Wkinl

Hoe te vertellen als een koe of vaars is ongeveer te bevallen

Het kennen van de tekenen van kalven koe of vaars is belangrijk bij het ​​bepalen of deze vrouwelijke hulp nodig heeft of niet, en wat de fysische en fysiologische tekens van een koe bevalling. Hoe het kalf wordt doorgaans geboren wordt ook hieronder beschreven.

Opmerking: Bevalling wordt ook wel Parturition.

Stappen

Hoe te vertellen als een koe of vaars is ongeveer te bevallen. Fase 1: Initiatie van myometriale contracties (verwijdering van progesteron blok).
Hoe te vertellen als een koe of vaars is ongeveer te bevallen. Fase 1: Initiatie van myometriale contracties (verwijdering van progesteron blok).

Endocriene en fysiologische stappen van de partus

  1. 1
    Fase 1: Initiatie van myometriale contracties (verwijdering van progesteron blok).
  2. De foetus wordt benadrukt door het naderen van de beperkingen die inherent ruimte van de baarmoeder, waardoor de foetus hypofyse ACTH (bijnier coticotropin hormoon) vrijkomen.
Foetale cortisol stimuleert de synthese van drie enzymen (17alpha hdroxylase, 17-20 desmolase en aromatase) om progesteron omzetten naar estradiol. Estradiol moedigt myometriale (of baarmoeder) contracties worden actiever en samentrekkingen zijn meer merkbaar. afscheidingsactiviteit verhoogt ook in de vagina en de baarmoederhals, de slijmproductie en smeren van de gemakkelijker passage van de foetus. slijmafscheiding helpt wassen het cervicale afdichting van de zwangerschap. foetale corticoïden veroorzaken ook de placenta naar pgf2alpha synthetiseren te helpen elimineren de progesteron blok. Corpus luteum begint te regressie, het vergemakkelijken van de daling van progesteron. relaxine, een glycoproteïne, geproduceerd door pgf2alpha en stimuleert de verweking van het bindweefsel in de cervix en bevordert elasticiteit van de bekken ligamenten, die gemakkelijkere passage van de foetus. kalf foetus roteert zodat de voorste voeten en hoofd zijn gepositioneerd naar de achterkant (posterior) van de dam. verdragsluitende baarmoeder begint de foetus naar de baarmoederhals, het toepassen van druk op de cervix duwen. druk op de cervix activeert drukgevoelige neuronen in de cervix die synaps in het ruggenmerg en uiteindelijk synaps met oxytocine producerende neuronen in de hypothalamus. oxytocine handelt om myometriale contractiliteit geïnitieerd door estradiol en pgf2alpha vergemakkelijken. als de druk op de cervix toeneemt, oxytocine secretie verhoogt; kracht van de samentrekking van de myometriale gladde spieren begint te pieken. foetus binnenkomt baarmoederhalskanaal; eerste fase af te ronden.
2
Fase 2: Uitzetting van de foetus.
Sterke myometriale en abdominale contracties doorgaan tot het kalf wordt verdreven uit het geboortekanaal. De voeten en hoofd van de foetus druk uitoefenen op de vliezen totdat ze scheuren, wat resulteert in een aanzienlijk verlies van vruchtwater en allantoïsvocht. Foetus hypoxie (of verstoken van voldoende zuurstof), en dit hypoxie bevordert foetale beweging die op zijn beurt stimuleert verdere samentrekkingen van de baarmoeder.
3
Fase 3: uitzetting van de vruchtvliezen.
De caruncula (of chronische villi) wordt verdreven uit de baarmoederwand Deze release wordt verondersteld te worden over door machtige vasoconstrictie van bloedvaten in de villi gebracht. Verder myometrial contracties, alsmede het begin van de involutie van de uterus, helpen verdrijven de vliezen.

Lichamelijke kenmerken van Parturition

1
Verfrissing. De eerste tekenen van de partus bij koeien en vaarzen is dat de meeste zal beginnen op te frissen (of zak omhoog of start lacterende) voor de geboorte. Dit kan variëren van 24 uur voor de geboorte tot zelfs 2 tot 3 weken voor de geboorte. De spenen van de koe zal beginnen te vullen, kijken vol en opgezwollen, met de speen stekkers vaak beginnen te komen. De meeste koeien zullen deze tekenen 24 uur voor afkalven te tonen.
2
Losse en gezwollen vulva. De vulva van de koe of vaars krijgt nogal gezwollen en groot. Het neigt ook om te kijken erg los, met meer plooien vormen langs de zijkanten en onder de vulva dan normaal.
3
Zinken van de tailhead. Het bekken beginnen verruimen (als gevolg van het hormoon relaxine, zoals hierboven beschreven), en de onderste tailhead zinkt in de haken van de bekken.
4
Merkbare inspanning en ongemak. De eerste tekenen van de arbeid optreden wanneer de koe stopt meestal stam, of kunnen schoppen naar haar buik vanwege het ongemak de weeën haar veroorzaken. Zij zullen ook worden tot vaststelling en opstaan ​​veel, en heel onrustig.
5
Afstandelijkheid. Een koe of vaars zal meestal vinden een afgelegen plek weg van de kudde te bevallen, of het nu in een bos of in een hoek van een stal of weiland.
6
Duidelijke afscheiding uit de vulva. Na het opmerken van de borden in de stappen 1 tot 3 hierboven, zul je ook merken een duidelijke slijm afscheiding uit haar vulva. Dit is het begin van de afscheidingen vanaf de baarmoederhals en vagina te helpen bij het ​​verminderen van wrijving en steun gemakkelijker geboorteproces.
7
Kanten bezinken. De zijkanten van de koe begint te zinken in, en haar buik lijkt te zijn groter in de rug dan het was in de voorzijde.
8
Verdrijving van de waterzak. De waterzak is een geel-kleurige straat die naar beneden hangt aan de vulva, en is altijd de eerste om te verschijnen voor het kalf.
9
Voeten en het hoofd blijken uit de vulva. Indien de voeten naar beneden, dan is het kalf is in de normale stand. Binnenkort zal de neus zal ook beginnen te tonen.
10
Schouders verschijnt, het vat en tenslotte de heupen en achterpoten. Het kalf is geboren! Gefeliciteerd!
11
Roodachtige "smurrie" en een OS verschijnen binnen een kwestie van minuten tot een uur nadat het kalf wordt geboren. Deze "smurrie" kan blijven aan de achterkant van de koe voor 6 tot 12 uur, totdat haar samentrekkingen van de baarmoeder geheel verdrijven is. Deze "smurrie" is de nageboorte, de resten van de placenta en de vruchtvliezen.

Tips

Houd altijd een oogje in het zeil als de koeien en de vaarzen kalven. Let op eventuele tekenen van dystocia, zoals hoe eerder je handelt hoe groter de kansen zijn van het opslaan van het kalf en de koe. De placenta normaliter 6-12 uur te worden uitgezet kunnen koeien een placenta die 24 tot 48 uur kan duren verdrijven hebben,. Sommigen zelfs tot 10 dagen. Ingehouden placenta's zijn niets in paniek te raken over, vooral als het vrouwtje niet toont geen tekenen van ziekte of infectie, omdat de koe uiteindelijk verdrijven het zelf. Koeien 2-6 uur duren om cervicale dilations voltooien en hebben weeën voordat het kalf geboren Wordt het langer vaarzen dan in koeien. Het geboorteproces zelf duurt slechts een half uur tot een uur als het een normale presentatie. Als het niet een normale presentatie (dystokie), zal de vrouwelijke hulp zo snel mogelijk nodig. Keizersneden mag alleen worden gebruikt als een laatste redmiddel voor koeien die kalven te groot kalf.

Waarschuwingen

Wees ware van chagrijnig koeien. Hormoonspiegels razen op dit moment, en een koe die afkalven kan er een zijn die gevaarlijk naar u zijn. Wees kalm maar assertief en stevig bij het ​​hanteren van nieuwe moeders en kalven koeien. Een goede stevige stok of PVC pijp die niet zal breken is een goed wapen om bij de hand om jezelf te beschermen tegen ornery moeders. Veronderstel nooit alle koeien en / of vaarzen zullen worden afkalven prima uit door zelf.