Wkinl

Hoe de zorg voor groene anole hagedissen

Een heerlijke kleine hagedis, de groene anole (carolinensis Anolis) maakt een populaire keuze voor een gemakkelijk onderhoud reptiel huisdier. Ze zijn het soort huisdier dat je zal vermaken met hun drukke capriolen tijdens daglicht en hun mooie kleur is prachtig om te aanschouwen.

Odds zijn, zie je waarschijnlijk dit soort hagedis in uw tuin. Ze zijn zeer vaak, en ze genieten van het zitten op de takken van de grote, groene planten.

Een groene anole heeft een levensverwachting tussen de 4 tot 8 jaar en terwijl dat is een dagelijkse inzet voor de komende jaren, zijn ze redelijk gemakkelijk te verzorgen mits u de set-up correct (die een beetje van de uitgaven vereist). Dit artikel legt de ins en outs van groene anole zorg inclusief onderdak, voedsel en houden ze gelukkig in hun kunstmatige omgeving.

Stappen

Hoe de zorg voor groene anole hagedissen. Bereid de kunstmatige omgeving vóór de aankoop van de groene anole.
Hoe de zorg voor groene anole hagedissen. Bereid de kunstmatige omgeving vóór de aankoop van de groene anole.
 1. 1
  Bereid de kunstmatige omgeving vóór de aankoop van de groene anole. De grootte van de container gebruikt zal afhankelijk zijn van de vraag of je het houden van een anole of een gemeenschap van anoles. Een typische container zal een hele opgave zijn terrarium of een tank. Binnen het vivarium, zeker om overvloed van planten (hetzij echte of kunstmatige, of een mengsel van beide) en reuzenhaai voorwerpen zoals takken of gladde rotsen te leveren.
  • Voor een gemeenschap bestaande uit een mannelijke en vier vrouwelijke (bekend als een "harem"), moet de omvang van de tank ongeveer 36 x 24 x 12 cm of 90 x 60 x 30 cm. De hoogte van de container is belangrijk om te klimmen rond.
  • Vul het terrarium of de tank gelijkmatig een of meer centimeter of 2,5-5 centimeter met gesteriliseerde reptiel schors groot genoeg dat het niet past in de mond van de anole's. Gebruik nooit niet-gesteriliseerde schors of vloerbedekking u niet zeker bent over, vraag de dierenwinkel of uw dierenarts om advies als u niet zeker weet.
  • Gebruik altijd een deksel. Andere huisdieren (zoals katten) willen 'spelen' met anoles en dit meestal betekent dit de dood voor een ontsnapte anole.
 2. 2
  Zorg voor een geschikte temperatuurbereik voor de anoles. Anoles moeten worden in een dagelijkse temperatuur van ongeveer 75-86 º F / 24-30 º C. Gebruiken om de gezonde ontwikkeling van zowel anoles en de levende planten te garanderen. De nachtelijke temperatuur kan dalen tot 68 º C / 20 º C, maar niet lager.
  • Een 40 watt gloeilamp zal de juiste temperatuur te creëren tijdens de dag, maar moet 's nachts uitgeschakeld en vervangen door een zwart licht.
  • Net als mensen, kunnen anoles in slaap vallen in de zon langer dan ze van plan waren. Terwijl ze graag lange dagen, moet u nog steeds zet een timer op hun licht te laten groeien zodat het op voor 12 uur per dag, zodat ze kunnen 12 uur duisternis te krijgen op, maar moet er een zwarte licht op tijdens de nacht, omdat ze zal bevriezen als er geen warmte wordt toegevoegd.
  • Hoge niveaus zijn te belangrijk, mogelijk door regelmatig verneveling en misschien een druppelaar of een waterpartij. Ook zeker om voldoende frisse lucht toe te voeren.
 3. 3
  Beslis over hoeveel anoles je zult houden. Het is het gemakkelijkst om een ​​anole houden en als je meer dan een wilt, moet u voorzichtig zijn om slechts een man in de ene terrarium op elk gewenst moment als mannetjes vechten. Bovendien, tenzij je wilt gaan fokken, vermijd een mannelijke en vrouwelijke combinatie; keuze voor twee vrouwen is waarschijnlijk de beste te zijn, meestal vrouwtjes doen prima samen, en kunnen 'lekker' tot elkaar af. Als je fokken anoles, de harem is ideaal met vier vrouwtjes en een mannetje.
  • Wanneer jonger is het soms moeilijk om het geslacht van de hagedissen bepalen. Mannetjes hebben altijd een keel ventilator (of keelhuid) onder hun keel die opblaast in een rode franje voor de paring / grondgebied weergave op de gelegenheid. Bij oudere, mannetjes zijn meestal groter en hebben langere snuiten dan vrouwtjes. Mannetjes zullen ook twee grote "schubben" op hun buik hebben aan de basis van hun staart. De mannetjes hebben twee bulten op de onderkant van de staart en de vrouwtjes hebben slechts een of geen. Mannetjes zijn vaak ook kleurrijker dan vrouwtjes.
  • Wees ervan bewust dat niet iedereen het erover eens dat anoles zijn gezellig genoeg om te leven in een nauwe terrarium of tank gemeenschap waar ze niet weg kunnen komen van elkaar. Sommige mensen geloven dat anoles gescheiden van elkaar in verschillende tanks of containers moeten worden bewaard. Dit type opstelling is comfortabeler voor de mensen bewonen de tanks, en niet als onnatuurlijk, daarom minder stressvol en gezond voor de anoles. Echter, als je houd ze in de ene vivarium, altijd veel koesteren plekken om zo de concurrentie te voorkomen. En zich bewust zijn, dat tenzij het broedseizoen, andere geslacht anoles erg gestrest kan zijn als het wordt bewaard in een container, contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt.
 4. 4
  Koop een anole. Kies een gerenommeerde plaats om de anole kopen en er zeker van zijn dat u de anole kunt controleren voor de aankoop. Bij het ​​kopen van een anole, zorg ervoor om te controleren op parasieten, traagheid, en hun lichaamsgewicht. Dit laatste kan worden vastgesteld door te kijken voor de hand liggende ribben tonen. Een ongezonde anole zal hebben verzonken-in cheek gebieden en zal kijken net als een skelet met de huid. Zorg ervoor dat uw anole is in een tank van zijn eigen als je het koopt, of kijk op de anderen op tekenen van stress, parasieten, losse uitwerpselen, ontbrekende staarten, en kleuring. Een groen gekleurde anole is minder gestrest, en dus een gezondere exemplaar. (Slow anoles kan gewoon koud, of het kan te warm worden. Het hangt allemaal af van hun omgeving.)
  • bij het kiezen van een nieuw huisdier. Niet halen van de kleinste, magerste anole omdat je "gevoel slecht voor hem." Kans groot dat je slechter voelt voor hem als je hem begraven in een schoenendoos in uw tuin.
 5. 5
  Voeden en water de anoles. Anoles zijn insecteneters en de grootte van de insecten zullen ze varieert eten van klein tot middelgroot. Anoles hebben een minimum van twee keer per week het voeden en bij voorkeur elke 2 tot 3 dagen, of vraag om advies in van je. Als u meer dan een anole, is het essentieel dat je in de gaten houden om te zien dat elke anole krijgt verschillende insecten elke voeding. Het voedsel moet levend - ingeblikt voedsel zal niet gegeten worden omdat het levenloze en zal niet concurreren met uw anole - dus hier zijn enkele suggesties over wat te voeden:
  • Voeden. Een maaltijd anoles genieten is cricket, koop de kleinste cricket aangeboden, en als er slechts "een maat" bij een dierenwinkel, ga dan naar een andere. Bestuif de krekels met een supplement poeder bij elke voeding te helpen zorgen voor de anoles krijgen genoeg calcium en vitamines (het missen van de belangrijke voedingsstoffen anoles kan metabolische botziekte (MBD) krijgen en sterven). Als je krekels houden rond in bulk, "gut-load" hen door ze een vitamine rijke cricket voedsel voorafgaand aan het voeden van hen aan uw hagedissen. Op deze manier, al het voedzame voedsel uw krekels net gegeten zal dan, op zijn beurt, worden doorgegeven aan uw anole. Ook als uw krekels zijn uitgehongerd, uw anole binnenkort ook zijn. Baby anoles (moet je kweken) vereisen micro krekels of klein.
  • Occasionele snel prooi zoals kleine kakkerlakken of vliegen zal je hagedissen geven wat broodnodige lichaamsbeweging.
  • Anoles kan ook eten wasmotlarven, fruitvliegen, kleine wormen, ingeblikt krekels, of regenwormen.
  • Vermijd het voeden anoles met meelwormen. Deze gaan door hen onverteerd, energieverspilling in het eten en krijg geen energie uit het voedsel.
  • Anoles liever hun water krijgen in de vorm van druppels van planten. Als zodanig dagelijks een essentiële activiteit in het vivarium. Mist zowel de anoles en de planten gedurende 10 seconden 2 tot 3 keer per dag. Als u niet meer weet om dit te doen of niet willen, hebben een geautomatiseerde mister-of druppelsysteem geïnstalleerd.
  • Groene anoles graag hun voedsel hebben in aparte wijken dan hun huizen, tenzij het is voedertijd. Op deze manier de "restjes" zal niet knabbelen op uw hagedis terwijl hij slaapt en middelgrote tot grote krekels kan extremiteiten van de anole gaan eten. Als je de krekels in een lage voerbakje, zorg ervoor dat de krekels je in de container worden niet verstopt onder voerbakjes en dergelijke en je anole zal dankbaar zijn dat ze niet bendevorming op hem in de nacht! Als ze klein genoeg zijn, zullen ze waarschijnlijk niet de moeite uw anole, maar sommige eigenaren van anoles adviseren om nooit krekels los in de tank los of laat met de hagedis, maar veeleer om ze te plaatsen in een aparte container, zet de anole om de container gedurende 5-10 minuten om te eten en verplaats de anole terug naar zijn tank als je klaar bent.
  • Als je geen gebruik maken van een UVB-licht, moet de anole de juiste vitaminen en calcium, omdat het niet op natuurlijke wijze zal worden gemaakt met de UVB-licht. Als je een UVB-licht te gebruiken, dan is de anole kan maken sommige van deze natuurlijke wijze. Zorg ervoor dat het geschikt voor de grootte tank en de anole. (Vervang deze speciale lampen om de paar maanden, zelfs als ze nog licht produceren. Na een tijdje zullen ze stoppen met het maken van UVA en UVB.)
 6. 6
  Houd het terrarium of de tank regelmatig schoongemaakt. Reptielen in gevangenschap zijn gevoelig voor en puin dat zich opstapelt in de tijd in hun containers. Het is belangrijk om regelmatig onderhouden en schoon hun tot wekelijks. En overgebleven, niet opgegeten voedsel moet altijd worden na de maaltijd verwijderd.
  • Om ervoor tankcleaning makkelijker, probeer dan een vel plastic neer voordat je in het substraat.
 7. 7
  Houd een horloge uit voor gezondheidsproblemen en actief te zijn over het afwenden van eventuele bezwaren. Sommige anoles zal krijgen infecties op hun snuit langs de mond. Dit kan worden gereinigd door voorzichtig en tactvol afvegen van de snuit met een wattenstaafje nauwelijks bevochtigd in een van beide waterstofperoxide of Neosporin ® (een antibioticum zalf) of vraag uw dierenarts voor een reptiel-geschikte product. Dit niet meer dan een keer per dag en niet langer dan een paar dagen. Stop de behandeling niet al te dwingen op hen, als ze je proberen te ontwijken, laat ze, want het is waarschijnlijk dat de stress van deze procedure hen zal schaden meer. Probeer in plaats daarvan om de container schoner, en misschien droger als het gebeurt te vochtig te zijn.
  • Doden alle die u ziet in de tank. Een insecticide zeep kan worden gemaakt van ivoor zeep krullen, lauw water en plantaardige olie geschud in een spuitfles. Ze zijn te anoles wat teken zijn voor ons.
  • Zorg ervoor om zich te ontdoen van elke schimmelgroei de tweede zie je het! Aarzel niet door "wachten om te zien wat er gebeurt", omdat je anole zal lijden en waarschijnlijk sterven.
 8. 8
  Voorzichtig behandelen. Het is mogelijk om een ​​anole behandelen en zelfs het eten uit je hand. De anole kan leren om te zitten op uw hand in ruil voor een traktatie, maar niet de anole daar te zetten. In plaats daarvan, laat het kruipen op je hand uit eigen beweging, want dit is veel minder belastend voor het. Ook in gedachten houden dat anoles bewegen heel snel en zijn zeer wendbaar, dus niet mee omgaan ergens is het misschien ontsnappen. Over het geheel genomen echter een anole is veel meer van een huisdier voor het kijken dan voor holding, dus houd het hanteren van een minimum.
  • Als u nodig hebt om een ​​anole bewegen (en dit kan voor het voeden en reinigen op zijn minst), zijn zeer zacht. Greep stevig maar zeer voorzichtig en beweeg hem zonder vertraging.
  • Altijd je handen wassen na het hanteren van de groene anole, net als bij elke reptiel of huisdier. Bovendien, was uw handen na het hanteren van alle beddengoed of tank decoraties om de verspreiding van salmonella te voorkomen.
 9. 9
  Als u wilt uw anole houden en het bijt je, raak niet in paniek en niet ruk of je zal haar kaak breken!

Tips

 • Hoewel deze hagedissen zijn goedkoop om te kopen, in gedachten houden dat ze niet goedkoop zijn in het departement behoeften. Zij zullen speciale verwarming / verlichting opstellingen, wekelijkse cricket aankopen nodig (als je niet kweken van uw eigen), zullen vitaminesupplementen, speciale drenken technieken, en hun tanks of containers wekelijks onderhoud en reiniging nodig. Zorg ervoor dat het budget strekt om dit allemaal!
 • Kleine krekels gaan makkelijker dan grote. Wees voorzichtig met te veel overtollige krekels zodat ze niet bijten op de anoles. Spinnen zoals papa lange benen helpen de anoles oefening, maar bieden beperkte voeding.
 • Kleine jongen soms willen likken bij citrusvruchten te traceren vitaminen krijgen. Daarnaast zal oud citrusvruchten fruitvliegen die een van hun twee primaire bronnen voedsel in het wild, de andere is termieten zijn trekken. Zorg ervoor dat u vers voedsel te verwijderen na een paar uur rot en schimmelgroei te voorkomen.
 • Als u altijd drop de anoles voedsel op dezelfde locatie, zullen ze onwillekeurig leren deze en verwachten dat hun voedsel daar te laten vallen.
 • Veel van dit advies geldt voor andere anoles (waarvan er ongeveer 300 soorten en ondersoorten), hoewel de bruine anole de voorkeur aan een meer aardse leefgebied dan de groene anole (dus, in een ruimere plaats van groter container).
 • Anoles alleen vetreserves te ontwikkelen in hun staart. Ergo een anole met een dikke staart is een goed gevoed anole.
 • Mannetjes vaak achtervolging vrouwtjes rond de tank tijdens het paarseizoen, maar het is vaak de vrouw die beslist wanneer coïtus plaatsvindt en zal beslissen wanneer de man te benaderen. Terwijl de mannetjes uit stress de vrouwtjes, ze zelden schadelijk zijn voor de vrouwtjes. Toch moet de spanning worden vermeden, dus verwijder de man uit de tank wanneer het niet broedseizoen.
 • Als je op te vangen jouwe kunt u ze niet gewoon zonder een plan. Ze zijn niet de gemakkelijkste om te zorgen voor, maar je kunt proberen om voor hen te zorgen als je zou willen. Er zijn ook bruine anoles die zijn veel gemakkelijker te vangen.
 • Doe je onderzoek over de verenigbaarheid van het delen met andere soorten zoals padden, gekko's, brand-bellied salamanders en kikkers voordat u alle andere soorten te introduceren tank. Het wordt niet aanbevolen om amfibieën te mengen, als ze vereisen een totaal andere behuizing opgezet. Bijvoorbeeld, brand buik Newts niet alleen water of semi-aquatisch, maar ook sterven bij een temperatuur boven 70 ° C, terwijl de anole waarschijnlijk niet het veel beneden 68 ° F. Hun klimaat, verlichting, verwarming eisen zijn verschillend, en soorten mengen in het algemeen wordt niet aanbevolen, omdat de ene soort de andere mogen eten. De salamander is veel meer volgzaam en zou waarschijnlijk het slachtoffer worden in dit geval. De temperaturen van de combinatie van verschillende dierbenodigdheden en hun individuele behoeften habitat worden beschouwd. Zich ook bewust van de mogelijkheden voor de introductie van vreemde ziekteverwekkers worden door de invoering van twee soorten samen in een kleine ruimte, soorten die normaal niet bestaan ​​samen in het wild. Men kan wild worden gevangen (uit het wild) en andere kunnen ook zijn, maar uit een ander deel van de wereld met andere ziekteverwekkers het een immuniteit, of kan worden gefokt in gevangenschap (bij fokkers en geboren in gevangenschap) waar het zou niet worden onderworpen aan alle ziekten en stress die het wild gevangen dieren zijn. Het samenstellen van hen kon een ramp staat te gebeuren.

Waarschuwingen

 • Vliegen alleen niet de hagedissen met vet. Ze zullen langzaam verhongeren zoveel mensen deed op alle-konijn diëten in frontier tijden.
 • Vertrouw niet alleen op een water gerecht voor hydratatie uw hagedissen '; anoles zal meestal niet drinken uit poelen met stilstaand water. Bovendien, kleine jongen vaak verdrinken in elke hoeveelheid stilstaand water. Frequente beslaan de zijkanten van de tank of enige decoraties zal ervoor zorgen dat uw anole krijgt genoeg te drinken.
 • Alleen voer je anoles levend voer; volwassen anoles zal niet proberen om levenloze voorwerpen te eten, en ze zullen verhongeren.
 • Ze hebben niet een goed immuunsysteem te hebben. Dubbel te controleren om er zeker van alles wat je ze voeren geen pesticiden hebben omdat ze bijna geen witte bloedcellen (in principe immuunsysteem) te maken.
 • Houd in gedachten dat de meerderheid van hun warmte en licht komt van de zon schijnt neer op hen, dus een warmtebron die naar boven uitstraalt is zeer onnatuurlijk.
 • Als je niet bekend bent met een insect soorten, maar wil om het te voeden aan uw hagedissen, onderzoeken het verder totdat je weet dat het niet giftig is of stingers. Wespen, horzels, bijen, wolf-spinnen en schorpioenen zijn niet geschikt voor anoles. Zelfs als uw anole niet probeert om het te eten, kunnen ze nog steeds gekwetst door in te nabijheid van het insect of geleedpotigen in een afgesloten kooi.
 • Nooit meer dan een man niet in een tank. Zij zullen voortdurend vechten over het beperkte grondgebied. Vergeet niet dat ze van nature eenlingen, mannelijke anoles in het bijzonder, dus zelfs als je twee het is nog steeds "overbevolking" in hun ogen als hun terraria worden geconfronteerd.
 • Wees erg voorzichtig met hoe je het terrarium of tank te verwarmen:
  • Gebruik geen verwarming rotsen of grotten. Ze oververhit raken vaak, waardoor brandwonden of dood.
  • Vermijd het gebruik van "hot rocks", ze zijn erg geliefd bij de anoles maar ze kunnen de hagedis van binnen kookt uit overbelichting.
  • Als je een "hoogtezon" of infrarood lampen te gebruiken, zorg ervoor dat het niet direct zitten op het scherm topper. Veel mensen hebben hun anoles verloren omdat van hen letterlijk 'koken' in de tank.
  • Gebruik niet een verwarmingselement. Ze zijn potentiële brand-gevaren indien niet gebruikt met de juiste tank set-ups.

Dingen die je nodig hebt

 • Minimaal een 10-liter, bij voorkeur een 20-liter aquarium met een volledig metalen-gaas deksel (voor kracht en ventilatie)
 • Tenminste een zak substraat
 • Een water spray fles die nooit is gebruikt voor iets anders
 • Versieringen die mogelijk verstopt en reuzenhaai plekken
 • Een warmtelamp met een geschikte wattage lamp (speciaal beoordeeld met de juiste hoeveelheden UVA / UVB etc.)
 • Ten minste een potplant of nep planten sterk genoeg voor de anole te rusten op
 • Tenminste een vertakking (bij voorkeur meer) van de lengte van het aquarium te klimmen
 • Een kleine schuilplaats voor de privacy, zoals de helft van een kokosnoot met een opening
 • Een thermometer op elk uiteinde van de omhulling
 • Een hydrometer
 • Vitamine poeder voor beregening op krekels
 • Cricket chow
 • Een plek om tijdelijk huis krekels, dus je kunt gut-laad ze voorafgaand aan het voeden van uw anole. (Onthoud ze een wig van fruit om vocht te bieden zonder ze te verdrinken in een schaal te geven. Zij zullen ook fruit en groenten te eten als je niet hebt cricket voedsel. Toevoegen van kartonnen buizen maakt niet alleen hun laatste dagen gelukkiger, het maakt het makkelijker om ze te verwijderen uit hun container zonder ze aan te raken. Verwijder gewoon de buis en schud het in het huis van je hagedis!)
 • Lekkere sappen voor voedertijd