Wkinl

Hoe de zorg voor uromastyx hagedissen

Uromastyx hagedissen (Ook bekend als Spiny-tailed hagedissen, Dabb hagedissen, en uros) zijn reptielen die een breed assortiment dat Noord-Afrika en India omvat bewonen. Ze zijn wijdverspreid, maar zijn weinig bekend bij reptiel liefhebbers. Hier is hoe de zorg voor deze hagedissen.

Stappen

Hoe de zorg voor uromastyx hagedissen. Stel uzelf een aantal vragen.
Hoe de zorg voor uromastyx hagedissen. Stel uzelf een aantal vragen.
 1. 1
  Stel uzelf een aantal vragen: Voordat je deze hagedis, moet je jezelf een aantal vragen. Heb ik de tijd, geld en kennis om volledig zorg voor deze hagedissen? Kan ik deze hagedissen gelukkig in een kunstmatige omgeving te maken? Weet ik wat te doen met de hagedis op vakantie? Als je nee te zeggen tegen een van deze niet vooruit te gaan met de aankoop van een Uromastyx. Uromastyx zijn niet met alle middelen gemakkelijk te verzorgen. Ze vereisen toewijding en hard werken. Als je al deze kunnen voldoen, lees dan verder.
 2. 2
  Kies uw uromastyx: Er zijn heel wat verschillende uromastyx, maar hier is gewoon een snel overzicht van de meest populaire (Het is het beste dat je een nakweek monster als wild gevangen cary parasieten, zal niet eten, en zijn zeer ongelukkig):
  • Egyptische Uromastyx: Dit zijn de grootste uromastyx, als ze kunnen krijgen tot drie meter in lengte. Deze grote hagedissen zijn meestal kleurloos, met een zeer fijne schubben. Ze staan ​​bekend om hun vriendelijke persoonlijkheid.
  • Mali uromastyx: Mali's zijn een van de meest populaire Uromastyx. Ze hebben redelijk goede temperments, en hebben een nogal prachtige zwarte body en neon gele rug ontwerpen die helderder groeien als het warmer. Deze uros krijgen tot ongeveer 14-15 centimeter in lengte.
  • Sierlijke uromastyx: De mooiste van de hagedissen hier beschreven, dit zijn de duurste. Ze zijn ook een van de meest populaire, en ze sport een schitterende waaier van kleuren. Ze lijken erg op de Ocellated Uromastyx, en hun enige functie die hen onderscheidt zijn de uitgebreide, tand-achtige schubben (getande schubben) in het midden van de rij aan de voorkant van het oor opening.
 3. 3
  Stel uw kooi: Uromastyx vereisen veel ruimte en hebben een paar speciale behoeften die moeilijk te voldoen zou kunnen zijn.
  • Kooien: Uromastyx variëren van 12 inch (Sierlijke Uromastyx) op twee of drie meter (Egyptisch Uromastyx). Zij hebben behoefte aan grote kooien. Je kon men Sierlijke in een 50 liter aquarium te houden met een scherm boven die warmte weerstaat (deze zijn verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels). Voor grotere soorten zoals de Egyptische, zou het een goed idee om uw eigen kooien te bouwen, zoals het vinden van een geschikte formaat kooi is erg moeilijk.
  • Ondergrond: De beste ondergrond, betwistbaar, wordt gewassen play zand (zorg ervoor om het te wassen zeer goed). Dit is veel goedkoper dan de "Calci-zand" die speciaal zijn gemaakt voor hagedissen, en je hoeft geen zorgen te maken over de inname van calcium van de hagedis, terwijl ze live op playsand. Let op: Playsand kan impactie bij hagedissen veroorzaken onder 7 ". In de lengte (lees waarschuwingen voor verdere info) Voor jongen en groeiende hagedissen het beste zou zijn om kranten te gebruiken Een alternatief is vogelzaad, al moet je niet zet meer dan 1." Van substraat in, zoals de hagedis zal bot en zal niet in staat zijn om de aankoop te krijgen in de gladde vogelzaad. Zorg ervoor dat zonnebloempitten zijn uitgesloten, omdat deze zijn scherp en kunnen uw hagedis intern verwonden. Zand beste emuleert hun natuurlijke gravende habitat, en het is best om te zetten 5 "van de spullen in de kooi.
  • Verwarming en verlichting: U moet gebruik maken van een warmtelamp, keramische lamp kachel, en een UV-licht. Zorg dat er geen warmtebron is in staat om in direct contact komen met de hagedis. Brandwonden zijn niet te behandelen en soms fataal. Het warme einde van de tank 120 graden F moeten zijn en het koud uiteinde 80 graden F moeten zijn (in de winter moet dit worden verlaagd wat waarschijnlijk ongeveer 100-110 graden of minder). Gebruik een licht dat straalt UV-A en UV-B (lees de verpakking aandachtig). Op de nacht, moeten alle lichten uit te schakelen, en de temperatuur moet dalen tot 65-70 graden F. Undertank verwarming pads zijn niet de beste verwarming bron, omdat zij niet de tank goed te verwarmen. Plaats temperatuursensoren aan beide uiteinden van het aquarium, of op alle vier de zijden als je een vierkante container. (Lees de waarschuwingen voor meer info over verwarming en lichtbronnen.)
  • Plaatsing van objecten: Je moet plaats uw verwarming aan de ene kant, zodat er een temperatuurgradiënt. Op deze manier de hagedis kan kiezen welke temperatuur zone het wil zijn inch Je hebt een "hide" aan elk uiteinde. Een huid is een klein hok of overdekte put waar de hagedis zelf thuis kunt maken. Voor koele einde huiden, stenen werken goed. Voor warme einde huiden, patio blok maken mooie twee-niveau "condos" zodat uw hagedis kan koesteren op het oppervlak, en dan genieten van wat schaduw in de onderstaande grotten. Kun je ook embed rotsen in het zand, zodat de hagedis kan neerstrijken op hen. Vergeet niet om de rotsen begraven helemaal als Uromastyx's doen, zoals te graven. Als ze kunnen graven onder de rots deze kunnen vastlopen eronder, of nog erger, verpletterd.
  • Vochtigheid: In veel plaatsen in de wereld, vochtigheid stijgt tot onaanvaardbare niveaus uromastyx. Systemen zoals Central Air zal de lucht ontvochtigen, maar als je niet een van deze systemen, moet een eenvoudige ontvochtiger doen de truc. Probeer temperatuur en vochtigheid probes plaatsen in de tank. Plaats geen water gerechten in de tank, hoeft Uromastyx geen stilstaand water nodig, en het zal uw luchtvochtigheid te verhogen. De vochtigheidsgraad moet worden van 10% tot 40%.
 4. 4
  Voed uw hagedis goed. Het beste deel over Uros is dat ze eet voedingsmiddelen die kan worden opgehaald van de supermarkt. Volwassen uros zal een mix van donkere bladgroenten zoals paksoi en lente-salade mix te eten. Vergeet niet te nemen uit de donkere spul in de lente salade. Voer niet Uros romain of ijsbergsla! Sla heeft weinig voedingswaarde. Strooi Tortoise stof op het voedsel aan te vullen, en meng in een beregening van jonge leguaan pellets. Geef elke dag in een kleine kom (vergeet niet om het uit te spoelen). Hatchlings vereisen een hogere dosis eiwitten dan volwassenen, zodat ze voeren een kleine hoeveelheid krekels elke week. Als je een wild gevangen hagedis die niet eet, zult u een dierenarts te dwingen voeden (niet zo bruut als het klinkt) nodig.
 5. 5
  Houd de kooi schoon. Als uw hagedis maakt gebruik van het toilet, reinig deze dan omhoog door de poep scheppen en de omliggende met een fijnmazig scooper of keukenpapier. Verander het zand volledig elke 1-2 weken. Uw hagedis moet niet plassen, want het doet dit alleen als uiterst bang. Deze put zijn natuurlijke winkels van het water, en kan leiden tot uitdroging.
 6. 6
  Behandelen goed. De Uro kunnen worden gehouden. Wanneer u omgaan met uw hagedis, het is een goed idee om licht handschoenen te dragen. Uromastyx hebben stekelige staart en scherpe klauwen, en zij zullen als gekken vandoor up je arm als bang, waardoor krassen. Ervoor zorgen dat hun voeten zijn altijd aanraken van een grotendeels vlakke ondergrond, anders zullen ze in paniek. Als je ze oppakt uit hun kooi, proberen de hagedis duwtje op je hand. Grijpen rond het midden zal de hagedis schrikken waardoor hij kan plassen, uitputting van de winkels van het water. Maak een 'loopband' met je handen als ze beginnen te kruipen. Ze zelden bijten, en ze hebben geen tanden hebben dus je moet niet te veel zorgen.
 7. 7
  (NOTE # 2... Ze hebben tanden en hun beet niet kwetsen. Egyptenaren ook al zijn ze erg rustig en niet snel in de stress kan zeer gevaarlijk zijn wanneer je ze gek. Getting geslagen door hun staart zal je bloeden en een hapje zal waarschijnlijk eindigen in een deuk. Deze herps leefde en bloeide in een experiment gevuld met leeuwen en een aantal andere grote roofdieren. Als je echt wilt om zo veel als je kunt leren over Uromastyx naar http://www.deerfernfarms. com /
 8. 8
  Ik probeer niet te beledigen en te kleineren of de oorspronkelijke auteur van dit gewoon proberen te informeren en eventueel bespaart u een reis naar de E. R.
 9. 9
  Ongeacht er veel nuttige informatie in hier,

Tips

 • Als u bent gebeten (dit gebeurt zeer zelden), was de schade en het bloeden te stoppen als er een, als je nerveus of bezorgd kunt u uw arts te raadplegen over een tetanus prik zijn.
 • Uromastyx zal niet vallen hun staarten. Zelfs zo is, moet u ze niet in het bezit van hun staart.
 • Wanneer uw uro ontlasting, misschien zie je een groepje van wit materiaal naar buiten komen. Raak niet in paniek. Dit is een groepje van onverteerbaar materiaal dat uw hagedis heeft verwijderd uit zijn lichaam.
 • Witte kristallen rond de neus zijn niets aan de hand. Ze zijn een teken dat de hagedis is zijn lichaam zuiveren van giftige stoffen. Deze kunnen verwijderd worden met een zacht doekje.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen warmte rotsen, of warmte rock zoals kachels. Ze zijn slecht gemaakt, en hebben een geschiedenis van brandende hagedissen.
 • Playsand echter mooi ogende, kan impactie bij hagedissen veroorzaken onder 7 "in de lengte. Impaction wordt veroorzaakt door een ophoping van onverteerbare deeltjes in de darm. Dit zal leiden tot de dood.
 • Het vuur is niet in staat om de hagedis raken. Brandwonden zijn pijnlijk, niet te behandelen, en kan de dood veroorzaken.
 • U moet een UV-A en UV-B-lamp te krijgen. Niet blijven deze lamp meer dan 30 "weg van de hagedis, zoals de UV-stralen zijn relatief zwak. Lees de verpakking zorgvuldig.
 • Sommigen kunnen het niet eens over het hebben van een verwarmings-rots... Sommigen zeggen dat het brandt hun kikker-achtige buik... Anderen beweren dat kikkers en hagedissen zijn totaal verschillend en wanneer uw hagedis te warm is zal het eenvoudig te verplaatsen. Burns leed aan een verwarmde rots kan zijn mythe. Maar ze hebben alleen hitte sensoren op hun rug.

Dingen die je nodig hebt

 • Warmtelamp en bol (verkrijgbaar bij dierenwinkels)
 • Volledige spectrum UV-lampen
 • Gevangenschap gefokte hagedis
 • Grote kooi met gaas boven
 • Substraat (Play zand is geweldig voor volwassenen uro's)
 • Groenten
 • Thermometer
 • Rotsen, patio blokken, bakstenen, enz.
 • Schotel voor voedsel