Wkinl

Hoe te brie eten


Brie kaas komt uit het departement Seine-et-Marne regio van Frankrijk vroeger bekend als "Brie". Het is bleek van kleur, vaak met een eetbare witte korst, en het kan een lichte grijsachtige tint onder de schil hebben. Het kan een hint van ammoniak. Leeftijd Brie zal een sterkere smaak hebben en de schil zal kruimelig geworden.

Hier zijn enkele tips over hoe je deze heerlijke hartige kaas serveren.

Stappen

Hoe te brie eten. Overweeg een klassieke en eenvoudige methode, zoals het dienen met crackers en stukjes fruit zoals appels of bessen.
Hoe te brie eten. Overweeg een klassieke en eenvoudige methode, zoals het dienen met crackers en stukjes fruit zoals appels of bessen.
 1. 1
  Overweeg een klassieke en eenvoudige methode, zoals het dienen met crackers en stukjes fruit zoals appels of bessen.
  • Breng Brie kaas op kamertemperatuur.
  • Serveer met crackers of fruit plakjes.
  • Schep Brie met crackers en fruit plakjes en eet.
 2. 2
  Bak brie. Er zijn vele alternatieven als het gaat om het bakken brie. Probeer cranberry gebakken brie voor een zoete, herfst twist.
 3. 3
  Maak brie en croute dat is een klein wiel van brie bedekt met bladerdeeg filodeeg, geborsteld met een ei wassen, en gebakken tot het deeg goudbruin is. Laat staan ​​een paar minuten voor het serveren.
 4. 4
  Geef maken krab gevulde zalm een keer te proberen! Wat kan er beter zijn dan gebakken zalm gevuld met een zachte en romige brie vullen samen met paprika, ui en knapperig pijnboompitten.
 5. 5
  Overwegen om een pesto en smeerkaas met brie. Geweldig voor informele bijeenkomsten of een snack voor jezelf!
 6. 6
  Serveer brie met wijn. Zachte kaas, zoals brie neiging om heel goed te koppelen met droge Riesling, Marsanne, of Viogner wijnen. Een lichtere rode wijn, zoals Pinot Noir werkt goed ook want het is de delicate maar rijke smaak die mooi contrasteert met de zachtheid van de brie.

Tips

 • Serveer kleine hoeveelheden Brie als voorgerecht. Dienen Brie als voorgerecht bij het plannen van een lichtere maaltijd. Brie is zeer rijk smakende en vullend.
 • Een andere manier om te dienen, is te Brie wikkel in aluminiumfolie en bak in de oven tot warm en zacht in het midden. Dit maakt de kaas makkelijker te verspreiden op brood of crackers en maakt een mooi contrast voor koude fruit op de zijkant.
 • Jongere Brie is zachter en melty in textuur. Oudere Brie is meer kruimelig en heeft een sterkere smaak.
 • Wanneer u wordt verwacht af te snijden een stukje brie jezelf, probeer niet om de algemene vorm en het uiterlijk van het resterende deel te veranderen. Dunne plakjes van velg richting centrum het beste werkt. Hoe dan ook, moet je niet anderen te verlaten met de schil.
 • Eet de schil samen met de zachte inhoud, leren om de combinatie waarderen.
 • Het vetgehalte wordt overschat door de meeste consumenten. Op het etiket staat het percentage (teneur en matière grasse) op basis van de droge stof. Sinds Brie bevat ongeveer 40% water, moet men dit percentage te vermenigvuldigen met 0,6 om een ​​meer realistische schatting te verkrijgen.
 • Hoewel u kunt de kaas eten zonder brood of crackers, bent u niet de bedoeling om dit te doen wanneer uw gastheer biedt brood. Zet ze gewoon op het brood.
 • Een veel gepraat over de juiste temperatuur, en het voorverwarmen van de kaas is niet erg Frans. Het product is goed zoals het is.

Waarschuwingen

 • Vanwege de (zij het zeer klein) risico op listeriose niet eten kaas gemaakt van ongepasteuriseerde melk als je zwanger bent. Deze kaas wordt gezegd dat ze beter smaken, maar worden zelden geëxporteerd. Men koopt het meestal van de boer die de kaas zelf heeft gemaakt.