Wkinl

Hoe te troebel zwembadwater diagnosticeren en duidelijk

Een zwembad vereist een grote investering van tijd en geld uit een pool eigenaar, die meestal probeert om zijn / haar eigen ontspannende achtertuin paradijs te creëren. Water problemen die weg te nemen van deze royale achtertuin uitje, zoals troebel water, kan erg frustrerend zijn. Troebel of dof zwembadwater wordt veroorzaakt door onjuist chemische balans of fijn puin opgehangen in het zwembad water. Gebruik de volgende vijf eenvoudige stappen om snel te diagnosticeren en op te lossen dit probleem.

Stappen

Hoe te troebel zwembadwater diagnosticeren en duidelijk. Test het zwembadwater voor gebonden chloor, ph, alkaliteit en calcium hardheid.
Hoe te troebel zwembadwater diagnosticeren en duidelijk. Test het zwembadwater voor gebonden chloor, ph, alkaliteit en calcium hardheid.
 1. 1
  Test het zwembadwater voor gebonden chloor, ph, alkaliteit en calcium hardheid. De twee gebieden die de meeste kans om troebel zwembad water (uit een basis waterchemie oogpunt) veroorzaken, zijn de pH en de Calciumhardheid.
 2. 2
  Als het zwembad chemische niveaus zijn niet binnen de volgende voorgestelde ranges, passen de chemicaliën en uitvoeren van het zwembad filtersysteem voor 12-24 uur voor hertesten Vrij chloor:. 1-3 ppm (het zwembad eigenaar moet zich ervan bewust dat de totale chloor niveau moet hetzelfde zijn als de vrije chloor te zijn, als het totaal hoger is, bestaat er gecombineerd chloor of chloramine gecombineerde chloor moet ZERO), ph: 7,2-7,6, totale alkaliniteit:. 90-120 ppm (bepaalde producten zoals pristineblue vereisen een TA van 80 ppm) en calcium hardheid: 200-350 ppm.
 3. 3
  Als u niet in staat om een solide chloor of broom-niveau gedurende minstens 3 opeenvolgende dagen te handhaven zonder schokkend zijn, kunt u een chloor vraag probleem dat vereist een speciale behandeling en behoeften voordat het probleem verergert worden aangepakt hebben.
 4. 4
  Als al het zwembad chemische niveaus test bereik, wordt het troebel zwembad water veroorzaakt door fijne puin opgehangen in het zwembad water. Je moet uw zwembad filter terugspoelen of reinigen volgens de instructies van de fabrikant, en voer het zwembad filtersysteem continu gedurende 24 tot 48 uur. Te Frequente terugspoelen, vooral met een zandfilter, zal ertoe leiden dat de filter niet filteren fijn stof. Als Zandbedding van het filter vuil zich ophoopt, het helpt ook het filtermedium waardoor de mogelijkheid voor een betere filtratie scherpen. Een goede vuistregel is om backwash alleen wanneer de druk van het water terug te keren naar het zwembad merkbaar wordt verminderd.
 5. 5
  Als het water voorwaarden zijn niet significant verbeterd dient u een clarifier zwembad chemische stof toe te voegen aan het zwembadwater te helpen uw zwembad filter verwijdert het fijne vuil uit het water. Doorgaan filtering voor laten staan ​​tot het water verdwijnt.
 6. 6
  Als het water voorwaarden zijn niet significant verbeterd dient u een tweede dosis nabezinker, of een sterkere nabezinker chemische toe te voegen en blijven uw filtersysteem draaien Houd in gedachten dat TEVEEL clarifier daadwerkelijk zal werken tegen de verduidelijking proces;. Deeltjes zullen elkaar afstoten nogal trekken. Volg instructies op het etiket aan de brief. Herhaal dan niet vaker dan 2 keer extra in de loop van een week.
 7. 7
  Soms is een zwembad kan worden te troebel voor een clarifier. Als dit het geval is moet u om over te stappen naar een Floc. Dit zal alle zwevende deeltjes op de grond vallen, zodat u kunt stofzuigen het te verspillen.
 8. 8
  Er zijn vele redenen voor bewolkte zwembadwater: vroege algengroei; milieukwesties, zoals frequente, zware regenval, gebrek aan zonlicht op het zwembad (UV-zonlicht is een uitstekende natuurlijke oxidator), een slechte bloedsomloop, gebrek aan gebruik van het zwembad, te weinig filtratie tijd (filter moet draaien 8 tot 12 uur elke dag dat het zwembad open is; slecht onderhoud praktijken zoals onjuiste stofzuigen en zwembad oppervlak borstelen; slechte chemische onderhoud praktijken, zoals verwaarlozing om het zwembad te schokken op regelmatige wekelijks of tweewekelijks (schokkend helpt bij het opbouwen-ups van niet-filterables zoals lichaamsoliën & lotions elimineren plus doodt vroege uitbraken van algen). Afschaffing van deze problemen eerst voordat u water verduidelijken producten.

Tips

 • Het is belangrijk dat je continu filter instellen voor het zwembad water tot het water helder is en nauwlettend uw zwembad filter druk. Backwash of reinig het zwembad filter zo nodig, volgens de instructies van het zwembad filter fabrikant.

Waarschuwingen

 • Als uw zwembad water troebel werd binnen 6-8 uur van de pH of Alkalinity, blijven circuleren uw water en het moet binnen 24 uur duidelijk als het water zich aanpast aan de veranderingen die u hebt gemaakt.
 • Het is gebruikelijk voor zwembad water te troebel worden onmiddellijk na het toevoegen van producten aan het zwembad pH of alkaliteit te passen.