Wkinl

Hoe je raam fans gebruiken voor thuis koeling

Elektrische ventilatoren kan een goedkope, aarde-vriendelijk alternatief voor aanvulling of zelfs vervanging van airconditioning zijn. De beste toepassing voor raam fans is in gebieden en seizoenen als het warm overdag en koel en droog 's nachts. Het doel is om 's nachts met behulp van buitenlucht, die kunnen vertragen of zelfs te elimineren het inschakelen van de airconditioner gedurende de dag wanneer het venster fans worden verwijderd van het huis te koelen met venster fans. Aangezien deze methode maakt gebruik van elektriciteit 's nachts in plaats van tijdens piekgebruik tijdens de dag, kan het ook helpen in gebieden waar elektriciteit blackouts. Om venster fans te gebruiken voor thuis-koeling, volgt u deze richtlijnen.

Stappen

Hoe je raam fans gebruiken voor thuis koeling. Evalueren of uw situatie geschikt is voor deze manier van koelen is.
Hoe je raam fans gebruiken voor thuis koeling. Evalueren of uw situatie geschikt is voor deze manier van koelen is.
 1. 1
  Evalueren of uw situatie geschikt is voor deze manier van koelen is.
  • Als de temperatuur onaangenaam warm en / of vochtig zijn zowel overdag als 's nachts, dan is deze methode niet geschikt is voor u. Als dit slechts het geval gedurende de dag, kan een raamventilator succes worden gebruikt om de temperatuur omlaag te brengen nachts.
  • Als je woont in een zeer vervuilde omgeving, met behulp van een raam ventilator zal dit binnen vervuiling trekken.
  • Raamventilator ventilatie wordt niet aanbevolen voor mensen zonder adequate raam schermen, zoals insecten of dieren door de open ramen kunnen voeren. Muggen en andere kleine insecten vaak in dwars door raam schermen, dus wees bereid om te accepteren dat of doen deze methode niet gebruiken.
  • In hoge ruimten, ramen van buitenaf bereikbaar zijn waarschijnlijk ook worden gebruikt als een middel om toegang door criminelen.
  • Geluiden van buiten het huis zal ook harder binnen met het raam open, hoewel het geluid van de ventilator kunnen sommige van deze maskeren.
 2. 2
  Kies je fan (s). Idealiter zou elke ventilator zijn de grootste die past binnen het venster. Vermijd fans die te groot zijn voor het venster, als plaats ze in de buurt van het raam, buiten het raamkozijn, resulteert vaak in hun omvallen. Uw huis moet een ongeveer zelfs capaciteit waait naar binnen als naar buiten (gezien het feit dat kleinere, minder krachtige ventilatoren moeten worden geteld als een deel van een ventilator voor de berekening). Als u een ongelijke capaciteit die niet kunnen worden afgewogen, is het beter om meer waait naar binnen, als dat een lichte positieve druk in de woning, die voorkomt dat het dragen van stof en insecten in wanneer de deuren worden geopend en stopt "slechte lucht" vanaf creëert krabbelen schoorstenen.
 3. 3
  Beslissen over de plaatsing van venster fans. Dit zal ook bepalen welke fans zal waaien naar binnen en die naar buiten. Er zijn veel overwegingen hier:
  • Blaas naar binnen op de coolste zijden van het huis. Dit zal typisch de zijkanten in de schaduw.
  • Werk samen met de overheersende windrichting, wijzend fans in dezelfde richting als de wind waait, in plaats van het bestrijden van de wind. Op dagen dat de wind sterk genoeg is, kan je niet eens nodig de fans.
  • In een single-verhaal vlak, regelen fans naar binnen aan de ene kant van het huis en naar buiten te blazen aan de andere kant, met de deuren geopend in tussen voor een maximale luchtstroom.
  • Voor multi-verhaal huizen, een andere optie is om het feit dat de warmte stijgt naar de luchtstroom te helpen door te blazen koele lucht in de onderste verdiepingen en warme lucht uit de bovenste verdiepingen, met inbegrip van de zolder (met de zolder deur gebruiken links openen indien mogelijk ).
  • Vermijd waait naar binnen in de buurt van vuilnisbakken of parkeerterreinen, waar dampen en geuren van het huis mag betreden. Luchtinlaat in de buurt van bomen of planten geeft vaak aangenaam ruikende lucht, tenzij pollen vormt een probleem.
  • Fans waait naar binnen naar een koelkast / vriezer kan koele lucht blazen sneller dan normaal (indien open), waardoor de belasting van het apparaat vergroten, dus vermijd deze.
  • Houd in gedachten dat een naar binnen waait fan losse papieren kunnen verstoren, dus vermijd deze gebieden als een kantoor aan huis, of veilige opslag van alle documenten eerst.
  • Vermijd het plaatsen van naar binnen waait venster fans boven waardevolle voorwerpen, zoals een antiek bureau of dure oosterse deken, om waterschade te voorkomen.
  • Kamers met ventilatoren waait naar binnen zullen beide lijken koeler (te wijten aan de verhoogde circulatie) en zal sneller afkoelen dan kamers met ventilatoren uitblazen.
 4. 4
  Plaats fans in windows. Sluit het venster zo strak mogelijk om de ventilator om het op zijn plaats houden en te voorkomen dat lokaal verkeer. Lokaal verkeer is waar dezelfde lucht geblazen door de ventilator gaat dan terug rond de ventilator en wordt teruggezogen in, het herhalen van de cyclus voor onbepaalde tijd. Dit enkel resulteert in de motor opwarming van de lucht.
 5. 5
  Masker venster gaps grenzend aan de ventilator. Als de ventilator blaast naar binnen, zal de lucht willen terug uit te gaan rond de ventilator te wijten aan een lokale drukverhoging. Het plaatsen gordijnen of zelfs papier aan de zijkanten van de ventilator werkt wel in dit geval, aangezien zij worden afgezogen naar het vensterscherm. Fans naar buiten blazen zijn moeilijker te maskeren, zoals de lucht om hen heen zal willen naar binnen blazen. Je kan papier of karton te plaatsen aan de buitenzijde van het raam, als het toegankelijk of tape beneden aan de binnenkant. Of, kan u ervoor kiezen om het maskeren overslaan in dit geval en in plaats daarvan te aanvaarden de lagere efficiëntie.
 6. 6
  Schakel venster fans wanneer het koeler is buiten dan binnen. Zet ze uit, verwijder de fans en de ramen sluiten wanneer het huis is koel genoeg om de voorspelde temperatuur overdag te compenseren. Een algemene vuistregel is dat de binnentemperatuur overdag het gemiddelde van de temperatuur overdag buiten en van binnen nachttemperatuur zal zijn. Dus, als je wilt om de binnenkant temperatuur laag te houden tot 70 graden F en verwachten een hoge van 80 graden buiten, moet u de binnenkant temp te verlagen tot 60 graden 's nachts. Dit zal variëren van huis naar huis, maar u kunt deze vuistregel gebruiken totdat je erachter de formule voor uw gebied. In dit voorbeeld zou de ventilatoren uitgeschakeld worden wanneer de binnentemperatuur gedaald tot onder 60.

Tips

 • Plaats naar buiten blazen fans zo hoog mogelijk, zoals in een tweede verhaal venster. Sinds hetere lucht stijgt in het huis, zal deze hogere fans de warmere lucht eerst te verwijderen.
 • Fans het verwijderen van ramen wanneer niet in gebruik helpt bij het handhaven van de juiste temperatuur, maar kan moeilijk zijn voor ouderen of andere personen. In dergelijke gevallen kunnen de ventilatoren worden achtergelaten in het venster. Echter, tijdens regen stormen, ventilatoren moeten worden als dat al mogelijk is om waterschade in de woning te voorkomen verwijderd.
 • Als een woning niet is gebouwd om de elektrische lading van de centrale lucht te behandelen, venster fans zijn minder waarschijnlijk overtax het elektrische systeem, aangezien ze minder wattage, het gebruiken tijdens de daluren, en het gebruik door het hele huis gelijkmatig te verdelen.
 • Sluit gordijnen of jaloezieën bij de fans tijdens de dag van het raam worden verwijderd, om zonne-energie te verminderen.
 • Deze manier van koelen kan het onaangenaam koel te maken binnen in de nacht. Draag warme kleding en gebruik een dikke deken in bed als dit gebeurt.
 • Als fan ventilatie is niet geschikt voor uw woning, kunnen fans nog steeds worden gericht op mensen in het huis, met de ramen gesloten, om de mensen direct te koelen. In dit geval moet u de fans uit te schakelen wanneer iedereen de kamer verlaat, omdat fans warmte produceren zonder enige overeenkomstige koelend effect als er niemand in de kamer is om te profiteren van de verhoogde luchtcirculatie.
 • Fan onderhoud:
  • Leaving fans op voor substantiële delen van de dag zal hun leven verkorten, vooral als ze worden achtergelaten in het venster tijdens regenbuien. Uitvoeren van onderhoud aan hen zal hun leven enigszins te verlengen, echter.
  • Werken niet een ventilator die niet goed werkt, vooral als de messen niet bewegen helemaal of je een brandgeur detecteren. Zo'n fan zou een brandgevaar opleveren.
  • Het meest voorkomende probleem is een gebrek aan smering. Een teken hiervan is de messen draaien langzamer, vooral bij het opstarten, dan wanneer nieuw en uiteindelijk niet roteren helemaal en maakt meer geluid. Als dit het probleem is, koppelt u de ventilator, verplaatsen naar een garage of andere ruimte, waar dampen geen probleem zal zijn, dan smeer het gebied rond de ventilator bladsamenstel aandrijfas. Het kan nodig zijn om het ventilatorhuis / veiligheid raspen of zelfs de fan blade assembly verwijderen, om deze, al een blikje WD40 (of equivalent) met een sproeilans staat zijn om de smeerpunten bereiken gemakkelijker. Draai de messen tijdens en / of direct na de smering om de olie gelijkmatig. Wees voorzichtig om te voorkomen dat spuiten olie (of als druppels) op de elektronica, zoals die rond de aan-uitschakelaar. Laat de ventilator zitten voor een paar dagen totdat het overtollige olie dampen verdampen. Gebruik deze ventilator naar buiten blazen aanvankelijk zodat eventuele resterende dampen worden geblazen buiten het huis.
  • Een ander veel voorkomend probleem is een elektrische storing - doorgaans een draad die los van een soldeer punt of andere aansluiting is gekomen. Als u er zeker met een soldeerbout, kunt u in staat om dit zelf te repareren. De schakelaar is de meest voorkomende ruimte voor dergelijke elektrische storing. Indien nodig, kunt u ook omzeilen de schakelaar, zodat de ventilator komt op wanneer aangesloten inch Dit zal betekenen dat u de mogelijkheid om meerdere ventilatorsnelheden gebruiken verliezen, natuurlijk.
 • Ventilator reinigen:
  • Fans hebben de neiging om vuil te maken in continubedrijf, het oppakken van vuil en stof van de lucht die ze circuleren. Dit dient in feite de functie van luchtzuivering, maar ook lelijk. Zij zullen oppikken vet indien gebruikt in de buurt van een keuken en gele rook teer als het gebruikt wordt in de buurt van rokers.
  • Haal de stekker van de ventilator om het schoon te maken, gebruik dan water, glazenwasser, of verdund afwasmiddel op een papieren handdoek. Als u een afwasmiddel, veeg deze daarna met een vochtige papieren handdoek. Nogmaals, moet u mogelijk de ventilator behuizing / veiligheid rooster verwijderen om bij de messen. Stel fans gereinigd met oplosmiddelen of reinigingsmiddelen om aanvankelijk uitputten, zodat eventuele dampen worden geblazen buiten het huis.
  • Een andere optie is om gewoon te verbergen de lelijke fans in windows in minder vaak gebruikte ruimtes, zoals een bijkeuken, tijdens het gebruik van nieuwe fans gebruikt in ruimten iedereen zal zien.
 • Ventilatoren produceren koelen op 3 manieren:
  • Door het koelere lucht van buiten naar binnen en duwen warmere lucht uit het huis. Dit is de belangrijkste focus van dit artikel.
  • Door op de warme, vochtige lucht in de buurt van een persoon weg en vervangen door koelere, droge lucht. Plafondventilatoren, bijvoorbeeld, koel in deze manier.
  • Door het verhogen van de verdamping van een vloeistof verdampingskoeling produceren. Om koele ruimtes, deze methode werkt alleen goed in gebieden met een lage luchtvochtigheid, zoals woestijnen. Bij koeling mensen, het werkt goed wanneer de mensen zijn natte of bezwete, zoals wanneer je uit de douche / bad / zwembad, of na overmatige inspanning.
 • Sommige veiligheidsdeuren gebruikt in hoge criminaliteit gebieden hebben schermen. Als de veiligheid deur dode is vastgeschroefd, kan het worden gebruikt als een veilige, beveiligde scherm aan de lucht laten inch Als een open haard ventilator wordt gebruikt als een hele huis ventilator om de lucht uitlaat, kan een route worden vastgesteld door middel kamers met openslaande deuren naar koelen het hele huis, zonder afbreuk te doen aan de beveiliging van het huis.
 • Je kan drastisch verhogen koelprestaties tijdelijk (~ 1 uur) door draperen en het veiligstellen van een ijskoude doorweekte natte handdoek over de naar binnen blazen ventilator. De lucht aangedreven door de ventilator zal gaan dan de handdoek, rekening met het koude water te laten verdampen. Grootte van de handdoek moet overeenkomen met de grootte van de ventilator, dus gebruik discretie (een strandlaken is waarschijnlijk veel te groot.) Ook bewust van mogelijke waterschade en elektrische gevaren; hoeft deze methode niet gebruiken als het water zal druppelen het stopcontact of netsnoer aansluiting.

Waarschuwingen

 • Wees bereid om een ​​10-20 graden F temperatuurbereik van dag naar nacht binnen te accepteren als u deze methode gebruikt als window fans zullen niet toestaan ​​om de binnentemperatuur te controleren zo nauw een airconditioning unit doet.
 • Heb fans niet achter in het venster tijdens regenbuien, zoals water kan in komen door het raam en schade aan de woning. Dit is vooral een probleem waar fans waait naar binnen. Daken met grote overstekken kan helpen om dit probleem te verminderen, vooral op de bovenste verdieping, behalve wanneer er een sterke wind.
 • Gebruik niet een defecte ventilator. Als de messen niet roteren op de juiste snelheid of je krijgt een brandlucht, trek de ventilator onmiddellijk. Anders kon je een brand die zou kunnen uitbreiden naar de gordijnen te krijgen.
 • Vermijd het gebruik van fans over kleine kinderen die hun vingers in de ventilatorbladen zou kunnen brengen. De roosters aan de voorkant en achterkant van een ventilator vaak genoeg in afstand voor een kind vinger, een pen of ander object ingebracht.
 • Wees voorzichtig met het snoer:
  • Niet knijpen met het raam of op te hangen over de vloer, waar het gevaar voor struikelen kan zijn. Indien nodig, gebruik dan een goed beoordeelde verlengsnoer, zodat het plat op de grond legt, tegen de muur, om deze reis gevaar te elimineren.
  • Heb snoeren niet draaien onder tapijt, want dit kan toelaten warmte op te bouwen om de verbranding temperaturen.
 • Zorgen fan kan niet vallen uit het raam.
 • Voorkomen dat fans te dicht bij de grond. 'S Nachts wordt dit overtollige vocht te brengen in het huis en schimmel problemen kunnen veroorzaken.
 • Het venster ventilator methode kan moeilijk op houten meubels, zoals dagelijkse temperatuur en vochtigheid variaties scheuren of kromtrekken kunnen veroorzaken.

Dingen die je nodig hebt

 • Window fans (hoe meer hoe beter, tot het totale aantal ramen in het huis). Er zijn eenheden speciaal ontworpen om te worden gelaten in het venster voor het seizoen, meestal met twee kleine ventilatoren, een methode voorzien om ze vast te zetten aan een venster, waterdicht, en verbijsterende aan de zijkanten en het maskeren rond de ventilator aan de lokale bloedsomloop te voorkomen. Velen bieden ook de mogelijkheid om de ventilator te keren zonder zich om te draaien van de ventilator. Box fans kunnen ook gebruikt worden in vensters, en zijn vaak krachtiger en makkelijker te verwijderen.
 • Verlengsnoeren gewaardeerd op of boven het wattage van de fans die u gebruikt (optioneel).
 • Binnen en buiten thermometers (optioneel).
 • Stopcontact timers aan fans en uit te schakelen automatisch op vaste tijden in (optioneel). Zorg ervoor dat deze timers zijn beoordeeld op of boven de ventilator wattage. Merk op dat het gebruik van elektrische timers nodig verlaten fans in de ramen de hele dag lang, die koelefficiëntie afneemt. (Ook als via een timer set fans waait naar binnen om iets eerder te starten en uit te schakelen iets later dan die naar buiten blazen om te voorkomen dat het creëren van negatieve relatieve druk in het huis.)