Wkinl

Hoe uit te werken ovulatie met onregelmatige periodes

Tijdens de ovulatie, je bent op de meest vruchtbare fase van je menstruatiecyclus. Eisprong gebeurt meestal voor 5 tot 7 dagen en kan het land in het midden van je regelmatige cyclus. Weten wanneer je eisprong is behulpzaam met natuurlijke geboorteregeling - of je wilt voorkomen dat je zwanger bent of u actief probeert zwanger te raken. Echter, als u onregelmatige menstruatie, uitzoeken wanneer je eisprong kan een uitdaging en een minder betrouwbare methode voor natuurlijke gezinsplanning te zijn.

Stappen

Hoe uit te werken ovulatie met onregelmatige periodes. Bereken de ovulatie en vruchtbaarheid fasen door op te merken op een kalender wanneer je menstruatie begint gedurende ten minste 6 maanden.
Hoe uit te werken ovulatie met onregelmatige periodes. Bereken de ovulatie en vruchtbaarheid fasen door op te merken op een kalender wanneer je menstruatie begint gedurende ten minste 6 maanden.

Kalendermethode

 1. 1
  Bereken de ovulatie en vruchtbaarheid fasen door op te merken op een kalender wanneer je menstruatie begint gedurende ten minste 6 maanden.
  • Let op het aantal dagen tussen elke start van je menstruatie. Neem de kortste interval en aftrekken 18 dagen. Bijvoorbeeld, wanneer de kortste interval tussen perioden die 6 maanden volgen periode 27 dagen, 18 aftrekken en ontvang 9.
  • Neem de langste interval, en aftrekken 11 dagen. Als bijvoorbeeld het langste interval tussen periodes was 31 dagen, aftrekken 11 en 20 krijgen.
  • Figuur uw ovulatie, of meest vruchtbare fase, met behulp van deze 2 cijfers zijn afgeleid van de korte en lange intervallen tussen periodes berekenen. Vanuit ons voorbeeld, zou je meest vruchtbare of ovulatie optreden 9-20 dagen na je menstruatie begint.
  • De onregelmatiger je menstruatie, hoe langer uw ovulatie of vruchtbare periode zal zijn.

Temperatuurtest

 1. 1
  Neem uw ​​temperatuur elke ochtend en noteer het in uw agenda.
  • De dag na de eisprong plaatsvindt, zal uw progesteron hormonen zorgen ervoor dat uw temperatuur tot op 0,5 graden Celsius of 0,9 graden Fahrenheit te verhogen.
  • Neem je temperatuur na een nachtrust van minimaal 5 uur en voordat je uit bed. Voor het beste resultaat, gebruik van dezelfde thermometer elke dag en neem je temperatuur op ongeveer hetzelfde tijdstip elke dag.
 2. 2
  Gebruik de 3-in-6 regel om de eisprong te bepalen.
  • Zodra je 3 opeenvolgende dagen hebt opgenomen met een verhoogde temperatuur over de afgelopen 6 dagen opgenomen, heeft de eisprong voorbij.
  • De temperatuur-test is beperkt in alleen detecteren wanneer de eisprong de vruchtbaarheid fase vóór de eisprong heeft plaatsgevonden en niet. Ook kan de temperatuurmetingen verwarrend zijn als de temperatuur fluctueert als gevolg van een verkoudheid of infectie.

Slijm-test

 1. 1
  Evalueer uw vaginale afscheiding om de ovulatie te bepalen en in kaart uw bevindingen.
  • Als gevolg van fluctuaties in oestrogeen en progesteron, de vagina en de baarmoederhals veranderen en kan een slijmafscheiding veroorzaken. Een beetje van het slijm te verwijderen op je vinger kan je helpen het te evalueren.
  • Een afscheiding die is waterig, geel of transparant plaatsvindt vóór de eisprong wanneer de eicel wordt vrijgegeven.
  • Het slijm zal blijken dikker, nat, vezelig en zien eruit als een ei witte stof wanneer de eisprong plaatsvindt. Gebruik je vingers om te proberen om het slijm te scheiden. Je eisprong als het slijm trekt uit in een string voordat breken.
  • De dag na de ovulatie, kan je minder slijm opmerkt, maar het zal plakkerig en dikker worden.
  • Het slijm test niet altijd werkt vooral na recente geslachtsgemeenschap waardoor het er anders uitzien. Ovulatie kan bij sommige vrouwen plaatsvinden zonder de aanwezigheid van slijm.

Andere indicatoren

 1. 1
  Koop een ovulatie kit om te bepalen wanneer de eisprong plaatsvindt.
  • Massa-geproduceerde ovulatieuitrustingen testen urine, op zoek naar luteïne hormonen die vlak voor de eisprong worden geproduceerd. Andere kits testen speeksel voor de stijgende oestrogeenspiegels en kan niet zo nauwkeurig.
 2. 2
  Ovulatieuitrustingen voorspellen wanneer u ovuleert, maar garanderen niet dat de eisprong zal optreden. Verschillende gezondheidsproblemen, zoals polycysteuze eierstokken, perimenopauze of prematuur ovarieel falen hebben geleid tot valse positieve ovulatie test.
 3. 3
  Worden afgestemd op andere lichamelijke veranderingen die optreden tijdens de ovulatie.
  • Ovulatie symptomen zijn buik pijn of een opgeblazen gevoel, gevoelige borsten, licht spotten, verhoging van het libido, en een verscherping van de zintuigen.
  • Het opmerken van 1 of 2 van deze bijkomende factoren, in combinatie met de kalender, temperatuur of slijm tests kunnen een goede indicator van de ovulatie, zelfs wanneer je menstruatie onregelmatig zijn.