Wkinl

Hoe te elimineren en te voorkomen dat groene algen in een zwembad

Groene algen is een gemeenschappelijk zwembad probleem, dat als een groenachtige groei op de vloer en de muren van een zwembad, een groene tint aan het zwembadwater, of groenachtig materiaal gesuspendeerd in het zwembadwater kan verschijnen. Het enige zwembad chemische stof die een algengroei zal doden is chloor gebaseerde zwembad "shock". Shock is een granulaire vorm van sterk geconcentreerde chloor, die snel verhoogt het chloorgehalte van het zwembadwater. De verhoogde chloorgehalte maakt het zwembadwater voorwaarden onleefbaar voor alles biologisch, en algen snel sterft.

OPMERKING: Zodra de algen dood is en gefilterd, kan een pool ionisatie systeem de algen permanent buiten houden door een constante lage niveau van natuurlijke koper mineralen. Deze bewezen technologie is vrij duur geweest tot voor kort. Nu kunt u systemen die jarenlang meegaan en de kosten te kopen onder 190€.

Blijf de rest van de onderstaande stappen voor volledige verwijdering van de algen.

Stappen

Hoe te elimineren en te voorkomen dat groene algen in een zwembad. Borstel de muren en de vloer van het zwembad om zoveel mogelijk van de algen als mogelijk te verwijderen.
Hoe te elimineren en te voorkomen dat groene algen in een zwembad. Borstel de muren en de vloer van het zwembad om zoveel mogelijk van de algen als mogelijk te verwijderen.
 1. 1
  Borstel de muren en de vloer van het zwembad om zoveel mogelijk van de algen als mogelijk te verwijderen. Dit zal sterk verminderen van de hoeveelheid tijd die het kost om te doden en duidelijk de algenbloei.
 2. 2
  Zorg ervoor dat de pH-waarde binnen het bereik van 7 0,2-7,6. Dit zal ervoor zorgen dat alle chloor toegevoegd efficiënter zal werken - hoge pH-niveau in het bijzonder zal de efficiëntie van het chloor doet zijn job.With het zwembad filtersysteem lopen aantasten, voeg een chloor gebaseerde zwembad schok tegen de koers van £ 1 per 7500 liter (of volg de pool schok fabrikant dosering suggestie voor het doden van algen). Het zwembad filtersysteem moet blijven 24 uur per dag uit te voeren.
 3. 3
  Als de toestand van het zwembad niet significant verbeteren na 12-24 uur van filtering, voeg een tweede dosis chloor zwembad schok aan het verhoogde tarief. Herhaal dit proces tot de algen is geëlimineerd.
 4. 4
  Zodra de algen dood is zal blijken een witte of grijsachtige kleur, en het zal worden opgehangen in het zwembad water of af te wikkelen op de vloer. Wanneer er niet langer een teken van de kleur groen in uw zwembad, grondig stofzuigen van het zwembad. Het wordt aanbevolen dat u vacuüm dode algen om afval en niet door het filter.
 5. 5
  Het zwembad filter moet terug worden gewassen of gereinigd om zeker te zijn dat de dode algen niet wordt gevangen in het filter. Als het filter niet grondig gereinigd de algen kunnen snel terug.
 6. 6
  En evenwicht testen alle van de pool chemische niveaus met de volgende richtlijnen. Vrij chloor: 1-3 ppm, pH: 7,2-7,6, alkaliteit: 80-120 ppm en Calciumhardheid: 200-350 ppm.
 7. 7
  Beginnen met het toevoegen van een algaecide zwembad chemische op een wekelijkse basis om algen te verhinderen terug te keren.
 8. 8
  Fosfaten. Om algen te bestrijden dient u zich eerst alle fosfaten uit het zwembad water te verwijderen. Eerst krijgen een fosfaat-testkit voor een paar dollars. Als uw fosfaten hoog zijn, krijgen een commerciële kracht fosfaat remover die u direct kunt giet het in het zwembad. Laat het filter en de robot of handstofzuiger verwijdert het fosfaat verwijderaar na 1 tot dagen. U moet uw filter schoon te maken na dit als de fosfaten residu verstopt snel de filter. Blijf dit herhalen procedure totdat je fosfaat teststrips tonen geen fosfaten helemaal. Dit kost minder tijd als je de commerciële slagkracht je giet direct in het zwembad te gebruiken. Wanneer de fosfaten zijn tot nul, dan schok het zwembad.

Tips

 • Bewaak uw zwembad filtersysteem nauw tijdens dit hele proces en grondig elke keer de druk stijgt 10 psi backwash of reinig het filter. boven de normale werkdruk. De afgestorven algen die uw zwembad filter verzamelt kan snel vuil het filter, en moeten regelmatig worden schoongemaakt.
 • Chloor zwembad shock moet worden opgelost in een grote emmer water voordat het wordt toegevoegd aan het zwembad. Chemicaliën toe altijd aan het water bij het oplossen. Water toe te voegen NOOIT aan chemicaliën.
 • Besteed meer aandacht aan het chloorgehalte van uw zwembad water in de toekomst. Algen en schadelijke bacteriën worden bijna onmiddellijk vernietigd door een vrij chloor gehalte van 1 ppm of hoger. Je hebt een alg probleem ervaren omdat je niet goed het chloorgehalte onderhouden, en het werd toegestaan ​​te dalen tot onder 1 ppm. Test zwembadwater regelmatig en maak de nodige aanpassingen voor een schone, veilige en gemakkelijk te onderhouden zwembad.
 • Fosfaat Levels - hoge niveaus van fosfaten in het zwembad water zal resulteren in uw zwembad met veel meer chloor dan gebruikelijk. Ze zijn ook een van de belangrijkste voedselbronnen voor algen, daarom is het belangrijk om deze niveaus gecontroleerd vrij regelmatig vooral als de pool lijkt met meer chloor dan gebruikelijk. Ik heb een zwembad met een bijzonder slechte zaak gebruik ca. gezien. 2,5 keer de hoeveelheid chloor die het moet hebben, waardoor het zeer moeilijk te handhaven.
 • In de winter, investeren in een die zal voorkomen dat vuil in uw zwembad, maar laat het water door te laten, en houdt uw zwembad schoon.

Waarschuwingen

 • Het zwembad kan niet worden gebruikt totdat de algen dood is, en het chloorgehalte van het zwembadwater is teruggekeerd naar een veilig niveau van 3 ppm of minder.