Wkinl

Hoe te leven in een yurt

Een yurt (ger) is een zeer eenvoudige, traditionele tent-achtige structuur begunstigd door de eeuwen heen door nomadische Turkse volkeren van Mongolië naar Centraal-Anatolië. De yurt is goed gereisd in de tijd van basis woonruimten voor nomaden en soldaten, naar hippie of kluizenaar huisvesting, tot zeer gemoderniseerde versies van vandaag die vaak worden gebruikt in de recreatiebranche voor "get-away" ervaringen.

En yurts kunnen ook de verblijfplaatsen voor mensen die willen leven zonder al te veel lasten en toch comfortabel zijn, hebben toegang tot macht en technologie (indien gewenst), en blijven prijsbewuste. Als u wilt weten of yurt-levend zou kunnen zijn voor u of voor een seizoen of voor het leven, rekening houden met de volgende suggesties.

Stappen

Hoe te leven in een yurt. Bereid de basis van de yurt.
Hoe te leven in een yurt. Bereid de basis van de yurt.
 1. 1
  Houd rekening met de punt van je yurt. Er zijn vele redenen waarom je zou kiezen om te leven in een yurt, variërend van betaalbaarheid aan het leven een duurzame, nomadische levensstijl. Wat je vindt in de literatuur is dat veel yurt-bewoners zijn niet enthousiast over het idee van "duurzaamheid" van een yurt, zoals zinken in stichtingen en wonen op dezelfde plek voor veel years.However, het is net als de meeste leefstijl in het leven, helemaal aan jou of je bent het toevoegen van een yurt voor permanente of nomadische redenen, of iets daar tussenin, zoals uw jaarlijkse zomer retraite. Kopen of bouwen van uw yurt voor uw behoeften en redenen, en regelen uw eigen voorkeuren voor het uitvoeren van de yurt duurzaam, nomaden, permanent, enz. Het is waarschijnlijk een goed idee om te lezen over yurt en huidige yurt cultuur in westerse samenlevingen om een gevoel voor te krijgen wat is de huidige trend in de yurt levensstijlen, zodat u kunt uw eigen aanpak te kiezen op een geïnformeerde manier.
  • Merk op dat het leven in een yurt is niet hetzelfde als "het afzien, het 'tenzij dat is een persoonlijke keuze. U kunt tech-aangesloten, elektriciteit met behulp van, en IKEA meubels gevuld in uw yurt zijn als dat uw voorkeur.
 2. 2
  Kies je yurt. Ga je om het te bouwen van nul of mail-order het? Zoeken naar patronen online om te zien of het is te moeilijk voor je vaardigheden, of als je de uitdaging genieten. Anders, kijk voor yurts te koop - hetzij nieuwe of gebruikte. Sommige bedrijven in Noord-Europa en Europa staan ​​bekend om het maken van een goede kwaliteit, comfortabele en goed geproportioneerd yurts - doe een online zoekopdracht.
  • Yurts hebben de neiging om kosten ongeveer US1500€ tot 4480€ te kopen in kit-vorm, en duurt ongeveer twee dagen te monteren.
 3. 3
  Plaats uw yurt. Uiteraard zet het ergens legaal, zoals uw eigen land. Kraken is niet echt een optie voor yurt wonen omdat het verschuiven van een geleefde yurt is veel meer moeite dan het verschuiven van een gewone tent en camp set-up. Bovendien, door het plaatsen van een yurt op het land en de beslissing om permanent te wonen in het, je kan het veranderen van het bestemmingsplan of bouwvergunning nodig, dus contact op met uw gemeente over de ins en outs van de part-time of full-time yurt wonen. Andere overwegingen bij de voorbereiding van uw yurt zijn situering waar het niet wordt geteisterd door, direct in het pad-manier van plotselinge overstromingen, of gelegen aan het einde van een mogelijke lawine van sneeuw in de winter. Check out de lay van het land met zorg en beoordeelt alle potentiële gevaren voor plaatsing van uw yurt.
  • Instellen van de yurt onder de wenkbrauw van een heuvel kan het te beschermen tegen wind.
  • Verzorgen waar het water verzamelt op het land. Als het waarschijnlijk direct door naar uw yurt ruimte, zal het de yurt te voeren, het maken van dingen rommelig.
 4. 4
  Bereid de basis van de yurt. Vuil en gras zijn niet ideaal onder je voeten wanneer het uw woonruimte, zodat yurts hebben de neiging om te worden gebouwd op of met dekken, beton, betonblokken pieren, of een ander soort structuur die u en uw bezittingen verschuift weg van de aarde en een beetje. Dekken vastgeschroefd elkaar en dek pads zorgen voor een geschikte ondergrond voor de plaatsing van uw yurt. Het voordeel hiervan is dat je ook een dek rond de randen van de yurt waar je kunt zitten, barbecue, kleren hangen, enz. krijgen
  • Vinden matten, en andere geschikte bekledingen voor de vloer te voegen aan de warmte en comfort. Beter nog, zet in een zwevend of een reeks planken vloer, met tapijten over de top, om het mooi af te maken.
  • Probeer een dek dat is draagbaar bouwen. Op die manier, als je de nomadische jeuk, het dek kan ook met je mee.
 5. 5
  Vul uw yurt met het comfort van thuis om uw perfecte leefruimte te creëren. Voordat u meubels toevoegt, denken over hoe verdelen de ruimte. Een ronde kamer kan moeilijk zijn, vooral wanneer het een eenpersoonskamer dat je probeert om te zetten in een keuken, slaapkamer en leefruimte. Echter, met het gebruik van "delen" meubilair kunt u aparte ruimtes maken binnen de ronde. Bijvoorbeeld, kan plaatsing van een boekenkast in het midden van de yurt dienen als een uitstekende scheiding tussen verschillende gebieden en je kunt bouwen vanaf het met andere meubels, zoals het bed, koelkast en een bureau.
  • Voeg een tafel en stoelen, boekenkast, comfortabel lezen stoelen, bureau en stoel, en een warmte-apparaat, zoals een pot-buik. Als u niet wilt dat een echt bed toe te voegen, gebruik dan een kamp brancard bed of zelfs een opklapbed of een opblaasbaar bed meestal gebruikt voor de gasten.
 6. 6
  Zet apparaten koken. Je nodig hebt om te eten, en zelfs als een groot deel van uw voedsel is van het resultaat van foerageren, moet je om te koken. Zoek een geschikt gas of hout gevoed kachel die kan verdubbelen als een verwarmings-item in de yurt, zoals een potkachel. Zorg ervoor dat het buiten door een wand van de yurt als het zal gevaarlijke rook anders te creëren binnen de yurt. Je moet misschien een professional om u te helpen dit deel van de yurt te installeren.
  • Zoek gietijzeren pannen en een gietijzeren ketel voor de kookplaat. Of, vinden andere even geschikte pannen; kijkje in tweedehands winkels, camping of outdoor winkels, of vraag vrienden voor items ze niet meer nodig.
  • Omwille van koken en schoonmaken, zorg ervoor dat uw yurt ligt in de buurt van een schone watervoorziening of u het risico sjouwen water de hele dag. Een kleine regenwatertank zou een goede optie zijn, vooral als je niet in de buurt netvoeding. Water kan ook worden verzameld uit het dak van de yurt is als u een passend systeem voor de verzameling te installeren.
  • Als het verzamelen van hout voor warmte en koken, zeker om zo duurzaam doen, om uw impact op het lokale milieu te minimaliseren. Verwachten te krijgen door middel van ongeveer 3,5 snoeren van hout als het leven in uw yurt door een Vermont-stijl besneeuwde winter.
  • Het hebben van een propaan barbecue als een extra bron voor het koken is een verstandige investering, het zal rond US450 kost€ per jaar te lopen.
  • Misschien vindt u dat een houtkachel produceert minder condens dan een gas een.
 7. 7
  Bieden ergens badkamer behoeften. U zult een douche of bad en een toilet nodig, sommige mensen zelfs schietlood hun yurts, maar voor het grootste deel, het is buiten wassingen en reiniging. Het toilet kan zijn van een type en aantal yurt-bewoners compost menselijk afval met behulp van de Humanure methode. Voor een douche, kan dit een eenvoudige ding opgetuigd van een boom met behulp van een emmer of plastic zak, en het gebruik van zonne-energie om het water te verwarmen. Je nodig hebt om wat onderzoek te doen naar wat het beste is voor het onroerend goed waarop je gelegen bent.
  • Voor de winter zwemmen, zal je nodig hebt om uit te werken alternatieven, draaglijk opties.
  • Het is raadzaam om het toilet benedenwinds van de yurt of enige afstand van het te lokaliseren, zodat de geur en vliegen je yurt niet betreden (hoewel een goed onderhouden compost wc niet vliegen opknoping rond in een groot aantal of een geur zou moeten hebben). Aan de andere kant, wil je niet dat het zo ver weg dat een reis in de regen te verlichten zelf verandert in een grote expeditie.
  • Baden in een stroom als het warm genoeg is tijdens de warmere maanden.
  • Het is ook een goed idee om een ​​algemene wasruimte voor vuile spullen en items hebben.
 8. 8
  Voeg uw bron van energie. kunnen worden verstrekt door de gebruikelijke middelen door het uitvoeren van een lijn van het stroomnet naar uw yurt (het minst aan te raden gegeven een yurt is over duurzaam wonen), of door het gebruik van een generator. Als je zonne-of windenergie opgezet, zou dit ook in staat zijn om u te voorzien van elektriciteit als je nog wat accu's (deze moeten worden beschut ergens in de buurt) en hebben de know-how aan te sluiten. U zult elektriciteit nodig heeft voor uw, verlichting en andere elektrische onderdelen je het houden in de yurt.
  • Voor verlichting, vinden geschikt gas, batterij, of een andere brandstof lampen die veilig in een tent te hebben zijn. Heb wat kaarsen voor noodgevallen. LED-lampen zijn een zeer goede investering. De koepel in het midden bovenop een yurt zal veel licht toelaten in tijdens zonuren.
  • Bedenk hoe je gaat om kleren te wassen. Wil je een mini wasmachine of je tocht naar de stad om de lokale wasserette gebruiken? Weet wat het beste werkt voor u, de meeste items kunnen worden gewassen met de hand tot ze sterk vervuild, dus je kon kiezen om te doen zeggen, maandelijks zeer vervuild wasbeurten in de wasserette en met de hand wassen van de rest van de tijd.
 9. 9
  Get aangesloten. Zelfs in een yurt moet je in staat om online te surfen. Er zijn een aantal mogelijke manieren, zoals kabel, satelliet, landelijke breedband over een FM-signaal, of 3G Wi-Fi; kiezen wat het beste werkt voor waar u zich bevindt. Sommige mensen gebruiken het internet voor het downloaden van films ook, dus je kunt nog steeds bij te blijven met uw favoriete nieuwste films!
 10. 10
  Overweeg het kweken van groenten naast uw yurt. Dit kan een gedeeltelijke of zelfs volledige voedselvoorziening voor u en uw andere yurt bewoners zijn en je zou graag een paar dieren beschouwen als goed, voor melk, eieren, en zelfs vlees.
  • Compost al uw keuken-en etensresten en gebruik de compost over uw tuin.
 11. 11
  Geniet van uw tijd wonen in de yurt. Of je nu yurt-leven voor een seizoen of een heel leven, zul je ontdekken dat je een wordt met de natuur in een yurt, als het weer beïnvloedt je meer natuurlijk, het wild leeft om je heen ongestoord, en de noodzaak voor het zijn zelf- voldoende en vindingrijk mee naar huis zowel hoe eenvoudig het leven kan zijn, en hoe moeilijk het kan soms ook zijn. Je moet ontdekken de vreugde van het leven met minder in je leven, maar ook het vinden van je krijgt veel meer van alles wat je hebt en alles wat je ziet. En terwijl je misschien houden van de plot u uw yurt hebt geplaatst op, sommige yurt-bewoners te adviseren dat het belangrijk is om te proberen niet om het daar te lang te verlaten, omdat het oorspronkelijke doel van een yurt is een nomade te zijn, om te bewegen en om nieuwe plaatsen te ontdekken. Terwijl dat misschien niet voor u werken, verschuiven zou heel goed het begin van een geweldig nieuw avontuur!
  • Mensen die in yurts rapporteren een gevoel van gezelligheid, veiligheid en huiselijkheid uit zich in een yurt, hoewel je kunt horen en voelen de volle laag van de natuur buiten. Dit is een groot deel van de reden waarom mensen helemaal gek yurt-leven en het is niet iets wat je zult ontdekken zonder te proberen het.

Tips

 • Hebben genoeg van tapijten, dekens en warme items om je warm te houden. De betere yurts hebben muren geïsoleerd en als je van plan bent over het leven in een het hele jaar door, niet beknibbelen op dit aspect! Dieren kunnen ook helpen bij het verhogen van de warmte, maar ook het feit dat huiselijk.
 • Vullen met boeken en schriften, pennen en potloden. Yurts ertoe leiden dat u wilt veel reflecteren, evenals lezen. Er is niet veel anders te doen. Als je een kunstenaar bent, heb je al je kunst moet er ook.
 • Familie gegroeid? Het is mogelijk om meer yurts voegen en sluit ze via pods of andere verbindingen.
 • Miljoenen mensen in Centraal-Azië brengen hun hele leven in yurts, het is niet ongewoon en het is perfect haalbaar.
 • Sommige yurts komen zelfs met airco, maar je moet beslissen of die past bij uw redenen voor het leven in een yurt.
 • Houd genoeg batterijen bij de hand.
 • Als u hebben geen elektriciteit, investeren in een wind-up radio.
 • Vertrouw op een zonne-charged mobiele telefoon voor uw telecommunicatie.
 • Het is waarschijnlijk een goed idee om een ​​schuur of garage aan huis houtbewerking gear, kettingzaag, tuinieren gear, en elk voertuig je hebt hebt. Het zal niet gemakkelijk zijn met dergelijke items in de yurt met je en als je ze nodig hebt om te leven van het land, een garage of schuur is een goede investering.
 • In de meeste gevallen zal de sneeuw glijden van het dak van een yurt in de winter maanden, na een paar centimeter (centimeters) hebben opgebouwd.

Waarschuwingen

 • Denk aan het risico van brand in of van, uw yurt en meerdere manieren om te ontsnappen.
 • Aan alle relevante wet-planning of je misschien merkt dat je wordt gevraagd om je yurt demonteren.
 • Take down uw yurt als je niet leeft in het meer dan de winter en het wordt geplaatst in een vochtige omgeving, zoals een bos. Zonder de constante warmte van u en uw apparaten houden het droog, de yurt is gevoelig voor schimmel en rot en zal de winter niet duren.
 • Als u woont in uw yurt door de winter en het regent veel, verwachten rondzwerven in de modder, het is onvermijdelijk.
 • Een aantal van de nadelen van yurt-living zijn: stormen kunnen ze scheuren, afhankelijk van hoe ernstig ze zijn, yurts kunnen opwarmen ongelooflijk snel en blijf warm binnen; lawaai reizen in hen en er is een gebrek aan privacy te overwegen als je ' re leven met anderen; cabine koorts kan in zetten in de winter als je niet kunt krijgen uit wekenlang, en yurts vergen voortdurend onderhoud om ze veilig en werkbaar te houden.

Dingen die je nodig hebt

 • Yurt
 • Meubilair
 • Vloerbedekkingen
 • Verwarming
 • Compost wc
 • Zonne-energie douche
 • Tuingereedschap en planten
 • Optionele schuur / garage