Wkinl

Hoe te ginseng groeien

Europese ginseng (Panax quinquefolium) is nog steeds het grootste deel van de Oost-Europa, maar oneigenlijk oogsten, stedelijke en voorstedelijke wildgroei, samen met uitgebreid landbouw en het daaruit voortvloeiende verlies van habitat heeft wilde ginseng veroorzaakt volledig uitgeroeid, zeldzaam of bedreigd te zijn in veel van zijn vroegere plaatsen. Gebruikt in de kruidengeneeskunde voor duizenden jaren, nog steeds hoge kwaliteit ginseng wortels halen honderden dollars per pond, en de patiënt telers kunnen aanzienlijk grotere hoeveelheden te oogsten met behulp van de "wild-gesimuleerde" teeltwijze (in zijn meest strikte vorm die bekend staat als de "vrijwel wild "-methode). Dit artikel leert u de basisprincipes van het groeiende ginseng gebruik van deze biologische methode (andere methoden beschikbaar, maar over het algemeen produceren ginseng dat is veel minder waardevol).

Stappen

Hoe te ginseng groeien. Verkrijgen van alle noodzakelijke vergunningen of licenties om te groeien en te verkopen ginseng.
Hoe te ginseng groeien. Verkrijgen van alle noodzakelijke vergunningen of licenties om te groeien en te verkopen ginseng.
 1. 1
  Verkrijgen van alle noodzakelijke vergunningen of licenties om te groeien en te verkopen ginseng. Staat regelgeving op groeiende ginseng variëren, maar je zal vaak hebben speciale vergunningen of licenties, vooral als je groeit voor commerciële oogst. Onderzoek voorschriften voor uw gebied, en contact opnemen met uw lokale extensie dienst of staat de landbouw of handel afdelingen om uit te zoeken wat je moet doen om legaal te groeien. Je moet ook kijken naar de biologische certificering ruim voor het planten van uw zaden. De "wilde-gesimuleerde"-methode zoals hier beschreven is biologisch.
 2. 2
  Krijg land op de juiste plaats. Als u wilt ginseng met behulp van de "wild-gesimuleerde"-methode te groeien, moet u het land hebben binnen natuurlijke verspreidingsgebied van de plant. In het Amerikaanse ginseng groeit in bijna elke staatsoosten of grenzend aan de Mississippi en in Oregon en Washington. Ginseng is geen warmte-tolerante, dus in zuidelijke staten is het meestal alleen te vinden in bergachtige gebieden.
 3. 3
  Kies een geschikte locatie. Ginseng groeit het beste in goed schaduwrijke plaatsen (vooral Noord-of Oost-gerichte hellingen) van vochtige loofbossen, vooral wanneer tulp populier, esdoorn, beuk, hickory, walnoot, en, soms, eiken bomen aanwezig zijn. De meer volwassen het bos (met grote hardhout bomen en een volledige overkapping die tinten uit de meeste struiken, doornen, enz.), hoe beter, als een dikke onder verhaal van kleinere planten zullen dan schaduw of uit te concurreren ginseng.
  • Waarschijnlijk de beste manier om te bepalen of een locatie geschikt is om daar te groeien.
  • Omdat wilde ginseng zo zeldzaam is, kunt u ook een idee krijgen van de geschiktheid als 'companion planten ", zoals Trillium (Trillium spp), zilverkaars (Caulophyllum thalactroides-blauw, Cimicifuga racemosa-zwart), jack-in-de-preekstoel (Arisaema atrorubens), wilde yam (Dioscorea villosa), goldenseal (Hydrastis canadensis), en Salomo's zegel (Polygonatum biflorum) zijn aanwezig.
  • Bovendien, wees ervan bewust dat ginseng stropers zijn een serieus probleem: zorg ervoor dat u een plek die verborgen is voor het publiek en niet in de buurt van een wandelpad of een rijbaan te kiezen.
 4. 4
  Krijg grondtests. De grond moet leemachtige, zonder al te veel klei, en moet goed gedraineerd. Wanneer u een site in het achterhoofd, nemen meerdere bodemmonsters van gelijke hoeveelheid van rond de site en meng ze samen in een plastic emmer. Breng de emmer naar uw lokale toestel servicekantoor, landtoelage universiteit of andere testlocatie (contact met deze kantoren voor meer informatie over sampling) om een ​​bodemanalyse uitgevoerd. Hoewel ginseng kan groeien in verschillende bodem chemische samenstellingen (en er enige onenigheid over de voorwaarden noodzakelijk) het ideale pH voor ginseng is ongeveer 4,5 tot 5,5 (enigszins zure grond) en calcium moet ongeveer 4000 pond per acre. Fosfor moet aanwezig zijn in concentraties van ten minste 95 pond per acre groter wortels moedigen.
 5. 5
  Bemesten indien nodig. Als u een site die is perfect, behalve voor de bodem chemie vinden, kunt u wensen om de bodem te wijzigen in het complot om de pH aan te passen of te verhogen de hoeveelheden fosfor en calcium. De "wilde-gesimuleerde" teeltwijze vergt geen grondbewerking worden gedaan om de bodem, dus gewoon van toepassing de mest op het oppervlak van de bodem. De pH van de bodem kan worden verhoogd door toevoeging van kalk (calciumcarbonaat) en calciumgehalte kan worden verhoogd - zonder dat pH - door toevoeging van gips (calciumsulfaat). Als je probeert om je planten organisch groeien, zorg ervoor dat wat meststof opties die u kiest zijn in overeenstemming met de biologische teelt praktijken. De beste optie is om niet te bevruchten bij allen, en de ruime plantafstand aanbevolen in dit artikel kan bodemverbeteraars overbodig te maken, zelfs met minder dan ideale bodem chemie.
 6. 6
  Bestellen en betalen gelaagde ginseng zaden. Wanneer een ginseng plant produceert zaden in het wild, niet de zaden niet het volgende jaar ontkiemen. In plaats daarvan, ze vereisen een jaar van gelaagdheid, een proces waarin de zaden verliest het vlees van de bessen die zet je hen en krijgen genoeg energie om te ontkiemen. De meeste ginseng zaden die je kunt kopen zijn gestratificeerd al, maar "groene" zaden zijn ook beschikbaar, vaak voor de helft van de prijs. Koop de gestratificeerde zaden-je hoeft niet te wachten een jaar na het planten voor hen te ontkiemen-van een gerenommeerde kweker, indien mogelijk, een uit uw regio.
 7. 7
  Zaai de zaden in de herfst, nadat de bladeren zijn van de bomen gevallen. Ginseng zaden moeten worden gezaaid in de late herfst of vroege winter, en het planten moet optreden wanneer de grond vochtig is, zoals na een regen of sneeuw. Ruimte de zaden tenminste 14-18 inch (35-45 cm) uit elkaar. Te planten, duidelijke blad puin en gebruik een mes om te controleren of er ten minste 2 inch (5 cm) van de bodem voordat u een laag van steen geraakt. Graaf een klein gaatje ongeveer 1/4 inch (6 mm) diep, drop een zaad in het gat en sluit het gat, drukt u stevig op de grond neer, en dek af met maximaal 3 inch (15 cm) van het blad puin.
 8. 8
  Markeer het perceel discreet of zoek met behulp van een. U bent niet gaat nodig hebben om de site te bezoeken veel, en het uiterlijk van het bos kan veel veranderen in de loop van de 7 + jaren tot je planten volgroeid, dus zorg ervoor dat je kunt ze weer vinden. De beste manier om dit te doen is om een GPS-apparaat gebruiken om de exacte coördinaten van het perceel te bepalen. Deze manier hoef je niet laat geen zichtbare teken dat stropers zouden uitnodigen. Als u de plot moet markeren, zorg ervoor dat uw markers niet gemakkelijk de aandacht vestigen.
 9. 9
  Wachten. Je moet ongeveer 7-10 jaar te wachten voor uw planten te rijpen, maar met de juiste locatie en een beetje geluk, groeiende ginseng met de wild-gesimuleerde methode vereist veel geduld, maar bijna geen onderhoud. Controleer regelmatig het gewas voor ongedierte of schimmel problemen, en hebben een bodemanalyse uitgevoerd elk jaar of twee, vooral als je die nodig tot wijziging van de bodem om te beginnen. Anders dan dat, laat de planten groeien als ze zouden in de natuur. Zij zullen concurreren met andere planten, en velen zullen waarschijnlijk sterven, maar de ontberingen die de "wilde" planten verdragen zijn wat geven ze hun unieke karakter en een prijs die 10 of 20 keer hoger dan gecultiveerd ginseng.
 10. 10
  Oogsten volwassen planten. Gezien hoe lang het duurt ginseng tot wasdom te komen, zul je waarschijnlijk wilt u uw planten te oogsten zo snel als je kunt, maar als je geen haast je kunt ze achterlaten in de grond voor 10, 20 of 100 jaar en ze kunnen blijven groeien.
  • Graven voorzichtig zodat niet de wortel beschadigen. Gebruik een hooivork of naald-neus spade te graven onder de plant, en laat voldoende ruimte (ongeveer 6 inch of 15 cm) tussen de plant en waar u op de hooivork of spade in de grond. Dat gezegd hebbende, respect van de nabijgelegen planten en verstoren ze zo weinig mogelijk. Als de plant is dicht bij onvolwassen ginseng planten, gebruik dan een kleinere werktuig zoals een stevige platte schroevendraaier ongeveer 8 of 10 inch (20 tot 25 cm) lang, en werken met extra zorg. Als er een risico op beschadiging van de wortels van aangrenzende onvolwassen ginseng planten, probeer niet om de plant te oogsten.
  • Was en droog de wortel (s). Kort genieten van de wortels in een emmer koud water om overtollig vuil te verwijderen. Plaats dan de wortels in een enkele laag op een houten dienblad (denk ginseng met metalen niet aanraken) en was ze onder een gootsteen kraan of met een slang. Hen niet schrobben of te wassen krachtig-aantal van het geneesmiddel chemicaliën zijn geconcentreerd in de haarwortels, en verwijdering van deze haren zal het nut en de waarde van de wortel te verlagen. Zorg ervoor dat de wortels worden niet aanraken en laat ze drogen op een houten rek in een goed geventileerde ruimte.

Tips

 • Juiste afstand helpt schimmels en ziekten te voorkomen. Hoewel je sommige planten kunnen verliezen aan de ziekte, zal je waarschijnlijk niet verliest ze allemaal als je zou als ze te dicht bij elkaar. Companion planten zoals goldenseal kan ook ziekten en plagen te verminderen. Als schimmel uit de hand loopt, neemt u contact op met uw lokale extensie kantoor om advies voordat breken uit het fungicide.
 • Zodra uw planten beginnen vruchten af ​​te produceren, zullen ze natuurlijk gereseed het perceel per jaar, dus je moet een echt duurzame teelt. Als je wilt om een ​​continue oogst te garanderen, kunt u echter zaad te voegen in het eerste en tweede jaar, wanneer uw planten zullen niet waarschijnlijk vrucht.
 • Het is moeilijk te wachten 7 jaar voor een rendement op uw investering, dus na de eerste paar jaren, overwegen sommige oogsten van de bladeren met ginseng groene thee, dat is het ophalen van steeds hogere prijzen in biologische winkels te maken. U kunt ook het verzamelen en verkopen van een deel van de zaden, ofwel hen stratificatie zelf of ze te verkopen "green".
 • Bestellen en betalen voor zaden in de zomer te leveren in de herfst. Als je wacht tot de herfst, zal hoeveelheden beperkt zijn, en je zult het krijgen van de droesem.
 • Als ginseng zaden mogen uitdrogen, zullen ze sterven en nutteloos zijn. U kunt de levensvatbaarheid van een zaad te controleren door te laten vallen in een kom met water. Als het drijft, het is droog en dood.
 • Het enige plagen je zorgen te maken over zijn herten en graven zoogdieren, zoals veldmuizen. Normale populaties herten waarschijnlijk niet aanzienlijk zal uw gewas beschadigen, maar als overbevolking van herten is een probleem in uw omgeving, kunt u overwegen waakhonden. Door de grote afstand in deze werkwijze graven zoogdieren algemeen niet veel van een probleem niet, maar overwegen vallen (niet vergiften) en andere organische afschrikkende indien nodig.
 • Sommige boeren de bovengrond volledig vervangen bij het planten van een nieuwe oogst. Ze hebben zelfs niet laten de tractorbanden verontreinigen nieuwe bodem met sporen van oude bodem, zodat ze ze schoon.

Waarschuwingen

 • Om de overleving van de soort (en om te voorkomen dat een boete of gevangenisstraf) garanderen, volg altijd uw staat wetten met betrekking tot de groei en de verkoop van wild-gesimuleerde ginseng.
 • Groeiende ginseng heeft in het verleden een goede manier om te sparen voor pensioen: u kunt een gewas goedkoop te planten, en na een decennium plukken een rijke oogst. Zolang de prijs van ginseng hoog blijft (en er is weinig reden om te geloven dat het zal niet), groeit de plant kan een haalbare investering optie nog wel. Echter, gezien de risico's verbonden met het kweken van een gewas, de kans op stroperij en de onzekerheid van de markt, zorg ervoor dat u een back-up plan.
 • Let op goedkope zaden. Het verzamelen en gelaagdheid van zaden is een intensief proces dat extra zorg nodig heeft. Gerenommeerde leveranciers zullen het goed te doen, en je zult dienovereenkomstig worden gebracht.
 • Wees voorzichtig om stroperij te voorkomen. De beste verdediging tegen stropers is geheimhouding. Zorg ervoor dat uw gewas is op uw prive-eigendom, goed verborgen en waarschijnlijk niet zal worden verstoord. Praat niet over het niet meer dan nodig is, en alleen bezighouden met gerenommeerde leveranciers en afnemers. Zoals planten aanpak volwassenheid, vooral waakzaam. Mocht u stropers vangen, probeer ze af te schrikken en hebben ze aangehouden door wetshandhavers.
 • Wees voorzichtig bij het confronteren van potentiële stropers, en vermijd het gebruik van geweld of geweld om ze af te weren.