Wkinl

Hoe maak je high fructose corn syrup te vermijden

High fructose corn syrup wordt vaak gebruikt in plaats van suiker in verwerkt voedsel in de Europa. In feite is de gemiddelde Europeaan eet een verbazingwekkende £ 41,5 van high fructose corn syrup per jaar. Europese subsidies en tarieven hebben geresulteerd in maïs zijn een veel zuiniger zoetstof dan suiker - een trend die niet wordt gezien in andere delen van de wereld. Nu dat high fructose corn syrup wordt toegevoegd aan een toenemende verscheidenheid van voedingsmiddelen (brood, ontbijtgranen, frisdranken, en specerijen), sommige mensen zijn op zoek naar manieren om het te vermijden.

Stappen

Hoe maak je high fructose corn syrup te vermijden. Wees duidelijk over je redenen voor het vermijden van high fructose corn syrup.
Hoe maak je high fructose corn syrup te vermijden. Wees duidelijk over je redenen voor het vermijden van high fructose corn syrup.
 1. 1
  Wees duidelijk over je redenen voor het vermijden van high fructose corn syrup. Genoemde redenen voor het vermijden van het zijn:
  • Dranken met high fructose corn syrup hebben hoge niveaus van reactieve carbonylen die verbonden zijn met cel-en weefselschade die leidt tot diabetes, hoewel er geen bewijs is zo ver dat high fructose corn syrup verbruik rechtstreeks leidt tot diabetes. Geen significante metabole verschillen tussen high fructose corn syrup en gewone suiker.
  • De maïs waaruit hoge fructose maïssiroop is verkregen worden genetisch gemodificeerd.
  • Er zijn toenemende bezorgdheid over de politiek rond de economie van de productie van maïs (subsidies, invoerrechten en voorschriften), alsook de gevolgen van de intensieve maïs landbouw op het milieu.
  • Sommige mensen zijn allergisch voor producten afkomstig van maïs.
  • Hoewel de enzymatische werkwijze gebruikt om hoge fructose maïssiroop maken is een natuurlijk proces, is een aanvullende behandeling dat geraffineerde suiker uit bieten niet ondergaat. Sommigen verkiezen aanvullend verwerkte voedingsmiddelen en ingrediënten zoveel mogelijk te vermijden.
  • Sommige mensen geloven dat suiker verzadig, of creëert het gevoel van "vol", sneller dan HFCS, die, als het waar is, waarschijnlijk zou leiden tot een verminderde calorie-verbruik.
  • Sommigen beweren dat suiker gewoon smaakt beter dan high fructose corn syrup.
 2. 2
  Vermijd fast food. Fast food bevat vaak high fructose corn syrup.
 3. 3
  Lees etiketten van levensmiddelen. Dit is de makkelijkste en meest zekere manier om te weten of er high fructose corn syrup in je eten. High fructose corn syrup kan worden gevonden, zelfs in producten die niet zoet, zoals gesneden brood en vleeswaren, zoals worst en ham.
 4. 4
  Begrijpen wat "natuurlijk" of "biologisch" betekent op etiketten met betrekking tot HFCS. De Food and Drug Administration (FDA) regelt niet het gebruik van het woord "natuurlijk". Voedingsmiddelen en dranken kunnen worden bestempeld als "natuurlijk" ook al bevatten ze high fructose corn syrup, omdat fructose is een natuurlijk voorkomende suiker. Het woord "biologisch" is sterk gereguleerd, en eigenlijk, alleen levensmiddelen bestempeld als 100% biologisch kan worden aangenomen dat HFCS-vrij zijn. Voor een nadere toelichting, zie de onderstaande tips.
 5. 5
  Vermijd ingeblikt of gebotteld dranken. Frisdranken, sportdranken, limonade, ijsthee, en bijna elke zoete drank die je kunt bedenken bevat hoge fructose corn syrup.
  • Kopen bij kleine bottelaars die gebruik maken van suiker in plaats van high fructose corn syrup. Sommige kleinere merken, zoals Jones Soda en Dublin Dr Pepper, zijn overgestapt op pure rietsuiker.
  • Kopen van over de grens. Als u uw fix van bepaalde frisdrank merken moet hebben en je toevallig in de buurt van Canada of Mexico, kijk om te leven in het kopen in bulk van die landen, die suiker in plaats van high fructose corn syrup te gebruiken.
  • Controleer het Pascha gedeelte van uw supermarkt. Wat frisdrank bedrijven produceren een suiker / sucrose-based versie van hun producten rond Pesach voor joden die zijn beperkt door gewoonte van het eten van maïs gedurende deze tijd. Coca-Cola produceert een versie van cola zonder glucosestroop die kunnen worden geïdentificeerd door een geel kapje en wordt door sommigen gezien als beter dan Coke Zero, die ook vrij is van corn syrup, maar bevat kunstmatige zoetstoffen, geen suiker proeven.
 6. 6
  Verlaag uw zoetstof verbruik helemaal. Gesuggereerd dat het veronderstelde verband tussen hoge fructose maïssiroop en obesitas is niet te wijten aan de hoge fructose maïssiroop zelf, maar de toenemende consumptie van zoetstoffen zodanig, met name frisdranken. In feite, waarbij de fructose vandaan komt lijkt niet uit te maken. De fructose in fruit kan net zo slecht als die toegevoegd aan frisdranken. De USDA beveelt aan dat een persoon met een calorie 2000, evenwichtige voeding mag niet meer dan 32 g (8 theelepel) van toegevoegde suiker per dag te consumeren. Hier zijn een aantal zoete voedingsmiddelen en het percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zoetstoffen ze bieden:
  • typische kopje fruit yoghurt - 70%
  • kopje reguliere ijs - 60%
  • 12-ounce Pepsi - 103%
  • Gastvrouw Lemon Fruit Pie - 115%
  • serveren van Kellogg's Froot Loops Marshmallow Blasted - 40%
  • kwart-kop pannekoekstroop - 103%
  • Cinnabon - 123%
  • grote McDonald's Shake - 120%
  • grote meneer Misty Slush bij Dairy Queen - 280%
  • Burger King Cini-mini's met poedersuiker - 95%
 7. 7
  Koop verse producten en leren koken het. Het echte probleem is te veel geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen, niet een een bepaald ingrediënt.

Voedsel te kopen als vervanging

 1. 1
  Je hoeft niet aan zonder uw favoriete voedsel te gaan naar high fructose corn syrup te voorkomen. Veel producten op de markt zijn aan deze vraag door het nemen van het ingrediënt uit hun voedsel.
  • Brood. Nature's Own en Sara Lee zijn vrij van high fructose corn syrup.
  • Cereal. Een van de Kashi granen merken niet high fructose corn syrup bevatten. Cheerios, Grape Nuts and Life granen zijn ook goede opties.
  • Specerijen. Elk van de Annie's Naturals producten en Welch's fruit spreads zijn vrij van HFCS. Heinz ketchup en Hellman's mayonaise zijn ook goede opties.
  • Ijs. Breyer's All Natural ijsjes zijn vrij van HFCS, maar wees voorzichtig; Breyer is nu de verkoop van "Frozen Zuivel Dessert" in dezelfde vertrouwde smaken, en deze bevatten HFCS. Veel van de Ben en Jerry's smaken ook voldoen aan deze eisen, hoewel een paar van degenen die snoep of chocolade bevatten kleine hoeveelheden aanwezig kunnen zijn.
  • Chocolade. De meeste Cadbury en Dove chocolade zijn vrij van HFCS.
  • Appelmoes. Mott's Natural Appelmoes is het enige belangrijkste merk appelmoes vrij van HFCS (hoewel er tal van biologische producten - die beter zijn voor u toch, omdat conventionele appels zijn hoog in pesticiden).
  • Soda. Hoewel deze zijn moeilijker te vinden, hoeft minder bekende frisdrank merken zoals China Cola en Blue Sky frisdranken niet HFCS bevatten.
  • Pastasaus. Elk van de Ragu smaken en de meeste Classico merken niet HFCS bevatten.

Tips

 • Een kleine keten van 8 winkels in Seattle niet meer draagt ​​producten met een high fructose corn syrup.
 • In het geval dat je je afvraagt, hier is waarom alleen levensmiddelen geëtiketteerd 100% biologisch kan worden aangenomen dat HFCS-vrij zijn:
  • Producten die zeggen "bereid met biologische (gespecificeerde bestanddelen of groepen levensmiddelen)" kan niet-biologische HFCS bevatten als HFCS is niet de opgegeven ingrediënten. Ze kunnen niet worden bestempeld als "biologisch", en ze kunnen geen gebruik maken van het USDA zegel.
  • Producten met het label "biologisch" kan het USDA zegel dragen en kan omvatten organische HFCS. Deze producten moeten 95% biologische ingrediënten bevatten, gewicht of volume exclusief water en zout. De resterende 5% moet zijn op de nationale lijst van toegelaten stoffen. Aangezien HFCS is niet op die lijst, kan HFCS alleen worden opgenomen indien het biologisch.
  • Theoretisch, een product geëtiketteerd USDA 100% biologisch kon HFCS bevatten als de HFCS zelf was 100% biologisch, maar geen dergelijk product is momenteel beschikbaar omdat de technische hulpstoffen worden gebruikt bij het ​​maken van HFCS zijn niet biologisch. Hoewel er organische HFCS beschikbaar zijn is het niet 100% biologisch en kan daarom niet worden opgenomen in een product dat het label 100% biologisch.

Waarschuwingen

 • Vervanging van alle verbruikte in high fructose corn syrup met suiker calorieën mag geen merkbare invloed op het gewicht hebben, want ze bevatten beide dezelfde hoeveelheden calorieën. Er is nog steeds controverse over de vraag of fructose afgeleid van maïs wordt anders te zijn dan sucrose (tafelsuiker) verwerkt. Sommige onderzoeken suggereren dat HFCS speelt een rol in de obesitas-epidemie in de Verenigde Staten, terwijl andere bronnen zeggen dat er geen verschil in verbruik effecten van HFCS vs rietsuiker