Wkinl

Hoe maak je een bed netjes

Het maken van uw bed netjes kunt uw dag beginnen op de rechter voet en kan je het gevoel meer helder en georganiseerd. Als je wilt weten hoe je een bed, alles wat je hoeft te doen is de lakens op het bed op de juiste manier en versier met eventuele versieringen als je hebt net je bed te geven een speciaal tintje. Als je wilt weten hoe je een bed netjes te maken in slechts een paar minuten, volg gewoon deze eenvoudige stappen.

Stappen

Hoe maak je een bed netjes. Zet een bed ruche over de boxspring (optioneel).
Hoe maak je een bed netjes. Zet een bed ruche over de boxspring (optioneel).

Bescherm uw bed

 1. 1
  Zet een bed ruche over de boxspring (optioneel). Een bed ruche, ook wel een volant, zal helpen om stof te houden van het verzamelen van onder het bed, terwijl het verstrekken van een decoratief accent. Het bed ruche gaat op de top van de boxspring, die de boxspring en het frame bed. Het vereist geen wassen zo vaak als platen, maar het moet worden gewassen van tijd tot tijd.
  • Niet alle bedden hebben of hebben dit. Als de jouwe heeft een extern frame dat dit doel dient, of als het bed of waterbed een kapitein, deze stap overslaan.
 2. 2
  Doe de matras (optioneel). Uw matras is een beschermend omhulsel, dat gaat op de top van uw matras. Het voegt ook een lichte kussen om het bed. De matras moet worden aangebracht voor de grootte van uw matras. Instoppen de bovenste twee hoeken van het matras, en vervolgens de onderste twee hoeken.
  • Strijk het uit, het runnen van uw handen naar buiten vanuit het midden, om eventuele plooien of rimpels te verwijderen.

Bed opmaken

 1. 1
  Zet de gemonteerde onderste laken op zijn plaats. Een hoeslaken heeft een elastische lopen langs de rand, dat helpt om het plat op het matras. Zorg ervoor dat het blad overeenkomt met de grootte van de matras, of het een volledige, tweeling, koningin, of een kingsize matras, zodat het precies past op zijn plaats. Hier is hoe je op het hoeslaken:
  • Trek eerst het vel over de bovenste twee hoeken van het bed.
  • Vervolgens trek en gladstrijken van de andere twee hoeken, trekken de laken over een onderste hoek, en dan de andere.
  • Blijf gladstrijken het blad en stop het in de bodem van de matras, net boven de boxspring. Het moet netjes passen als het de juiste maat.
  • Soms kan het lastig zijn om alleen op een hoeslaken. Krijg de hulp van een vriend of familielid, zodat ieder van u twee hoeken tegelijk aan te pakken.
 2. 2
  Spreid het bovenste vel over de hoeslaken. De bovenlaag is niet voorzien maar idealiter de kleur van de aangebrachte plaat. Spreid het vel gelijkmatig over het bed, met de afgewerkte kant naar beneden. Laat de extra lengte van de plaat vallen gelijkmatig over de zijkanten van het bed.
  • De bovenrand moet de bovenkant van de matras raken, en de onderste rand moet overhangen het einde van het bed.
 3. 3
  Plooi het einde van het bovenvel in de matras. Steek de onderzijde van het bovenste vel in de matras totdat deze goed tussen de matras en de boxspring.
 4. 4
  Maak hoeken ziekenhuis met de onderste hoeken van het bovenste vel. Pak de onderste rand op een benedenhoek en houd het uit. Tuck in wat overblijft opknoping neer op de hoek, dan laat de rand vallen en stop het in ook. Dit zal een verticale vouw bekend als ziekenhuis hoek maken. Herhaal dit proces voor de andere benedenhoek.
  • Sleepboot stevig op het blad van een knus en glad oppervlak te creëren.
 5. 5
  Steek de zijkanten van het bovenvel in de zijkanten van de matras. Houd stopte ze in totdat het bovenste vel probleemloos onder de matras past.
 6. 6
  Spreidde een deken over het bovenste vel. Lijn de lange zijden de lange zijde van de matras. Het boveneinde van de deken moet ongeveer 8 tot 10 cm van de bovenkant van het bed. Het moet ook gelijkmatig overhangen aan de zijden van het bed.
 7. 7
  Maak hoeken ziekenhuis met de onderkant van de deken. Plooi de onderste hoeken van de deken in de matras, net zoals je deed met de onderste hoeken van het bovenste vel. Zorg ervoor dat niet te verfrommelen de randen.
 8. 8
  Instoppen de deken helemaal langs beide zijden van de matras. Stop het in beide kanten tot je een glad oppervlak hebt gemaakt.
 9. 9
  Vouw het bovenste vel op de bovenste rand van de deken. Vouw over een voet van het bovenste vel over de deken. Nu de goede kant van dit blad toont. Strijk het bovenste vel, en instoppen beide kanten in de de zijkanten van de matras.
  • Nu kunt u beslissen of u wilt instoppen de bovenste hoeken van het bovenste vel of alleen de onderste twee. Als u vaak gebruik maken van het bed, dan gewoon stopte in de twee onderste hoeken zal het beste zijn omdat plooien in alle vier de hoeken zal het moeilijk maken om in het bed. Maar als het bed zelden wordt gebruikt en is in de logeerkamer, dan kan dit een goede keuze zijn.
 10. 10
  Zet de sprei over het bed. Zorg ervoor dat beide partijen gelijk zijn gedrapeerd over het bed. U hoeft niet te plooien in de sprei.
 11. 11
  Leg twee kussens op het bed. Doe kussenslopen op, dan is de kussenhoezen. Fluff de kussens en leg ze op de top van het bed. De kussens moeten overeenkomen in grootte. Als het bed is een kingsize bed, kunt u zelfs overwegen om in drie kussens, zodat de ruimte wordt gevuld.
  • De kussens moeten zitten aan de top van het bed.

Versier het bed

 1. 1
  Versier met een warme dekbed. Verspreid het dekbed uit gelijkmatig over het bed. Ren je handen door het midden, het verwijderen van rimpels of plooien. U hoeft niet te plooien in een dekbed - gewoon laten hangen gelijkmatig uit de zijkanten van het bed.
 2. 2
  Versier met extra kussens. U mag alleen maar de twee kussens te slapen, maar je kunt een paar kleine decoratieve kussens toe te voegen aan het bed geven een leuke touch. U kunt maar liefst vijf of zes decoratieve kussens toe te voegen, zolang ze passen en past comfortabel op het bed.
  • Schik ze op de oorspronkelijke kussens, zodat ze een nieuwe rij.
 3. 3
  Voeg wat opgezette dieren. Het toevoegen van een paar opgezette dieren kan een leuke manier om uw bed geven wat persoonlijkheid, vooral als je jonger bent zijn.

Tips

 • Gebruik bladen die groot genoeg zijn dat ze niet untucked zullen komen en trek terwijl u slaapt. Dit maakt het bed comfortabeler om in te slapen en makkelijker om weer de volgende ochtend make-up.
 • Instoppen lakens en dekens stevig en soepel, het verwijderen van plooien of rimpels. Plooien zowel ongemakkelijk en onooglijk.
 • Als u gebruik maakt van bijna-vierkant, kingsize lakens, en kan niet bepalen welke randen kanten versus top / bottom, neem een ​​paar minuten een keer aan elke rand te meten, en maak de randen kortere lengte van de boven / onder. Voeg een kleine, discrete markering op de nieuw vastgestelde onderkant met een permanente marker, aangezien dat de rand die moet worden opgeborgen in en onzichtbaar. Als alternatief, als het blad is gezoomd en omzoomde randen, maak de randen gezoomd de boven / onder en de omzoomde randen van de zijkanten.
 • Matras pads zal helpen uw bed en kussens te beschermen, zodat ze langer meegaan, evenals het weren van allergenen en astma-inducerende deeltjes zoals stof dat er misschien te verzamelen.
 • Zorg ervoor dat uw lakens zijn de juiste maat voor uw bed. Er is niet veel verschil tussen een volledige bovenste vel of een koningin bovenste vel, maar het is problematisch voor een hoeslaken.
 • Het plaatsen van de vlakke plaat met de bedrukte kant (of de gladde kant van de zoom op een solid-gekleurde vel) laat beneden de gezoomd bovenrand over de deken of dekbed met de ruwe rand weg van het gezicht van de slaper te worden gevouwen. Het biedt ook een mooier bed die het mogelijk maakt beide zijden van bedrukte vellen te verschijnen wanneer het bed weer wordt ingeschakeld voor binnenkomst.
 • Als je een klein dekentje je kunt het op de top van de kussens. Het zal uw kussens blijven netjes totdat het tijd is voor u om te gaan slapen.
 • Bedenken voordat hij op die tweede blad. De praktijk van het gebruik slechts een dekbed of dekbed zonder een laken maakt dagelijks opmaken van de bedden een beetje eenvoudiger, maar dat blad is andere doeleinden: het beschermen van de huid van de slaper uit ruwe dekens en covers, het houden van dekens en dekbedden schoner, en het toevoegen van een beetje extra laag van warmte. Het is een stuk makkelijker om regelmatig wassen van een vel dan het is om dekens en dekbedden wassen, en het dekt langer mee als ze schoon worden gehouden en minder witgewassen.
 • Ruim je kamer. Het zal de moeite die u ino maken van uw bed accentueren. Aan de andere kant, je bed elke ochtend. Maakt niet uit hoe schoon alles in de kamer is, zal het er slordig als je een onopgemaakt bed.

Dingen die je nodig hebt

 • Bed met boxspring en matras
 • Stof ruche / volant (optioneel)
 • Matras en onder-case kussenslopen (optioneel)
 • Linnengoed - Bottom, bovenlaken, kussenslopen
 • Covers - Dekens, dekbedden, of dekbed / dekbed
 • Day cover / sprei
 • Hoofdkussens