Wkinl

Hoe te vertellen wanneer een koe of vaars is in oestrus

Oestrus wordt gedefinieerd als de periode waarin een vrouw (in dit geval een koe of vaars) is ontvankelijk voor een mannelijke (of de stier). Estrous, aan de andere kant, is de gehele reproductieve warmte cyclus die een vrouw gaat door, van het vuur periode geen warmte periode (Proestrus, Estrus, metestrus en Diestrus).

Oestrus is eigenlijk een gevolg van de introductie van een oestrogeen follikel rijpen in eierstokken van de koe voor de ovulatie. Afscheidingen van de voortplantingsorganen fungeren als smeermiddel voor de fokkerij en hulp sperma reizen naar de baarmoeder.

Hieronder staan ​​de stappen die de fysiologische stappen van hoe oestrus optreedt in vrouwelijke runderen beschrijven, en hoe je een koe of vaars die in hitte te detecteren.

Stappen

Hoe te vertellen wanneer een koe of vaars is in oestrus. Ken de fysiologische voortplantingscyclus van vee.
Hoe te vertellen wanneer een koe of vaars is in oestrus. Ken de fysiologische voortplantingscyclus van vee.
 1. 1
  Ken de fysiologische voortplantingscyclus van vee. Koeien en vaarzen meestal gaan in warmte of oestrus elke 17 tot 24 dagen (gemiddeld 21 dagen). Een gefokte koe of vaars zal meestal niet in warmte gaan tot een paar weken na de bevalling.
 2. 2
  Weet het gedrag verandert van koeien en vaarzen gaan in warmte. Vergelijken hoe een vrouw in warmte gedraagt ​​zich anders dan wanneer ze waren niet in warmte.

Fysiologie van de runderen loopsheid

 1. 1
  Dag 0 - Standing warmte. Verhoogde niveaus van oestrogeen geproduceerd door rijpende follikels in eierstokken van de koe. Afscheidingen langs de voortplantingsorganen zorgt voor gemakkelijker fokken en steun voor het sperma om te reizen via de baarmoeder naar de eicel. Staande tocht duurt meestal 12 tot 24 uur, waarna de ovulatie plaatsvindt.
 2. 2
  Ovulatie. De rijpe follikel breuken en de eicel reist door de eileider, waar het wacht op de aankomst van de zaadcellen. Eisprong optreedt in reactie op een sterke stijging van luteïniserend hormoon (LH) uit de hypofyse in de hersenen van de koe. Eisprong optreedt 12 uur na de koe gaat uit van de hitte.
 3. 3
  Dag 1 en 2 - Wijziging van de cellen die de follikel. Deze cellen regenereren en groeien tot het corpus luteum (CL) te creëren in het gebied waar de volwassen (nu dood) follikel had gescheurd en laat de eicel.
 4. 4
  Dagen 2-5 - Groei van het corpus luteum. De groeiende CL produceert hoge niveaus van progesteron waardoor andere follikels op achteruit gaan en te voorkomen dat verdere rijping. In het begin van deze fase wordt een gedeelte van de voering via de caruncula (dat zijn kleine uitsteeksels op de inwendige baarmoederwand die de placenta hecht zich tijdens de dracht) volgezogen met bloed en bloeden uit kleinere capillairen ontstaan. Bloederige afscheiding Blijkens 2 of 3 dagen na de vrouwtje ervaren estrus, die wordt veroorzaakt door de plotselinge afname van oestrogeen in haar lichaam. Als u nog niet gezien de koe in de hitte, dit is zo goed een aanwijzing als enige dat ze gewoon krols was geweest een paar dagen geleden.
 5. 5
  Dagen 5-16 - Voortzetting in ontwikkeling van corpus luteum. De CL maxes meestal uit de groei van de tijd dagen 15 of 16 aankomen. Deze periode heet Diestrus (of "tussen estrus") omdat het de langste fase van de oestrische cyclus. Progesteron afgescheiden door de CL blokkeer van LH uit de hypofyse, waardoor de eierstokken relatief inactief. Geen follikels zijn in staat om te rijpen of ovuleren. De cervix goed gesloten en er zijn ook geen afscheiding van de voortplantingsorganen gedurende deze tijd.
 6. 6
  Dagen 16 tot 18 - follikels op de eierstokken groei opnieuw beginnen. Oestrogeen afscheidingen stimuleert de baarmoeder te scheiden prostaglandines, waardoor een snelle regressie van de CL.
 7. 7
  Dagen 18 en 19 - corpus luteum wordt non-functioneel. Zeer weinig progesteron wordt vrijgegeven, wat betekent dat progesteron en andere reproductieve hormonen zijn niet meer in staat om alle blokkerende effect op iets anders hebben. Meerdere follikels op de eierstokken beginnen te groeien, een dominant wordt, afscheidende toenemende niveaus van oestrogeen als het volwassen is.
 8. 8
  Dagen 19 en 20 - Verwarm opnieuw. Een toename van oestrogeen en overeenkomstige afname in progesteron brengt de koe weer in warmte weer starten van de cyclus op 0.

Op zoek naar gedrags-en lichamelijke tekenen van oestrus

 1. 1
  Loop naar de wei of corral waar u bent het houden van uw koeien en / of vaarzen.
  • De beste tijd om elk gedrag te observeren is in de ochtend en de avond.
 2. 2
  Vind een plaats om te zitten waar u het gedrag van uw vee gemakkelijk kunt kijken, maar op hetzelfde moment, niet echt de aandacht trekken van uw dieren. Breng je verrekijker en een notitieblok om een ​​opname van wat je ziet doen.
 3. 3
  Kijk voor gedragsmatige tekenen indien oestrus: (Merk op dat de kudde is zeer gevoelig voor wanneer zelfs een vrouwtje is in de hitte!)
  • Ze kunnen acteren onrustig en loeien veel
  • Zij zullen zwerven rond de weide of stal op zoek naar een partner
  • Ze kunnen driemaal reizen of vier keer zo veel als ze doet als ze niet krols
  • Snuiven of nudgen kan optreden in de vulva regio tussen haar en de andere koeien
  • Meer krachtige interactie kan worden waargenomen tussen die vrouw in warmte en haar kudde-mates, van overmatig likken om nog vechten.
   • Meestal als je een groep van koeien die in warmte op hetzelfde moment, zullen ze aan elkaar kleven, vechten en montage elkaar.
  • Ze kunnen proberen om andere vee rijden, en staan ​​voor hen om haar te monteren. Zetten haar kin op de rug of romp van een andere koe te testen of die koe zal staan ​​voor haar kan worden gezien. Als de koe staat, ze is ook in warmte. Als ze dat niet doet, en draait zich om om haar een goede stootslag met haar hoofd te geven, ze is niet in de hitte.
  • Als er een stier rond, zullen ze ook monteren de stier voordat ze staat om hem te laten monteren en fokken haar. Tijdens haar vroege warmte periode, zullen ze vaak laten andere koeien mount haar voordat ze laat de stier dienst haar.
   • Gedurende deze tijd, voordat ze laat hem haar te monteren, de stier zal worden snuiven en duwen haar vulva regio, en het doen van een flehmen respons (waar hij krult terug zijn neus, heft zijn hoofd in de lucht zo hoog als het kan gaan, ruiken de feromonen ze uitzenden in haar urine en vaginale afscheiding). Hij zal ook rusten zijn kin op haar romp of lendenen te testen of ze zal staan ​​voor hem of niet.
 4. 4
  Let ook op eventuele lichamelijke tekenen van oestrus:
  • Duidelijke afscheiding uit haar vulva, de ontlading zou zo stroperig het de consistentie van de ei-wit zijn. Je zult het zien opknoping van haar vulva in een lange reeks.
  • Haar staart kan enigszins worden verhoogd en aan een kant.
  • Haar vulva zal ook kijken vergroot en gezwollen rood.
  • Als ze in met soortgenoten, zullen de haren over haar achterwerk, heupbeenderen en tailhead kijken verstoord.
  • Zij kan ook een beetje van vuil of modder op het achterste deel van haar zijden van andere runderen montage haar. Dit is misschien niet zo duidelijk als ze op een schone weide zonder modder vlekken te spreken. Echter, in de lente als ze vergieten, kunnen er haar dat afgewreven van andere dieren montage haar, en ze kunnen schaafwonden en ruwe gebieden over haar tailhead en heupen hebben als ze vrij vaak werd gemonteerd. Dit gebeurt meestal wanneer u meer dan een stier in de kudde en er was een beetje concurrentie gaande is.
  • Als ze daadwerkelijk werd gefokt, zal ze haar staart uit te houden en haar zal terug worden gebogen voor enkele uren of zelfs dagen. Dit is vanwege de vaginale irritatie ervaart zij van de stier stak zijn penis in haar. Dit fysiek teken zal meestal duren voor 24 uur of meer, met name als ze herhaaldelijk onderhouden is al door meer dan een stier.
 5. 5
  Noteer de tag nummer of de naam van de koe die in warmte of is gefokt in uw notebook.

Tips

 • Montage is een zeker teken dat een koe tochtig is. U kunt meestal snel vertellen welke vrouw is in de hitte en die niet door het bestuderen van de acties van de kudde en van die bepaalde vrouwelijke, dat de oorzaak is van al het tumult.
 • De staart-out teken is een duidelijk teken dat er een koe is gefokt, vooral als je niet rond te zien de stier [s] onderhoud haar.
 • Controleer de koe / vaars kudde of twee keer per dag om alle vrouwtjes die in de hitte zijn geweest controleren. Dit is vooral belangrijk als je wil om kunstmatig insemineren alle vrouwtjes, en de noodzaak om de tijd alles gewoon zo.
 • Een koe in warmte is zeer duidelijk in haar gedrag en bevestigingsmiddelen acties, met name in een grote kudde. Dit gedrag kan worden gezien van een afstand en is wat meestal trekken een stier.

Waarschuwingen

 • Stieren kunnen erg gevaarlijk zijn tijdens het broedseizoen, vooral degenen die niet weten hoe te vertrouwen noch respecteren van een mens of een mens te paard. Als ze denken dat je bent een bedreiging en zijn concurrentie te zijn harem, hij zal je uitdagen en zo erger komt tot erger, in rekening brengen.
  • Zelfs als een stier respecteert uw ruimte en wil niets met je te maken, zelfs tijdens de broedtijd, nooit op je hoede noch zelfgenoegzaam rond een stier.
   • Houd altijd een oog voor de problemen, en hebben altijd een ontsnappingsroute gepland uit als je in een beetje een fix met een stier.
    • Draag een diameter van 2 "3" tot 4 "stuk PVC pijp, een bijl handvat of een dikke, stevige stok met u als u vermoedt dat een stier kunnen proberen om je uit te dagen.
     • Better safe than sorry.
 • Koeien in de hitte kan gevaarlijk zijn, vooral als ze alleen zijn en hebben geen andere koeien te interageren met. Je bent duidelijk een deel van haar kudde, en toen ze in warmte, zal ze proberen om u te monteren.