Wkinl

Hoe het opstarten van een rund koe kalf operatie

Een rundvlees koe-kalf operatie is een operatie op een boerderij of landhuis waar je koeien en stieren die samen worden gekweekt om kalveren te produceren. Kalveren worden vaak verkocht aan de markt te worden gekweekt in beefers. Merk op dat er twee soorten van koe-kalf operaties: commerciële en seedstock. Commerciële gaat over het algemeen cross-bred koeien die worden gefokt om kalveren die hoofdzakelijk zijn voor de productie van rundvlees te produceren. Commerciële kunnen ook koeien van hetzelfde ras, maar de meeste zijn niet raszuivere koeien. Seedstock operaties, aan de andere kant, zijn waar de producenten brengen een favoriet ras (soms meer dan een) en rassen koeien kalveren die worden geteeld en verkocht aan andere producenten als vervanging voorraad te krijgen.

Over het algemeen, zouden de meeste rookie veehouders beginnen als commerciële veehouders om de ervaring te krijgen van kalven koeien, kalveren spenen, marketing kalveren, het selecteren van koeien en stieren en vaarzen en vervanging, etc. voordat ze besluiten in te gaan op de seedstock of rasechte zaken.

Stappen

Hoe het opstarten van een rund koe kalf operatie. Kopen / te verwerven gronden.
Hoe het opstarten van een rund koe kalf operatie. Kopen / te verwerven gronden.
 1. 1
  Plan vooruit. In deze dag en de leeftijd, de planning is de beste manier om te bepalen hoe, wat en waar je naartoe gaat om de dingen die je wilt doen. Doen Maak een business plan, doe uw SWOT-analyse en de hersenen storm uw doelen en doelstellingen het creëren van het soort koe-kalf bewerking die u wilt hebben. Ook een begroting op basis van wat je moet doen en hoe je het doet, moet je ook van plan bent uit financiële en marketing initiatieven en doelstellingen op de markt en verkopen van uw kuiten en ruimingen.
 2. 2
  Kopen / te verwerven gronden. Zonder land kun je niet hebben vee. Je zou kunnen grond kopen, verwerven land door middel van een overeenkomst met uw ouders of grootouders op het land beërven (als je familieleden die actief zijn landbouw en zoek met pensioen te gaan), huren een stuk grond, of een koe-huurovereenkomst met een andere producent te beginnen het verhogen van uw koeien met als je eenmaal weet te verwerven wat land.
  • Onderzoek van de wetten en belastingen die bij het kopen / huren / erven het land, zowel de gemeentelijke, provinciale (of provinciale), en de federale. Ook weten de voors en tegens van het land en het klimaat u koopt / huurt / erven in, zodat u weet hoe u uw vee dienovereenkomstig te beheren.
 3. 3
  Bouwen / verbeteren van hekken, het hanteren voorzieningen, gebouwen en waterbronnen. Dit is altijd belangrijk om te doen. Hekken zijn belangrijker dan gebouwen en waterbronnen zijn belangrijker dan hekken. Daar heb je je nieuwe vee beperkt te houden voor een paar dagen om voor hen te kalmeren en te wennen aan hun nieuwe huis, een stevige kraal is belangrijk om te allen tijde voor elke keer dat je nieuwe dieren thuis te brengen. Deze locatie is ook handig als een behandeling faciliteit waar u ze gemakkelijk kunt behandelen wanneer ze moeten worden geladen om te worden verkocht op de veiling mart of meegenomen naar het slachthuis.
  • Stalen panelen of stevige houten hekwerk het beste is voor het houden van nieuwkomers in voor een paar dagen, zorg ervoor dat ze ook toegang tot water en voer te allen tijde. Grasland hekwerk kan worden gevangen op als ze in nadat je ze gekocht, of als je moet hek te bouwen, moet worden gedaan voordat ze thuis komen.
  • De meeste gebouwen kunnen worden gebouwd en / of gerepareerd nadat ze thuis komen, zeker als je gespeend vaarzen die niet zal worden afkalven tot ze 2 jaar hebben gekocht. Alle dieren moeten een bepaalde vorm van beschutting, maar wat er ook gebeurt.
  • Waterbronnen zijn een must. Automatische waterers die zichzelf vernieuwen nadat het vee te drinken en te sluiten via leidingen die draait om een ​​goed of een grond stortbak die grondwater verzamelt diep onder de vorst lijn (indien u een vorst lijn waar je woont) wordt sterk aanbevolen om te hebben en te installeren.
   • Automatische waterers zijn een beetje betrouwbaarder als het gaat om water vee, omdat a) je hoeft niet naar ijs te breken om de paar uur als het 30 onder 0, b) het vaak gaat met een verwarmingselement aan de andere kant van de stroming tank, en c) je hoeft niet om buiten in een winter storm met een tuinslang te vullen van de tank.
  • Stock tanks mogen werken voor gebieden waar er een klein aantal runderen te verzorgen en de seizoenen zijn vrij mild, maar wanneer kom je naar het noorden naar de Great White North of Noord-Europa, drenken vee in het holst van de winter is niet een leuke karwei.
 4. 4
  (Optioneel) Koop machines voor de voeding van rundvee. Dit is optioneel, want je kunt wensen om een ​​low-cost producer geworden en verhogen uw vee met slechts afrasteringspalen een ATV. Echter, als je het geld hebt om te besteden aan het houden van koeien in de drylot hele winter (of het hele jaar) te voederen graan en hooi en het maken van kuilvoer en hooi in de zomer, dan machines nodig zijn.
  • Wat gras gevoede operaties hebben hooi machines die de eigenaren gebruiken om te snijden, drogen, hark en het verzamelen van hooi voor de winter. Andere operaties voorkeur aan het maat-gedaan.
  • Een trekker kan nodig zijn als je zware tijdelijke panelen die paardekrachten verplaatst moeten worden en niet door de mens de macht, en vooral als je niet in staat om ze te verplaatsen zelf zijn! Zorg ervoor dat je de juiste maat van de trekker die grote balen hooi (gemiddelde grote ronde baal weegt ongeveer 1 ton of ~ £ 2000) gemakkelijk kunnen beheren, zonder te breken of het veroorzaken van een hydraulische slang te barsten. Maar niet krijgen van een tractor die is te groot, net als die grote beesten zie je op het display aan de voorkant van de machine dealers zoals Agritrac (Case IH voor Europeanen), John Deere, CAT, of New Holland Ford tractoren. Sommige producenten met lage kosten niet een tractor nodig, maar echt, een boerderij - en dat betekent letterlijk elke boerderij of landhuis - is niets zonder een goede tractor. Je kunt nooit weten wanneer je er een nodig!
 5. 5
  (Optioneel) Koop voor rundvee. Dit geldt alleen als het gebied dat u te houden in een paar dagen heeft weinig gras, of als je vee gekocht in een tijd van het jaar waarin weilanden zijn laag of niet produceren. Feed is ook nodig als je vee gekocht en niet om te zetten hooi of kuilvoer dat jaar voor de volgende winter. Ruwvoer feed is ook een goede bron om op terug te vallen als je de winter grazen methoden falen. Sommigen van u kunnen willen investeren in een kleine korrel om uw koeien tam en makkelijk hanteerbaar te houden, er is niets mis mee.
 6. 6
  Kijk goed rond, vragen stellen, en de studie van de dieren die je wilt kopen. Dit is een must als je wilt grote stichting aandelen te kopen om te beginnen. Het is altijd goed om te winkelen rond en vergelijk de prijzen, net zoals u zou doen als je zou gaan om een ​​paar kleding of schoenen winkels in het winkelcentrum. Sommige producenten kunnen een beetje meer geld te vragen, omdat ze kunnen of omdat hun voorraad is van hoge kwaliteit (dwz geregistreerde rasechte voorraad). Geen koe is gelijk, ongeacht hoeveel individuele koeien je kijkt naar. Niet verstrikt raken op alleen te kijken naar foto's op het internet, zoals de meeste van de tijd dat de foto's zie je on-line zijn niet wat je ziet als je staat in de wei. Maar dat wil niet zeggen dat het verkeerd is om een ​​producer stuur je foto's om naar te kijken, of om foto's van vaarzen en koeien te bekijken op de website van de producent. Het is eigenlijk goed om zowel af te gaan van.
  • De meeste van de tijd wanneer u uit met de koe in haar wei krijg je te zien hoe zij handelt om je heen (als een vreemde voor haar), haar algemene temperament, hoe ze loopt, haar exterieur, enz. Een bezoek aan een producent geeft u ook een kans om met hem of haar praten over hoe [s] hij heft haar dieren, wat gezondheidsproblemen die ze hebben meegemaakt, hoe zij hun weidegronden en hun vee te beheren, en om ook de andere runderen dat ze verhogen in aanvulling op de een (of meer) van belang. Je krijgt ook te zien waar ze wonen, wat voor soort land dat ze hun vee te fokken op, hun faciliteiten en andere dingen die je kan betrekking hebben. En vragen te stellen, is de kans groot dat de producenten die u bezoekt niet kon schelen of je vol vragen of niet zijn. Ook zullen ze hoogstwaarschijnlijk vragen stellen over jou en wat je wilt doen met het vee van hen u aanbiedt te kopen. Het zou ook geen kwaad als je gevraagd of je foto's van hun vee kon nemen zodat u ze nog terug naar huis te bestuderen.
  • Als je op een salebarn of veiling mart, het is een beetje anders. De runderen worden gerangeerd door middel van vrij snel, waardoor u slechts een paar seconden om ze te bestuderen voordat ze worden verkocht aan een koper en gerangeerd uit de ring weer. Kans groot dat u niet in staat zijn om de producent, dat is de verkoop van het vee te voldoen - behalve als het een versnippering koop - dus je bent vrij veel op uw eigen als om te beslissen wat vee die je kunt kopen. Het kan helpen om te gaan in de kralen achter de ring om een ​​kijkje jezelf naar de dieren vóór de verkoop te zien of er enige waarde bieden op. Iets niet alleen omdat het ziet er schattig uit te kiezen of vrij, wel meer kieskeuriger over vervreemding, looks van de algehele gezondheid, exterieur en lichaamsconditie. En volg je instinct. Hoeft niet teleurgesteld te zijn als je een bod uitbrengt op een aantal vaarzen of een 3-in-1 hebt verloren die je zocht om te kopen, noch als je vond geen waardevolle dieren te kopen in de verkoop ging je naar. Er is altijd een volgende keer, altijd een volgende verkoop te wonen als je niet kon vinden wat je zoekt in een vorige. Als je echt onervaren en niet weten wat of hoe te denken in een vee-veiling, krijgen een vriend die heeft meer ervaring met vee om mee te gaan met u om u te helpen kiezen en beslissen welke het beste is en wat niet.
 7. 7
  Kopen vee. Producenten kunnen rekenen op basis van ofwel de huidige marktprijs voor een goede koe of vaars in termen van gewicht, of op basis van hun ras normen en registers. Geregistreerde runderen van elke sekse of leeftijd zijn duurder dan commerciële, niet-geregistreerde of gekruiste vee. Vaarzen zijn goedkoper dan koeien, open (niet zwanger) koeien zijn goedkoper dan gefokte koeien, en gefokte koeien zijn goedkoper dan gefokt koeien met een kalf aan de zijkant (3-in-1's). Dit geldt voor de verkoop verspreiding, algemene verkoop-koe, en het kopen van een eigen verdrag.
 8. 8
  Je nodig te hebben gepland uit, vanaf stap 1, over wat voor soort koeien je moet kopen, of je wilde gespeend vaarzen die zijn ongeveer 6 maanden oud en zal 2 jaar duren kopen totdat je alle inkomsten uit de verkoop van kalveren, of breng geld op een paar gefokte koeien met kalveren, zodat u kunt de kalveren te verkopen binnen een maand of twee en wacht nog een paar maanden totdat de koe geeft geboorte aan een ander kalf, enz.
  • Vergeet niet je hebt vijf (5) keuzes van de soorten koeien die je kunt kopen: Bred Vaarzen, Gespeende Vaarzen, 3-in-1's, Bred Koeien, of Open Koeien. Zorg ervoor dat je je onderzoek doen voordat hand en denkt serieus over welke je moet over gaan tot aankoop.
 9. 9
  Breng ze naar huis. Zorg ervoor dat je dat houdt Corral in topvorm voordat je ze mee naar huis of hebben ze naar huis gebracht. Als je een truck en trailer (geen behoefte aan iets nieuws, bijzonders, of dure) hebt gekocht, kun je ze laden en vervoeren ze naar huis zelf. Maar als je niet beschikt over een aanhangwagen (nog), kunt u het huren van een trailer van een machine huren, verhuren trailer van de producent (als je een truck die krachtig genoeg is, afhankelijk van de grootte van de trailer heb), of een offerte te vragen of te aanvaarden aan de producent om het vee naar huis verzenden voor u hebben. Echter, is het belangrijker om te komen voorbereid met een voorraad aanhangwagen als je vee hebt gekocht bij een verkoop-schuur.
 10. 10
  Houd ze opgesloten in een goede sterke kraal eerst voordat je laat ze in de wei. Vee in een nieuwe omgeving een beetje gespannen en gestrest, en ze kunnen proberen om hun weg te vinden uit uw corrals om terug naar huis. Gespeende kalveren zijn vooral slecht voor dit, zoals kalveren, die zijn weg hebben genomen uit hun mommas en porde en werd gestoord van en naar de verkoop ring, onder een hoop stress. Gespeend vaarzen zal waarschijnlijk moeten worden beperkt tot een goede kraal voor minstens een week voor toegang tot een wei toegestaan. Oudere koeien zullen hoogstwaarschijnlijk kalmeren veel eerder, vooral als ze van een volgzaam karakter. Als je gespeende kalveren hebt gekocht, zijn bereid op te zetten met een constante schreeuwen en brullen voor een paar dagen. Kalveren uitschelden omdat ze willen hun moeders vinden en willen in de buurt van hun moeders, het is een manier van bellen naar hen. Uiteindelijk geven ze op en dingen rustig te en u kunt beginnen werken met hen om hen gebruikt om u en hun nieuwe routine.
 11. 11
  Door te voeren met uw plan op het verhogen van deze runderen je gekocht. Maar als je om veranderingen te maken, noteer in uw business plan en doe wat je moet doen. Flexibiliteit en strategische tegelijkertijd, en altijd het onverwachte verwachten. Misschien vindt u na een paar jaar dat het verhogen van vee is niet goed voor je. Het zij zo. Misschien vindt u, aan de andere kant, dat het vee waar je begonnen bent niet het type dat u niet te gek over, en zou willen overschakelen naar iets anders dat beter is en dat beter voldoet aan uw eisen volgens u, uw voorkeuren, meningen en lifestyle. Het zij zo. Leren we allemaal als we gaan, of het nu onze eigen fouten of van de fouten van anderen. En je zal nooit stoppen met leren over hoe om vee te fokken, ongeacht hoe lang je bezig geweest bent!

Tips

 • Begin klein. Dit is een must, als beginnend met 100 koeien een beetje moeilijk kan zijn op een persoon, vooral als ze niet weten wat te doen of hoe te handelen dat veel vee.
 • Koop goede vaarzen / koeien, geen gemiddelde of slechte vaarzen of koeien. Als je de laatste zal dit je bijten in de portemonnee.
 • Stel vragen, doe je onderzoek, en als je tweede gedachten over iets, de kans groot dat je moet luisteren naar hen.
 • Tot slot verwacht het onverwachte en nooit stoppen met leren!
 • Denk na voordat je sprong. Vooruit te plannen voordat je gaat vooruit met alles is erg belangrijk, zodat je niet overweldigd met alles wat je hoeft te doen voor en tijdens uw toekomstige koe-kalf operatie
 • Ga langzaam. Laat je niet overweldigd door alles wat er gedaan moet worden voordat je de beestjes mee naar huis. Maak een lijst, maak prioriteiten, en als je denkt dat je iemand inhuren om iets voor je doen, dan ze huren.
 • Vergeet niet de wet van Murphy: Alles wat kan gebeuren zal. Dit kan zowel slecht of goed, de meeste van de tijd deze wet verwijst naar de negatieve dingen die omhoog komen wanneer je probeert om dingen gedaan te krijgen. Dus wees voorzichtig, let op je vermoeidheid niveau, en luister naar je lichaam als je moe of krijgt onhandig. Als u krijgt vermoeid en vind u krijgt te zelfgenoegzaam met dingen, stop, neem een ​​koffiepauze of een dutje doen voordat je weer zet je neus op de slijpsteen. De meeste boerderij ongelukken gebeuren wanneer iemand krijgt zelfgenoegzaam of moe is en niet concentreren op wat hij / zij doet, wat resulteert in onzorgvuldige handelingen die had kunnen worden voorkomen.

Waarschuwingen

 • Gelieve er rekening mee te houden dat dieren die tien keer groter is dan je altijd gaat gevaarlijk te zijn, ongeacht hoeveel je ze vertrouwt of hoeveel ze respect voor je.