Wkinl

Hoe maak je een artisjok te eten

Als je nog nooit een artisjok hebt gegeten, kun je op een verlies wanneer ze geconfronteerd worden met het voorbereiden of verbruik van een. De procedure is niet intuïtief - je niet gewoon pop de bladeren in je mond en kauwen weg, of anders de taaie vezels en scherpe bladpunten zal grote schade aanrichten op uw hele spijsverteringssysteem. Maar wanneer correct benaderd, kan een artisjok een heerlijke, gezonde en ongewone aanvulling op elke maaltijd.

Stappen

Hoe maak je een artisjok te eten. Snijd de scherpe bladpunten met een artisjok mes of schaar.
Hoe maak je een artisjok te eten. Snijd de scherpe bladpunten met een artisjok mes of schaar.
 1. 1
  Snijd de scherpe bladpunten met een artisjok mes of schaar. Dit is optioneel, maar het maakt het eten van de artisjok veel gemakkelijker later.
 2. 2
  Kook de artisjok in gezouten water of stoom ze gedurende 20-45 minuten, tot ze gaar zijn. Bedek de pan als koken, of anders zuren in de artisjok niet zal kunnen ontsnappen en zij zullen blijken de artisjokken bruin. U kunt ook magnetron hen, individueel verpakt in plastic, voor 8-15 minuten, of zet ze in een snelkookpan gedurende 20 minuten. Je weet dat het gebeurt wanneer u eraan trekt op een blad en het komt weg met weinig weerstand.
 3. 3
  Giet ze ondersteboven.
 4. 4
  Neem de buitenste bladeren een voor een af en houd als een aardappel chips. Neem een ​​kijkje op het - je moet kunnen om het eetbare gedeelte vrij duidelijk te zien. Het is lichter van kleur en naar beneden langs de onderkant van het blad, waar het aan het hart.
 5. 5
  Smeer de tip (het deel dat werd gehecht aan het hart van de choke) in welke dip is aangeboden. Enkele veel voorkomende dips zijn:
  • Mayonaise (probeer mengen met een beetje balsamico azijn of sojasaus)
  • Mengsel van knoflook en boter
  • Mengsel van olie, zout en azijn
  • Gesmolten boter
  • Ranch dressing
 6. 6
  Zachtjes knabbelen of schraap de tedere stukjes van de onderkant van het blad door de invoering van het blad in je mond, sluit je tanden op, en trekken het blad naar buiten. Het "goede deel" zal gemakkelijk los te maken van de meer houtige, vezelige deel van het blad en laat de smakelijke bit voor u om te genieten.
 7. 7
  Gooi de overgebleven bladeren in een container of in een stapel op je bord.
 8. 8
  Ga door tot je bij de kleinere centrum bladeren die niet veel vlezigheid hen hebben. Deze bladeren zien er een beetje anders dan de buitenste bladeren en hebben vaak een doorschijnende kwaliteit met een beetje paars op hen.
 9. 9
  Trek de middelste bladeren. Afhankelijk van hoe goed gaar de artisjok is, kunt u soms til de kleinere binnenste blaadjes allemaal samen voor een laatste duik in de sauzen en bijt de uiteinden af ​​subtiel (maar eet niet van de scherpe punten). Ze bestrijken een fijnere, bijna harige groei net boven het hart van de artisjok. Sommige mensen noemen dit deel de 'stikken', dat is wat je gaat doen als je het eet, want het is zeer stekelig.
 10. 10
  Verwijder het stikken met zachte bewegingen met een vork of de getande rand van een keukenmes totdat je naar beneden naar het hart. Dit is een zeer belangrijke stap en vaak waar mensen verkeerd gaan zonder de juiste instructie.
 11. 11
  Eet uw hart uit. Het hart van de artisjok is de meest gewaardeerde deel en vaak het enige deel restaurant koks gebruiken in hun recepten, maar thuis kun je de hele artisjok ervaring genieten. Genieten.

Tips

 • Stomen artisjok in een grote pan op een dampende rek met ongeveer een centimeter water op medium zal de smaak houden in meer.
 • Het is leuk om artisjokken dompelen in een kleine kom met gesmolten boter voor het eten.
 • Gooi de stam, want het kan bijna net zo lekker als het hart als ze worden gekookt. Neem eens een kijkje op het zodra het is gekookt en knip de echt vezelig of houtachtige stukjes, en eet de rest van het hart!
 • Artisjokken kunnen ook worden gevuld.
 • Zorg ervoor dat u een gooi kom, ongeveer een middelgrote kom per twee personen, bij het serveren de volledige gekookte artisjok.
 • Als je niet allergisch voor zuivel, probeer artisjok met wat Parmezaanse kaas. Het smaakt goed!
 • Artisjokken kan koud of warm gegeten worden.

Waarschuwingen

 • Niet te verwarren met wat hier beschreven, een artisjok, met Jeruzalem wereldbol> artisjokken en Chinese artisjokken, die volledig verschillend zijn planten waarvan de wortels worden gegeten.
 • Weet de afgedankte onderdelen niet in de vuilnisbak. Compost indien mogelijk, anders gewoon deze deponeren in de vuilnisbak (of erf / etensresten, als uw afval verwijderen biedt deze).

Dingen die je nodig hebt

 • Gooi kom (voor de overblijfselen van de al gegeten bladeren)
 • Dipsaus
 • Tal van servetten