Wkinl

Hoe te bilirubine verlagen

Bilirubine is een donkergele afvalproduct gevonden in de gal. Het is het resultaat van de normale verdeling van oude rode bloedcellen door de lever. Teveel aan bilirubine oorzaak geelzucht, wat een gele verkleuring van de ogen en de huid. Terwijl geelzucht is te behandelen, is het toch een ernstige aandoening. Bij zuigelingen, kan onbehandelde geelzucht leiden tot doofheid, hersenverlamming en andere vormen van neurologische schade. Volwassen geelzucht kan duiden op leverproblemen, een belemmerd galstroom of andere niet-gediagnosticeerde ziekten. Ongeacht de leeftijd van de patiënt, zijn er tal van stappen die u kunt nemen om lagere bilirubine en ondersteuning van een gezonde lever.

Stappen

Hoe te bilirubine verlagen. Praat met uw kinderarts over lichttherapie.
Hoe te bilirubine verlagen. Praat met uw kinderarts over lichttherapie.

Deel een: zuigelingen

 1. 1
  Praat met uw kinderarts over lichttherapie. Fototherapie maakt gebruik van lichten om overtollige bilirubine te elimineren. De baby is naakt geplaatst (met een luier) onder een rij lampen. Lichtgolven worden geabsorbeerd door de baby's huid en bloed, en om te zetten bilirubine moleculen in water oplosbare isomeren die kunnen door het lichaam.
 2. 2
  Vraag uw arts over een biliblanket. Dit is een geavanceerde fototherapie dat glasvezel gaat. Biliblankets gebruiken hetzelfde soort licht in zonlicht, maar zijn veiliger omdat ze filteren schadelijke ultraviolette straling en infrarode energie. Met biliblankets uw baby kan worden gehouden, veranderd en verpleegd tijdens de behandeling, en 24 uur per dag kan worden behandeld totdat de geelzucht is opgelost.
 3. 3
  Stoppen met borstvoeding uw baby. Gebruik in plaats daarvan formule totdat het is opgelost. Geelzucht wordt soms veroorzaakt door onvoldoende consumptie van melk, wat kan gebeuren als het kind moeite geeft of wanneer melk van de moeder is nog niet binnen Je kan pompen in de tussentijd om de melkproductie te behouden.

Deel twee: volwassenen

 1. 1
  De oorzaak van uw hoge tellen bilirubine. Oorzaken kunnen zijn voorgeschreven medicatie, een niet-gediagnosticeerde infectie, syndroom van Gilbert, bloedarmoede, galstenen of hepatitis. Werk samen met uw zorgverlener om de onderliggende kwestie te behandelen.
 2. 2
  Als uw geelzucht is lifestyle-geïnduceerde, pas uw voeding en het ontwikkelen van gezonde gewoonten:
  • Vermijd gebakken voedsel en koken met minder olie.
  • Groenten en fruit toe te voegen aan uw dieet.
  • Vermijd rood vlees. Probeer mager vlees zoals kip en vis, en trim het vet uit je vlees.
  • Vermijd kruiden en zout.
  • Drinken sinaasappelsap en wortelsap.
  • Drink warm water met citroen.
  • Oefenen.
 3. 3
  Probeer huismiddeltjes. Zorg ervoor dat u overleggen met uw arts om ervoor te zorgen dat hij of zij goedkeurt van uw kuur, en dat de remedies niet communiceren met alle medicijnen die u kan nemen.
  • Hebben een klysma tweemaal daags. Heet, zijn sterk geconcentreerd kruiden klysma's aanbevolen.
  • Drink bayberry thee. Witte eikenschors thee is een uitstekende keuze.
  • Als uw hoge bilirubine telling wordt begeleid door een koorts, drink water met citroensap elk uur tot de koorts afneemt.
  • Drink Echinecea sap voor elke maaltijd. Doe dit drie keer per dag. Goldenseal is een andere optie.
  • Een lepeltje suiker echt helpt het medicijn naar beneden gaan! Zuig op suikerriet drie keer gedurende de dag. Haar diuretische eigenschappen helpen duidelijk je lichaam via de urine.
  • Meng 10 gram kurkuma poeder met 50 gram yoghurt. Eet helft van dit preparaat in de ochtend en de helft in de avond. Probeer dit voor 15 dagen.
  • Meng 20 gram pure honing met gelijke delen van neem bladeren. Voeg drie gram zwarte peper poeder en meng. Verdeel dit mengsel en een half in de ochtend en de helft in de avond.

Tips

 • Bij volwassen gevallen van geelzucht, is het belangrijk om maatregelen te nemen zowel de lever te beschermen en te ondersteunen gezonde functie.
 • Het vermijden van alcohol en tabak zal uw lever normaal functioneert, en wordt voorkomen dat bilirubine opbouw.
 • Aanvulling op uw dieet met selenium, vitamine C en vitamine B-complex.
 • Geelzucht gebruikelijk in pasgeborenen en is vaak het gevolg van nog ontwikkelende lever het kind. Evenzo, omdat pasgeborenen hebben een hogere omzet van rode bloedcellen, hun kleine lichamen genereren van meer bilirubine, soms is deze overtollige bilirubine wordt geabsorbeerd door de darmen voordat het wordt uitgescheiden in de ontlasting van het kind.