Wkinl

Hoe u uw alcoholgebruik te beperken tot de aanbevolen twee of meer porties per dag

Het wordt aanbevolen dat gezonde volwassenen die alcohol drinken hun dagelijkse alcoholconsumptie te beperken tot twee of minder porties per dag. Het wordt vaak aanbevolen dat vrouwen niet meer dan een drankje te drinken per dag, en mannen moeten niet meer dan twee drankjes per dag hebben. Voor gezonde volwassenen die drinken doen regelmatig kunnen een drankje beter dan twee zijn, en meer dan twee of drie glazen drastisch de sterfte en de incidentie van bepaalde slopende en dodelijke ziektes. Als u een gezonde volwassene die al alcoholische dranken drinkt, volgt u deze stappen om ervoor te zorgen dat u niet meer dan twee porties van alcoholische dranken per dag drinkt.

Stappen

Hoe u uw alcoholgebruik te beperken tot de aanbevolen twee of meer porties per dag. Gebruik geen alcoholische dranken niet drinken.
Hoe u uw alcoholgebruik te beperken tot de aanbevolen twee of meer porties per dag. Gebruik geen alcoholische dranken niet drinken.
 1. 1
  Gebruik geen alcoholische dranken niet drinken. Het kan makkelijkst zijn om gewoon onthouden van het drinken van alcoholische dranken, met name als het moeilijk is om te stoppen met drinken na een of twee drankjes. Het wordt niet aanbevolen dat mensen die niet drinken beginnen drinken. Als je drinkt alcoholische dranken, volg dan de onderstaande stappen.
  • Als je jezelf regelmatig te vinden in sociale situaties waarin u zich verplicht voelen om alcohol te consumeren, zie Hoe af te slaan van een drankje.
 2. 2
  Bepaal de hoeveelheid alcohol die wordt verschaft door een portie van een drank. Het is algemeen aanvaard dat een portie alcohol is een benadering en kunnen iets afwijken. Echter, er is algemene overeenstemming dat een portie alcohol bevat ongeveer 0,5 fluid ounces (of 14.8ml) van zuivere alcohol (ethanol).
 3. 3
  Bepaal het alcoholgehalte van de drank die je drinkt. Dit wordt meestal uitgedrukt als het percentage alcohol. Het alcoholgehalte van alcoholhoudende dranken kan sterk variëren. Bepaalde soorten algemeen beschikbaar alcoholische dranken bevatten relatief vergelijkbare hoeveelheden alcohol, en voor elke soort drank zal er enige variatie zijn. Helaas, kan het alcoholgehalte niet worden vermeld op de etiketten van alcoholische dranken.
  • Regelmatige flesjes bier heeft in het algemeen een alcoholgehalte van ongeveer 5 procent in volume, terwijl het licht bier is ongeveer 4 procent alcohol. Sterke speciaalbieren en mout likeuren kunnen een alcoholgehalte van maximaal ongeveer 8 of zelfs 10 procent hebben, terwijl "sessie" bieren en ontwerp-stijl stouts een alcoholpercentage dat varieert van ongeveer 3 tot 4,5 procent kan hebben. Het is een misvatting dat alle donkere bieren zoals stout zijn hoog in alcohol, hoewel bepaalde donkere bieren zoals imperial stouts kunnen hoog alcoholgehalte hebben.
  • heeft in het algemeen een alcohol die varieert van 8 tot 14 procent. Tafelwijn heeft een bereik van ongeveer 8 tot 14 procent, en het alcoholgehalte van mousserende wijn varieert van ongeveer 8 tot 12 procent. Zelfs indien een van deze soorten wijn is geëtiketteerd als met een bepaald percentage alcohol, kan het eigenlijk bevatten iets meer of minder alcohol. De toegestane afwijking verschilt voor specifieke landen, maar in de VS de vermelde percentage ongeveer 1,5 procent afwijken van het daadwerkelijk alcoholgehalte kan zijn.
  • Versterkte wijnen (zoals dessertwijnen, Sherry en Port) de neiging te bevatten tussen 17 en 22 procent alcohol.
  • Sterke drank zoals wodka, whisky, tequila, en hebben meestal een alcoholgehalte van ongeveer 40 procent (80 proof). Sommige versies van sterke drank hebben een hoger of lager alcoholgehalte, dus check het alcoholpercentage of bewijs dat zal worden vermeld op het etiket. Het alcoholpercentage is de helft van het bewijs.
  • Likeuren meestal een alcoholgehalte dat varieert van 15 tot 30 procent. Het alcoholgehalte kan veel hoger zijn, echter, en labels moeten worden gecontroleerd om het alcoholgehalte te bepalen. Likeuren kunnen ook hoge niveaus van ingrediënten zoals suiker en zelfs crème die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, ongeacht het alcoholgehalte bevatten.
 4. 4
  Bepaal het volume (fluid ounces of milliliters) die deel uitmaken van een portie van de drank die je drinkt. Het volume van de drank, dat maakt een portie is gebaseerd op het alcoholgehalte van de drank. Om de vloeibare ons van zuivere alcohol te berekenen in een drankje, vermenigvuldig het totale vloeibare ons van de drank door het alcoholpercentage (volumepercent alcohol) van de drank. Om milliliter alcohol krijgen, vermenigvuldig het totale milliliter van de drank door het alcoholpercentage (volumepercent alcohol). Omdat alcohol inhoud voor specifieke soorten drankjes zijn enigszins variabel en porties hoeft niet helemaal precies te zijn, kan het volume dat maakt een portie voor specifieke dranken ruwweg worden geschat.
  • Voor regelmatige commerciële bier (ongeveer 5% alcohol) en licht bier (ongeveer 4% alcohol), een portie is gelijk aan 12 fluid ounces (355ml).
   • Sterke speciaalbier en malt liquor kunnen hebben tot ongeveer twee keer zoveel alcohol als regelmatige en licht bier. Als dit soort bier is 8 tot 10 procent alcohol, dan is een portie zal ongeveer 6 fluid ounce (180 ml). Deze soorten bier gangbaar in grote flessen en blikken, en elke houder overeen met twee porties veel groter. Een 24oz (700ml) blikje 8-procent alcohol malt liquor zal zijn gelijk aan ongeveer vier porties. Microbrewed bier, dat is algemeen verkrijgbaar in 22oz (650ml) flessen heeft meestal een alcoholpercentage van ongeveer 7 procent. Een 22oz (650ml) fles 7 procent alcohol bier zal zijn bijna exact gelijk aan drie porties. Probeer sterk bier dat wordt verpakt in grote containers met een of meer vrienden te delen.
  • Voor tafelwijn (rood en wit) en mousserende wijn, een portie is gelijk aan 4 of 5 fluid ounces (een kleinere portie voor een sterke wijn). Vijf fluid ounces ongeveer 150 milliliter of tweederde van een beker.
  • De portie grootte voor dessertwijnen is ongeveer 3 fluid ounces (ongeveer 90 ml).
  • Voor 80-proof liquor (40% alcohol), wordt algemeen aanvaard dat een portie is gelijk aan 1,5 fluid ounce (45 ml). Dit is hetzelfde als een standaard schot. Echter, 1.5oz moet daadwerkelijk 0.6oz van zuivere alcohol, met dien verstande dat elke druppel van de drank wordt geconsumeerd. In werkelijkheid kunnen sommige van de drank niet maken in het lichaam. Aangezien sterke drank is een geconcentreerde bron van alcohol, kan het nuttig zijn om conservatief en achten iets minder dan 1,5 oz van 80 bewijs liquor (tussen 1,2 en 1.3oz) geeft eigenlijk 0.5oz zuivere alcohol.
  • Het volume dat maakt een portie voor likeuren kan zeer variabel vanwege de variabele inhoud alcohol. Kahlua kan overal afhankelijk van de regio bevatten van 20 procent tot 35 procent alcohol,. Het is typisch 26 procent alcohol. Voor deze alcoholpercentage, twee ons zijn gelijk aan een portie. Een andere veel voorkomende likeur, Baileys Irish Cream, bevat 17 procent alcohol. Dit betekent dat 3oz van Baileys is gelijk aan een portie.
  • kan likeuren evenals likeuren bevatten met variabele inhoud alcohol. Elke mixdrankje dat is gelijk aan een portie bevat het equivalent van 1,5 oz (45 ml) van 80 bewijs (40 procent) alcohol. Het kan moeilijk zijn om precies te bepalen hoeveel alcohol een mixdrankje bevat, zoals de drank kan worden gemaakt met verschillende alcoholische ingrediënten die elk een verschillende inhoud van alcohol. Het eenvoudigste is om gemengde dranken die gemaakt zijn met slechts een type alcoholhoudend bestanddeel of worden gemaakt met meerdere verschillende alcoholische bestanddelen die dezelfde hoeveelheid alcohol bevatten kiezen. Gelukkig hebben de specifieke portie equivalenten voor een aantal veel voorkomende drankje reeds vastgesteld (zie de volgende paragrafen), maar houd in gedachten dat de porties enorm kan variëren als de recepten enigszins worden aangepast omdat sterke drank is zulk een geconcentreerde bron van alcohol.
 5. 5
  Meet of selecteer het gewenste volume. Dit kan gedaan worden door u of door een ervaren barman of sommelier. Echter, moet u uw server precies vertellen hoeveel van elk soort drank je wilt drinken. Dranken zoals bier in flesjes die al beschikbaar zijn in de hoeveelheid die gelijk is aan een portie kan zijn meest handige. Het kan erg moeilijk zijn om te vertellen wat de capaciteit van een glas is gewoon door er naar te kijken, en met geconcentreerde bronnen van alcohol een kleine variatie kan een enorm verschil in het werkelijke aantal porties betekenen.
  • Bier is meestal verkrijgbaar in 12oz (355ml) blikjes en flessen. Echter, US pint glazen greep 16oz (ongeveer 475 ml), en de Britse (Imperial) pint glazen greep 20oz (bijna 600 ml).
  • Wijn glazen hebben een capaciteit die groter is dan vijf gram (150 ml), maar zijn eigenlijk bedoeld om slechts 5 oz wijn houden. Wijnglazen zijn ook verkrijgbaar in vele verschillende vormen en werkelijke maten. Het is niet wenselijk om eerst wijn giet in een meetvat voordat gieten in een glas, zodat het kan nuttig zijn om te bepalen welke vijf gram van de vloeistof eruit ziet met name wijnglazen met afgemeten hoeveelheden water of sap. Kleine 187ml flessen wijn kan ook worden aangekocht in plaats van de standaard 750ml flessen wijn. Terwijl 187ml flessen bieden iets meer dan een portie, ze zijn goed onder twee porties en bieden een eenvoudig alternatief voor het meten of schatten van de hoeveelheid wijn die wordt gegoten uit een grote fles.
  • Voor sterke drank en likeuren, borrelglaasjes van een bepaalde capaciteit kan worden gebruikt. kan ook worden gebruikt om het gewenste volume afmeten. Bartenders kunnen gratis giet bepaalde hoeveelheden. Als dat zo is, vraag hen wat volume ze gieten om ervoor te zorgen dat ze niet geven u te veel alcohol. Het kan best zijn om miniatuur 50ml flessen sterke drank gebruiken. Een mini-flesje van 80 bewijs (40%) sterke drank is slechts 5 ml meer dan de aanbevolen 45ml portie. 50ml is gelijk aan 1.69oz. 1.69oz van sterke drank dat is 40% alcohol bevat 0.68oz zuivere alcohol, dat is ongeveer 1,5 porties van alcohol. Een mini-fles die drank of likeur, dat is 30% alcohol bevat biedt 15ml pure alcohol, of gewoon over een exacte portie alcohol.
 6. 6
  Drinken alleen twee of minder porties voor de alcoholische dranken die je hebt vastgesteld porties voor. Als u niet zeker bent van het alcoholgehalte van een drankje of het volume van het glas dat wordt geserveerd in, vermijden totdat je weet genoeg om de juiste porties te stellen.
 7. 7
  Kies minder "drinkbaar" drankjes. Donkere, smaakvolle bieren en wijnen kan voldoen na een portie of twee, moedigen vertragen genieten in plaats van een snelle dorstlessend (die niet werkt en zichzelf voedt omdat alcohol is een diureticum), en zelfs de smaak harde als dronken snel of in kwantiteit. Smaakt heerlijk... meer vulling!
  • Donker bier heeft vaak wat meer alcohol dan licht bier.
 8. 8
  Drink niet alcoholische dranken elke dag. Voor veel mensen, vooral vrouwen, kan het gezonder is om een ​​of twee drankjes maar een paar keer per week in plaats van elke dag te drinken.
 9. 9
  Drink alcoholvrije bier of alcoholvrij virgin cocktails. Niet-alcoholische dranken kunnen groot zijn substituten voor alcoholische dranken. Ze kijken en smaak vergelijkbaar met alcoholische dranken, en iemand in staat stellen om te drinken met anderen die het drinken van dezelfde alcoholische dranken. Men kan ook niet-alcoholische dranken te drinken na een de dagelijkse limiet van twee of minder porties van feitelijke alcoholische dranken heeft geconsumeerd. Houd in gedachten dat alcoholvrij bier bevat een zeer kleine hoeveelheid alcohol, terwijl virgin cocktails geen alcohol moet bevatten.

Opgericht porties voor mixdrankjes

  • Amaretto sour: 1 portie
  • B-52: 1 portie
  • Bloody Mary: 1 portie
  • Chocolade martini: 1.67 porties
  • Cosmopolitan: 1.67 porties
  • Daiquiri: 1 portie
  • Gin en tonic: 1.33 porties
  • Hurricane: 3 porties
  • : 1 portie
  • Mai tai: 1,82 porties
  • Kamikaze: 1 portie
  • Manhattan: 1.33 porties
  • Margarita: 1.33 porties
  • Martini: 1.33 porties
  • 1 tot 4 porties
  • Pina colada: 2,13 porties
  • Rum en cola: 2,67 porties
  • : 1.33 porties
  • : 1.33 porties

Alcoholgehaltes (volumeprocent) voor commerciële bieren

  • Guinness Draught: 4,0% (4,2% voor gebotteld ontwerp)
  • Beamish Stout: 3,8%
  • Dragon Stout: 6,8%
  • Amstel Light: 3,5%
  • Anchor Steam 4,9%
  • Blue Moon: 5.4%
  • Budweiser: 5.0%
  • Bud Light: 4,2%
  • Bud Light Lime: 4.2%
  • Busch: 4,6%
  • Coors: 5.0%
  • Coors Light: 4,2%
  • Coors Extra Gold: 5.0%
  • Corona Extra: 4.6%
  • Heineken: 5.4%
  • Heineken Light: 3,5%
  • Stone IPA: 6.9%
  • Stone Dubbele Bastard: 10%
  • Ijskelder: 5,0% en 5,5%
  • Labatt Blue: 5.0%
  • Michelob: 5.0%
  • Michelob Light: 4,3%
  • Michelob Ultra: 4.2%
  • MGD: 5.0%
  • Miller High Life: 5,5%
  • Miller Lite: 4.2%
  • Olde Engels 800: 5.9%
  • Olde Engels 800 Ice: 7.9%
  • Piramide Pale Ale: 5.1%
  • Piramide India Pale Ale: 6,7%
  • Piramide Snow Cap: 7,0%
  • Red Dog: 5.0%
  • Redhook ESB: 5,8%
  • Sam Adams Boston Lager: 4.8%
  • Sam Adams Light: 4,0%
  • Sam Adams Dubbel Bock: 8.5%
  • Shiner Bock: 4.4%
  • Shiner Light: 3,9%
  • Sapporo Reserve: 5,2%
  • Sierra Nevada Pale Ale: 5.7%
  • Sierra Nevada Bigfoot: 10%
  • Widmer Hefeweizen: 4.7%
  • Widmer Drop Top Amber Ale: 4.9%

Tips

 • Om de fantastische voordelen voor de gezondheid plukken zonder dan opzuigend is om een ​​alcoholische drank afgewisseld met een of meer glazen water, vruchtensap, tomaat of clamato sap, pop, soda, club soda en kalk. Niet alleen zorgen voor een helder hoofd de volgende ochtend, maar je gehydrateerd blijft.
 • Gebruik dezelfde bril voor specifieke alcoholische dranken, zodat u nauwkeurig meten juiste portie hoeveelheden.
 • Hoewel het niet wordt aanbevolen abstainers beginnen alcohol hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat de consumptie van een of twee drankjes per dag door gezonde volwassenen worden geassocieerd met een verlaging van de totale mortaliteit alsook een vermindering van de incidentie van cardiovasculaire en verwante ziekten. Wijn en bier hebben aangetoond meer voordelen dan andere vormen van alcohol. De gezondheidsvoordeel wordt afgeleid uit de vermindering van stress.

Waarschuwingen

 • De consumptie van alcoholische dranken schaadt uw vermogen om auto te rijden of machines te bedienen, en overmatig gebruik kan leiden tot gezondheidsproblemen.
 • Elke hoeveelheid alcohol kan schadelijk zijn voor volwassenen mensen met reeds bestaande medische aandoeningen.
 • Zwangere en zogende vrouwen moeten drink nooit alcohol als zelfs kleine hoeveelheden zijn zeer schadelijk voor de foetus en zuigelingen. Volgens de Surgeon General, moeten vrouwen alcoholische dranken niet drinken tijdens de zwangerschap vanwege het risico op aangeboren afwijkingen.
 • Alcohol is ook bijzonder schadelijk voor kinderen en die te jong om te drinken.
 • Als je op een anti-depressivum of diabetes, te bespreken met uw zorgverlener voorafgaand aan het drinken geen alcohol. Alcohol is een dempende en kan invloed hebben op hoe goed je je voelt.