Wkinl

Hoe je een ei pocheren

Stroperij eieren is een gezonde manier om eieren te bereiden, omdat je niet boter of olie nodig om te koken met. Gepocheerde eieren kan worden gegeten als ze zijn, op salades of brood of gemaakt in eieren Benedict.

De perfecte gepocheerd ei zal hebben een glad, ononderbroken dooier omgeven door een glanzende ondoorzichtige ovaal van eiwit dat gelijkmatig zit rond het ei. Terwijl je een beetje geïntimideerd bij de gedachte van het creëren van dergelijke perfectie kan voelen, het is eigenlijk heel eenvoudig, zelfs zonder het gebruik van een stroper. Volg deze instructies om een ​​gepocheerd ei in staat om indruk geen ontbijt of brunch gast je portie produceren!

Ingrediënten

 • Eieren (zoveel als je wilt om te dienen)
 • Water
 • Witte azijn (optioneel)

Stappen

Hoe je een ei pocheren. Alles klaar voordat u begint te koken gepocheerde eieren.
Hoe je een ei pocheren. Alles klaar voordat u begint te koken gepocheerde eieren.
 1. 1
  Alles klaar voordat u begint te koken gepocheerde eieren. Timing is alles als het gaat om goede gepocheerde eieren.
  • Alle verschillende delen van de maaltijd, zoals brood, dient vlees en opgebakken aardappels, klaar tegelijkertijd.
  • Staat er een paar mensen kan het nodig zijn de andere delen van de maaltijd warm in de oven, een zonnige raam of een container op een pan van warm water te houden. Dit is prima, maar doe altijd de eieren laatste. U zult versteld staan ​​hoe snel drie minuten gaat door. Terwijl je rommelen gieten uw sap, de perfect gepocheerd ei wordt een hardgekookt ei in het knipperen van een oog.

Met behulp van een pan om eieren te pocheren

 1. 1
  Kies een geschikte pan voor stroperij. De pan moet ondiep en breed zijn, zoals de truc om stroperij goed zonder een ei stroper is om voorzichtig glijden het in een brede, ondiepe pan gevuld met kokend water. De pan moet kunnen ongeveer 1,5 liter (2 3/4 liter) water of 10 cm (4 ") waterdiepte nemen.
 2. 2
  Voeg het water. Vul de pan ongeveer tweederde of een beetje meer met water en breng aan de kook.
  • Melk kan worden gebruikt in plaats van water als je op zoek bent naar een rijkere smaak.
 3. 3
  Als je zou willen helpen de eieren te stellen, voeg 5-10ml (1-2 theelepels) witte azijn aan het water. Het is niet noodzakelijk, maar het verbetert het uiterlijk van het ei omdat de azijn stolt het eiwit.
  • Andere azijnen (balsamico, rode wijnazijn, appelazijn) zijn prima, en soms smaken heerlijk wanneer stroperij eieren, maar zal mogelijk invloed op de uiteindelijke kleur.
  • Larousse Gastronomique beveelt 1 eetlepel azijn op 1 liter te worden toegevoegd (1 3/4 liter, 4 1/3 kopjes) water. Aan de andere kant, chef Michael Romano adviseert het toevoegen van een theelepel azijn per liter (1 3/4 liter).
  • Citroensap kan ook helpen bij het opzetten van het ei, maar de smaak zal ook komen door. Sommige mensen adviseren om zout toe te voegen, maar het kan coagulatie belemmeren dus het is best niet gebruikt.
  • Als azijn wordt gebruikt, zullen de eieren hebben een azijn smaak. Chef Michael Romano adviseert dat in commerciële restaurants, gepocheerde eieren worden meestal ondergedompeld in een andere pan met heet water dat wordt gezouten, maar azijn gratis en dat deze beide seizoenen hen en verwijdert de azijn smaak.
 4. 4
  Selecteer de. Hoe verser een ei is, hoe beter het zal pocheer vanwege zijn witte dikker is. Gebruik eieren die zo vers mogelijk, een ei rechtstreeks van de kip zal zonder enige noodzaak voor azijn pocheren als het onmiddellijk zal stollen.
 5. 5
  Pocheren in een rustig tempo. Voor de beste resultaten, maar pocheren een ei per keer. Meer dan een ei risico's samenvoegen in andere eieren bij het koken. Als u nodig hebt om te pocheren meer dan een tegelijk, stoppen bij vier want meer zal gooien de timing en samenvoegen puinhoop is onvermijdelijk. De volgende instructies omgaan met zowel een ei en vier eieren tegelijk.
 6. 6
  Kraken een ei in een schaaltje, kommetje of soeplepel. Doe dit voorzichtig, zodat er geen om het uiterlijk van het ei schaden. Als alternatief, barst het ei op een kleine, vlakke plaat als deze maakt schuiven het ei in de pan met water makkelijker. Weet de dooier niet breekt bij het kraken het ei.
  • Gelet op de mogelijkheid van het breken van het ei als het uit een kom of bord om de pan in beweging, sommige mensen de voorkeur aan deze stap overslaan en breek het ei recht in het water. Als u dit doet, wees voorzichtig en slechts een per keer toevoegen. En merk op dat door het kraken van de eieren los in een kopje en niet rechtstreeks in het water, de gebarsten eieren hebben de kans om terug te zetten in hun kleine "eiwit cocon". Je zou graag experimenteren om erachter te komen wat het beste werkt voor jou.
 7. 7
  Zet het zachtjes kokend water aan de kook. Het water moet nauwelijks sudderend en de temperatuur ongeveer 160-180 ° F (71-82 º C).
  • Zorg ervoor dat u niet het ei laten vallen in kokend water (100 º C/212 º F), omdat dit zal harder de eieren en maken ze onverteerbaar.
 8. 8
  Spin het sudderende water om het water afkoelen voordat je erbij neervalt in het ei.
 9. 9
  Voorzichtig zakken of laten vallen het ei in het midden van de nauwelijks sudderend whirlpool. Te helpen handhaven van de vorm van het ei, swirl rond het in een cirkelvormige beweging.
  • Chef Michael Romano raadt het gebruik van een bedruipen methode om de dooier omhullen met de witte, vorm te geven als dit voor ongeveer 20 seconden of totdat de witte sets.
 10. 10
  Wacht 3-5 minuten gaar. U weet dat het ei is klaar als de blanken zijn ingesteld en de dooiers beginnen te verdikken.
 11. 11
  Als pocheren meerdere eieren in een keer, doe het kokende water niet centrifugeren. Plaats de eerste schaal met zijn zijkant net het breken van de oppervlakte van het water. Met een zachte snelle beweging, dumpen het ei in het water.
  • Snel herhaal deze stap met de andere eieren, ze voegen een interval 10-15 seconde. Laat voldoende ruimte voor de eieren in de pan. Afhankelijk van de grootte van de pan, twee of drie eieren tegelijk is ongeveer gelijk.
  • Verwijder elk ei achtereenvolgens nadat ze gekookt gedurende drie minuten.
 12. 12
  Verwijder de gepocheerd ei met een schuimspaan uit de pan. Werk snel om elk ei overbrengen op de plaat, laat het teveel aan water druppelen terug in de pan. Larousse Gastronomique adviseert om het ei in koud water verfrissen en laat ze uitlekken op een doek. Chef Michael Romano beveelt dompelen de eieren in kokend, gezouten water gedurende 30 seconden en deze te plaatsen op een droge theedoek om te drogen.
  • Als de rand is niet netjes genoeg, trimmen met een schaar - geheim van de kok.
 13. 13
  Serveren. Gepocheerde eieren moeten zodra ze uit het water bent verwijderd en afgevoerd worden geserveerd. Ze afkoelen snel en eenmaal koud, ze zijn niet zo wenselijk is voor het diner.
  • Serveer op dikke plakken knapperig brood.
  • Serveer met gebakken bonen, een gekookte tomaat en worstjes.
  • Serveer met een salade.
  • Serveer in een pitabroodje zak.
  • Serveer op groenten.
  • Serveer de gepocheerde eieren over geroosterde beboterde Engels muffins en gegarneerd met Bearnaise of Hollandaisesaus, misschien een beetje spek of gegrilde ham op de zijkant.
  • Dienen als eieren Benedict.

Met behulp van een individueel ei stroper

 1. 1
  Gebruik de stappen in de vorige methode stappen. Echter, als het gaat om het toevoegen van de eieren, voeg eerst het ei stroper. Het moet een hoek die ligt aan de rand van de pan, gewoon Verbindt plaats voor schuiven in het ei.
 2. 2
  Voeg vervolgens de eieren direct in het ei stroper.
 3. 3
  Koken zoals hierboven uiteengezet, trek vervolgens de hele ei stroper. Laat ze uitlekken en dienen als hierboven beschreven.

Met behulp van een silicium ei stroper cup

 1. 1
  Als u toegang tot een goede keuken winkel hebben, overwegen de aankoop van een kleine silicium ei stroper kopje of een set van silicium eierkokers (een set komt vaak met een pan met een duidelijke deksel). Dit is een vrij goedkope optie en ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken.
 2. 2
  Drijven de beker in de pan.
 3. 3
  Breng aan de kook en breek de eieren in de kopjes.
 4. 4
  Sudderen met een afgedekte pan gedurende 8 minuten (op zeeniveau).
 5. 5
  Gebruik een boter mes om het gepocheerd ei te scheiden aan de rand van de cup en keer de beker over toast.
 6. 6
  Serveren.

Waardoor gepocheerde eieren vooraf

 1. 1
  In weerwil van wat er gezegd is over het dienen onmiddellijk, zoals opgemerkt door julia kind en andere chefs als michael romano, is het mogelijk om gepocheerde eieren in geavanceerde maken voor de drukke kok met een menigte te voeden.
 2. 2
  Maak de gepocheerde eieren zoals hierboven uiteengezet.
 3. 3
  Gewoon dompelen de gepocheerde eieren in gewoon ijskoude water te relaxen. Plaats in de koelkast en laat tot het tijd is om te dienen - ze goed te houden voor maximaal een dag in de koelkast.
 4. 4
  Drop ze in een pan met kokend, gezouten water gedurende 20-30 seconden (en niet meer dan een minuut) en ze zijn klaar om direct serveren. Ze niet verder dan dit koken. Gebruik het dienen van bovenstaande suggesties.

Tips

 • U kunt ook pocheer je eieren in een kleine teflon koekenpan. Het houdt genoeg water om het ei te dekken, kunt u twee eieren passen in een keer, en het is makkelijker om de eieren in en uit zonder te breken.
 • Een ei-stropen ring kan worden gebruikt om de vorm van gepocheerde eieren houden. Dit zijn metalen ringen verkrijgbaar van keuken-winkels.
 • Non-stick, staal, elektrische of magnetron ei stropers kunnen worden gekocht en gebruikt om eieren te pocheren. Volg gewoon de instructies bij de desbetreffende stroper.

Waarschuwingen

 • Alleen slaan gekookte eieren als ze dwars door hebt gekookt.
 • Laat de eieren niet vallen in kokend water (100 º C/212 º F)! Dit zal een negatieve invloed op de smaak en textuur van je eieren omdat de kook misschien wel rippen het ei uit elkaar. Als een vuistregel, breng het water aan de kook, temper het aan de kook (of heel zacht koken) vóór het koken.
 • Als de dooier breekt als je het ei barsten of als u zetten het ei in het water, dat ei is er geweest. Trek het uit en gebruik het voor iets anders als je kunt, misschien iemand wil roerei plaats.