Wkinl

Hoe te hop groeien voor het brouwen van bier

Bent u een huis brouwer in de hoop om je bier te nemen naar het volgende niveau door het kweken van je eigen hop? Hop, een van de basisingrediënten van bier, zijn in staat om te gedijen in een gematigd klimaat. Leer hoe te planten, verzorgen en oogsten uw eigen hop, zodat u kunt genieten van de voldoening van het creëren van echt zelfgemaakt bier.

Stappen

Hoe te hop groeien voor het brouwen van bier. Koop hop wortelstokken.
Hoe te hop groeien voor het brouwen van bier. Koop hop wortelstokken.

Klaar om hop groeien

 1. 1
  Koop hop wortelstokken. Hop planten worden gekweekt uit hop wortelstokken, stukjes van een hopplant die ontspruiten in een nieuwe fabriek. Wortelstokken zijn vroeg in het voorjaar, toen hop boeren graven ze op en verkopen ze aan leveranciers. Bestel wortelstokken online of bij uw plaatselijke kwekerij. Van plan om ze te planten in het late voorjaar, na de laatste vorst.
  • Verrichten onderzoek om te beslissen wat verscheidenheid van wortelstokken te kopen. Hop invloed op de smaak van het bier. Bent u van plan om een lichte, citrus bier, of misschien een die bosachtige of bloemen brouwen? Kies een verscheidenheid die past bij het ​​soort bier dat u wilt maken.
  • Wanneer uw hop aankomt, wikkel ze in vochtig keukenpapier en bewaar ze in de koelkast om te voorkomen dat ze uitdrogen totdat u klaar bent om ze te planten bent.
 2. 2
  Kies een plek om de hop te planten. Scout uit een gebied in uw tuin die ten minste 6-8 uur direct zonlicht per dag krijgt. Naast moeten veel van de zon, hop vereisen de volgende voorwaarden te gedijen:
  • Volop verticale ruimte. Hop groeien op bines die rek 25 meter of langer in de lucht. U kunt kiezen voor een beplanting plek in de buurt van uw huis, dus je zult in staat zijn om een ​​hoog hekwerk tegen het dak leunen. Indien u liever geen gebruik maken van uw dak om het faillissement van de ranken, kan de tralies in plaats daarvan worden gestut tegen een stevige paal of een andere structuur dicht bij de tuin.
  • Goed doorlatende grond. Kies een plek die een goede afwatering heeft, als je ziet vaak water zich over een gebied na een zware regen, dat betekent dat de bodem daar niet goed uitlekken.
 3. 3
  Verkrijg de beplanting bed klaar. Meet het gebied waar u wilt de hop te planten, en gebruik maken van een tuin hark en schoffel of een bodem helmstok te breken van de bodem. Het moet los zijn, zonder grote klonten of dichte plekken. Verwijder stenen en stokken uit de omgeving en trek alle onkruid bij de wortel.
  • Bemesten van de bodem door harken in sommige mest, beendermeel, bloedmeel of compost thee. Deze helpen planten groeien gezond en sterk door het verrijken van de bodem met voedingsstoffen mist.
  • Zorg ervoor dat de bodem is los en bevrucht op een diepte van minstens een voet.

Planten en verzorgen van de hop

 1. 1
  Mound de bodem. Maak een heuvel voor elke wortelstok wordt u planten. De terpen moeten worden gespreid over 3 meter uit elkaar, zodat de hop hebben genoeg ruimte om te groeien.
 2. 2
  Plant de hop. Graaf een 4-inch gat in elke heuvel. Plant de wortelstokken horizontaal, met de wortel naar beneden. Grafheuvel bodem over de wortelstokken en losjes inpakken beneden, dan bedekken met stro of een lichte mulch om onkruid groei te remmen. Houd de grond vochtig consequent totdat de hop begint te ontkiemen.
 3. 3
  Train de ranken. Wanneer de hop ontstaan ​​en groeien ongeveer 6 centimeter, die ze nodig hebben "getraind" om het latwerk u gebruikt om hen te helpen verticaal groeien om. Plaats het latwerk bij de planten en ze zachtjes wikkel rond zijn basis.
  • Blijven trainen van de hop voor een paar dagen. Na een tijdje, zullen ze beginnen met het kweken van de klok mee rond het latwerk op hun eigen.
  • Als sommige van de scheuten die ontspruiten kijken beschadigd of zwak is, verwijder ze, in plaats waardoor ze nemen ruimte in op het latwerk. Elke wortelstok moet produceren tussen 4 en 6 gezonde ranken.
 4. 4
  Knip de ranken. Na een paar maanden van groei, trim de bladeren van de bodem 4 voeten van de ranken. Dit voorkomt dat de planten beschadigd raakt door ziekten of schimmels die in de bodem aanwezig zijn.
 5. 5
  Zorg voor de planten. Zoals de ranken beginnen te groot en sterk te groeien, houdt de grond om hen heen gewied. Water de hop elke dag zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Blijven de zorg voor de hop op deze manier tot de late zomer, wanneer het tijd is om ze te oogsten.

Oogsten en drogen van de hop

 1. 1
  Onderzoek de kegels. In de late zomer, wanneer het tijd is om de hop te oogsten, onderzoekt de kegels op de ranken te zien of ze rijp zijn. Hoop kegels zijn rijp als ze droog en papierachtige, aromatische, veerkrachtig, en gevuld met gele lupulinepoeder. Test een door het kraken van het openen om te zien of het rijp is.
  • Hopbellen die zijn zwaar en groen zijn nog niet klaar. Wees geduldig, je hop misschien niet rijpen tot de vroege herfst.
  • Niet kegels laten op de wijnstok tot ze bruin worden.
 2. 2
  Plukken de rijpe hopbellen. Voorzichtig te draaien uit de rijpe hopbellen als ze rijpen. Sommigen zullen sneller dan anderen rijpen, dus laat degenen die nog tijd nodig hebben.
  • U kunt een ladder gebruiken om de hopbellen die buiten bereik halen.
  • Als het lijkt dat alle hop rijpen in een keer, en u liever geen gebruik van een ladder, snijd de bines op hun bases. Leg ze plat en trek de kegels.
 3. 3
  Droog de ​​hop. Plaats rijpe hop op een vlakke ondergrond uit de buurt van zonlicht. Zorg ervoor dat ze nog maar een laag diep. Zet een ventilator en laat het overwaaien van de hop voor een paar uur. Flip hen over en verder drogen ze aan de andere kant. Verder drogen en het wegknippen van de hop tot er geen vocht achtergelaten op hun oppervlak.
  • U kunt ook uw hop te slaan in een papieren zak op een koele, donkere en droge plaats om ze te laten drogen in de loop van een paar weken.
  • Check home-brouwen websites voor hop-drogen kits die het proces sneller te maken.
 4. 4
  Bewaar de hop. Hop moeten worden opgeslagen in luchtdichte opslag van voedsel zakken in de koelkast. Indien u niet zullen gebruiken voor een tijdje, kan je ze invriezen.

De zorg voor de planten na het oogsten

 1. 1
  Bezuinigen de ranken. Wanneer de oogst voorbij is, snijd ze terug tot ongeveer 3 meter. De eerste vorst zal hen doden, waarna u ze verder terugsnoeien en bedek ze met een dekzeil of andere beschermende hoes voor de rest van de winter.
 2. 2
  Herleven de hop planten in het voorjaar. Gebruik een schep om de wortelstokken te ontdekken en terugsnoeien van de wortels op elk een. Bemesten van de bodem rond hen en hoop deze losjes in 1-voet van de heuvels. Voeg een laag mulch en bevochtig de grond met water tot de hop planten ontkiemen opnieuw.

Tips

 • Als je het planten van meer dan een variëteit aan hop, plant ze ongeveer 5 meter uit elkaar. Net rassen kunnen dichter bij elkaar worden geplant.