Wkinl

Hoe maak je een hagedis te vangen

Vangen, observeren, en het vrijgeven van hagedissen kunnen moeilijk en uitdagend zijn, maar met de praktijk en techniek, kan je gewoon vinden is het mogelijk voor iedereen om te doen.

Stappen

Hoe maak je een hagedis te vangen. Voor de snellere varianten van hagedissen zoals skinken en kameleons, wilt u misschien een volwassene hebben met wat naaien of ambachtelijke vaardigheden helpen mode een net.
Hoe maak je een hagedis te vangen. Voor de snellere varianten van hagedissen zoals skinken en kameleons, wilt u misschien een volwassene hebben met wat naaien of ambachtelijke vaardigheden helpen mode een net.
 1. 1
  Meer informatie over de hagedissen die u probeert te vangen. Skinks, kameleons, en hun soort zijn snel en schuw, waar de gekko's en padden zijn tamelijk onbekommerd over uw aanwezigheid totdat je maakt een dreigend gebaar of beweging. Je moet proberen om zo veel als je kunt leren door het lezen over en het observeren van de steengroeve.
 2. 2
  Plan uw vangst. Vind de meest waarschijnlijke plaats voor het lokaliseren van de hagedis. Dit zal meestal worden geassocieerd met hun voedselvoorziening of schuilplaatsen, en wil je het gebied waar ze vaak in een sluipende voeren, stiekem manier om zo dicht bij een ongestoorde onderwerp mogelijk te maken. Dit kan betekenen dat het verwijderen van obstakels, zoals tuinmeubilair, fietsen, of wat uw toegang belemmert tot het gebied van de hagedissen gebruiken.
 3. 3
  Voor de snellere varianten van hagedissen zoals skinken en kameleons, wilt u misschien een volwassene hebben met wat naaien of ambachtelijke vaardigheden helpen mode een net. Dit kan een simpel plastic zakje genaaid met kaasdoek of een andere open geweven doek, gespannen op een stijve draad lus gemaakt van een kleerhanger te zijn. Het net zal u toelaten om de hagedis te vangen zonder nadelige gevolgen voor hem als hij wordt gegrepen, zodat er in ieder geval die profiteren van het.
 4. 4
  Draai iets hagedissen kunnen verbergen onder, planken, dozen, hout, of andere spullen in koele, vochtige plaatsen in de tuin waar ze ongestoord kunnen verbergen. Ze zullen weg scharrelen, maar ze zijn niet te snel als je klaar voor hen zijn.
 5. 5
  Jagen op hagedissen rond lichten 's nachts. Dit concentreert ze waar hun voedsel is, in de buurt van veranda verlichting, verlichte ramen en andere lichten die insecten en insecten te trekken. Zij zullen nog steeds op zijn hoede, dus gebruik een langzame, zorgvuldige benadering bij het opstaan ​​in de buurt van hen.
 6. 6
  Gebruik de langzaamste meest bedreigende houding en aanpak bent u in staat om. Plotselinge bewegingen, of gewelddadige aanvallen zal de hagedissen in veiligheid te zoeken waar het is niet waarschijnlijk dat je ze voor enige tijd te zien. Sommige, zoals de ware kameleon, zult u merken ", omdat" je langzaam bewegen in de richting hen. Let op wat "ze" doen tijdens het wachten op hun prooi, bewegen langzaam heen en weer alsof ze zwaaien in een briesje... om hun prooi minder op hun hoede te maken. Als u deze zelfde terug en voorwaartse beweging doen, kunt u vinden u langzaam tot aan hen, zelfs raak ze met je hand langzaam terug en vooruit totdat je hand is gepositioneerd waar je wilt. Maak dan de grijper zonder hen in gevaar te brengen.
 7. 7
  U kunt een eenvoudige val maken en kijken naar de hagedis gaan voor aas of nieuwsgierigheid, en leiden tot de sluiting van de val keer handmatig de hagedis is binnen. Om letsel te voorkomen, maken de toegangsweg lang genoeg voor de hagedis te bewegen in en ver buiten de deur voor sluitingstijd.

Tips

 • Pak hagedissen zacht, maar stevig, door het lichaam. Veel hagedissen maken gebruik van ledematen scheiding (met name dropping hun staart) te ontsnappen.
 • Wees voorzichtig bij het hanteren van uw hagedis, want ze zijn erg kwetsbaar.
 • Merk op dat sommige hagedissen worden bedreigd en beschermd door de wet. Dit vooral zou het geval zijn voor hagedissen populair in de dierenwinkel verkopen op de markt, zoals bepaalde ware kameleons zijn. Als er een twijfel contact op met een organisatie of instantie die betrokken zijn bij de bescherming en het beheer van wilde dieren. Soms is een vergunning nodig om te vangen, eigenaar of exporteren een. Deze vergunning kan ook gemakkelijk worden verkregen, afhankelijk van het soort en bedreiging.
 • Zoek naar plaatsen waar hagedissen verzamelen voor voedsel, warmte wanneer ze zonnen in koud weer, of andere redenen.
 • Verwijder wat je bent in staat om, zodat ze niet gemakkelijk schuilplaatsen beschikbaar.
 • Kauw of smash de hagedissen in uw ijver om hen te arresteren. Hagedissen zijn waardevolle onderdelen van onze wereld, het eten van veel insecten rond onze huizen.
 • Net als u, hagedissen genieten van vrijheid in hun korte leven. Vangst veilig en vrijgave kan hier worden toegepast. Als je eenmaal hebt genoten observeren hen nauw voor een korte tijd, overwegen het vrijgeven van hen terug in het wild op dezelfde plaats waar je ze gevangen.

Waarschuwingen

 • Sommige hagedissen beet. Zeer weinig zijn giftig of giftig, maar weet je steengroeve en respecteren degenen die gevaarlijk zijn.

Dingen die je nodig hebt

 • Een gebied om te jagen. Hagedissen zijn te vinden in bloembakken op flatgebouw balkons, in tuinen en in opslagloodsen of brandhout stacks, maar je moet een geschikte locatie die voor u beschikbaar zijn.
 • Een insect net, en een goede zaklamp zijn behulpzaam met erg verlegen hagedissen.