Wkinl

Hoe maak je een hagedis te vangen zonder je handen te gebruiken

Misschien is het de nieuwe bezoeker in uw huis. Misschien wilt u gewoon een "pet" voor een dag te hebben. Hier ziet u hoe een hagedis te vangen zonder het aan te raken.

Stappen

Hoe maak je een hagedis te vangen zonder je handen te gebruiken. Geruisloos naderen de hagedis, zodat je niet bang het.
Hoe maak je een hagedis te vangen zonder je handen te gebruiken. Geruisloos naderen de hagedis, zodat je niet bang het.
 1. 1
  Zoek de hagedis. Indien wordt gedreven of in een soort van ruimte, zal het makkelijker te vangen.
 2. 2
  Geruisloos naderen de hagedis, zodat je niet bang het. Heb een emmer en stok met u.
 3. 3
  Langzaam zet de bak aan de voorkant ervan. Als het loopt weg zet de emmer in de voorkant van het weer.
 4. 4
  Zacht en zeer zachtjes aanraken haar rug / staart met de stick, dus het loopt in de emmer. Wees erg voorzichtig niet te kwetsen of te harde porren - je bent gewoon direct nudging het naar een richting. Als het eenmaal in, overbrengen naar een geschikte reptielenverblijven als je er een hebt. Als je dat niet doet, zorg ervoor dat je emmer is hoog genoeg of er een vindt die is hoog genoeg. Of maak een geïmproviseerde, op korte termijn naar huis van een schoenendoos of een soortgelijk vak.
 5. 5
  Stel uw hagedis los of studeren / tekenen zijn foto voor een paar uur en dan weer af naar de vrijheid buiten.

Tips

 • Het is geen goed idee om hagedissen te houden uit het wild, want ze dragen ziekten en eventueel mijten enz. Zie een gecertificeerde dierenwinkel als u wenst om een ​​hagedis als huisdier te houden.
 • Spray ijswater op de hagedis om het te vertragen.

Waarschuwingen

 • Slechts twee hagedissen zijn giftig, de Gila Monster gevonden in het zuidwesten VS en zijn neef, vond verder naar het zuiden, de Mexicaanse Beaded Lizard (Zowel in de familie Helodermas). De enige andere serieuze hagedis beet zou zijn van een lid van de familie monitor (Varanus) zoals ze zijn groot met krachtige kaken. De grootste, de Komodo draak, is een aaseter en zijn beet is zeer septische naast dat er veel schade.
 • Kleine hagedissen hebben tanden, maar ze zijn erg klein en in het algemeen kan de huid niet breken.
 • De meeste hagedissen eet een verscheidenheid aan insecten (niet alleen krekels). Sommigen zullen sterven in gevangenschap indien gevoed alleen krekels. Bijvoorbeeld, de geile pad (niet een pad, maar een gehoornde hagedis uit het zuidwesten VS). Hun dieet is voornamelijk mieren en zal uiteindelijk sterven als ze worden gedwongen om meelwormen of krekels eten als hun enige voedsel.
 • Zorg ervoor dat het soort hagedis zal je geen pijn doen voordat je probeert om het te vangen. Sommige hagedissen hebben zeer sterke kaken handgrepen en sommige zijn giftig.
 • Raak de hagedis niet aan, maar als om wat voor reden je ook doet, altijd je handen wassen voordat je een hagedis en na het aanraken. De meeste hagedissen eet krekels, maar je moet het niet te houden voor lang en laat het snel gaan. Het plaatsen van een container van water in is goed voor het afkoelen inch

Dingen die je nodig hebt

 • Een kom / emmer / container dat de hagedis niet kan klimmen
 • Een stok of een ander lang voorwerp
 • Een hagedis
 • Gras of een kleine tak met bladeren
 • Vuil of bodem (dat niet is behandeld met chemicaliën)