Wkinl

Hoe te durian te eten

Een rijke vla sterk geparfumeerd met amandelen geeft de beste algemene idee van, maar er zijn af en toe waait van smaak die roepen tot crème-kaas, ui-saus, sherry-wijn, en andere ongerijmde gerechten erg. Dan is er een rijke kleverige gladheid in de pulp die niets anders bezit, maar wat bijdraagt ​​aan de delicatesse...-Britse natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace beschrijven van de smaak van een durian, 1856

De durian, bekend als de "koning van fruit" in Zuidoost-Azië, is niet alleen intimiderend vanwege zijn grote omvang (1 tot 3 kg, 2 tot 7 pond) en thorn bedekte schil, maar ook omdat het een aparte geur die sommige mensen beschrijven als "oude sportschool sokken" of "rottend vlees" en dat de vrucht officieel verbannen uit vele openbare plaatsen in Azië heeft gekregen. Toch is de smaak van het vlees zeer gewaardeerde en verbruikt in vele delen van de wereld. Als je nieuwsgierig bent, kunt u het een schot. Je zou kunnen ontdekken een heerlijke traktatie, of dat u misschien wel in opstand, maar blijft met een grappig verhaal (en goede foto's van je walgt reactie) te delen.

Stappen

Hoe te durian te eten. Weten wanneer en waar te doerians vinden.
Hoe te durian te eten. Weten wanneer en waar te doerians vinden.
 1. 1
  Weten wanneer en waar te doerians vinden.
  • Het fruit is afkomstig uit Indonesië, Maleisië en Brunei, maar wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door Thailand, Maleisië, Indonesië en de Filippijnen. Omdat de vrucht groeit alleen in tropische klimaten, is het niet gekweekt in vele plaatsen. Hoewel zeldzaam, zijn ze te vinden in de Europa in de Aziatische voedselmarkten. In Azië zijn ze te vinden in de reguliere supermarkten, terwijl in het seizoen. Ze worden ook verkocht door straatverkopers in sommige Aziatische steden..
  • De durian is strikt een seizoensgebonden fruit, typisch gegroeid van juni tot augustus. Het verkrijgen doerians buiten het groeiseizoen is onwaarschijnlijk, tenzij ze worden ingevroren, in dat geval moet u het te laten 's nachts ontdooien.
  • Er is geen juiste manier om een ​​"goede" durian kiezen, omdat de voorkeuren zijn verschillend in elke regio en kan variëren van persoon tot persoon. Als de doerians zijn relatief jong, zal het vruchtvlees binnen knapperig in textuur en de smaak zal mild zijn (die voorkeur kunnen hebben als dit de eerste keer dat je het eten van durian). De vrucht is rijp wanneer de schil begint te kraken open op zijn eigen, en sommige mensen laten rijpen verder dan dat, totdat het vlees is romig, licht alcoholische en sterk aromatisch. Algemeen, op zoek naar een grote, stevige steel om de versheid te geven, en zorg ervoor dat je kunt de zaden horen binnen wanneer je het schudden.
 2. 2
  Koop uw durian. Als er een grote voorraad op de plaats waar je ze koopt, overwegen de aanschaf van slechts een op het eerste en vervolgens kopen meer als u vindt dat u geniet van de eerste. Ze kunnen tot 10€ per stuk. U hebt de mogelijkheid van het stellen van de winkel / leverancier u de durian uit om het te openen voor je gekocht, het bespaart je deze rommelige taak, maar het kan problemen opleveren wanneer u vervoert de durian huis. Als je hebt het op de winkel geopend, breng een luchtdichte container op te slaan in, maar houd in gedachten dat de geur nog steeds merkbaar zijn.
 3. 3
  Breng de durian huis. Als de durian u kocht werd geopend voor u in de winkel en de peulen worden opgeslagen in een container, moet je wel goed, maar anders doerians zijn verboden op de meeste openbaar vervoer systemen vanwege hun geur. Zelfs als zij niet uitdrukkelijk zijn verboden op je openbaar vervoer systeem, kunt u nog steeds wilt vermijden rijden is als service aan andere passagiers. Als je het openbaar vervoer moet gebruiken, overweeg dan het rijden in een dun overvolle auto of in een bus zitten van iemand anders weg, indien mogelijk.
  • Als algemene regel geldt, voorkomen doorkruisen drukke openbare plaatsen het dragen doerians. Overweeg huis rijden of beter nog, een fiets. Als je dat doet de voormalige, zorg ervoor dat je ramen open als mogelijk om de auto te beluchten.
  • Hoe ouder de vrucht, hoe sterker de geur. Ook, gebarsten of gedeeltelijk geopende fruit (zelfs in gesloten verpakking) produceert meer geur dan ongeopend degenen. Als u van plan bent om te reizen met het openbaar vervoer, wilt u misschien de vruchten thuis openen, dat is niet moeilijk te doen als je weet hoe.
 4. 4
  Open de durian. Leg het papier waar je gaat werken, want dit kan krijgen rommelig. Inspecteer schil van de durian voor natuurlijke "naden". Dit is waar je zal willen richten uw snijden en trekken inspanningen.
  • Met een mes:
   1. Met een lang, scherp mes, zorgvuldig een maak een diepe snee in de durian ongeveer 8-10 centimeter lang.
   2. Begraaf je vingers in de uitsparing en wrikken de romp uit elkaar. Wanneer u klaar bent, moet je twee helften.
   3. Bij het mes, maak een diep gesneden in de vezelige divider langs het centrum van de bal. Als de durian is zeer rijpe, zult u niet nodig om dit te doen.
   4. Trek de gehalveerde secties uit elkaar.
   5. Schep de eetbare vruchtvlees uit de schil en herhaal met de andere helft.
  • Zonder een mes (veiliger) - Gebruik deze methode alleen als u aanzienlijk gewicht (hoeft een kind om het te doen niet vragen, bijvoorbeeld). Het werkt het beste voor bijna rijpe vruchten, omdat het scheuren gemakkelijk.
   1. Draag een schoen of een sandaal die een dikke zool heeft (u hoeft slechts een van hen). Een sok is optioneel. Waarschijnlijk wilt u uw oude tennisschoenen, niet uw nieuwe gebruiken.
   2. Stap voorzichtig op de durian en breng wat kracht te breken hem open, terwijl op iets. Maak je geen zorgen, het is makkelijker dan staand op een bal. Toch, wees voorzichtig.
   3. Als je denkt dat je het fruit genoeg gebarsten, zou je voorzichtig je vinger tussen de spleet en open het fruit langs de natuurlijke divider.
   4. Consumeer / verplaatsen van de vruchten die zichtbaar eerst zijn, dan wanneer je de helft van de durian's zichtbare vruchten verwijderd / gegeten, zet de palm van je handen aan beide zijden van de witte binnenkant van de durian. Breng een beetje kracht om de halve durian kraken in twee.
   5. Doe de vorige stap van de andere helft.
  • 5
   Geniet van uw exotische durian! Houd het vlees in je handen en het eten, het vermijden van de pits. U kunt ook koken met behulp van recepten, zoals:
   * Durian pannenkoeken
   * Pulut Durian
   * Tempoyak (gefermenteerde durian)

   * Durian broodjes

Tips

 • Geniet van het romige durian vruchtvlees met andere tropische vruchten zoals kokosnoot, ananas en papaya.
 • Als de geur gooide je verrast, overwegen het dragen noseplugs of probeer te beginnen met de afgeleiden van het fruit (sap, pannenkoeken, enz.) waar het is vermengd met andere stoffen en de geur is niet zo scherp. Weg te nemen de stinkende geur van durian, hetzij uit de mond of handen, gewoon giet water in de durian bolster. Dan drinken en was uw handen met het water.
 • U kunt durians in de Europa in Aziatische supermarkten (Chinatown, Kampung Indonesia, etc) te kopen in grote steden.

Waarschuwingen

 • Bij het openen van de durian, wees voorzichtig niet om jezelf te snijden.
 • U kunt een boete krijgen als je een durian ergens waar ze worden verboden.
 • Voor sommigen, durian smaak en voelt als uien in een zak water gelaten te verwennen in heet zonlicht.

Dingen die je nodig hebt

 • Een scherp mes of een schoeisel (sandaal of schoen) met een dikke zool
 • Krant