Wkinl

Hoe te implantatie bloeden herkennen

Implantatie bloeden kan een vroeg teken van zwangerschap bij ongeveer 1/3 van alle vrouwen die zwanger zijn. De bevruchte eicel reist de eileider en in de baarmoeder, waar het implantaten in het baarmoederslijmvlies. Wanneer dit gebeurt, kan het weefsel dat vormt rond het ei, de zogenaamde trofoblast, sommige van de bloedvaten van de moeder schade in de baarmoeder, waardoor een kleine hoeveelheid bloed lekt uit de cervix en langs de vagina. Leren hoe je implantatie bloeden herkennen kan een vroege aanwijzing voor sommige vrouwen dat de zwangerschap is begonnen zijn.

Stappen

Hoe te implantatie bloeden herkennen. Overwegen bij de implantatie bloeden optreedt.
Hoe te implantatie bloeden herkennen. Overwegen bij de implantatie bloeden optreedt.
 1. 1
  Overwegen bij de implantatie bloeden optreedt. Dit type van bloeden tijdens zwangerschap ontstaat meestal 10 tot 14 dagen na bevruchting - dicht bij het tijdstip waarop deze cyclus wordt verwacht.
  • Omdat implantatie bloeden kan worden verward met de normale menstruatiecyclus, zijn sommige vrouwen verbaasd om te ontdekken hun zwangerschap een maand verder langs dan ze oorspronkelijk geraamd. Zodra de zwangerschap wordt bevestigd op het kantoor van een arts, kan de arts andere tests gebruiken om de juiste zwangerschapsduur van de foetus te bepalen, vooral als implantatie bloeden enkele vraag over wanneer de laatste echte menstruele cyclus zich heeft gelaten.
 2. 2
  Onderzoek de kleur en de hoeveelheid van de bloeding. Dit helpt te onderscheiden zwangerschap implantatie en de start van een regelmatige menstruele cyclus. Implantatie bloeden is meestal niet lijken bloeden tijdens een normale periode.
  • Implantatie bloeden bestaat typisch uit een ontlading met een roze of bruinachtige tint. Het is vaak donkerder dan menstruatiebloed, omdat het tijd is voor het bloed om van de baarmoederwand via de vagina neemt. De hoeveelheid bloeden is relatief licht, en zal slechts een paar dagen. Voor sommige vrouwen, zal de stroom lijken op een zeer lichte periode, dat is waarom verwarring tussen de 2 af en toe optreedt. De meerderheid van de vrouwen vindt dat menstruatiebloed is meer van een rode kleur en wordt zwaarder binnen een dag of 2 te worden.
 3. 3
  Denk aan het niveau van de pijn die het bloeden begeleidt. Zwangerschap bloeden uit implantatie kan wat lichte kramp als het ei implantaten en de baarmoeder is aan het veranderen om het embryo tegemoet. Echter, krampen aan de implantatie bloeden is meestal veel lichter dan wat vrouwen kunnen ondervinden met een regelmatige periode.
  • Als de buikkrampen blijft stijgen, kan dit duiden op een regelmatige periode of probleem met de zwangerschap, zoals een ectopische zwangerschap. In sommige gevallen kan de pijn geassocieerd met een geheel andere medische aandoening, zoals appendicitis of blaasontsteking. Elke pijn die niet lijkt te verdwijnen op zijn eigen zijn van uw normale periode en niet binnen een paar dagen moet worden gecontroleerd door een arts. Patiënten die pijn die steeds erger wordt, of patiënten die andere symptomen zoals koorts, rillingen of zware bloedingen te ontwikkelen hebben, moeten hun arts te zien zo snel mogelijk.

Tips

 • De meeste zwangerschapstests zijn niet een accurate voorspeller van de zwangerschap tot de dag na een gemiste periode. Indien de implantatie bloeden optreedt voorafgaand aan deze tijd, moet u wellicht een paar dagen wachten om te zien of het bloeden was echt te wijten aan zwangerschap implantatie of een andere oorzaak.