Wkinl

Hoe te hamsters fokken


Als het verantwoordelijk wordt gedaan, kan fokken hamsters zijn leuk en lonend, maar er zijn een paar regels en tips die je zou willen volgen om een ​​te voorkomen "Hammie-Ramp!" Zodra je hebt huizen gevoerd uit voor de hamsters-to-be, hier is wat te doen. Er zijn ook veel hamsters beschikbaar voor adoptie uit dierenasielen en redding dus misschien wil je op adoptie overwegen meer dan fokken.

Zorg ervoor dat u alleen fokken als je hamsters voor een tijdje hebben gehouden, hebben Syrische hamsters "teddybeer" hamsters niet noemen, hebben een plaats te leveren, en een goede reden om te broeden hamsters.

Stappen

Hoe te hamsters fokken. Beslissen wat voor soort hamsters u wilt.
Hoe te hamsters fokken. Beslissen wat voor soort hamsters u wilt.

Koop uw hamsters

 1. 1
  Beslissen wat voor soort hamsters u wilt. Syrische hamsters zijn goed voor de fokkerij, als je weet wat je doet - ze kunnen zeer moeilijk te fokken, want als de man en vrouw worden geïntroduceerd op het verkeerde moment, kan dit leiden tot de dood. Dwerghamsters wordt gedacht dat ze chagrijnig zijn, maar kan eigenlijk makkelijker te fokken. Houd in gedachten dat er veel meer rassen om uit te kiezen.
 2. 2
  Denk aan de kleur (en) van de hamsters u wilt fokken. In de genetica, zijn er dominante kleur genen en recessieve kleur genen. Het dominante gen, natuurlijk, zal een grotere kans van het optreden in de nakomelingen dan het recessieve gen hebben. Door de aanleg van een Punnett Square, kunt u de waarschijnlijkheid van de kleur van het nageslacht vast te stellen:
  R r
  r Rr rr
  r Rr rr

  Ervan uitgaande dat je een zwarte en witte hamster, RR is een dominante zwarte hamster, rr is een recessief witte hamster, en Rr is een hybride zwarte hamster. Een hybride draagt ​​het gen van zowel de dominante en recessieve, maar eerder recessief nageslacht.
  Als u fokken van een hybride en een recessieve [ie en rr rr], zoals in het voorbeeld, is er 50% kans dat een bepaalde nakomeling recessieve genotype rr voert [wit van kleur] en 50% kans dat een bepaalde nageslacht zal de hybride genotype Rr voeren [zwart van kleur].
 3. 3
  Ga naar een fokker om uw mannelijke en vrouwelijke te krijgen, dus je hebt een ruime keuze aan kleuren en soorten en kan de geschiedenis van de hamsters weten - In een dierenwinkel kunt u twee die broers en zussen zijn te krijgen, of zijn hybriden.
 4. 4
  Kijk voor hamsters die in goede gezondheid. Zorg ervoor dat hun ogen zijn helder en fel, hun vacht is glad en glanzend, en dat ze actief en geïnteresseerd in hun omgeving te kijken.

Verwelkomen uw hamsters huis

 1. 1
  U moet dit al weten: alleen ras als je een goede kennis van hamsters en hebben ze bewaard voor.
 2. 2
  Koop twee grote kooien (plastic bak kooien of aquaria zijn een enorm voordeel in de fokkerij) - Een kooi per hamster -. En vul de bodem met houtkrullen, megazorb, Carefresh etc Probeer zaagsel te vermijden, want dit komt in de ogen hamsters 'en kan invloed op hun ademhaling. Leveren de kooien met de volgende:
  • Koop een klein "hamster thuis" - dat is, een mini-huis, dat de binnenkant van de kooi kan worden geplaatst. Je kan vullen met papiersnippers of hooi.
  • Koop een hamster wiel (voor dwerghamsters, elke maat, voor Syriërs het moet meer dan 8 centimeter, en het moet plastic, geen draad te zijn), waterfles, etensbakje, hamster voedsel, Megazorb / Carefresh / houtkrullen (geen hooi of stro), traktaties, en iets anders dat je nodig zou kunnen hebben.
 3. 3
  Wanneer u brengen elk van uw hamsters huis, laat het minstens een dag van haar tijd alleen. Dit is om te helpen uw hamsters te assimileren en te wennen aan de nieuwe omgeving, zonder onderbreking. Het is het beste om te beginnen met het hanteren ze de dag nadat je ze mee naar huis.

Fokken uw hamsters

 1. 1
  Als uw hamsters zijn syrische hamsters, maar plaats ze bij elkaar als het vrouwtje bronstig is, dat is ongeveer om de 4 dagen.
 2. 2
  Plan uw hamsters fokken ongeveer 1 maand nadat u ze hebt gekocht.
 3. 3
  Plaats de twee kooien aan elkaar (side by side) voor een paar dagen, zodat ze kunnen zien en te wennen aan elkaar.
 4. 4
  Leg ze samen voor vijf minuten op de eerste paar dagen, dan tien minuten op de volgende dagen.
 5. 5
  Zet het vrouwtje in de kooi van het mannetje, of in neutraal gebied (dat wil zeggen een reserve kooi / carrier) als zij meer kans om de man aan te vallen als hij wordt gezet in haar kooi, en laat het aan hen. Als ze beginnen te vechten, verwijder een van de hamsters uit de kooi, en probeer het opnieuw een andere dag.
 6. 6
  Blijf het volgen van deze stappen totdat ze paren.
 7. 7
  Isoleer uw vrouwelijke hamster zodra de paring voorbij is - of althans zeker voordat de baby's beginnen te komen. Terwijl sommige mannelijke hamsters zal de zorg voor de baby's (Russische of winter wit hamster vaders zullen, maar Syriërs zullen de jonge doden, en de moeder), sommige (Syrische hamsters) zullen aanvallen en zelfs te doden.
 8. 8
  Wacht tot de 15-18 dagen dracht.
 9. 9
  Laat de moeder alleen, terwijl ze bevalt
 10. 10
  Kijk voor de baby's. Je zult weten de baby's zal binnenkort worden geboren wanneer de vrouw wordt bijzonder onrustig. Ze dwaalt rond haar kooi, het verzamelen van voedsel en nestmateriaal voor haar nest. Dan begint de arbeid: je ziet haar baarmoeder begint te rijzen en uiterst kleine roze lichamen beginnen te ontstaan. Een voor een worden ze geboren zijn terwijl ze onderweg in haar kooi, en een voor een ze voorzichtig ze ophaalt in haar mond en brengt hen terug naar het nest. Het is in deze tijd en de dagen die volgen dat u extra zorg moet nemen om haar niet te storen. Als ze vertrekt elke pups liggen rond de kooi moet je niet aanraken. Als het echt nodig is, wrijf een lepel goed in het zaagsel en schep ze in het en breng ze terug naar het nest toen.
 11. 11
  Laat de moeder te verzorgen voor drie weken zonder enige verstoring, zelfs niet het schoonmaken van de kooi. Laat haar, de kooi, en in het bijzonder haar baby's alleen, met uitzondering van discreet bijvullen haar voedsel en water. Dit is vooral belangrijk voor de eerste keer moeder, die onder spanning, is bekend om te doden en eten zelfs haar baby.
 12. 12
  Toen de baby's van hun moeder op drie en een halve week. Bepalen hun geslachten en ze te scheiden, ze worden geslachtsrijp op 5-6 weken, en u niet wilt dat broer of zus fokken, dat zal leiden tot genetische aandoeningen, (vrouwtjes in een kooi, mannetjes in een andere) voor nog eens twee tot drie weken tot ze gaan naar hun nieuwe baasjes.

Tips

 • Doe er niet een vader hamster samen terwijl het krijgen van kinderen de vader hamster zal de baby's te doden.
 • U kunt zien of uw vrouwelijke hamster is in het seizoen door streelde haar over de lengte van haar lichaam. Als ze gaat liggen, of licht buigt haar rug naar beneden, dan is ze misschien wel klaar om te paren.
 • Zorg ervoor dat niet aan de moeder hamster last gedurende de eerste paar dagen, omdat dit zou kunnen leiden dat ze je bijten of eten haar baby's.
 • Luide muziek kan de hamsters nerveus maken.
 • Heeft een fokker niet worden, tenzij je een gerenommeerde dierenwinkel plek om te leveren, moet je hamsters voordat fokken ze hebben gehad, niet fokken broers en zussen of sibling-to-mother/father. U kunt een fokker alleen het geven van hamsters weg aan vrienden niet worden!
 • Het is het beste om te beginnen met het fokken van uw hamsters in de avond, want dit is wanneer ze het meest actief zijn.
 • Voor bijkomend advies, spreek met uw lokale dierenarts of fokker voordat u begint fokken uw hamsters.
 • Wees niet ongerust als de moeder doodt en / of eet een aantal van de nakomelingen in de eerste paar weken. Het is normaal voor haar om onkruid uit de zwakste degenen die niet zouden overleven in het wild.
 • Heb je dieren niet te fokken zonder eerst overwegen die uw baby zal aannemen. Als u gaat houden van een aantal, bereid zijn om een ​​aantal nieuwe kooien te verwerven; als ze volwassen worden, zullen ze hun eigen ruimte nodig.

Waarschuwingen

 • Verwacht niet dat een winst verkoop van de baby's te maken, de kosten van de leveringen zal veel meer dan het geld dat je krijgt van hen. U zult geen winst te maken, zelfs als u levert een gerenommeerde dierenwinkel, het geld zal laag zijn en de tijd die het verbruik zal hoog zijn.
 • Hoeft in draad kooien niet fokken, kan de baby hamsters door de tralies (en enkele hamster moeders ontsnappen zal vast komen te zitten proberen om de ontsnapte kindje te krijgen.
 • Proberen om Syrische hamsters houden in aparte kooien als je ze niet fokken. De meeste Syriërs zullen vechten tot de dood toen alleen gelaten.
 • Niet aannemen dat de moeder is het eten van de baby's als ze zet ze in haar mond. Dit gebeurt als ze is geschrokken en denkt dat ze in gevaar zijn.
 • Gebruik geen ding niet doen als de nieuwe moeder eet haar baby's die gewoon betekent dat ze gestrest zijn en gewoon met rust laten haar
 • Het is moeilijk om mannelijke vertellen uit vrouwelijke en zelfs de dierenwinkel personeel zal vrij veel vertellen dat het verkeerd een ongelooflijke hoeveelheid van de tijd. Doen veel onderzoek voordat je fokprogramma.
 • Zorg ervoor dat de "baby's" te scheiden van mannen en vrouwen binnen 4 weken na geboorte of je binnenkort te maken van baby's ook.
 • Hamsters zijn leuk en schattig om naar te kijken, maar ze vaak bijten, zijn onmogelijk te zindelijk, en kruipt onder de kussens van de bank in een flits.
 • Te halen de hamsters bij het schoonmaken van de kooi, of een andere tijd, is het veiligst om een ​​plastic beker gebruiken om een ​​van de dieren in een hoek en schep het op. Dit is ook een goede manier om de hamster te nemen uit de kooi als je hem wilt houden / haar. Hij kan kruipen van de beker toen hij kiest en zal niet zo bang en dus minder kans om te bijten. Sommige hamsters zijn zeer mild van aard-meestal de mannetjes-en na gewenning wordt afgehandeld zal kruipen in je hand. Houd er echter rekening mee dat als je erg nerveus over te zijn gebeten toen de hamster kan dit aanvoelen en hij / zij zal nerveus om je heen geworden ook.
 • Blijkbaar sommige dierenartsen zullen niet behandelen hamsters omdat ze knaagdieren, moeilijk te behandelen, de behandeling is duur, en de hamster is "makkelijk" te vervangen. Als u aan een van deze dierenartsen, lopen ver weg. Elke dierenarts die heeft deze houding, laat staan ​​stemmen het, heeft geen plaats in het dierenrijk beroep in de gezondheidszorg. Zorg er echter op dat u in staat en bereid zijn te betalen voor veterinaire zorg (die kan zeer kostbaar zijn) voor uw hamsters en de baby's, moeten ze het nodig hebben.
 • Je moet niet fokken je hamsters als je een reden, zoals "Ik denk hamster pups zijn schattig" of "Ik wil hamsters van de mijne nadat zij / hij sterft". etc.