Wkinl

Hoe om groene uw kleding


Van alle in de VS, 25% van hen worden toegepast. Sommige van deze chemicaliën kan u schaden. Veel synthetisch materiaal op de markt beschikbaar, zoals polyester, is petroleum gebaseerd en het duurt bijna een derde van een pond van meststoffen en pesticiden om genoeg katoen te verbouwen voor een t-shirt!

Naast de duidelijke neveneffecten van het gebruik van chemische stoffen in de kledingindustrie, is er ook het ethische aspect van de mode. De meeste mode-statements zijn van voorbijgaande aard - ze zijn vluchtig dwaasheden die komen en gaan, het verlaten van een litanie van "kan niet draagt" in de gemiddelde kledingkast. Plotseling werd de standaard advies om "te kopen classic" maakt veel zin - als je het kopen van kleding die zal duren en zal niet uit de mode dan heb je wat er vandaag is "eco-savvy 'genoemd.

Het kopen van kleding als een bewuste consument gaat niet alleen over het soort materiaal dat wordt gebruikt bij de productie. Het gaat erom hoe het wordt gebruikt om de kleding werden gekweekt en of de productie was ethische of Fair Trade. Het gaat over winkelen slimme en vragen te stellen aan de belasting in te gaan op het storten en de afvalstoffen die in de productie van kleding te verminderen.

Stappen

Hoe om groene uw kleding. Dingen die je nodig hebt.
Hoe om groene uw kleding. Dingen die je nodig hebt.
 1. 1
  Wees kieskeurig. Sommigen noemen dit wezen veeleisende. Koop iets alleen als je helemaal gek op. Op deze manier, je bezuinigen op spontane winkelen en winkelen omwille van het. Tot slot, vraag jezelf af of je echt nodig hebt om het kledingstuk te kopen dat je willekeurig hebt geplukt uit het rek op weg naar het eten gedeelte? Bent u het kopen want je kunt, of omdat je echt nodig hebt nog een t-shirt?
  • Plan bent om uw kleding te houden voor een tijdje, en dragen wat je hebt. Kopen minder garanties u minder middelen te gebruiken.
 2. 2
  Kopen biologisch en. Katoen, ondanks de jaren van marketing als een schone en natuurlijke stof, gebruikt niet minder dan een derde van een pond van chemische meststoffen en pesticiden in de productie van een t-shirt. Biologisch katoen en andere mode alternatieven zijn nu beschikbaar. Probeer eerst de lokale variëteit winkels. Lees de etiketten. Biologische kleding kan variëren van 5% biologisch en 100%. Kijk voor lokale ontwerpers en zoek naar hennep, biologisch katoen en andere eco-keuzes.
 3. 3
  Koop vintage. De nieuwe term voor gebruikte kleding is nu vrij trendy, vooral in plaatsen zoals het Verenigd Koninkrijk, Australië, de VS etc. waar kringloopwinkels zijn een prachtige bron van goedkope, gerecyclede kleding. Hoewel dergelijke winkels zijn niet groot in sommige landen, is er de oneven kringloopwinkel een bezoek waard. Als alternatief, krijgen samen met een groep van vrienden en elk brengen 5 kledingstukken voor een grote " swap "-sessie. En kijk voor ook. Deze hebben vaak grote designer koopjes die laat kleding een tweede leven voor een fractie van de oorspronkelijke kosten.
 4. 4
  Recycleren. In plaats van weg te gooien, recycle je oude kleren. Sommige recycling organisaties hebben een afdeling voor oude kleren, en als ze dat niet doen, dan krijg je kleren terug in omloop door het doneren ze aan een gemeenschap, of verkopen ze uit je garage, verkopen ze op de gemeenschap systeem voor de uitwisseling of hen. Of ze volledig verbouwen in de nieuwste fashion look! (Zie Hoe kan ik een hele nieuwe garderobe te maken door recycling van uw kleren )
 5. 5
  Tweaken. Is er iets in je garderobe waard berging? Wees creatief, transformeren oude kleren en vind nieuwe leven voor hen. Nu genoemd "een re-honk kledingstuk" de trend om oude kleding te zetten in nieuwe wordt snel vervangen van de noodzaak om nieuwe elk seizoen te kopen. Hier zijn enkele ideeën:
  Hoe maak je een oversized T-shirt te zetten in een hete mini-jurk
  Hoe maak je een baby romper maken van een T-shirt
  Hoe maak je een denim rok te maken van gerecyclede jeans
 6. 6
  Na het kijken. Als je eenmaal een kwaliteit biologisch product hebt gekocht, na het kijken. Was het voorzichtig -draai het binnenstebuiten als het drogen in de hete zon, gebruik dan de laagste temperatuur bij het ​​wassen, en het gebruik van biologisch afbreekbare wasmiddelen. Zon-droog uw kleding en probeer niet te stomen. Als je wel dingen te stomen, rond te kijken voor een stomerij in uw omgeving die gebruik maakt van nieuwere, groene methoden. Als je echt bezorgd over groen gaan en willen de extra mijl te gaan, wassen je kleren in een pedaal-aangedreven wasmachine centrifuge machine!
 7. 7
  Koop fair trade. Alle kleding die het label "Fair Trade" draagt ​​is ethisch geproduceerd, met behulp van ecologisch verantwoorde en duurzame praktijken. En iedereen die betrokken is krijgt een eerlijk loon. Fair Trade is niet alleen van toepassing op bananen en koffie, het speelt een zeer belangrijke rol in de kleding-en textielindustrie. Hoewel er niet veel van de fair trade kleding nog niet beschikbaar in bepaalde landen, is er vaak sieraden en lokaal geproduceerde accessoires gemaakt door lokale gemeenschappen die de investering waard is, dus kijk uit voor deze. In het Verenigd Koninkrijk, Europa, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, meer en meer ethisch geproduceerde kleding is nu beschikbaar. Voor degenen die wonen in landen met een Fair Trade-etikettering in werking, liever dit soort kleding waar je kunt.

Tips

 • Bont voorstanders beweren dat het dragen van bont is een milieuvriendelijke keuze voor zeer koude klimaten. Zij zorgen voor een uitstekende warmte, laatste vele jaren, zijn biologisch afbreekbaar en komen uit hernieuwbare bronnen. Zij stellen ook dat pelsjagers controle overbevolking van soorten, zoals bevers helpen.
 • Dit is echter een veel gebruikt, onjuiste stelling. Bont, leer en suède zijn enkele van de meest chemisch behandelde materialen. De meeste in hoofdzaak hoge conserveringsmiddelen, inclusief maar niet beperkt tot, neurotoxische en carcinogene chemicaliën zoals formaldehyde en kwik.
 • Aan toe te voegen, de productie van bont heeft veel grotere milieu-eisen, zoals de verhoging van een dier vergt meer energie dan de verwerking van agrarische bedrijven.

Dingen die je nodig hebt

 • Kennis van kleding oorsprong
 • Geschikte winkels en markt verkopers (en probeer ook online)