Wkinl

Hoe om voedselvergiftiging te voorkomen

Voedselvergiftiging is onaangenaam op zijn best en dodelijk op zijn slechtst. Hier zijn een aantal belangrijke dingen in gedachten te houden bij het eten zowel in als buiten dat uw kansen op het krijgen van voedselvergiftiging zal afnemen.

 • 1 Steps
  • 1.1 Voorbereiding
  • 1.2 Opslag van het Voedsel
  • 1.3 Eating
 • 2 Tips
 • 3 Waarschuwingen
 • 4 Zie ook Googles
 • 5 Bronnen en Citaties

Stappen

Hoe om voedselvergiftiging te voorkomen. Begrijpen wat de oorzaken van voedselvergiftiging.
Hoe om voedselvergiftiging te voorkomen. Begrijpen wat de oorzaken van voedselvergiftiging.
 1. 1
  Begrijpen wat de oorzaken van voedselvergiftiging. Voedselvergiftiging wordt veroorzaakt door inname of die is verontreinigd met ofwel: (1) chemische stoffen zoals insecticiden of voedsel toxines zoals schimmels (bijvoorbeeld:. Giftige paddestoelen), of (2) gastro-intestinale infecties van bacteriën, virussen of parasieten. De meeste mensen verwijzen naar voedselvergiftiging als die een van deze mogelijke bronnen.
 2. 2
  Erkennen dat er verschillende belangrijke gebeurtenissen die de verontreiniging van levensmiddelen kunnen veroorzaken:
  • Growing: het gebruik van chemische stoffen, mest etc. zijn potentieel om voedsel verontreinigen het wordt gekweekt. Houd nooit een verwachting dat een item wordt gewassen voordat het verlaten van de boerderij.
  • Omgevingsfactoren: bacteriën, parasieten, enz. reizen vrolijk in de wind, drijven in het water, hapering liften met stof en verblijf stevig in de grond. Ze zijn een onderdeel van de natuur web van het leven en zal altijd een mogelijke bron van besmetting zijn als niet op adequate wijze behandeld als onderdeel van een consequente en toegewijde benadering van de voedselhygiëne.
  • Voedselverwerkende: Of het nu in een grote fabriek of in uw eigen, kan de verwerking van levensmiddelen een belangrijke bron van verontreiniging zijn. Gebieden die worden gebruikt voor de verwerking moet schoongehouden of kruisbesmetting kan zich gemakkelijk voordoen gehouden worden, vooral met vleesproducten (natuurlijke bacteriën die in de darmen van dieren zijn een belangrijke bron van kruisbesmetting bij verkeerd).
  • Opslag voedsel: Voedsel dat verkeerd wordt opgeslagen (bijvoorbeeld een ongekookt dij rusten naast een tros druiven ) kan een bron van overdracht van bacteriën en andere verontreinigingen van de ene voeding naar de andere. Dit is een zeer lastig gebied, omdat mensen vaak denken niet dat sommige voedingsmiddelen een bron van besmetting zouden kunnen zijn, maar zijn zich niet bewust dat kruisbesmetting is opgetreden.
  • Voedsel bereiding: Een groot deel van de verontreiniging van levensmiddelen optreedt tijdens de voorbereidingsfase. Een zieke persoon kan doorgeven kiemen, van 'tot gastro-enteritis. Een snijplank gebruikt voor vlees dat niet is gewassen en vervolgens gebruikt voor groenten is een andere bron van mogelijke besmetting. Ongewassen handen, vieze keuken ruimten, en in de keuken etc. zijn allemaal mogelijke bronnen van verontreiniging van levensmiddelen.
 3. 3
  Weet wat te doen om voedsel besmetting te voorkomen. Hanteren, opslaan en bereiden voedingsmiddelen zijn de belangrijkste gebieden te pakken om de mogelijkheid van besmetting voedsel verminderen. Als je uit eten gaat, moet u aandacht te besteden aan de voorwaarden van voedsel en food service hygiëne.

Voorbereiding

 1. 1
  Shop met zorg. Controleer de houdbaarheidsdatum op de producten, houden vlees en pluimveeproducten in aparte zakken en laat niet de rauwe vlees aanraakt andere voedingsmiddelen als je winkel of breng ze naar huis.
 2. 2
  Handhaaf de koudeketen. Houd koud en bevroren voedsel zo koud mogelijk - wikkel in krant of koop een kleine koeltas om uw koude en diepvriesproducten thuis vervoeren. Indien mogelijk, laat grijpen koude producten aan het einde van uw boodschappen. Bewaar alle levensmiddelen goed en snel als je terug naar huis.
 3. 3
  Altijd je handen wassen voor en na het bereiden van voedsel. Wassen met warm water en zeep. Houd stofdoeken en met de hand regelmatig schoongemaakt.
 4. 4
  Houd uw keuken schoon. Gebruik een milde oplossing van zeep en water om je tellers schoon, snijplanken en keukengerei.
 5. 5
  Gebruik aparte snijplanken voor het bereiden van rauw vlees / gevogelte en groenten. Blijf deze borden apart om elk risico van kruisbesmetting van bacteriën uit vlees naar andere voedingsmiddelen te vermijden. Als je aparte snijplanken niet kan houden, zorg ervoor om een ​​multifunctionele snijplank grondig ontsmetten na elk gebruik (zie bleekwater recept in "Tips").
 6. 6
  Houd voedsel gescheiden. Te allen tijde, houd rauw vlees, rauwe en gevogelte uit de buurt van gekookt voedsel, fris, en groenten.
 7. 7
  Koken voedsel grondig, vooral rood vlees, gevogelte en. deze voedingsmiddelen helemaal door zal schadelijk vernietigen. Raadpleeg een kookboek en gebruik een vleesthermometer als je twijfels over hoe lang om iets te koken.
 8. 8
  Houd warm voedsel warm (65 ° C / 149 ª f) en koude gerechten koud (4 ° C / 40 º F). Je moet ervoor zorgen dat uw koelkast is ingesteld op een temperatuur van 4 ° C / 40 ° F of minder.
 9. 9
  Opwarmen restjes grondig alvorens te serveren. Restjes die zijn slecht opgewarmd kan nog steeds actieve voedingsdriehoek ziekteverwekkers bevatten. Bovendien, als restjes slecht zijn gegaan, geen bedrag van opwarming zal hen veilig te maken. Enige tekenen van verkleuring, slijmerigheid, de groei van schimmels ed zijn signalen te ontdoen of compost de restjes. Niet restjes te houden voor lang. Opwarmen nooit restjes meer dan een keer en nooit opnieuw invriezen levensmiddelen zonder dat zijn toestand! (U kunt invriezen rauw voedsel, ontdooien de raw food, koken het eten, opnieuw invriezen het gekookt voedsel, ontdooien / verwarmen het gekookt voedsel. Als het opgewarmd gekookt voedsel overblijft, gooi het weg of is er een zeer grote kans op het krijgen van ziek!)

Opslag van levensmiddelen

 1. 1
  Store voedsel afhankelijk van hun behoeften. Het soort opslag is afhankelijk van het soort voedsel. Droge voedingsmiddelen zoals pasta,,, bonen, ingeblikt voedsel en granen kunnen allemaal worden op een koele, droge plaats zoals een voorraadkast of kasten bewaard. Andere voedingsmiddelen kan lastiger zijn en zorg moeten worden genomen om ze op te slaan op de juiste manier:
  • Leg ingevroren producten in de vriezer binnen 2 uur na het verwijderen van hen uit de vriezer (hoewel idealiter dit moet gebeuren eerder-zet ze weg zodra je thuis komt).
  • Vlees, gevogelte, eieren, moeten vooraf bereide maaltijden, zuivelproducten en restjes altijd gekoeld.
  • Veel voedingsmiddelen moeten gekoeld of op een koele, donkere plaats, zoals een kelder of pantry worden gehouden, eenmaal geopend. Lees etiketten voor opslag details en instructies. In geval van twijfel, altijd het zekere voor het leveren van een koelere omgeving.
  • Alle levensmiddelen, ongeacht hun storage-status, moet snel worden gegeten en binnen hun houdbaarheidsdatum. Zelfs specerijen en gedroogde kruiden verliezen hun heilzame eigenschappen en smaken als het wordt bewaard te lang en veel items kunnen schadelijk worden als opgeslagen voorbij hun houdbaarheidsdatum.
 2. 2
  Bescherm uw eten van insecten en dieren. Dit is ook belangrijk tijdens de bereiding en serveren.
 3. 3
  Wees extra voorzichtig bij warm weer. Voedselverontreiniging van bacteriën gebeurt veel sneller in warmer weer. Als u buiten eten, zorgen dat iedereen eet het voedsel snel en dat restjes worden teruggebracht binnen binnen een uur weer in de koele worden opgeslagen.

Het eten

 1. 1
  Altijd je handen wassen voor het eten.
 2. 2
  Voorkomen en die worden ongepasteuriseerde. Gepasteuriseerd voedsel geweest zijn door een proces dat ziektekiemen doodt. Indien en vruchtensappen worden gepasteuriseerd, zal het zo zeggen op het etiket.
 3. 3
  Eet voedsel snel nadat ze zijn gekookt. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat schadelijke bacteriën de tijd om te groeien niet hebben gehad.
 4. 4
  Spoelen en schrobben rauw voedsel. Voedsel dat niet wordt gekookt voordat ze worden gegeten, zoals verse groenten en fruit, moet worden gespoeld in water en zelfs geschrobd of geschild waar nodig.
 5. 5
  Wees erg voorzichtig met rauwe vis en vlees., Steak tartare enz. zijn lekkernijen die kunnen verrassen mits goed voorbereid. Wel moet de hoogste mate van hygiëne worden gezorgd voor deze items. Alleen eten deze items bij gerenommeerde plaatsen! Vermijd sushi, rauwe mosselen en soortgelijke voedingsmiddelen die zitten in een buffet tafel als je niet weet hoe lang ze geweest zijn zonder de juiste koeling. Als je ze thuis maken, gebruiken de beste en meest verse ingrediënten, volg alle hygiënische praktijken hier geschetst en eten onmiddellijk na de schepping. Merk op dat vers betekent niet noodzakelijk "rechtstreeks van het dier," zo diep bevroren sushi vis is aanzienlijk veiliger dan verse-vis gedood, omdat het diepvriezen doodt parasieten sporen. Rauw vlees voedingsmiddelen zijn uiterst moeilijk om goed en veilig te bereiden, dus in geval van twijfel, niet ze zelf te maken. Bewaar nooit rauw vlees voedsel als restjes.
 6. 6
  Eet het niet als je twijfels hebt. Vertrouw op uw zintuigen! Als het er vreemd uitzien, slecht ruikt, of anderszins jij je zorgen maakt, laat het.
 7. 7
  Eet geen rauwe schelpdieren. Het eten van rauwe schelpdieren is een buitengewone kans, hoewel rauwe mosselen en oesters worden beschouwd als een delicatesse. Er zijn verschillende risicofactoren name schelpdieren dat het veel gevaarlijker dan rauwe vis te maken. Rode vloed en andere natuurlijke microbiële uitbraken kunnen besmetten schelpdieren, die bouwen gifstoffen in hun vlees. Risico van hepatitis is hoog. Alcoholisten en mensen met leverschade lopen een bijzonder risico. Als je eet rauwe schelpdieren, zorg ervoor dat het leven als je het koopt. Dit betekent dat de mosselen, kokkels en oesters hebben gesloten schelpen, of de schelpen dicht bij aangeboord. Als de schelp open is, gooi het weg.
 8. 8
  Besteed extra aandacht aan andere signalen bij het ​​uit eten:
  • Controleer het terrein. De hygiënische standaard moet vrij vanzelfsprekend zijn.
  • Wees voorzichtig met buffet-stijl eten. Controleer om te zien dat warm eten wordt warm en niet alleen lauw bleef. Rijst kan een bron van besmetting voedsel zijn als het is weggelaten te lang. Salades zijn ook een mogelijk probleem als deze niet vers.
  • Wees voorzichtig met wat salade dressings, mayonaise, Hollandaise, Bearnaise en andere sauzen die rauw ei, evenals meringue bevatten.
  • Vertrouw op je zintuigen, zoals hierboven beschreven. Boven alles, als na het volgen via deze voorzorgsmaatregelen het eten smaakt niet goed of maakt je misselijk, stoppen met eten en (beleefd) halen het uit je mond.

Tips

 • Het kan helpen om uw snijplanken "Alleen vlees", "Veggies Only", markeer "Brood Alleen" enz. Het is niet alleen in het voordeel van de reguliere kok (s), maar voor iedereen die toevallig willen om te helpen in het.
 • Ken de mogelijke symptomen die voedselvergiftiging geven:
  • Maagkrampen of pijn
  • Misselijkheid
  • Diarree
  • Verhoogde temperatuur,
  • Hoofdpijn, keelpijn
  • Algemene griepachtige symptomen
  • Plotselinge vermoeidheid, verlies van energie en / of een verlangen om te slapen
 • Bleach recept voor snijplanken: Meng 1 theelepel (5 ml) bleekwater per 34 fl oz (1 liter) water. Was de raad in heet water met zeep en daarna ontsmetten het bord in de bleekwater oplossing.
 • Als je dat doet consumeren gepasteuriseerde producten, ervoor zorgen dat zij afkomstig van een betrouwbare bron, goed zijn opgeslagen en worden zeer snel verbruikt. Bijvoorbeeld, als u, onderhouden hoge hygiëne gedurende het gehele melkproces, van de wijze van toevoeren en indienen van de koe aan de werkwijze voor het melken, alsmede sterilisatie van melken en melk containers.
 • Veel restaurants hebben een minimale temperatuur voor het bereiden van vlees en gevogelte. Bijvoorbeeld, in de VS, rundvlees moet,, kalfs-of lamsvlees hebben een minimum temperatuur van 145 º C, en bij 165 º F; vis op 145 º C en eieren bij 165 º C. In het Verenigd Koninkrijk, wordt warm eten gekookt op 72 º C en hoger.

Waarschuwingen

 • Bij het bedrijf picknick, altijd voorkomen dat de mayo gebaseerde salades die niet gekoeld zijn geweest (dwz aardappelsalade, eiersalade, pastasalade).
 • U kunt ernstig ziek van voedselvergiftiging. Onmiddellijk medische hulp als u vermoedt dat u voedselvergiftiging.
 • Terwijl schone salades zijn een uitstekende bron van vitaminen en vezels, salade bars zijn een van de meest voorkomende oorzaken van voedselvergiftiging. Verpakken van uw eigen zorgvuldig gewassen salade is een veiliger alternatief.
 • Alleen maar omdat een item is gemarkeerd " biologisch "of" natuurlijk gegroeide 'betekent niet dat je moet plaats deze in je mond zonder een thuis-wassen eerst. Deze labels betekenen niet "clean"! Ze zijn slechts een kweekmethode of een marketing boodschap en je moet nog steeds wassen en schrobben de items als per normaal.
 • In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, houten snijplanken zijn niet schadelijker dan kunststof planken. Terwijl het hout bacteriën kunnen houden in de kleine scheurtjes, heeft onderzoek aangetoond dat bacteriën niet vermenigvuldigen in hout, en zijn in feite, meer kans op uitsterven dan in plastic. Wat voor soort board dat je gebruikt, vergeet niet om het schoon te houden.