft.