Wkinl

Hoe de zorg voor een egel met wiebelende egel syndroom

WHS is Wiebelig Egel Syndroom, een progressieve, degeneratieve neurologische ziekte die Afrikaanse pygmee egels en Europese egels beïnvloedt. Het is waarschijnlijk geërfd, en helaas, het is een dodelijke ziekte. Als uw geliefde "hedgie" slingert met WHS, hier is hoe je uitstekende zorg kunnen bieden om te proberen en zorgen voor een langere, meer comfortabel leven.

Stappen

Hoe de zorg voor een egel met wiebelende egel syndroom. Denk aan uw bereidheid om de zorg voor uw WHS getroffen egel.
Hoe de zorg voor een egel met wiebelende egel syndroom. Denk aan uw bereidheid om de zorg voor uw WHS getroffen egel.
 1. 1
  Diagnosticeren WHS. Het is niet altijd eenvoudig om te bepalen of uw egel heeft Wankel Hedgehog Syndroom. Terwijl vele bronnen verklaren dat uw huisdier zal beginnen om te vallen of lijst naar een kant, kan het bewijs van de ziekte zijn zo subtiel als het slepen van een voet of abrupt stoppen lopen in het wiel. Als uw egel begint om anders dan anders te handelen, een bezoek aan de dierenarts is waarschijnlijk het juiste ding om te doen, ja, moet een zieke egel altijd worden meegenomen naar een dierenarts, want hij zal altijd specialistische diagnostiek en zorg nodig hebben.
  • Bij vervoer van een zieke egel naar de dierenarts, leg hem op een warme plek in een slapende doos met een deksel. Probeer naar een vriend om het vak te houden in de auto om hobbels en trillingen te minimaliseren om wagenziekte te voorkomen krijgen.
 2. 2
  Herken de symptomen. Deze ziekte is overheersend in gedomesticeerde egels en is vergelijkbaar met (MS) bij de mens. Deze ziekte wordt aangenomen dat genetische en er geen predeterminer een getroffen hedgehog onderscheiden totdat de ziekte zijn getroffen. Het treft zowel mannen als vrouwen zonder vooringenomenheid. De symptomen kunnen zijn:
  • Een snelle of een geleidelijk ontstaan ​​die de achterpoten, dan omhoog te bewegen van het lichaam naar het hoofd. Als snel, wordt het heel snel slopende, en kan gebeuren binnen een paar dagen.
  • De spieren zwak en vervolgens atrofie.
  • Vervolgens, de rug krommen en het lichaam vlakker.
  • Gewichtsverlies is gemeenschappelijk.
  • Onset kan overal van 1 maand tot 36 maanden plaatsvinden, met de gemiddelde onset bij 18 maanden.
 3. 3
  Denk aan uw bereidheid om de zorg voor uw WHS getroffen egel. Naarmate de ziekte vordert, zal uw huisdier egel gespecialiseerde zorg nodig hebben. Met deze zorg, kan uw huisdier leven voor vele maanden, terwijl in de greep van deze fysieke achteruitgang. Als je niet bereid om dergelijke zorg te verlenen of voel je egel lijdt zijn, bespreek euthanasie met uw dierenarts. Houd er echter rekening mee, dat veel aangetaste dieren kunnen overleven voor maximaal 24 maanden na de diagnose, met de juiste zorg.
 4. 4
  Zorg voor uw huisdier fysieke behoeften. Is het essentieel dat u de positie van uw egel zo natuurlijk mogelijk in staat te stellen de bloedsomloop goed te laten werken. Zoals bij elk levend wezen, wil je alles zo comfortabel en natuurlijk mogelijk. Hier zijn enkele suggesties:
  • Als het dier verliest gebruik van zijn ledematen, kunt u gebruik maken van of zachte doeken / stof om je "hedgie 'overeind te houden. Een methode is om de handen uit twee handdoeken en plaats aan beide zijden van uw egel om hem rechtop te houden, gewiegd in de "holle" gecreëerd in het midden.
  • Overwegen een doolhof met opstaande wanden die uw egel kan gebruiken om rond te lopen om naar bed te krijgen zonder omvallen. Gebruiken wat materialen die u bij de hand hebt, zoals karton, plastic, etc.
  • Sommige mantelzorgers pleiten voor fysiotherapie om de spieren gezond en sterk te houden. Als u dit doet, moet u zorgen om niet verwonden uw huisdier terwijl u probeert om het te helpen. Zorg ervoor dat je geen ledematen bewegen in richtingen die ze niet meer kunnen bewegen. Op voorwaarde dat u verzorgen, dagelijks masseren van uw egel kan een goede manier om te helpen houden verslechterende spieren afgezwakt zijn. Enkele suggesties zijn:
   • Voor de spijsvertering, wrijf je vingers met de klok mee op de egel de buik als hij legt terug op je schoot (nooit doen tegen de klok in).
   • Voor de benen, massage elk een en bewegen elk been zachtjes in een loopbeweging.
   • Omdraaien en masseren van kop tot staart.
 5. 5
  Bevestig uw egel omgeving. Zodra uw huisdier niet in staat is op zijn benen te staan, voedsel en water moet lager worden gezet, waar deze kunnen worden bereikt met gemak. Toen de egel kan niet langer effectief te navigeren, moet waterbakken volledig worden verwijderd, om verdrinking te voorkomen. Op dat punt, moet u een geneesmiddel druppelaar (pipet) of spuit te gebruiken om water te geven aan uw huisdier. Het vermijden van uitdroging is zeer belangrijk, dus je moet niet vergeten om regelmatig te hydrateren.
  • Als het lichaam verliest het vermogen om te bewegen, moet temperatuurregeling worden aangevuld met dekt direct geplaatst over uw egel (gebruik zachte stof om kleine "vellen" te maken). Misschien ook gebruik maken van externe kachels, maar als je nodig hebt om een ​​kachel te gebruiken, zorgen ervoor dat u niet de omgeving te warm maken. Met het milieu te warm of te koud is even slecht voor een zieke egel.
  • Vermijd de groei van doorliggen door de herpositionering van de dieren vaak. Als een zere ontwikkelt, behandelen met antibiotische zalf en houden het gebied droog en schoon. Vraag advies van uw dierenarts als u niet zeker weet wat te doen of te gebruiken.
  • Het beddengoed vaak veranderen om ervoor te zorgen uw egel droog en schoon is. Handdoeken zijn de perfecte grootte opgevouwen dan in kwarten een zacht en soepel kussen te maken. Papieren handdoeken gevouwen in kwarten maken een absorberend en gemakkelijk verwisselbare padding te gaan op de top van de handdoek. Het is ook handig om zachte gelaagde kleding in de buurt om rond je huisdier te houden - dit maakt hem gemakkelijker te hanteren en verkleint de kans op vallen hem of ongemak veroorzaken om zijn pijnlijke en zwakke gewrichten.
 6. 6
  Aan te passen hoe je voedt je WHS egel. Niets in wat je voedt uw huisdier nodig heeft om te veranderen nadat hij samentrekt deze ziekte, maar je moet ervoor zorgen dat het voedsel gegeven is van hoge kwaliteit als het niet reeds. Hoe je voedt uw egel zal moeten worden gewijzigd:
  • Droogvoer dienen uiteindelijk te worden opgesplitst in kleinere hapklare stukjes.
  • , Vis, kip, enz. zullen ook moeten worden voorzien in kleine stukjes om uw egel te houden van verstikking.
  • Zoals reeds vermeld, heeft water nodig om te worden toegediend met een geneesmiddel druppelaar (pipet) of een spuit, en het moet vaak worden verstrekt om uw huisdier te houden van het lijden aan uitdroging.
  • Uiteindelijk uw huisdier kan niet in staat om te eten op zijn eigen geworden. Op dat punt, kan een buis of een rietje worden gebruikt om voeding te leveren via dwangvoeding.

Tips

 • Omgaan met de emotionele stress: Laat u niet misleiden - zorg voor een egel met WHS is moeilijk en tijdrovend. En, het is triest om naar te kijken uw huisdier ontaarde voor uw ogen. Maar toch, het verstrekken welke bedragen aan hospice zorg voor een ander wezen heeft beloningen van andere aard - u de tijd die je nog hebt te breiden en je zal een verbinding met uw egel te vormen. Afhankelijke wezens vormen obligaties die niet kan bestaan ​​voordat ziekte optreedt. Houd uw egel vaak en praat met het! Het hoofd van je huisdier is niet beïnvloed door de ziekte en hij / zij zal geruststelling van uw aandacht en troostende stem nodig.
 • Zorg voor een zieke egel kan een goede ervaring zijn voor zowel u als voor uw huisdier.
 • Als u denkt dat uw huisdier moeten laten inslapen alleen maar omdat het gebruik van zijn benen heeft verloren, denken wat je zou willen als je waar je egel-als je voedsel water en liefde had, zou u de zorg alleen maar omdat je niet kon bewegen uw benen?

Doe je best om je hedgie comfortabel te houden.

 • WHS treft ongeveer 10% van de Afrikaanse pygmee egels in Noord-Europa.

Waarschuwingen

 • WHS kan niet worden overgedragen op de mens, maar het is altijd verstandig om je handen te wassen voor en na de behandeling van uw egel. Zelfs gezonde egels kunnen dragen salmonella.

Dingen die je nodig hebt

 • Schoon bed en beddengoed
 • Maze materialen
 • Handdoeken of zachte doeken
 • Afdruipselglas / pipet / spuit
 • Voedselkwaliteit
 • Verwarmer of koeler als nodig