Wkinl

Hoe te slachtrunderen

WAARSCHUWING: Het volgende artikel bevat GRAPHIC CONTENT DIE sommige kijkers kunnen verstoren of ergernissen, en is niet geschikt voor jonger publiek BEZOEKER DISCRETIE is sterk aangeraden..

Het is vrij duidelijk dat vlees is vlees van de spieren van het vee, maar hoe werkt het naar onze tafel? Om rundvlees te worden geserveerd tijdens het diner in de vorm van, bijvoorbeeld, een Porterhouse Steak, offers moeten worden gemaakt om die steak krijgen. Met andere woorden, moet het leven van een dier worden genomen om vlees op tafel te zetten. Het klinkt triest en gruwelijk, maar het is de realiteit. Vee, zoals alle hoefdieren, zijn geboren om te worden gedood en opgegeten. Echter, de manier waarop wij mensen doden en dieren eten is veel verschillend van wat een roedel wolven of een groep leeuwen te maken hebben, zodat ze kunnen eten. Mensen worden verwacht om de dieren met hetzelfde vriendelijkheid en respect vanaf het moment dat het dier kwamen worden verhoogd tot het punt van de slacht. Dit geldt met name voor degenen die de zorg voor de dieren en voor hun eigen diepvries te verhogen. Echter, sommige anti-slachten mensen het niet eens met deze stelling, vanwege hun agenda dat alle dieren moeten worden beschermd en niemand gedood moeten worden op elke manier vorm.

Opgemerkt dient te worden, hoewel, dat dit artikel niet is gemaakt voor het doel van de ruzie over de [Versterking Character | zeden] of het slachten van dieren voor voedsel is goed of fout, aangezien dat moet worden gelaten voor een andere tijd en plaats, of op het tabblad Bespreken van dit artikel kan worden besproken. Voordat we beginnen, een definitie: Slachten is het doden, het schoonmaken, het villen en vierendelen dieren voor het vlees. Het is een proces dat begint wanneer het dier komt op de doden vloer of het gebied waar ze gemakkelijk toegankelijk te slachten en eindigt in de koelruimte.

Er zijn drie manieren waarop runderen worden geslacht: Commercial, Doe-het-zelf thuis slachten, en religieuze slacht. Religieus slachten is het meest controversiële onderwerp naast commercieel slachten, maar het valt buiten het bestek van dit artikel om een ​​dergelijk gediversifieerd onderwerp te wijten aan het feit dat er meer dan een religieus slachten methode die er bestaat, en dus wordt hier niet gedekte. De onderstaande stappen zullen slechts twee methoden, beschrijven hoe ze worden uitgevoerd en de gegevens over de vraag waarom dergelijke methoden en stappen moeten worden gedaan tonen.

Stappen

Hoe te slachtrunderen. Maak een zorgvuldige voorbereiding voor het doen van het slachtproces.
Hoe te slachtrunderen. Maak een zorgvuldige voorbereiding voor het doen van het slachtproces.
 • De gegevens in de onderstaande paragrafen zijn slechts voorbeelden van wat typisch gedaan slachtvee. Iedere slachten plant of slagerij, groot of klein, en elke doe-praktijk zal altijd verschillend van een ander te zijn. Verschillende slachten faciliteiten zullen verschillende apparatuur hebben dat zij dit nodig vinden om te gebruiken voor humaan slachten, en verschillende boerderijen en gemeentes hebben verschillende methoden en voorschriften, respectievelijk, die moeten worden gevolgd bij het uitvoeren van de slacht. De basisbegrippen van de twee methoden zijn echter hetzelfde en betrekken soortgelijke praktijken.
 • Opmerking: Details over hoe vee commercieel worden geslacht zijn te vinden in de sectie na DIY Thuis Slaughter.

Doe-het-zelf thuis slachten

 1. 1
  Maak een zorgvuldige voorbereiding voor het doen van het slachtproces. Dit zal u helpen kalm te blijven en zorg ervoor dat u de euthanization proces zo snel en pijnloos mogelijk. Je zal een sterke stijging van de adrenaline als het dier wordt gedood te krijgen, maar zorg ervoor dat je leert om deze gevoelens direct in het doen van het werk goed in plaats van hen te laten het beste van u en botching de baan.
 2. 2
  Zorg ervoor dat het dier je gaat slachten is van de juiste leeftijd om slager. Dit is vooral het geval met een die je voor rundvlees hebben verhoogd. Als u zijn of hebben een jong dier op graan klaar, willen slager als ze rond 15 tot zelfs 18 maanden oud. Sommige mensen verkiezen om slager hun vee tussen 10 en 15 maanden oud. Als ze klaar zijn op de weide, de beste leeftijd om slager is tussen de 24 en 30 maanden oud.
 3. 3
  Zorg ervoor dat u het slachten op het juiste moment van het jaar, of zelfs dag. Probeer te voorkomen dat het slachten en het slachten vee, of andere dieren, tijdens het vliegseizoen, dat typisch is tussen mei en oktober in de meeste landen, behalve Australië. Voor sommige gebieden, kunt u slager elk moment tussen oktober en mei, met name de gebieden die niet veel of geen sneeuw hoeft te krijgen en blijft de temperatuur 40 graden Fahrenheit (10 graden Celsius) gedurende de dag.
  • Echter, het venster voor het slachten van vee is veel smaller voor gebieden die krijg sneeuw van november of december tot mei. Voor deze gebieden moeten slachten worden gedaan in de herfst, tussen oktober tot de eerste sneeuwval.
  • Je moet er ook rekening mee de tijd dat uw dieren geboren en wanneer de beste tijd en de tijd te slachten moeten zijn. Bijvoorbeeld, als het sturen u verhogen op gras werd geboren in april en u wil slachten hem toen hij ongeveer 18 maanden oud is, dan moet je slachten in oktober van het volgende jaar. Echter, als het sturen is geboren in februari en je wilt slachten op dezelfde leeftijd (18 maanden), dan kunt u overwegen te wachten een paar maanden meer (in oktober of november in plaats van in augustus van het volgende) te slachten het.
  • Overweeg roerende feed voor 24 uur vóór het slachten. Het is niet helemaal nodig, maar het is makkelijker om een ​​dier te reinigen of gut wanneer er geen voedsel in de gastro-intestinale (GI) stelsel dan wanneer er was. Maar als je slecht over het verlaten van uw vee honger vóór het slachten voelt, dan is dat ook goed. Maar vergeet niet om heel voorzichtig zijn bij het schillen en reinigingsproces moet worden begonnen.
 4. 4
  Bedenk welke delen van het dier dat u wilt behouden voordat slachten. Sommige mensen willen alle delen van het dier gebruikt voor verschillende doeleinden. Als u ervoor kiest om de verschillende onderdelen beschikbaar om te gebruiken te gebruiken, de waarde is alleen in het leren en experimenteren, evenals het kennen van de mogelijkheden van wat u kunt opslaan en gebruiken.
 5. 5
  Zoek het gebied waar je naartoe gaat om je rundvlees dier laten inslapen. De beste plek zou zijn in een gebied waar het het meest comfortabel in, en waar u gemakkelijk kunt krijgen in met een tractor om het te trek uit.
 6. 6
  Laad het pistool en zorg ervoor dat het mes je bij je hebt is haarscherp. U kunt gebruiken wat gun je beschikbaar hebt, of het nu een.22 geweer of een.38 pistool, net zo lang als je weet waar te streven naar de beste doden geschoten.
 7. 7
  Doel, en vuur. Zorgvuldig streven naar de onzichtbare X boven de ogen, en knijp de trekker. Als je schot recht op het merk, dan is het dier zal direct sterven of ongevoelig worden gemaakt.
  • Om te weten waar de kogel plaatsen van je geweer om het dier ongevoelig te maken, moet een onzichtbare X gevisualiseerd worden: Begin bij de bovenkant van de basis van de hoorn of het oor van het dier, sporen het dan naar het midden van het andere oog. Doe hetzelfde met het andere oog of oor. (Of denk aan het op deze manier:. Linkeroor / hoorn naar rechts oog, rechter oor / hoorn om linkeroog) Het centrum waren de lijnen samenkomen is waar de kogel moet worden geplaatst.
  • Wanneer het pistool is geplaatst tussen de ogen, de opname compleet missen de hersenen en mogelijk niet doden. Zo is het heel belangrijk om te weten waar het pistool plaatsen om te laten het dier ontmoeten een snel en pijnloos einde. Beenbeweging moeten worden genegeerd als indicatie dat het dier nog in leven is (zie volgende stap hieronder).
 8. 8
  Snijd de keel direct nadat het dier naar beneden gaat. Met een grote, zeer scherp mes (een jachtmes is het beste), steek de punt van het mes in de keel en sneed naar buiten van u af, zodat het bloed eruit kan lopen op de grond. Nooit gesneden in de huid door het haar, omdat het mes zal glijden en kon je jezelf of een deel van het dier dat je niet wilt knippen. Zorg ervoor dat alle belangrijke bloedvaten worden doorgesneden.
  • Vaak pompen het voorbeen op en neer een paar keer ook helpt om het bloed uit.
  • Opmerking: Voor en tijdens het proces steken veel mensen die video's van dieren slachten hebben bekeken of heb persoonlijk keek het slachtproces opgemerkt dat de benen van de dieren waren nog steeds in beweging en schoppen als hun kelen werden zijn spleet, en dit heeft ertoe leiden dat ze geloven dat de het dier nog in leven was na te zijn bedwelmd of gedood. Dit is onjuist. Been bewegingen zijn slechts onbewuste reflexen die worden geïnitieerd door synapsen die afkomstig zijn uit niet de hersenen zelf, omdat de hersenen al niet functionerende zou zijn na te zijn gedood, maar het ruggenmerg. Zelfs onthoofd dieren zal schoppen.
   • Om te bepalen of een dier bewusteloos en gevoelloos moet beenbeweging worden genegeerd. Eye reflexen, oogknipperingen, vocalisatie en ritmische ademhaling of beweging zijden van het dier moet aanwezig zijn om een dier overleden te worden beschouwd.
  • Het is cruciaal dat het dier volledig bewusteloos en bloedde voordat het gekleed.
 9. 9
  Verwijder de kop en, als het dier intact, de testikels, onmiddellijk. Dit is zo dat het vlees niet krijgt bedorven. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de testikels, omdat het dier kan nog steeds onvrijwillig schoppen uit. De kop moet worden verwijderd door het snijden helemaal rond met de jachtmes, voorzichtig om het mes te houden tussen de huid en het vlees, nooit in het haar, knippen naar buiten maar nooit naar u toe.
  • U moet een vlees-zaag te snijden door de wervelkolom.
 10. 10
  Verwijder de voorste voet / onderbeen. Plak de punt van het mes in het kniegewricht en cut naar buiten, waardoor de punt van het mes in het kraakbeen en snijden rond, totdat je het been volledig kan verwijderen.
 11. 11
  Verkrijg de tractor. Zorg ervoor dat het heeft de front-end loader eerst bevestigd, anders kom je niet in staat zijn om de rest van het slachtproces doen, tenzij je het kunt doen op de grond, zoals met wild (herten, elanden, beer, etc.). Als u ervoor kiest om dit proces te gebruiken, er rekening mee dat je dit kon doen voor het villen van de voorkant van het dier, maar niet voor het verwijderen van ingewanden en splitsen van het karkas.
 12. 12
  Maak spleten tussen de achillespees (of gam kabel) en het spronggewricht bot (equivalent aan onze enkel / hiel) en plaats een haak zogenaamde spreider of rundvlees haak, die worden bevestigd aan een vlees-spreader of single-tree. Shackle de single-boom tot ketens en bevestig de kettingen aan de lader. Til de loader zo hoog als je je comfortabel van het verhogen, zodat het hoofd van het dier niet is te slepen op de grond, en dus is het op een voldoende hoogte waar je kunt beginnen te werken aan de achterkant van het dier zijn.
  • Als u ervoor kiest om te beginnen met het slachten van het dier op de grond, alles wat gedaan moest worden is om het dier op zijn rug te gaan en plaats een korte prop of vierkante paal aan weerszijden van de rib-kooi (onder de elleboog) om het te houden daar.
 13. 13
  Verplaats het karkas naar het aangewezen slacht gebied. Dit is waar je in staat om de rest van het slachten procedure te doen zal zijn. Zorg ervoor dat het gebied is gelegen in een [n]:
  • Droog, stofvrij en goed gedraineerde gebied.
  • Gebied niet zichtbaar voor het publiek, zoals van wegen, buren huizen, enz.
  • Goed verlichte omgeving, zoals op een zonnige plek of waar u toegang tot elektriciteit als je naar het slachtproces doen in de avond of 's nachts.
  • Beschut gebied om jezelf en het karkas te beschermen tegen de elementen zoals wind en neerslag.
   • Je hebt misschien al een aangewezen slachterij waar een tractor niet nodig is, maar gewoon een kabel en een lier. Kom-lieren langs het beste voor vee, en kan worden gebruikt om het dier takel aan de hoogte die het meest geschikt voor u te werken aan het dier.
 14. 14
  Verwijder de achterpoten en schachten. Ontvel de achterbenen net als bij het verwijderen van de voorpoten (slechts tot het spronggewricht, niet voorbij) hierboven vermeld, zag vervolgens door het bot onder het spronggewricht (boven het spronggewricht als je het karkas opknoping).
 15. 15
  Start villen het dier. Je moet werken vanuit de achterpoten om de nek voor naar achter. Hiervoor worden de volgende stappen gevolgd:
  1. Schuif de korte puntige mes in de gleuf gedaan op de gam snoer en snijd rond de hak, snij naar buiten.
  2. Met het mes tussen het vlees en de huid, snijd een lijn naar beneden elk been aan de middellijn, dan helemaal naar beneden om de nek of keelhuid.
  3. Gebruik uw villen mes, begint u bij de kruising waar het been snijdt aan de middellijn snede. Pak de huid met een hand vast en trek hard (uit en naar beneden voor opknoping, omhoog en uit voor karkassen op de grond) om spanning te creëren als je je mes gebruiken om de huid te scheiden van het vlees. Plaats uw mes stevig tegen de huid met de snijkant gedraaid naar de huid in een lichte hoek. Houd het wegrijden het verbergen met je hand en houd het onderuit halen en aan de kant tot de buik en ribbenkast volledig wordt gevild.
   • Misschien wilt u spoelen dit gebied op dit punt om het vuil of andere verontreinigingen te verwijderen voordat u verder gaat met de rest van de skinning proces.
  4. Start villen de achterpoten door te beginnen bij de top van de "Y" en villen de verbergt omhoog en over de lies (scrotum of uier). De huid heeft de neiging om tautest hier te zijn, dus je moet extra voorzichtig zijn als je wil om de huid te redden. Net als bij het villen van de buik, trek de verbergen uit en naar beneden om de spanning te creëren terwijl u werkt. Vet is goed wanneer het villen van de dieren als het maakt het relatief eenvoudig om de huid, dus je moet zo veel vet achter te laten op het karkas mogelijk.
  5. Blijven villen over de anus aan het stuitje. Geef de staart een scherpe ruk naar beneden om het te scheiden van de wervels. (Als je niet kunt doen, gewoon knippen het af met een mes werkt net zo goed.)
  6. Het gewicht van de huid zelf zal de huid van de rest van het karkas voor je hulp. Werkzaamheden rondom het dier tot aan de voorhoede van het karkas te bereiken
  7. Ontvel de voorbenen bij de schouders, te beginnen aan de buitenkant van het been en rond het werken aan de voorzijde. Herhaal dit voor het andere been.
  8. Huid van de nek en innerlijke voorpoten. Tegen die tijd dat de huid volledig moet worden vergoten.
 16. 16
  Verwijder het slachtafval / ingewanden van het dier. U moet eerst de dikke darm te scheiden van het lichaam en bind het af, verwijder vervolgens de penis als het een jonge os of stier je afslachten, ga dan verder met het verwijderen van de rest van de interne organen, als volgt.
  1. Verlaag het dier, zodat u comfortabel kunt werken aan de achterkant van het.
  2. Snijd rond de anus met een kort, puntig mes, zeer voorzichtig om geen gaten te maken in de darm, als die het vlees zouden kunnen besmetten. Dit anale gebied staat bekend als de stop.
  3. Trek de stop iets naar buiten of genoeg dat je het kan afhechten. Tenzij u weet dat uw knopen en kan een slip-knoop voorafgaand aan uit te trekken te maken, kan je een helper nodig hebt om het rectum vast te houden als je bind het af.
  4. Als het dier is mannelijk, knip de penis alvorens te snijden door de buik.
  5. Kappen van de buik, het snijden van binnen naar buiten, werk je weg naar beneden van de uier / scrotum gebied aan het borstbeen. Gebruik uw andere hand om de ingewanden uit de buurt van de punt van het mes te houden, dwars door het buikvet als je gaat.
  6. Plaats een grote container eronder om de ingewanden te vangen, zoals inmiddels zij zouden worden bolling van het lichaam.
  7. Snijd het vet rond het slachtafval en verbreken elk weefsel dat slachtafval wordt aangesloten op de achterkant van de buikholte. Trek de stop tot de binnenkant van de holte vervolgens door de spleet die toegang tot de interne organen. Neem uw tijd het scheiden van de ingewanden van de holte, omdat je niet wilt dat de inhoud niet overloopt in het karkas. Ook oppassen om niet breken de blaas.
  8. Trek de darmen en blaas uit het lichaam, en de magen aangezien deze ook vrij moeten zijn nu ook. Bereiken en neer te tillen alle in het vat, het doorsnijden van het resterende vruchtvlees en bindweefsel verbindt de magen (ook wel de buik) tot de lichaamsholte. Dit omvat doorsnijden van de slokdarm van de maag bij het punt waar het gaat door het membraan.
   • Als er een aantal ingewanden die u wilt bewaren, wil je een aparte "keeper" kom naar hen inch Dit zou onder meer de nieren en de lever. De nieren moeten worden verwijderd nadat de ingewanden worden uit, evenals het buikvet te zagen en toegevoerd aan de kippen (als u). Verwijder de lever en plaats deze in de kom samen met de nieren.
  9. Knip het membraan en verwijder het hart en de longen. Om dit te doen moet je naar het hart en de longen te grijpen en naar voren trekken en naar beneden, het snijden van de grote bloedvat dat aan de graat. Je moet in staat zijn om het hart en de longen te verwijderen met de slokdarm en de luchtpijp bevestigd. U moet het bindweefsel tussen hen te verbreken als je wilt om het hart te houden, samen met de lever en de nieren.
   • U kan nodig zijn om het hart een beetje knijpen om geen bloed dat misschien nog niet volledig weggepompt te krijgen.
  • U moet inspecteren het slachtafval te zien of er eventuele afwijkingen die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van het vlees. Als u niet zeker weet wat te zoeken, kan het best zijn om een ​​groot-dier dierenarts uit te krijgen tot de postmortem keuring voor u doen.
 17. 17
  Splits het karkas in de helft. Begin met het doorzagen van de sacrale wervels van de binnenkant en het kraakbeen dat het bekken verbindt. Zodra het bekkengebied wordt doorgesneden u zag vanaf de achterkant, maar sommigen liever zagen houden via de achterdeur omdat de wervels is veel gemakkelijker om te zien aan de voorkant dan de achterkant, vooral als het dier heeft veel terug vet. Blijven zagen aan de nek. Bezuinigen door het centrum van de borst naar de ribbenkast gehalveerd.
  • Je moet splitsen het karkas overwegen in vieren om het karkas omgaan met een beetje makkelijker. Snijd tussen de 12e en 13e rib, en laat de 13de rib intact om de lucht te laten circuleren over de nier knop en het voorkomen van de groei van bacteriën als extra opknoping tijd nodig is.
 18. 18
  Reinig het karkas met koud water om het overtollige bloed en vuil af te wassen. Je kan hebben om alle vuil, gekneusd of bebloed stukken vlees snijden ook.
 19. 19
  Hang het karkas naar leeftijd is. Hoe lang de leeftijd afhankelijk van de luchttemperatuur, vetbedekking en gewenste smaak. De meeste moet het karkas te hangen aan de leeftijd van zeven tot vijf dagen (sommigen zeggen twee weken), langer als veroudering gebeurt tijdens de koudere omstandigheden en als er meer vet op het karkas. Als het karkas volledig wordt bedekt met vet dan is het raadzaam om langer hangen dan 10 dagen.
  • Een goede manier om te vertellen als je het vlees veroudering op de juiste temperatuur is als de temperatuur van de ronde (de achterpoten-kwartaal) en andere dikke delen worden verlaagd naar 40 tot 45 graden Fahrenheit (7-4 graden Celsius) binnen 24 uur na het slachten.
  • Hang het karkas in een gebied waar off-geuren niet wordt geabsorbeerd en niet bestaan. Geuren zoals mest, gas, verf of muffe geuren kunnen gemakkelijk worden geabsorbeerd door het karkas.
  • De opknoping gebied moet, naast koel en droog, ook stofvrij, geur-vrij en relatief steriel.

Commercieel slachten

 1. 1
  Vee wordt gedreven uit de vee-liners en gehoed door middel van een wedstrijd of goot om vervolgens worden gewogen zetten in wachthokken. Deze pennen, meestal met ongeveer 20 tot 50 runderen in elk, zijn zodanig dat ze scheiden de verschillende rangen en zelfs kleur van de vacht van koeien die moeten gaan door de slachterij. Dit is zo dat het maakt het voor het personeel eenvoudiger in het slachten plant om leerjaar verschillende karkassen die doorlopen.
  • De pennen zijn ook een manier voor hen om antemortem (voor de dood) keuring ondergaan door erkende dierenartsen. Dit is om enig bewijs van ziekte of een abnormale toestand die zou wijzen op een bepaald dier is ziek detecteren. Indien een dergelijk dier wordt gevonden, wordt een metalen oormerk zo geplaatst om speciale postmortem onderzoek te geven.
   • Als er definitief en overtuigend bewijs dat, in de antemortem onderzoek, het dier is niet geschikt voor menselijke consumptie, is het veroordeeld en geen postmortale examen is noodzakelijk.
 2. 2
  De groep die is klaar voor de slacht worden gedreven uit hun deelneming pen neer een race die leidt naar de plant. Het is belangrijk dat koeien worden gedreven en in een rustige toestand bewaard tot geen invloed op de kwaliteit van het vlees. Runderen die in een staat van angst of paniek zal hebben donkerder gekleurde vlees (de zogenaamde "dark-cutters"), dan runderen die zijn rustig en relatief ontspannen.
 3. 3
  Het bereiken van de kill vloer, zijn vee bijeengedreven in een in een beweegbare wieg of box chute, zoals die op de afbeelding rechts. Deze houder is speciaal ontworpen om weergave van het dier te blokkeren van wat er buiten de wieg, bedwingen, zodat de persoon boven te verdoven het, dalen de zijkant om de bedwelmd of gedood dier vrij te geven aan sluiting van een of beide van de achterpoten, en vul de rest van het slachten en dressing proces.
  • De doos is geopend boven en de zijkanten zijn hoog genoeg zodat het dier niet kan zien dan, zelfs als ze proberen om hun hoofd op te tillen. De rechterkant van de doos goot wordt losgelaten en in de steek gelaten om het verdoofde dier te bevrijden zodra het doden / bedwelmingsproces is voltooid. Dit biedt toegang tot de benen, zodat ze kunnen worden geketend. Meer hierover in latere stappen.
  • Daarnaast is er een solide eenzijdig poort aan de achterzijde van stal de doos, zodat het vee achter degene die wordt vermoord niet zien wat er gaande is in de voorkant van hen. Dit is zo dat ze kalm en rustig te blijven.
 4. 4
  Inducerende momentane ongevoeligheid. De captive bolt pistool (ook wel cap-bolt, cap-bolt gun, cap-bout knaller of penschiettoestel) is het belangrijkste instrument dat wordt gebruikt voor het bedwelmen en doden van dieren in een commerciële slachting plant. Dit apparaat maakt gebruik van een stalen staaf die direct wordt gedreven in het voorhoofd van het dier. Het pistool wordt in het midden van het voorhoofd, niet tussen de ogen, om effectief direct doden van het dier.
  • De stalen staaf uit de penschiettoestellen pistool wordt aangedreven door perslucht of een losse patroon en wordt teruggetrokken en opnieuw voor de volgende dier.
   • De cap-bolt gun blijft effectief mits goed onderhouden. Cartridges moeten worden opgeslagen in een droge plaats en de stalen staaf regelmatig schoongemaakt. Het pistool zelf moet worden gereinigd om te verzekeren dat induceert dood onmiddellijk aan het dier wordt gebruikt.
  • Vleeskalveren worden vaak gedood met koolstofdioxide.
 5. 5
  Na vee zinloos zijn geworden, worden ze vrijgelaten uit de restrainer. De zijwand van de houder zakt toegang tot poten van het dier mogelijk. Ketens zijn geketend aan hun achterpoten en bevestigd aan een haak in het transportsysteem dat het dier hijst omhoog. De verbijsterde runder reist vervolgens naar de gebieden gaan worden doodgebloed, gevild, gestript en gehalveerd.
 6. 6
  Steken en bloeden uit. Een zeer scherp mes wordt gebruikt in dit proces: de punt van het mes snijdt in de keel van het dier en snijdt door de kossem, luchtpijp, slokdarm en halsader direct onder de kaaklijn om het bloed te laten stromen. De snede kan loodrecht op of parallel aan de hals, afhankelijk van de normen van de slachtinrichting. Dieren zijn doodgebloed voordat verzorgd omdat het voorkomt dat het bloed stolt in de weefsels en waardoor het vlees ranzig.
 7. 7
  Villen. De achterpoten schachten worden gevild en verwijderd op de hakken: rundvlees haken worden ingevoegd tussen de gam snoer (dat is de pees die loopt van de punt van het spronggewricht (tuber calcaneus) tot aan de tibia) en de tibia, het vrijmaken van de ketting op een van de achterpoten die was gebruikt om hijsen van het dier. De huid wordt geopend langs de middellijn van de buik en wordt verwijderd uit de buik en zijkanten. Open-trekkers worden gebruikt voor het verwijderen van de rest van de huid, waaronder villen de weg.
  • Deze werkwijze verhoogt de efficiëntie van schillen en de opbrengst aan koppenafdeling / cheekmeat.
 8. 8
  Ontslag van het hoofd en de ledematen. De kop is niet gescheiden van het karkas tot de huid volledig is verwijderd. Tot dan de benen, hoofd, borst en aitch (rump) botten worden afgesplitst van het karkas door zagen of door gebruik te maken van een mechanische zaag vergelijkbaar met een kettingzaag, tenzij het is gebouwd voor het snijden netjes door bot, geen hout.
 9. 9
  Het verwijderen van ingewanden of slachtafval. Alle interne organen zijn verwijderd, behalve de nieren. De anus is uitgesneden, en het slachtafval wordt gedumpt in een kar of vat om weg te worden getrokken.
  • De meeste slachterijen vind het niet effectief om het slachtafval, benen, hoofd, bloed weggooien of verbergen om de stortplaats kosten. Een groot aantal van de faciliteiten te verkopen het afvalmateriaal aan diverse slagerijen en andere fabrieken die de resten te gebruiken voor diverse gebruikers van cosmetica tot autostoelen, isolatie van woningen en materiaal voor bestrating wegen.
 10. 10
  Postmortem inspectie. Als de plant onder de federale inspectie (USDA-FDA in de Europa of CFIA in Canada), het karkas en de ingewanden worden onderzocht door een federaal licentie dierenarts ingehuurd door de FDA of CFIA in dit stadium van het slachtproces. Aangezien het hoofd wordt gesneden van de hals, de hersenen en de hersenstam moet ook worden onderzocht op tekenen van BSE (boviene spongiforme encefalopathie).
  • In de Europa en Canada, de hersenen, wervelkolom, ogen en andere organen die de meeste kans om prionen die BSE veroorzaken worden als secundaire grondstoffen of gespecificeerd risicomateriaal verwijderd en nooit voor zowel vee of mensen in de voedselketen gebracht te houden.
 11. 11
  Splitsen van het karkas en het verwijderen van de staart. Het karkas wordt gesplitst door het midden van de ruggengraat en de staart verwijderd. Het ruggenmerg moet ook tijdens dit proces worden verwijderd en weggegooid, omdat, zoals hierboven vermeld, wordt aangewezen als gespecificeerd risicomateriaal.
 12. 12
  Wassen van het karkas. De hele karkassen of helften worden gewassen met koud water met behulp van een druk-ring, en laat het drogen.
 13. 13
  Het verzenden van de helften van de koelers. De helften na het slachten is voltooid, wordt een koeler kamer waar ze bij een temperatuur van ongeveer 34 graden Fahrenheit gedurende minimaal 24 uur worden bewaard verzonden. Vaak karkassen worden achtergelaten in de koeler twee tot drie weken, zodat het vlees uitharden voordat het doorsnijden of "geribde" in verschillende delen van het rund.

Tips

 • Houd uw messen scherp te allen tijde. Dit is zeer belangrijk voor een goede villen en verwijdering van de ingewanden, maar ook voor uw veiligheid. Een bot mes is veel gevaarlijker te gebruiken dan een scherp mes omdat slippen veel vaker voorkomt. Houd een messenslijper of slijpen van steen met u terwijl u werkt, zodat u uw messen scherpen om zo vaak.
  • Hou nog vet op het dier terwijl villen mogelijk. Vet helpt bij het skinning proces, aangezien het helpt om de huid loskomen makkelijker.
 • Sommige mensen geven de voorkeur aan de kop te verwijderen met of na de huid wordt verwijderd. Dit is ook neer op persoonlijke voorkeur van wat je wilt doen.
 • Houd altijd spanning op de huid bij het villen, vooral in de beginfase.
 • Sommige mensen geven de voorkeur aan de ribbenkast en bekken splitsen alvorens te snijden van de buik. Dit is zo dat het makkelijker is om het afval te verwijderen. Maar het maakt echt niet uit of je de ribbenkast of niet knippen.
 • Behandelen dieren kalm en rustig als je ze zou omgaan met elke andere dag.
 • Neem altijd het werk naar u toe (niet ga je je werk) zo veel mogelijk. Dit helpt u comfortabel te blijven, want het is niet altijd geweldig om te werken in een positie dat je je ongemakkelijk in zijn
 • Misschien wilt u spoelen het dier voordat het villen als het echt vies met tag (mest op de huid) om verontreiniging van het vlees te voorkomen.
  • Dit is niet nodig als het dier ziet er heel schoon, of heeft geen tag op.
 • Opknoping direct na het plakken of posting is, net als met het hoofd het verwijderen of het snijden van de ribbenkast, is ook een kwestie van keuze, afhankelijk van wat je comfortabel werken met of welke middelen u toegang tot hebt.
 • Karkassen van runderen die gras gevoede zijn geweest moeten worden opgehangen korter dan granen gevoede vee. Meestal 3 tot 5 dagen van opknoping tijd voor karkassen met een zeer dunne vetlaag is voldoende: vijf tot zeven dagen is goed voor mensen met meer vet.
 • U kunt de helften in natte, schone mousseline wikkel om de buitenkant vet glad tijdens het koelproces. Gebruik spiesen of banden met de lijkwade scherpen.
 • Slachtvee tijdens de val, bij voorkeur tussen oktober en begin december.
 • Wees voorbereid op de tijd om afscheid te nemen door het leggen van de plannen, wanneer, waar, hoe, wie, waarom en wat de taak die gedaan moet worden te doen.
 • Tegenhouden veevoer voor 24 uur vóór het slachten.
 • Probeer niet te slachten een dier in het bijzijn van andere runderen, omdat dit onnodige paniek en opwinding veroorzaken.
 • Zorg ervoor dat uw kill shot is slechts een, welgemikte schot, niet meerdere.

Waarschuwingen

 • Het slachten van dieren is niet voor iedereen! Als je niet kan geconfronteerd met het feit dat je een dier dat moet worden geslacht en kan zelf niet doen, dan laat een professionele doe het voor u.
 • Niet lopen of prikkelen een dier voor de slacht, omdat dit kan leiden tot het vlees te donker, of zelfs leiden tot een slechte bloeden en geef het karkas van een bloedige uitstraling, waardoor het vlees mogelijk kunnen ruïneren.
 • Niet slachten van een dier tijdens de zomermaanden of tijdens het hoogtepunt van het seizoen vliegen. Heb je een hogere kans op het krijgen van besmet vlees en verwend in deze tijd van het jaar dan tijdens de herfst, winter of het vroege voorjaar.
 • Schiet nooit tussen de ogen, altijd boven in het midden van het voorhoofd.
 • Nooit, nooit, ooit werken met een bot mes! Je zult de wind met meer verwondingen aan u en meer fouten in je werk dan je ooit zult werken met een mes scherp gehouden, scherp genoeg om gemakkelijk scheren de haren van je arm of, als je een man bent, je gezicht.
 • U zult vuile bloedingen krijgt een dier, dus weten waar en hoe je de keel door te snijden en waar te staan ​​is belangrijk.
 • Wees erg voorzichtig met het hanteren messen. Ze zijn ontworpen om een ​​ding en een ding alleen, dus je moet voorzichtig zijn in het omgaan met hen, zodat je jezelf niet snijden, knippen of iets in of op het karkas je niet geacht werden te snijden doen.
 • Wees uiterst voorzichtig villen de buik! Dit is het moeilijkste gebied om huid, omdat de huid is vrij dun, en het is heel gemakkelijk om het mes te glijden en snijden door de buik-membranen.
 • Wees uiterst voorzichtig bij het ​​uitsnijden van de stop en als je het wegsnijden van de darmen en buik! Je moet ervoor zorgen dat u het snijden op een zodanige manier dat je mes niet zal glijden en snijd de maag of de darmen ongeluk, waardoor het vlees zouden kunnen aantasten. Een mes dat vlijmscherp wordt gehouden zal ook helpen dergelijke ongevallen tijdens het slachten te voorkomen.
 • Zaag nooit door het haar. Dit zal ertoe leiden dat uw blad te glijden en potentieel snijden je. Zaag altijd tussen de huid en het vlees.

Dingen die je nodig hebt

Thuis slachten

 • .22 Kaliber geweer beste voor euthanization
 • Trekker met hydraulische lift of front-end loader
  • Of kabel met een come-langs lier
  • Of zwart en aan te pakken kettingtakel
 • Rundvlees spreader of single-boom met rundvlees haken aan beide zijden en de ring in het midden
 • Grote jacht of slagersmes (ongeveer 8 centimeter lang is voldoende)
 • Villen mes
 • Kort puntig mes (ongeveer 6 cm lang)
 • Whet steen of enige andere messen slijpen gereedschap
 • 24 - tot 26-inch vleeszaag
 • Keeper kom naar eetbare vlees (nieren, lever en het hart) te houden
 • Koelere kamer of ruimte waar karkas goed kan worden gekoeld
 • Aangewezen slachten gebied (gras, beschutte, goed verlichte, stofvrije ruimte)
 • Voldoende toevoer van schoon koud water

Commercieel slachten

 • Opgeleid en gekwalificeerd personeel slacht
 • Slachterij
 • Omgaan faciliteit met laadbrug, weegschalen, holding pennen, verdringing bad en werken steegje dat leidt naar de slacht fabriek
 • Gelicentieerd groot dier dierenarts
 • Transportsysteem dat karkassen uitzettingen van het ene gebied van de inrichting naar de andere
 • Box kraam of verplaatsbare wieg
 • Blok en keten aan te pakken hijsen
 • Bedwelmingsuitrusting zoals de cap-bolt gun
 • Rundvlees haken met rundvlees strooiers of single-bomen
 • Slager, villen en uitbenen messen
 • Container of kruiwagen voor het houden van slachtafval
 • Vleeszaag (power-type is beste over manuele als met Home Slaughter)
 • Koelere kamer