Wkinl

Hoe om te eten sushi

Als je nog nooit eerder sushi gegeten, maar het wilt proberen, kunt u zich geïntimideerd voelen door onbekende eten, presentatie, en tradities. De smaak (en uw ervaring) van sushi wordt sterk beïnvloed niet alleen door hoe het wordt bereid, maar ook door hoe je het eet. Deze richtlijnen helpen u weet wat u kunt verwachten en hoe u optimaal genieten van uw eerste sushi avontuur.

Stappen

Hoe om te eten sushi. Kies een gerenommeerde sushirestaurant.
Hoe om te eten sushi. Kies een gerenommeerde sushirestaurant.
 1. 1
  Kies een gerenommeerde sushirestaurant. Dit is vooral belangrijk voor de eerste keer sushi eter. Slecht voorbereide vis kan de ervaring verpesten en je wilt nooit sushi weer te eten, vooral als je niet bijzonder dol op zeevruchten te beginnen. U kunt meer doen experimenteren met waar je eet als je eenmaal hebt een paar positieve ervaringen met sushi gehad, maar als je begint, veilig spelen.
  • Als je nerveus bent over het proberen sushi voor het eerst bent, probeer dan zalm sushi Nigiri stijl, dat is meer mild dan andere vormen van rauwe sushi.
  • Gewoon omdat het duurder betekent niet dat de kwaliteit is beter.
  • Als je weet dat een Japanse volk, vraag hen dan om een ​​plek. Als u geen Japanse kennissen hebben, vinden een Aziatische supermarkt en vraag iemand die daar werkt, of zoek een lokale gerechten forum en vraag advies daar.
  • Controleer het menu voor waarschuwingsborden dat de kwaliteit niet goed zou kunnen zijn:
   • "All you can eat" sushi voor een vaste prijs
   • menu-items niet in het Japans vermeld
   • de meeste van de items zijn gerold sushi met namen als Oriental Delight
   • meer dan de helft van de beschikbare ingrediënten gekookt
 2. 2
  Zitten in de sushi bar als je kunt. Dit geeft je de mogelijkheid om te communiceren met de sushi-chef en inspecteer de kwaliteit van de vis (die moet te zien zijn, en mogen niet droog uitzien) te geven.
 3. 3
  Plaats uw bestelling. Bestel de sushi posten die rechtstreeks van de chef-kok als mogelijk en om niet-sushi items uit een server (nooit van de chef). Vraag hem wat hij beveelt, en als je kunt wat hij denkt is verste. Sinds sushi heeft rauwe vis, hoe verser het is, hoe beter het zal smaken. Wees voorzichtig in hoe je zin is, dat wel. Vragen "Is het fris? ' zou beledigend, omdat het betekent dat een deel van de vis misschien niet vers. Gewoon vragen om wat is verste. Als je iets wilt eten terwijl de sushi wordt voorbereid, vraag om edamame (gekookte sojabonen), Suimono (heldere bouillon) of misoshiru (gefermenteerde soja bonen soep). Kies uit groene thee, bier, sake, of water te drinken, frisdranken zal overweldigen de subtiele smaken van sushi. Hier is een overzicht van de soorten sushi die je kunt proberen:
  • Sashimi - Plakjes rauwe vis (zonder rijst)
  • Nigiri - Een plakje rauwe vis over een ovaal van rijst
  • Maki-Typisch een of twee soorten vis of groente gerold met rijst in een vel geroosterde zeewier en snijd ze in hapklare porties. Een goed uitgangspunt voor mensen die zijn preuts over het eten van rauwe vis.
  • Temaki - Net als maki, met uitzondering van de ingrediënten worden gerold in een kegelvorm die je vasthouden en bijten in de manier waarop je zou een taco.
 4. 4
  Reinig uw handen voor het eten van sushi. Veel sushi bars zal zorgen voor een warme vochtige handdoek voor dit doel voorafgaand aan eten serveren. Hoewel veel mensen ervoor kiezen om eetstokjes te gebruiken, is het heel acceptabel om sushi te eten met je handen.
 5. 5
  Ken uw specerijen. Meestal zal een plaat van sushi omvatten wasabi (de groene bal van deeg) en ingelegde gember (dunne, roze plakjes geplaatst vlak naast de wasabi). Daarnaast wordt u voorzien van een kleine ondiepe schaal om uw sushi dippen in sojasaus. Giet de sojasaus in de kleine plaat, halfvol of minder.
  • Wees voorzichtig bij het dompelen Nigiri in de sojasaus. Als je de rijst duik in de sojasaus, het zal uit elkaar vallen. In plaats daarvan, neem het hele stuk in je handen en dompel het in de sojasaus vis einde naar beneden.
  • Als de sushi al saus op het, doe het niet dopen in de sojasaus. Probeer te genieten van het als de chef-kok doorgewinterde het.
  • Als alternatief kunt u eetstokjes gebruiken om de gember dip in de sojasaus, en gebruik deze om de saus te poetsen op de vis eerder dan duik de vis direct daarna. Dit geeft alleen maar de "essentie" van gember en de gember wordt dan niet direct opgegeten.
  • Overdrijf het niet op de wasabi. Het is heel gemakkelijk om de delicate smaken van sushi overmeesteren met een zware combinatie van sojasaus en wasabi. Proef de sushi zonder extra wasabi eerste, direct voeg dan een klein bedrag voor elk stuk als u wenst. Wees ervan bewust dat het soms nigiri heeft wasabi verscholen tussen de vis en rijst, sushi bereid op deze manier zelden nodig extra wasabi. Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om de wasabi pasta mengen met de sojasaus, deze praktijk maakt het moeilijk om de balans van pittige en zoute smaken beheersen en kunnen respectloos naar de sushi-chef te worden beschouwd.
 6. 6
  Eet de sushi in een hap. Als het stuk is te groot, het eten in twee beten. Besteed aandacht aan zowel de smaken en de texturen. U kunt worden verrast met hoe mild en teder de vis is. Vergeet niet dat je niet hoort te worden overspoeld met de kracht van smaak hier, maar met de balans van smaken en texturen. Neem de tijd om ervan te genieten!
 7. 7
  Verfris je mond met een plakje gember, met name tussen het eten van verschillende soorten sushi. Eet het niet in dezelfde bite als sushi.
 8. 8
  Eet niet alles op je bord. Het is onbeleefd beschouwd om alles te voltooien, omdat het impliceert dat de chef-kok niet genoeg ging maken.

Tips

 • Echte wasabi is erg duur, het is eigenlijk een wortel, en op fijnere vestigingen, zal het lijken meer flarden. Daarnaast zal het NIET oogstrelende zijn als de groene pasta. De groene pasta is eigenlijk goedkoper mierikswortel met kleurstof toegevoegd.
 • Hogere kwaliteit ingelegde gember zal wit zijn, de roze kleur van de meeste is van vooraf gemaakte gember in een pot die heeft gehad kleurstof toegevoegd. Terwijl beide zijn (meestal) zeer goed, de bleker variëteit is subtieler en complexer.
 • Lees over voordat u gaat dineren, zodat u niet per ongeluk beledigen de chef-kok of de cultuur.

Waarschuwingen

 • Ook al is de wasabi is er op je bord, het is soms beschouwd als slechte manieren om wat toe te voegen aan elk stuk voordat je het eet, wanneer de sushi chef-kok al enkele wasabi heeft gelegd op de rijst roll. Als u meer wasabi toevoegt, bent u in feite de chef vertellen dat hij of zij niet doen een goede baan.
 • Als u nog niet eerder hebt geprobeerd wasabi, wees voorzichtig met het gebruik ervan als specerij. Het kan zeer pittig, niet te veel van gebruiken. Probeer een klein beetje eerst te zien hoe je ermee omgaat.
 • Het eten van rauwe vis, schaaldieren en vlees kunt u een verhoogd risico op ernstige voedsel overgedragen ziekten, met inbegrip van voedselvergiftiging, hepatitis, parasieten, en leverschade. Hoewel dit onwaarschijnlijk is op respectabele sushi restaurants, wel twee keer bedenken voordat sushi, dat is al zitten voor wie weet hoe lang bij een buffet gemaakt door wie-weet-wie.