Wkinl

Hoe je groene thee cafeïne te beperken


Groene thee is heerlijk en zeer hoog in antioxidanten. Het heeft een nadeel, echter, en dat is zijn cafeïne inhoud, die kunnen verrassen en invloed hebben sommige thee nadelig drinkers. In plaats van het afzien van de voordelen voor de gezondheid van deze thee, hier zijn enkele eenvoudige en effectieve maatregelen om groene thee te genieten zonder te lijden aan de cafeïne bijwerkingen.

Stappen

Hoe je groene thee cafeïne te beperken. Vertrouwd te raken met uw niveau van tolerantie.
Hoe je groene thee cafeïne te beperken. Vertrouwd te raken met uw niveau van tolerantie.
 1. 1
  Ken uw groene thee. Hoe jonger de theeblaadjes, hoe meer cafeïne zal worden geproduceerd in de thee. Het meest gewaardeerde onderdeel van groene thee is de terminal knop en de aangrenzende twee bladeren, ook wel de thee te spoelen. Zij zijn de zoetste, maar bevatten ook de meest cafeïne.
  • Kleur is een slechte indicator van cafeïne niveaus - Gyokuro, een top level Japanse groene thee, bevat meer cafeïne dan een donkere thee, zoals Lapsang Souchong. Hoogwaardige thee wordt gemaakt van de kiem en twee aangrenzende bladeren (de thee spoelen), waar het cafeïnegehalte sterk geconcentreerd is. Aan de positieve kant, dit zijn de zoetste deel van de thee en de catechinen en theanine (hieronder vermeld) bevatten ook.
 2. 2
  Vertrouwd te raken met uw niveau van tolerantie. Veel deskundigen raden consumeren niet meer dan 300 milligram cafeïne per dag. In vergelijking met zwarte thee, en, groene thee is gevonden om een zachte en stabiele bron van stimulatie met weinig meldingen van gemeenschappelijke cafeïne bijwerkingen, zoals of hoofdpijn. Cafeïne in groene thee werkt anders in het lichaam, omdat in tegenstelling tot koffie, groene thee bevat ook L-theanine. Theanine is een aminozuur dat een kalmerend effect op de hersenen (Yokogoshi et al.. 1998b) produceert. Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat theanine is een cafeïne-antagonist, de "hyper" effect van cafeïne (Kakuda et al.. 2000) compenseren. Van de 20 verschillende aminozuren in thee, meer dan 60% theanine. Dit is uniek voor groene thee en witte thee, omdat de dampende proces niet te elimineren. Theanine biedt ook de elegante smaak en zoetheid in groene thee. Aan de kankerbestrijdende voordelen van groene thee te realiseren, onderzoekers algemeen over eens dat het drinken van 14-16 gram (415-475 ml) per dag is redelijk.. Als er is 30 mg cafeïne per 8 oz kopje groene thee, het drinken van de aanbevolen hoeveelheid vertaalt zich in 60 mg cafeïne per dag (minder dan 300 mg), en zelfs dat cafeïne-niveau kan worden verminderd door het volgen van de instructies in dit artikel. Hier is een vergelijking van cafeïnegehalte is diverse dranken. Koffie (5 oz.cup) 40 - 170 mg; Cola 30 - 60 mg. (12 oz kunnen.); Black Tea 8 oz.. cup 25-110 mg; Oolong thee 8 oz.. cup 12-55 mg; Groene thee 8 oz.. cup 8-30 mg; White Tea 8 oz.. cup 6-25 mg; Decaf Tea 8 oz. cup 1-4 mg.
 3. 3
  Drink groene thee bekend nature arm zijn aan cafeïne. Sommige groene thee worden verwerkt zodanig nature laag in cafeïne. Hier zijn drie: 1) Japans houjicha groene thee is gebakken of in de oven geroosterd. De koffie wordt gebakken bij hoge temperatuur en de geroosterde smaak overheerst deze mix. De belangrijkste soorten Houjicha zijn licht en gefrituurd. De diepere gebakken blad produceert een diepere geroosterde aroma en smaak. 2) Japanse Genmaicha is een mix van bancha groene thee en Genmai (geroosterd rijstkorrel). De snede thee rijst is belangrijk, de meer aromatische Genmaicha thee hebben een hogere hoeveelheid rijst. 3) Japans Bancha is een grovere en zwaardere graad van groene thee, wat neerkomt op een late seizoen gewas. Bancha is een klasse van Sencha geoogst als tweede flush thee tussen de zomer en de herfst met minder cafeïne. Cafeïne vergelijkingen per portie zijn als volgt: Zwarte Thee 0,05%; Gyokuro Groene Thee 0,02%; Sencha Green Tea 0,015%; Houjicha Green Tea 0,008%; Genmaicha Groene Thee.
 4. 4
  Kopen groene thee dat is cafeïnevrij. Er zijn twee typen caffeïnevrij processen voor thee. Zorg ervoor dat groene thee dat het veel gezonder natuurlijke decafeïnering genaamd gebruikt schaffen "bruisen." Het gebruikt geen chemicaliën, en in plaats daarvan gebaseerd op een natuurlijk proces met water en kooldioxide (C02) dat 95 procent van de polyfenolen behoudt. Het andere proces soms ietwat cynisch aangeduid als "natuurlijke caffeïnevrij" maakt gebruik van de chemische oplosmiddel ethylacetaat, met behoud van slechts 30 procent van de gezonde polyfenolen. Zowel koffiebonen en theebladeren chemisch cafeïnevrije met ethylacetaat als oplosmiddel / verdunningsmiddel, vanwege de lage kosten, lage toxiciteit, en aangename geur. Echter zijn andere toepassingen zijn om printplaten te reinigen, in sommige nagellak removers en in verven als een activator. Merk op dat alle decafeïnering de smaak zal veranderen tot op zekere hoogte. Controleer altijd het etiket om te zorgen voor de bruisen of C02 proces wordt gebruikt.
 5. 5
  Vermijd groene thee theezakjes Groene thee theezakjes bevatten veel meer cafeïne -. en je zal wat kwaliteitsverlies lijden als de theezakjes zijn armer in smaak dan de losse groene thee bladeren. Proberen om losse groene thee bladeren kopen. U kunt dezelfde hoge-kwaliteit blad gebruiken drie keer voordat ze weg te gooien, dus nadat u de eerste infusie (zoals hieronder beschreven) hebt gegooid, heb je nog twee kopjes groene thee te genieten.
 6. 6
  Gooi de eerste infusie weg. Cafeïne is sneller op te lossen dan de andere thee verbindingen. Dr Andrew Weil, de bekende arts en voedingsdeskundige staat dat je het grootste deel van de cafeïne kan verwijderen op uw eigen door het inweken de thee gedurende 45 seconden in heet water en dan afgieten van de vloeistof. Hij stelt dat maximaal 80 procent van de cafeïne wordt vrijgegeven in de eerste infusie van water, zodat slechts minimale hoeveelheden zal blijven wanneer u het water voor de tweede keer toe. Deze methode elimineert heel weinig van de smaak en het aroma van de thee. De lengte van de eerste infusie kan de sterkte van de tweede infusie - hoe langer de infusie, de blander de volgende, maar ook hoe lager het gehalte cafeïne. Proberen om de langste eerste infusie keer dat behouden en genoeg groene thee smaak voor uw gading.
 7. 7
  Begin langzaam. Een van groene thee kan overal bevatten 15-75 milligram cafeïne. Het beste wat je kunt doen is om groene thee te proberen in kleine doses en bewaken van uw eigen reacties. Begin met een helft van een kopje per dag en verhoog de hoeveelheid geleidelijk, het observeren van je reactie op de toename en dienovereenkomstig aanpassen. Als je het gevoel rustig gestimuleerd en inhoud, zult u weten dat groene thee voor u werkt.
 8. 8
  Brouw je groene thee halve kracht. Dit kan een handige oplossing zijn als u last heeft van cafeïne intolerantie. Aankoop van losse groene thee zal u toelaten om te stellen hoeveel bladeren worden gebrouwen in je thee. De meeste mensen brouwen ongeveer een tot twee theelepels losse groene thee per kop, je kunt proberen snijden die in de helft. Als het resulterende brouwsel is te zwak, te verhogen het beetje bij beetje.
 9. 9
  Drink het warm. Groene thee bevat catechinen (locatie van de anti-oxidanten) en theanine (bepaalt zoetheid en frisheid) dat cafeïne de activiteit te verminderen. Brouwen van groene thee kunnen deze moleculen te combineren met cafeïne in heet water, waardoor de cafeïne minder effectief. Als je het laat afkoelen te veel na het brouwen, de catechines breken en meer cafeïne wordt vrijgegeven.

Tips

 • Als groene thee is doordrenkt van koeler water (158 graden F), relatief meer cafeïne en antioxidanten polyfenolen zal in de tweede infusie worden gewonnen. Bij warmer water (ongeveer 185 graden F en hoger) wordt gebruikt, zal meer cafeïne en polyfenolen tijdens de eerste infusie worden gewonnen. (Zie Bron door Yang et al., hieronder.)
 • Als het drinken van groene thee nog steeds ongewenste effecten, rekening houden met de alternatieven. Bloem en kruidenthee zijn niet Camellia sinensis en geen cafeïne bevatten. Rooibos en honeybush, beiden uit Zuid-Afrika, geen cafeïne bevatten, maar bevatten hoge niveaus van anti-oxidanten, echter, zodat u nog steeds de voordelen voor de gezondheid minus de cafeïne. Of overwegen een mix van de twee (rooibos en groene thee) aan de helft van het cafeïnegehalte.
 • Wees ervan bewust dat de groene thee polyfenolen, zoals epigallocatechinegallaat, zijn de primaire anti-oxidanten die zijn gevonden in groene thee. Deze antioxidanten zijn consequent aangetoond leverfunctie vanwege hun anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen te beschermen. De polyfenolen kunnen ook beschermen tegen bepaalde vormen van kanker, hart-en vaatziekten, diabetes en neurodegeneratieve ziekten. Ook wordt aangenomen dat de polyfenolen helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van cafeïne. Het is theorie dat wanneer cafeïne wordt geconsumeerd met mate, vooral als een natuurlijk onderdeel van een polyfenol-rijke dranken zoals groene thee, de cafeïne levert daadwerkelijk voordelen voor de gezondheid. (Zie Bronnen van Zhen et al., Chen et al., Wang et al., en Paganini-Hill et al. hieronder.)
 • Theanine is kalmerend en is aangetoond dat de stijging van de bloeddruk die kan optreden bij inname van cafeïne gedeeltelijk tegen te gaan. (Zie Bron door Rogers et al., hieronder.)

Waarschuwingen

 • Vermijd groene thee. Veel, maar niet alle versies van groene thee bevat een hoge concentratie cafeïne. Coca-cola's Enviga, bijvoorbeeld, bevat 100 milligram cafeïne per portie. Ze bevatten ook een vrij hoge hoeveelheid suiker die niet voorziet in enige voordelen voor de gezondheid (hoewel sommige merken zoals Enviga bevatten geen suiker).
 • Als u zwanger bent of een medische aandoening en zijn geadviseerd te verminderen uw inname van cafeïne, in overleg met uw arts voordat consumeren groene thee op een regelmatige basis. Terwijl onderzoek geeft groene thee is algemeen gezond, heilzaam drank, in sommige omstandigheden, zoals specifieke gezondheidsproblemen of drug interactions dit niet wordt aanbevolen.
 • Niet overboord te gaan. De cafeïne in groene thee is niet het enige dat slecht zou kunnen zijn in grote hoeveelheden. De polyfenolen in groene thee, bij overmatig geconsumeerd, kan veroorzaken en schade aan de nieren. Drink niet meer dan 10 kopjes per dag, en wees voorzichtig met groene thee supplementen, die 50 keer kan bevatten de polyfenol gevonden in een kopje groene thee.